adivxv 2880 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 a dokładnie na stronie 94. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość D.A.K Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Ha, pierwszy raz otworzyłem tę książeczkę. Ale ta farba drukarska na tym poradniku wali Tylko mam zonk, bo wysprzedałem wcześniej wszystko, co potrzeba do odczytania manuskryptu i muszę się mocno cofnąć do tyłu w stanie gry - tak na koniec Flotsam. Ale co tam - długi "łyk-end" więc przejdę W2 po raz kolejny inną drogą. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
PeJot 11 Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Tylko mam zonk, bo wysprzedałem wcześniej wszystko, co potrzeba do odczytania manuskryptu i muszę się mocno cofnąć do tyłu w stanie gry - tak na koniec Flotsam. Ale co tam - długi "łyk-end" więc przejdę W2 po raz kolejny inną drogą. Dzięki za pomoc W sieci jest dostępny mały mod, który dodaje potrzebne przedmioty do handlarza w 3 Akcie. Co do kolejności pieczęci - 'czarodziejka' na tym pseudo-głównym placu w akcie 3 sprzedaje książki o znakach runicznych. Tam jest opisane jak np. wygląda runa zwierzęcia, sztuki, pogody itp. Ja tym sposobem rozszyfrowałem te zagadki. Jeśli w opisie było coś w stylu 'piękny orzeł leci przez burzę' to sprawdzałem runy sztuki, zwierzaka, ruchu, pogody i w tej kolejności używałem pieczęci. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość D.A.K Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 W sieci jest dostępny mały mod, który dodaje potrzebne przedmioty do handlarza w 3 Akcie. O nie nie - tak nie wolno psuć gry Co do kolejności pieczęci - 'czarodziejka' na ... Przeczytałem w poradniku i poszło - dobrze, że jest to zadanie, bo III akt byłby (i jest) trochę za ubogi ... w ogóle dla mnie gra jest za krótka (jedynka miała o wiele więcej zadań) Z ciekawości zmierzyłem jaki ma apetyt W2 na pamięć karty graficznej przy buforze 600MB (bardzo duży), ano taki: http://img88.imageshack.us/img88/6336/w2mem.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 http://i1239.photobucket.com/albums/ff510/Prezydent/custompc92wiedzmin2.png Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 DIRE Difficult Chyba jakiś casual w to grał Cytuj Link to post Share on other sites
Gość D.A.K Napisano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 macie gdzieś te dwie strony w dobrej rozdzielczości? chętnie bym przeczytał cały tekst i dowiedział się, dlaczego difficult & slow2start Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Proszę "FullHD": http://postimage.org/image/xobb8omc/ Klucz do Wieśka 2 można już zakupić za mniej niż 30 zł. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Ha skończyłem wieśka Oszczędziłem Letho... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość D.A.K Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 No to teraz wybierz ścieżkę Iorweth'a - ciekawsza i więcej walki, bo jechałeś po najprostszej linii Jak masz save, to wybierz na rozstajach Scoia'tael (czy jak to piszą ) i poznajesz nowe przygody ---------- E: 11.08.2011 Witajcie, Wykryłem ciekawy błąd w grze - wiecie gdzie napisać, aby zgłosić ludziom od łatek do gry ? Cytuj Link to post Share on other sites
energy16 3 Napisano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Może ktoś podrzucić seve po tym jak gadam z Detmoldem w jego namiocie[Teoria spisku(Porozmawiaj z Detmoldem)]? Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 http://www.gram.pl/news_8A3rGO64_Wiedzmin_2_Zabojcy_Krolow_nowa_wzbogacona_wersja_gry_juz_wkrotce.html ktos cos wie wiecej na temat ? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Właśnie widziałem, sam jestem ciekaw co to będzie. Trzeba będzie poczekać na więcej info od CDP Red. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Za pewne poprawiony silnik, w końcu do dnia dzisiejszego nie ma konfiguracji, która obsłużyłaby 1920x1200/Ultra. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 poniekąd tak, ale wydaje mi się że to będzie coś grubszego Cytuj Link to post Share on other sites
Piras 8 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Przed chwilą przeglądałem gry na komputroniku <zerknąłem na komentarze wiedźmina 2> Patrze średnia 8.47.... tak se myśle , jak na naszych rodaków to mało... bo zagraniczni recenzenci dają tyle , albo więcej. Ale napotkałem pewną opinię, przeczytałem ją i zawinąłem strone do góry by zobaczyć czy to rzeczywiście chodzi o wiedźmina2 , czy koleś sie pomylił?, ciągle nurtują mnie te pytania... bo... zresztą sami przeczytajcie ! "Nie wiem czym się ludzie zachwycają. Gra jest zwykłą konsolową nawalanką. Jak ktoś już napisał - liniową do bólu - w dodatku cały czas poruszamy się wytyczoną drogą ograniczoną przez niewidzialne ściany. Co to za rpg, kpina jakaś. Dodatkowo mięso lata na lewo i prawo - w książkach Sapkowskiego rzadko są używane wulgaryzmy więc nie ma tu argumentu że to klimat ( 18+ to za mało - tutaj jest ewidentne chamstwo). Dla mnie wielka porażka w porównaniu z oczekiwaniami." Co wy na to ? (Temat ogólny, możecie wyrażać swoje opinie , pisać swoje zdanie na ten temat itp) Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Pożyjemy, zobaczymy. Ważne że dla tych co juz mają będzie za free Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ja to wogóle nie czytam tego typu opini, każdy ma swoje gusta i wszystkim nie dogodzi. Zawsze będzie kilka osób którym coś nie będzie pasować. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 @Piras A dopatrzyłeś się jakiś zalet ? Np. fenomenalna grafika. Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dla mnie gra jest bardzo dobra, klimatyczna, fajne dialogi, śliczna grafika/muza. Może ciut za krótka, ale można przejść kilka razy i za każdym wyjdą inne sytuacje. Ja gram już 3ci raz i na pewno nie ostatni. Cytuj Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie wiem czym się ludzie zachwycają. Gra jest zwykłą konsolową nawalanką. Konsolową nawalanką. Jak się gra na łatwym poziomie trudności i nawala się w lpm, to może i tak jest. Na wyższych poziomach trudności walka jest mocno taktyczna. Trzeba doskoczyć, zadać kilka ciosów, odskoczyć, nałożyć znak Quen, znowu doskoczyć... Więc ten ktoś najwyraźniej był bezmózgim każualem. Wziąć na łatwy, walczyć tylko jednym przyciskiem myszy i płakać, że gra to konsolowa nawalanka. Trzymajcie mnie ludzie... ak ktoś już napisał - liniową do bólu - w dodatku cały czas poruszamy się wytyczoną drogą ograniczoną przez niewidzialne ściany. Liniową? Ha, ha, ha. Gra, w której prawie każda decyzja jest ważna, w której to, co zrobisz w na końcu pierwszego rozdziału będzie miało znaczenie, gdzie się udasz w drugim, jest liniowa? No ludzie, trzymajcie mnie, nie wyczymie... Dodatkowo mięso lata na lewo i prawo - w książkach Sapkowskiego rzadko są używane wulgaryzmy więc nie ma tu argumentu że to klimat Widać, że ten ktoś czytał sagę albo bardzo dawno, albo nie uważnie, albo w ogóle jej nie czytał. Wulgaryzmy były tam używane dosyć często, co prawda przez samego Geralta sporadycznie, ale i grze używa ich on rzadko. 18+ to za mało - tutaj jest ewidentne chamstwo Tja, piszmy petycję do PEGI, żeby zrobili nowe oznaczenie 50+... Kurde, 18+ to za mało, bo czasem poleci jakaś k...urka albo widać cyce. Mogę znaleźć 10 filmów od 12 lat, w których jest dokładnie to samo, a nawet gorsze, bo bardziej realne, prawdziwe. Co wy na to ? Ja na to tak: Nie przejmuj się każdym hejterem, który postanowi napisać coś w necie. Najlepiej w ogóle nie czytać takich wypocin. Oczywiście, każdy ma prawo do własnego zdania, ale, do cholery, niech je uargumentuje! Moim zdaniem Wiedźmin 2 to genialna produkcja, wg mnie to gra roku, jeden z głównych kandydatów na grę dekady. Fabuła jest świetna (ciężko mi się doszukać gry z lepszą, pomijając pierwszego Wiedźmina), mocno opiera się na sadze, mniej na pierwszej części, sprawia, że ciężko odejść od komputera. Soundtrack to naprawdę kawał dobrej roboty kompozytorów, niektórych utworów słucham nawet poza grą. System walki jest bardzo dobry. Co prawda mniej efektowny od ego z części pierwszej, ale za to wymaga większego zaangażowania i uwagi gracza. A kiedy opanuje się już ciosy i w miarę podkoksuje bohatera, daje masę satysfakcji. Grafika? Moim zdaniem to najlepiej wyglądające RPG w historii tego gatunku, choć dla mnie była tylko bardzo miłym dla oka dodatkiem do genialnej fabuły. A do tego wszystkiego postać Geralta, moim zdaniem najbardziej charyzmatycznej postaci gier komputerowych i książek i dużo smaczków dla tych, którzy czytali sagę. Jedyny minus to długość gry, ale Wiedźmina 2 po prostu trzeba przejść przynajmniej 2 razy, choćby dlatego, że drugi aktu jest dzieje się zupełnie gdzie indziej przy przechodzeniu gry inną ścieżką. Ja przechodzę W2 4 raz i ciągle odkrywam coś nowego. Ale pomimo tego wszystkiego, uważam, że Wiedźmin 2 jest trochę gorszy od swojego poprzednika. Nie chodzi tu o fabułę, bo w "dwójce" jest ona równie dobra (może i nawet lepsza pod niektórymi względami). Chodzi o to, że w grze nie ma już tego mrocznego klimatu, nie ma takich miejsc jak szare, ponure podgrodzie pełne prymitywnych ludzi. Moim zdaniem I akt był najbardziej klimatycznym rozdziałem w historii gier komputerowcy, także dzięki genialnemu utworowi - The Dike. Ale pomimo tego, Wiedźmin 2 spełnił wszystkie moje oczekiwania i jest godną kontynuacją najlepszej gry wszech czasów - Wiedźmina pierwszego. Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez voor34 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Recenzje recenzjami, opinie opiniami ale jak chcesz samemu wiedzieć co o grze sądzić, to sam musisz w nią zagrać Zważ chociażby na uwagę, że część osób zwraca uwaga wyłącznie na oprawę graficzną, część weryfikuje fabułę z prozą A. Sapkowskiego a część tylko chce się znowu pobawić w Casanowę W zależności od Twojego nastawienia i Twoich wymagań Wiedźmin 2 albo Ci się spodoba albo nie. To zależy wyłącznie od Ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) http://pl.thewitcher.com/community/entry/95 http://www.hyper.pl/reportaze/gamescom2011/relacje-na-zywo Nowości w 2.0 @nwchades http://pl.thewitcher.com "Dark Mode i Arena. Arena - zwwkła nawalanka z przeciwnikami, którzy są coraz mocniejsci. W zbrojowni można zmieniać eq za zdobyte punkty. Można się chwalić wynikami na forum i fejsie. Dark Mode - Mroczniejszy W2. Zmienione modele na bardziej mroczniejsze." i tutorial do gry Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez Gasek Cytuj Link to post Share on other sites
Piras 8 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 sorki, nie odpisywałem, zapomniałem wstąpić na forum Co do tematu dla mnie wiedźmin 2 jest genialną produkcją. Może wytyczę plusy i minusy, wyjdzie krócej A więc Plusy +Klimat +Grafika +Nawiązanie do sagi Sapkowskiego +genialnie zrobiony otaczający nas świat +bardziej zręcznościowa niż poprzedniczka +Audio na najwyższym poziomie (w dodatku sound tracki! ) + Nieliniowość Minus -niezbyt długa -...(jeszcze myślę) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość D.A.K Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 a 2.0 kiedy wyjdzie ? Będzie to w formie patcha ? Sorki za lamerstwo, ale jestem trochę nie na czasie z W2 już Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts