Sir R 296 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 "Nieważne jak mówią, ważne żeby mówili" A co do gatunku i porównań, sam CDP reklamował grę jako "inne gta", więc nie ma się co dziwić, że porównania do dzieł rockstara są. Ale faktem jest, że to bardziej action rpg, niż typowy sandbox W grze mieszane są różne gatunki i nawet porównanie do serii far cry mogłoby być na miejscu, bo w końcu możemy biegać od znacznika do znacznika i "szczelać" do złodupców. Ja wiedziałem co kupowałem, ale podejrzewam, że wielu dało się nabrać na marketing i kupiło gta z 2077. Cytuj Link to post Share on other sites
Offka 74 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 58 minut temu, mabrothrax napisał: Czyli klasycznie tania sensacja. Poza tym nawet jeśli, to sama bym je sprzedała przed premierą, gdybym je miała. Kurs był tak wysoki, że zakrawało to już na bańkę, która za moment pęknie. Do tego warto pamiętać, że po premierze Wiedźmina 3 też poleciały, bo ludzie chcieli wreszcie mieć zysk, a nie trzymać akcje w nieskończoność. Cytuj Link to post Share on other sites
7ym0n 41 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 W przypadku Kicińskiego podpadało by to pod insider trading, dlatego na pierwszy rzut oka news wyglądał na wyssany z palca. Cytuj Link to post Share on other sites
Offka 74 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 2 godziny temu, 7ym0n napisał: W przypadku Kicińskiego podpadało by to pod insider trading, dlatego na pierwszy rzut oka news wyglądał na wyssany z palca. Fakt, choć odszedł bodajże w 2010 z firmy. Wątpliwości mogą jednak budzić koneksje rodzinne oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 3 godziny temu, Offka napisał: Kurs był tak wysoki, że zakrawało to już na bańkę No shit sherlock I tak za mało spadły, poniżej 200zł byłem gotów zakupić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Offka 74 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 8 minut temu, zbiku90 napisał: No shit sherlock I tak za mało spadły, poniżej 200zł byłem gotów zakupić Analitycy Bank of America ocenili, że powinny spaść do 100. Ale oni wieszczyli, że sprzedaż przez rok po premierze osiągnie raptem 15 milionów, więc za bardzo bym im nie ufała. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Pomijając juz kwestie finansowe. Podtrzymuję poprzednie zdanie, warto ograć choćby dla fabuły i muzyki bo to jest IMO prima sort. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Offka napisał: Analitycy Bank of America ocenili, że powinny spaść do 100. Ale oni wieszczyli, że sprzedaż przez rok po premierze osiągnie raptem 15 milionów, więc za bardzo bym im nie ufała. A ile tych kopii sprzedali... Szacunkowe dane z raportu cdp to 13 mil czyli realnie to mogli sprzedać 10 mil albo 15 .... Także ten ich raport to bardziej na wyciszenie emocji i odbicie się na giełdzie. Ale jednak inwestorzy chyba tego nie kupili do końca. Dopóki nie będzie konkretnego raportu ile kopii na daną platformę zostało sprzedane to możemy się tylko na szacunkowych danych opierać. Edytowane 24 Grudnia 2020 przez raiders Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 34 minuty temu, raiders napisał: Szacunkowe dane z raportu cdp to 13 mil Zwroty już są w to wliczone jakby co Cytuj Link to post Share on other sites
Offka 74 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 A ile tych kopii sprzedali... Szacunkowe dane z raportu cdp to 13 mil czyli realnie to mogli sprzedać 10 mil albo 15 .... Także ten ich raport to bardziej na wyciszenie emocji i odbicie się na giełdzie.Ale jednak inwestorzy chyba tego nie kupili do końca. Do puki nie będzie konkretnego raportu ile kopii na daną platformę zostało sprzedane to możemy się tylko na szacunkowych danych opierać.Innych danych niż szacunkowe na razie nie mogą podawać, bo nie mogą być pewni, że spływające dane są pewne. To raczej normalna praktyka.Ale nawet 10 milionów w ciągu dwóch tygodni, to niezły wynik. To znaczy że sprzedaż mimo zawirowań nie jest mała. Jeśli chodzi o inwestorów to zapewne wpływa na ich reakcję wiele czynników. Tak czy inaczej na razie uznają, że z kupnem należy się wstrzymać. Nie sądzę też, by coś w najbliższym czasie wywindowało kurs zbyt wysoko. Może dopiero konkretna data premiery DLC.Albo ogłoszenie prac nad nową grą.Nie ma po prostu powodu by teraz grać na akcjach Redów. Wyniki sprzedaży mogą go nieco wzmocnić, jeśli będą dobre, ale też nie będzie to nie wiadomo co, jak przed premierą gry. Warto pamiętać, że giełda to kupno i sprzedaż z nadzieją dużego zysku. Im większa szansa na hejp, który znowu wywinduje ceny akcji, tym większa chęć kupna by sprzedać w szczycie. Sądzę, że tylko inwestorzy strategiczni, z pakietami większościowymi myślą nieco inaczej o akcjach swoich spółek, bo rzeczywiście inwestują w daną spółkę kapitał, licząc na rozwój firmy i coraz większe zyski w dłuższym okresie czasu. Ale czy mają duże powody do zmartwienia, to się dopiero okaże. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Kurde Johnny to jedna z lepszych postaci w grach ostatnio, bez stereotypów. Jednak fabuła to majstersztyk Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 4 godziny temu, zbiku90 napisał: Zwroty już są w to wliczone jakby co Nie do konca to jest prawda ,częśc zwrotów może i tak ale na pewno nie wszystkie . Bo większość zwrotów zostanie rozpatrzona dopiero w styczniu . Do 21 albo 23 grudnia można składać wnioski o zwrot. https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/artykuly/sprobowalem-zwrocic-cyberpunk-2077-na-ps4-u-cd-projekt-red-oto-jak-wyglada-caly/lvm0jdm A można podejrzeć ja steam ile było próśb o zwroty ..ale prawdy i tak się nie dowiemy ile faktycznie kopii wróciło na PSstore ile na Xbox store ,a ile fizycznie . Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 3 minuty temu, raiders napisał: Do 21 albo 23 grudnia można składać wnioski o zwrot. Wnioski do 21 grudnia, wypełniony formularz do 10 stycznia, zwrot gotówki do końca stycznia. Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 CD Projekt pozwany przez inwestora. Powodem liczne problemy z grą Cyberpunk 2077 Jak wynika z argumentacji przekazanej przez Trampa, "Cyberpunk 2077 był praktycznie niemożliwy do uruchomienia na systemach Xbox i Playstation obecnej generacji z powodu ogromnej liczby błędów". W rezultacie firma Sony usunęło Cyberpunk 2077 ze sklepu Playstation store. Sony razem z Microsoft zostały zmuszone do zaoferowania pełnego zwrotu pieniędzy dla graczy, którzy zakupili wadliwą grę. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/cyberpunk-2077-cd-projekt-pozwany-przez-inwestora-powodem-problemy-z-gra/zb824bq,79cfc278 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 3 minuty temu, raiders napisał: niemożliwy do uruchomienia na systemach Xbox i Playstation obecnej generacji Obecnej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Może oni nie wiedzą że obecna generacja to ps5 i X series S/X a chyba na tych konsolach chodzi dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18787 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 4 minuty temu, MariuszB35PL napisał: chodzi dobrze Da się uruchomić, grać, nawet ukończyć, ale do "dobrze", to sporo brakuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 https://stooq.pl/n/?f=1396138 Na najbliższej sesji szykuje się chyba jeszcze jedna przecena. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Da się uruchomić, grać, nawet ukończyć, ale do "dobrze", to sporo brakuje.Mi się gra dobrze na moim Pc , nawet z RT średnio mam 75 FPS , błędów większych nie uświadczyłem po 25 godzinach gry, które by mi jakiś utrudniały grę . Dla mnie gra wyśmienita, fauna fabuła , fajne zadania poboczne, fajny świat wykreowany przez CDP. Fakt że na PS4 i Xbox one nie powinna wychodzić bo to po prostu już za słaby sprzęt. Słaby był 7 lat temu a teraz to już padaka. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 19 minut temu, MariuszB35PL napisał: Fakt że na PS4 i Xbox one nie powinna wychodzić To na czym by zarobili? Nowa generacja to jakiś marny %. Przypominam, że ta gra była robiona z myślą o tych platformach. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Grę skończyłem, po 101 godzinach obejrzałem wszystkie zakończenia. Osobiscie myślałem, że będą trochę lepsze. A tak, no cóż... tyłka mi nie urwało. Dla mnie najlepszym z 7 zakończeń nie jest żadne, gdzie V powraca do żywych. Pół roku życia, to zdecydowanie za mało, żeby zdecydować się na tę opcję. Osobiście najbardziej podobał mi się koniec, gdzie Johnny dostaje drugą szansę na nowe, lepsze życie, a Arasaka zostaje pokonana. Zresztą widać w ostatnich scenach jak się zmienił, co daje nadzieję, że koleżka nie zmarnuje kolejnej szansy. Tak po głębszym zastanowieniu, to mógłbym powiedzieć, że gra nie była o V, a właśnie o Silverhandzie i jego przemianie, a nasz protagonista był tylko motorem napędowym całej zmiany zachodzącej w konstrukcie Johnnego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17830 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 https://www.geekweek.pl/news/2020-12-29/nawet-30-fps-wiecej-w-cyberpunk-2077-ze-specjalnym-narzedziem-optymalizujacym/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 U mnie nic to nie wniosło. Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Ja nawet nie sprawdzam , na GTX 1060 6GB gra po wyjściu na miasto nie grywalna, musze poczekać parę miesięcy na jakąś normalną dostępność RTX'ów . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts