Sir R 296 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 https://www.cyberpunk.net/pl/dlc Pewnie ciuszki, fryzjer, jakieś bronie i małe questy jak w przypadku wiedźmina 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 5 godzin temu, Stawskiszef napisał: Ja nawet nie sprawdzam , na GTX 1060 6GB gra po wyjściu na miasto nie grywalna, musze poczekać parę miesięcy na jakąś normalną dostępność RTX'ów . z jakim prockiem i na jakiej platformie? bo to zasadnicze pytanie Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 1060 nawet na low nie zbliża się do 60 fps. Testowałem u siebie stałe 30 fps na wyższych ustawieniach ale gra jest zbyt dynamiczna żeby komfortowo pograć. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 5 godzin temu, Sir R napisał: https://www.cyberpunk.net/pl/dlc Pewnie ciuszki, fryzjer, jakieś bronie i małe questy jak w przypadku wiedźmina Są również planowane dodatki fabularne, w stylu Krwii i Wina oraz Serc z Kamienia w W3. Mam nadzieję, że w roadmapie którą mówili, że pokażą na początku roku znajdą się informacje o tych dodatkach, oraz może będą tam rzeczy które usuneli z gry a planują je dodać. Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Na ryzenie 5 3600 , 16 Gigsów ramu 3800 , ale to i tak nie ma znaczenia nie wymieniałem karty bo patrzyłem na wymagania i myślałem ,że jako tako pogram. Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Mi się fartem udało wymienić moja 1060 Tak sobie gram w tego cyberpunka i doszedłem do wniosku, że zaliczam ponownie wszystkie niebieskie markery nie ze względu na jakiś mocno satysfakcjonujący model strzelania, nie dla lootu, czy pomniejszych historii spisanych na drzazgach, a dla muzyki, która się załącza w zwarciu. Niektóre kawałki mocno potęgują walki, które toczymy w NC Swoją drogą trochę słabo, że ze wszczepów, które instalujemy zamiast rąk zostały usunięte dodatkowe funkcje tj. dzięki ostrzom modliszkowym nie możemy się już wspinać, a goryle łapy nie otwierają zamkniętych pomieszczeń (liczy się tylko rozwinięcie statystyki ciała), z nanostruny też coś zostało usunięte Ogólnie myślałem, że będzie więcej wszczepów co będą zmieniać gameplay. Tak naprawdę z rzeczy, które na prawdę mogą choć trochę odmienić rozgrywkę, to modyfikacja nóg i dłoni. W plikach gry za to jest optical camo. Pewnie na szybko usunęli przed premierą i będzie w dlc jak już będzie to działać poprawnie. Terminy goniły i trzeba było ciąć wiele elementów części ciała, które możemy sobie wszczepić, np. nigdzie nie ma legendarnego kiroshi, czy legendarnych wszczepów nóg. Poza tym nie wiem, czy to bug, czy tak ma być, ale na postaci, która miała poziom 50 i w technikalia nic nie inwestowała mogłem stworzyć ulepszenia do ubioru na poziomie 250 pancerza. Summa summarum pancerz tej postaci mógł wynieść nawet 5000. Zresztą trochę dziwne jest, że inwestując w pancerz i hp, to i tak po czasie jesteśmy na 2-3 hity... Wątek z Panam, jak i sama postać jest okej, ale moim zdaniem miłosna przygoda z Judy to mistrzostwo - jak na moje męskie oko. Osobiście jeszcze się nie spotkałem z tak dobrze przedstawionym romansem w elektronicznej rozrywce. Miejscami można doznać szoku, że emocje zostały tak dobrze przekazane graczowi (zwłaszcza scena, gdzie dotykamy jej policzka Mam nadzieję, że efekty RT na podobnym poziomie, będą implementowane do większej ilości gier, bo w tym przypadku wyglądają świetnie, zwłaszcza odbicia wyglądają tutaj genialnie. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Gdzie można dorwać katanę z drugiego filmiku? Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2020 Nie wiem, czy to ta, ale też czerwona Cytuj Link to post Share on other sites
dan-mark 426 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 https://ithardware.pl/aktualnosci/mod_do_cyberpunk_2077_poprawia_dzialanie_npc_ow_na_ulicy-14549.html Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 13 godzin temu, Sir R napisał: dla muzyki, która się załącza w zwarciu. Niektóre kawałki mocno potęgują walki, które toczymy w NC Chociaż sam lubię muzykę elektroniczną wszelkiej maści i rocka to zdążyło mi się już wszystko znudzić. Na szczęście to żaden problem bo muzykę w tle można sobie zawsze zmienić 13 godzin temu, Sir R napisał: Tak naprawdę z rzeczy, które na prawdę mogą choć trochę odmienić rozgrywkę, to modyfikacja nóg i dłoni. Spoiler Wszczepy nóg zmieniają rozgrywkę kompletnie, aż się prosi jeszcze o bieganie po ścianach do kompletnego parkouru. W praktyce niewielkie odległości można o wiele szybciej przemierzyć "na piechotę" niż pojazdem Bez sztucznych rąk za to seria zadań z walkami ulicznymi jest bardzo trudna jeśli się nie poszło w budowę ciała. 14 godzin temu, Sir R napisał: Poza tym nie wiem, czy to bug, czy tak ma być, ale na postaci, która miała poziom 50 i w technikalia nic nie inwestowała mogłem stworzyć ulepszenia do ubioru na poziomie 250 pancerza Ogólnie crafting jest lekko mówiąc uproszczony i niedopracowany na tą chwilę. Przerobiłem większość ikonicznych przedmiotów na żyletki bo o ile przy sprzedaży jest ostrzeżenie tak przy rozbieraniu na części nic takiego nie ma. A nie wiedziałem że nie da się ich ponownie zdobyć Ogólnie ekwipunek żywcem wyjęty jak z MMO jakiegoś o czym już ktoś pisał. NIE ROZBIERAJCIE IKONICZNYCH PRZEDMIOTÓW NA CZĘŚCI! Są unikatowe. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Pytanie do grających w Cyberpunk 2077. Jak byście ocenili tę grę w porównaniu do ostatniego Deus Ex? Gra się podobnie + otwarty świat, ale w nieco innym klimacie? Jeśli tak, to dla mnie bomba. Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 2 godziny temu, zbiku90 napisał: Ogólnie ekwipunek żywcem wyjęty jak z MMO jakiegoś o czym już ktoś pisał. Dla mnie to jest największą bolączką gry i zarazem mały paradoks się tworzy - w uniwersum, gdzie liczy się styl i wyglad co chwilę trzeba zmieniać ubiór postaci, bo zawsze coś wpada lepszego, niekoniecznie wyglądającego lepiej, w efekcie nasza postać może wyglądać jak klaun. Ulepszanie konkretnych setów mija się z celem, bo jest to bardzo kosztowne, gdyby chociaż legendarne sety miały z góry ustalone statystyki jak w W3 byłoby spoko. Aż się prosi o system z assassynów, gdzie można dowolnie zmieniać wygląd danych części zbroi. O braku przejrzystości w menu ekwipunku nawet nie ma co wspominać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 2 godziny temu, adi777 napisał: Jak byście ocenili tę grę w porównaniu do ostatniego Deus Ex? @adi777 Fabularnie nie ma nawet co porównywać, technicznie rzecz biorąc dość podobnie + otwarty świat który jednak kuleje i bardziej służy do przemieszczania się pomiędzy questami. Klimat jest świetny, widać że to gra oparta na gotowym uniwersum a nie tworzona od zera. Tak jak już pisałem główny wątek krótki ale poboczne zadania bywają nieraz bardzo dobre i odblokowują dodatkowe zakończenia więc warto je robić. Obecnie na patchu 1.06 wciąż sporo bugów na PC, ale gra jak najbardziej grywalna na odpowiednim sprzęcie, przynajmniej jeśli chodzi o questy. Jeśli ktoś oczekuje GTA w przyszłości to zawód murowany, dużo bliżej do fallouta, deus exa, borderlandsa itd. Dużo możliwości rozwoju i różne style rozgrywki ale bardzo łatwo przepakować postać jak się robi wszystko co się da. Radzę grać od razu na wysokim albo bardzo wysokim poziomie trudności, na normalnym jest zdecydowanie za łatwo. Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Tak apropo swobody w wykonywaniu misji. Zadanie polega na odzyskaniu pewnej wlasności, żeby nie spoilerować Opcja 1. Wbijamy do lokalu, zabijamy/ogłaszamy wszystkich i bierzemy co trzeba Opcja 2.Zakradamy się na tyły eliminujac/ogluszając/omijając wrogów zabieramy kartę dostępu do magazynu i otwieramy drzwi - w tym punkcie możemy też zamiast szukać karty otworzyć drzwi siłą, jeśli mamy odpowiednie atrybuty Opcja 3. Zakradamy się na tyły eliminujac/ogluszając/omijając wrogów przeszukujemy komputer właściciela i wracamy do niego. Szantażujemy osobnika i dostajemy to po co przyszliśmy. Opcja 4. Wbijamy do lokalu, hakujemy wszystkich tak by zginęli lub nas nie zobaczyli, a my wykradamy co trzeba i uciekamy. Mozemy tutaj zmusić przeciwników do popełnienia samobójstwa lub wybicia się nawzajem Adnotacja - Limituje nas tylko nasza kreatywność i sposób eliminacji wrogow, bo w końcu możemy użyć pistoletów, ciężkich strzelb, broni białej, wszczepów lub pieści. Jest to tylko jedna z tych mało ważnych misji dla fixerów, którą można zaliczyć w 5 min, ale na wiele różnych sposobów. Czysta dowolność w działaniu. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Sir R 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) E/wczoraj grałem kilka godzin, zrobiłem jedno z zadań, zapisałem i wyszedłem. Dziś jakiego sejwa bym nie wczytał - tak jest cały czas. Chyba na serio odstawię i wrócę do CP za około 6 miesięcy. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Szarik 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Ciekawe, ani razu czegoś takiego nie doświadczyłem. 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Jak pojawia się ten błąd graficzny to wielu npc jest w t-pose, dziwne. Wczoraj też w jednej lokacji zniknęła mi winda, była i po obróceniu się już jej nie było. Musiałem hektar zasuwać by wejść na górny poziom heh. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Grasz na pc czy na konsoli? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Czytałem Szarik, że tego typu akcje z teksturami mogą być spowodowane słabym kompem, spróbuj obniżyć ustawienia graficzne ile można i nie zwracając uwagi na wygląd zobacz czy masz te bugi. Gdzieś widziałem artykuł właśnie gdzie koleś opisywał, że tak gra reagowała na zbyt duże ustawienia względem tego co potrafił PC. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Na konsoli nie ma takich jaj (przynajmniej nie na xsx) Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 1 minutę temu, mabrothrax napisał: Czytałem Szarik, że tego typu akcje z teksturami mogą być spowodowane słabym kompem, spróbuj obniżyć ustawienia graficzne ile można i nie zwracając uwagi na wygląd zobacz czy masz te bugi. Gdzieś widziałem artykuł właśnie gdzie koleś opisywał, że tak gra reagowała na zbyt duże ustawienia względem tego co potrafił PC. Sprawdzałem nawet niskie ustawienia, nic to nie daje w moim przypadku za wyjątkiem poprawionej płynności i kartoflanej grafy. Od łatki 1.05 ten błąd pojawia się u mnie niemal cały czas. Chociaż wczoraj wyjątkowo był spokój, w pewnym momencie nawet stwierdziłem, że ostatnia łata coś naprawiła w związku z tym. Na 1.03 gdzie dreptałem kilka godzin w kilka dni grania, wczytywania sejwów itd. nic takiego nie miało miejsca. Być może problem leży po stronie sterowników najnowszych nvidii. W wolnej dłuższej chwili sprawdzę. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Może zaoraj wszystko DDU i wrzuć je od nowa - stery w sensie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) Zawsze używam ddu przed instalacją nowych sterów a po odinstalowaniu starych + odfajkowany ptaszek czystej instalacji w instalatorze zielonych. Lubię na czysto i mieć porządek w gratach. E/problem rozwiązany tzn. chyba bo muszę dłużej pograć ale wczytywałem ostatniego sejwa i poprzedniego i jest ok, w tej samej lokacji, po ponownym odpaleniu CP również. Głupia sprawa ale kompletnie zapomniałem, że edytowałem jakiś ładny czas temu z czystej ciekawości plik user.ini w folderze engine/config/platform/pc z wpisami co do lepszych cieni - better cascade shadows [Rendering/Shadows] CascadeRange0 = 12.000000 CascadeRange1 = 30.000000 CascadeRange2 = 75.000000 CascadeRange3 = 140.000000 Usunąłem te wpisy i jest spokój. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
Sir R 296 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) O ile pierwsze moje przejście CP2077 (ok 100h) było w miarę bezbolesne, głównie tylko drobne bugi graficzne mi się trafiały, tak drugie przejście to jest katorga. Nie zliczę już ile razy musiałem resetować grę lub wczytywać poprzedniego sejwa, bo się npc nie odezwał lub jakiś przedmiot nie pojawił. Dochodzą do tego dziwne freezy postaci lub zgon na miejscu z d*py. Dobre kilka godzin już napewno straciłem przez te błędy. Prorok wiecznie spał niezależnie od godziny, gdzieś incziej wpadłem pod mapę, Panam stała w miejscu i się nie odzywała, nie mogłem strzelać z tyłu vana, bo nie pojawiła mi się bron - mógłbym chyba w nieskończoność wymieniać bugi, na które natrafiłem przy kolejnym przejsciu... Edytowane 4 Stycznia 2021 przez Sir R 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 (edytowane) UWAGA, MOGĄ BYĆ DROBNE SPOILERY Ja zacząłem nowe, drugie podejście bo na głównym sejwie nie zrobię już paru osiągnięć (albo przez bugi albo przez złe wybory). Bugi które wciąż zauważam to (w losowej kolejności: 1. Otwieram jakąś skrzynkę albo po prostu biegam dookoła i coś tam się niszczy (choć nie powinno), coś przewraca itd. Ogólnie skopana fizyka kolizji i tego łatwo nie będzie naprawić. 2. Wskakuje do miejsca gdzie nie powinienem być (albo wchodzę ale dużo rzadziej) i tekstury się kończą, spadam pod mapę i następuje auto-reload chwilę sprzed "katastrofy" 3. Niektórych rzeczy nie da się podnieść. Czy to losowe znajdźki czy bronie upuszczone przez zabitego wroga. Po prostu nie i koniec. 4. Dziwne zachowanie aut przy najeżdżaniu przechodniów tj. backfilpy i inne salta xD Ja od początku wiem że to nie jest gta w przyszłości ale wygląda to komicznie/żenująco 5. Czasem wsiadam do auta i nie rusza ani do przodu ani w tył. Czemu? No bo nie! Są też obszary na mapie w które nie da się wjechać, bez sensu 6. Gdy chcę zmienić broń to w ekwipunku raz mi wyświetla statystyki a raz nie. Loteria. 7. Wyczyściłem już prawie całą mapę ale w 2 pomniejszych questach trigger się nie załączył a co za tym idzie osiągnięcie przepadło. A że mam ochotę wbić "platynę" to trzeeba zaczynać od zera. 8. Już o tym pisałem ale można zezłomować legendarne/ikoniczne przedmioty i nawet o tym nie wiedzieć, brak jakiegokolwiek ostrzeżenia. Są wyjątki od reguły ale nie będę spoilował. 9. Skaner czasem działa a czasem nie. Jeśli nie to trzeba przenieść wzrok gdzieś indziej i z powrotem na skanowany przedmiot/osobę żeby zadziałało. 10. Bardzo rzadko ale jednak dzieją się jakieś paranormalne zdarzenia. Samochód z nieba nigdy na mnie jeszcze nie spadł ale gdzieś niedaleko już owszem. Mimo wszystko przegrane mam już ok. 80h i nie żałuje ani godziny, bawię się świetnie, a w pewnych aspektach powinno się poprawić z czasem. Twórca Kingdom Come ostatnio napisał na Twitterze że gra jest bardziej dopracowana niż 9-letni Skyrim i coś w tym jest Na PC błędy mogą się też brać z modów jak u Szarika, trzeba dać grze i moderom trochę czasu. Edytowane 4 Stycznia 2021 przez zbiku90 gramatyka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts