ALF 28963 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Skandal. Ewenement Molesty - konkretny dokument głęboko sięgający w brudy blokowiska ciężkich narodzin legendarnego hip-hopu. Jak ktoś lubi taką tematykę to warto zobaczyć. Dla mnie osobiście ten materiał to taki sporawy sentyment, przypominają mi się dawna lata na Ursynowie. Bardzo solidna produkcja. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 4 Października 2020 Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Właśnie obejrzałem https://www.filmweb.pl/film/Koma-2019-781226 Kawał dobrego sci-fi! Film naprawdę rewelacyjny mimo paru niedociągnięć w fabule. Na duży plus pomysł, zdjęcia, efekty i przede wszystkim muzyka. Czemu sąsiedzi ze wschodu mogą robić takie filmy a fantastyka leży? Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 7 Października 2020 Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Wczoraj oglądałem The Secret Garden, Agnieszki Holland. Już nie robi wrażenia jak za dzieciaka, ale dalej bardzo dobry film- familijny.W swojej kategorii rewelacja, ambitniejsze i bardziej artystyczne kino niż np. Goonies. Cytuj Link to post Share on other sites
Stachura93 3 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Kto czeka na Diunę? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 ano ja Dawno nie byłem w kinie, chętnie się wybiorę. Jeśli będzie możliwość jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Challenger: The Final Flight Interesujący, autentyczny i zarazem bardzo porażający materiał zawarty w czterech epizodach. Można zerknąć w dwa nudne wieczory. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wiktoria.boluch 1 Napisano 23 Października 2020 Udostępnij Napisano 23 Października 2020 (edytowane) Polecam Tenet, najnowszy film Nolana. Jeśli ktoś polubił Incepcje to będzie zadowolony. Fabuła jest trochę zakręcona, sama bez meza bym nie ogarneła Nie ma muzyki od Hansa Zimmera ale i tak muzyka jest spoko. Edytowane 23 Października 2020 przez wiktoria.boluch 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Nikt nie zagrał Bonda tak jak pan Connery! smutny dzień, Sean odszedł w wieku 90 lat. Spoczywaj w pokoju. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 (edytowane) "The Boys" https://www.filmweb.pl/serial/The+Boys-2019-801842 Alternatywna rzeczywistość, na świecie są setki superbohaterów. Zajmują się oczywiście ratowaniem ludzkości, są zrzeszeni w dużej organizacji, która dba o ich PR, reklamę i cały super biznes warty milady. Siedmiu najlepszych to ubóstwiana przez wszystkich wielka Siódemka. Serial zaczyna się kiedy główny bohater, Hughie, zwykły, szary sprzedawca w sklepie z elektroniką odprowadza ulicą swoją dziewczynę, i kiedy akurat rozmawiają trzymając się za ręce jeden z Siódemki, A-Train, odpowiednik znanego Flasha, biegający z super prędkością, "przypadkiem" wbiega w dziewczynę Hughie'a rozwalając ja na krwawą papkę. Hughie poprzysięga zemstę, A że sam jest raczej cykorem i nieudacznikiem za wiele zrobić nie może, ale szybko zjawiają się sojusznicy. Druga z bohaterek, początkująca superbohaterka Starligt zostaje przyjęta do wielkiej Siódemki, co jest spełnieniem jej marzeń, a jeszcze bardziej marzeń jej mamy. Kiedy poznaje od wewnątrz świat bohaterów okazuje się ze nie jest taki super, a oni to w większości dupki bardziej dbające o PR i pieniądze niż pomoc ludziom. To tylko zawiązanie fabuły z pierwszego odcinka. Dalej jest tylko lepiej, a fabuła wciąga jak bagno (jestem w połowie pierwszego sezonu). Lubię filmy o superbohaterach, takie bardziej ambitne, a "The Boys" to jest dokładnie kwintesencja takiego tworu. Szczerze polecam. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez sznib 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Dla fanów gatunku czy azjatyckich klimatów raczej będzie to dobra pozycja i mogę polecić. Sam obejrzałem za jednym ciągiem, nie ma jakiegoś za dużego pierdololo, masa fajnych straszydeł, fabuła prosta, oklepana ale i tak miło mi się bardzo oglądało. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Wygląda ciekawie, obczaję. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Polecam! Cytuj Link to post Share on other sites
patyk20 0 Napisano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Pragnę polecić wam Misję Greyhound. Ciekawa pozycja dla fanów marynistycznych filmów wojennych. Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 18.10.2020 o 12:16, worm napisał: ano ja Zdaniem reżysera, jego najlepszy film, i arcydzieło zarazem. Wiadomo, takie teksty można sobie między bajki włożyć. Wątpię, że będzie na poziomie chociażby "Pogorzeliska". Raczej nie ma szans. U mnie ostatnio na tapecie serial "Twin Peaks" - ale to jest dobre, kurde. Aktualnie jestem w połowie drugiego sezonu. Pierwszy sezon, mimo wszystko trochę lepszy, jak dla mnie, ale cały czas świetnie się ogląda. Super klimacik, a powiem, że "Mulholland Drive" mnie nie przekonał. Ciekawe, jak będzie z "Zagubioną autostradą". Oprócz tego "Rozmowa" z 1974 roku. Dobre kino, ale spodziewałem się czegoś więcej, i "Francuski łącznik", tu też się trochę rozczarowałem, niemniej dobrze się oglądało. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez adi777 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2021 Zagubiona Autostrada to sztos, u mnie ma 10/10. Ja teraz siedzę w kinie rodzinnym.. Ostatnio oglądałem dwie komedie. Za dzieciaka nie oglądałem dużo telewizji więc teraz z córką nadrabiam. Dwa filmy: Stój Bo Mamuśka Strzela (1992) i Bohater Ostatniej Akcji (1993). Na ciekawe zestawienie trafiłem. Dwóch konkurujących ze sobą aktorów, nakręcone w podobnym czasie. Film ze Stallonem wywarł na mnie lepsze wrażenie. Bardzo ciepłe i zabawne kino. Żadnego prymitywnego jajcarstwa, podejście stonowane z lekkim przymróżeniem oka. Z upływem lat film jeszcze bardziej zyskał, w moim oku urósł do rangi klasyka gatunku. Myślę że najlepszy film ze Stallonem jaki widziałem. On sam o nim miał podobno odmienne zdanie, jak i krytycy. Bohater Ostatniej Akcji, doceniam starania twórców, ambitniejszy pomysł, ale koniec końców film nie oczarował.. 6/10. Temat ważny, warto obejrzeć, jednak bardziej z sentymentu niż radości z oglądania. Twórcom nie udało się stworzyć dzieła które chciałoby się oglądać ponownie, w moim odczuciu. Co innego Hobbit, którego oglądałem w weekend, zaraz po obejrzeniu chciałem włączyć jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 W dniu 30.12.2020 o 17:06, adi777 napisał: Twin Peaks" - ale to jest dobre Oj tak. . kiedyś wróciłem do niego po raz drugi podelektować się. Proponuję jeszcze obejrzeć kontynuację z 2017. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 A mi właśnie kontynuacja nie podeszła. Odjechali bardziej niż nasz rząd. Pierwsza seria połowa sztos, druga bardzo dobra z lekkim przymrużeniem oka. Ale to nowe to imo rozczarowanie. Warto sobie jeszcze obejrzeć filmy, bo jeśli dobrze pamiętam to jeden to wydarzenia sprzed serialu, a drugi jakieś rozwinięcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Godzinę temu, buszi napisał: A mi właśnie kontynuacja nie podeszła. Odjechali bardziej niż nasz rząd. Same here. Nie doszedłem dalej niż trzeci odcinek, a do pierwszego miałem kilka podejść. Jeśli ktoś przegapił - zaczął się piąty sezon The Expanse. Kilka dni temu miałem podejście do nowej wersji The Stand, ale odbiłem się od pilota. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Z ostatni obejrzanych: 30 srebrników - okultyzm i Stranger Things w jednym, nic specjalnego, można luknąć Niebo o Północy - psychologiczny sci fi, ale nie przynudza Mosul - jak dla mnie jeden z lepszych obrazów wojny Opowieści z Pętli - bez rewelacji 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Breach Anti Life https://alienhive.pl/film-anti-life-breach-2020/ Całkiem fajny thriller SF, coś w stylu Aliena. Fani takich klimatów będą zadowoleni. No i trzeba powiedzieć że Bruce Willis i na starość trzyma klasę i gra w dobrych filmach, w przeciwieństwie do Cage'a, który ostatnimi czasy gra w samych gniotach (że ostatnie Juditsu wspomnę). Gra Geralta https://www.filmweb.pl/film/Gra+Geralda-2017-716735 Jeszcze nie widziałem złego filmu na podstawie prozy Kinga. I tym razem jest dobrze. Devil's Gate https://www.imdb.com/title/tt4610748/ Spoko thrillerek z obcymi w roli głównej. Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 jestem akuratnie w połowie i zdecydowanie polecam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 1 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Łapie za serducho. Edytowane 1 Lutego 2021 przez Succubus 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Cytuj Link to post Share on other sites
Arthass 541 Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Prawdopodobnie najlepszy film Tarantino. Pulp Fiction to ponadczasowa klasyka warta obejrzenia dla każdego kinomaniaka. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 28 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2021 Może nie do końca o typowych podróżach w czasie, ale poszukaj sobie serial Poróżnicy/Travelers, jest na Netflix. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts