zbiku90 3659 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 3 godziny temu, k0zik napisał: Czyli przepłacanie dziś 3 - 4 kpln za 3080 Gdzie masz do kupienia 3080 za 7-8 kpln? Bo chyba nie w Polsce Link dla przypomnienia z jakiego pułapu startowaliśmy: https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce/buy/ 4 godziny temu, Player1 napisał: Teraz można brać poniżej 40 tysi, a ether poniżej 3. Z jednej strony jestem lekko obesrany, a z drugiej korci mnie, żeby dokupić... Ja tam mam nadzieję że to początek końca obecnej bańki, z odblokowania rynku GPU będę się bardziej cieszył niż z jakichś wirtualnych cyferek. Tym bardziej że nie mam dużo więc tak bardzo nie boli Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 53 minuty temu, zbiku90 napisał: Gdzie masz do kupienia 3080 za 7-8 kpln? Bo chyba nie w Polsce Liczyłem, że sprzedałbym swoje GPU za 5500 i dołożył 3500 do 3080 to czy bym odkopał te 3500 do końca roku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Na giełdach czuć lekką panikę. Sprawdziłem sobie stan portfela, jakieś 60% tego co miałem w szczycie - w przeliczeniu na PLN. MATIC też się już stabilizuje po tygodniowym wzroście o 100%, akurat z niego się wycofałem trochę przedwcześnie. Spoiler Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 41 minut temu, zbiku90 napisał: Na giełdach czuć lekką panikę. Delikatnie rzecz ujmując. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Ja to się dziwę, że ktoś się jeszcze dziwi, że takie sytuacje mają miejsce na giełdach krypto Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSideOfTheMoon 137 Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Ja się nie dziwię Poza tym spadek wartości akcji powoduje znaczny wzrost RENTOWNOŚCI wydobycia W tej chwili jedna 3090 kręci 20$ dziennie Cytuj Link to post Share on other sites
7ym0n 41 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 10 minut temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Poza tym spadek wartości akcji powoduje znaczny wzrost RENTOWNOŚCI wydobycia Czy mógłbyś przybliżyć więcej szczegółów dotyczących wzrostu rentowności przy spadku wyceny instrumentu? Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSideOfTheMoon 137 Napisano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) 13 minut temu, 7ym0n napisał: Czy mógłbyś przybliżyć więcej szczegółów dotyczących wzrostu rentowności przy spadku wyceny instrumentu? Nie mógłbym gdyż te terminy się (pomijam short) wykluczają. Rentowność wydobycia, przy spadku wyceny instrumentu już tak Edytowane 19 Maja 2021 przez DarkSideOfTheMoon Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 55 minut temu, FeX napisał: Ja to się dziwę, że ktoś się jeszcze dziwi, że takie sytuacje mają miejsce na giełdach krypto Ja się nie dziwię, wręcz nie mogę się doczekać krachu. Trzeba kupić jakąś grafikę w końcu za normalną cenę a za hajs z krypto przy następnej bańce sobie wymienię samochód jak dobrze pójdzie Ewentualnie jak silna wola pozwoli to odłożę na później jako fundusz emerytalny (obarczony oczywiście dużym ryzykiem bo to wszystko może być w przyszłości warte gó**o) Cytuj Link to post Share on other sites
7ym0n 41 Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 1 godzinę temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Nie mógłbym gdyż te terminy się (pomijam short) wykluczają. Oho, właściciele MBSów z odwróconym principalem zaczęli nerwowo przebierać nogami po tym oświadczeniu 1 godzinę temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Rentowność wydobycia, przy spadku wyceny instrumentu już tak No to dajesz. Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSideOfTheMoon 137 Napisano 20 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Nie bardzo widzę korelację papierów dłużnych z krypto. Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 No nieźle. Ci co teraz nie sprzedadzą tego co wykopali nieźle stracą. Najgorzej jak ktoś dalej myśli, że kopanie będzie rentowne bo mniej osób będzie kopać i wydobywanie będzie szybsze. Co z tego że będzie szybsze jak wartość tego co się wykopie będzie bliska zeru. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Na razie (niestety) do tej wartości 0 jeszcze bardzo daleko. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Godzinę temu, plebs napisał: Ci co teraz nie sprzedadzą tego co wykopali nieźle stracą. Równie dobrze można napisać, że stracą ci którzy teraz, w panice, sprzedają w dołku... Godzinę temu, plebs napisał: Co z tego że będzie szybsze jak wartość tego co się wykopie będzie bliska zeru. Mało prawdopodobne 10 godzin temu, 7ym0n napisał: No to dajesz. Tymczasowo wzrasta wynagrodzenie, ponieważ przy dużym spadku cen spora część, w głównej mierze prywatnych inwestorów, sprzedaje w panice swoje ETH. Żeby to zrobić szybko, decydują się na zapłacenie wyższych niż standardowe opłat za przelew a część tych opłat trafia do górników. Panika na rynku = górnicy, tymczasowo, zarabiają więcej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 16 minut temu, Player1 napisał: Mało prawdopodobne Nawet bardzo prawdopodobne bo spadek kryptowalut nie wynika po prostu z typowego zjawiska wzrostu i spadku jak na giełdzie tylko z powodu ataków na kryptowaluty przez np. Elona Muska, Chiny, Indie. Nie porównuj tej sytuacji do jakiejkolwiek innej bo tak źle jeszcze nie było Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 To mi się podoba, każdy sobie sam tworzy teorię Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Nasze teorie nie mają żadnego wpływu na rzeczywistość, nie ma sensu się nimi przerzucać. Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Ja tam jeszcze tylko czekam aż DarkSideOfTheMoon (chyba największy zwolennik kryptowaluty tutaj) się przyzna że sprzedał swoje udziały krypto Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 A do czego tu się przyznawać? Każdy realizuje zyski kiedy uzna za stosowne. Cytuj Link to post Share on other sites
plebs 11 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 8 minut temu, Player1 napisał: A do czego tu się przyznawać? Każdy realizuje zyski kiedy uzna za stosowne. Tak ale nie każdy tak jak wyżej wymieniony użytkownik chwali się swoim zaangażowaniem i dotychczasowymi osiągnięciami w tej dziedzinie Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 a niech się kręci lotto jest bardziej przewidywalne inwestując w jeden zakład za trzy zeta nie spodziewam się niczego poza tym że spróbowałem dać szczęściu szansę ponoć da się coś wygrać ale ja nie wierzę w garbate aniołki żeby ktoś coś zarobił na giełdzie to ktoś inny musi stracić sze la wiu chleb ze smalcem jest bardziej konkretny niż kawior który jeszcze w astrachaniu sobie pływa i nie wie że jest tylko dodatkiem do blinów Cytuj Link to post Share on other sites
7ym0n 41 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 11 godzin temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Nie bardzo widzę korelację papierów dłużnych z krypto. Ale sam chętnie do niej nawiązujesz. Player1 rozjaśnił nieco sytuację z premium. Cytuj Link to post Share on other sites
DarkSideOfTheMoon 137 Napisano 20 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 4 godziny temu, plebs napisał: Ja tam jeszcze tylko czekam aż DarkSideOfTheMoon (chyba największy zwolennik kryptowaluty tutaj) się przyzna że sprzedał swoje udziały krypto Dlaczego zakładasz, że owczy pęd mnie również dotyczy. Nie sprzedałem ani jednego ETH i w najbliższym czasie nie zamierzam. Nie jestem największym zwolennikiem kryptowalut tutaj. Jestem osobą, która umie się do tego przyznać, co więcej nie widzi w tym nic zdrożnego. Godzinę temu, 7ym0n napisał: Ale sam chętnie do niej nawiązujesz. Górnik nie zarabia jedynie na wzroście krypto, ale przede wszystkim na obrocie. Ponieważ rynek jest zdecentralizowany a mój komputer liczy blockchainy, dobrze mi za to płacą. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) 2 godziny temu, DarkSideOfTheMoon napisał: Jestem osobą, która umie się do tego przyznać Kluczowe zdanie, każdy z gpu zdatnym do kopania ciupie jak nie na pełny etat to po godzinach, a reszta ma ból części ciala, w której plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Edytowane 20 Maja 2021 przez Player1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Jak tam wasze krypto? Ja trochę zaspałem i dzisiaj dopiero wymieniłem wszystkie gównocoiny na BTC W przeliczeniu na PLN zostało mi jakieś 40% tego co miałem w szczycie i kurczy się z każdą godziną. Chyba to jednak krach a nie chwilowa promocja Obstawiam że zatrzyma się dopiero w okolicach 10k $ / BTC i 500$ / ETH. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts