shalashaska 0 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Baker nie bierz plastyków. Ja tak zrobiłem 1.5 roku temu i żałowałem. Teraz dokupiłem hantle Hertza 2x30kg i z tym jest mi juz lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 To biorę 2x10 i 2x5, jedna 10 juz jest, gryf 8, na poczatek mi wystarczy. oj uwierz, że będzie ci mało. No chyba, żę jesteś wyjątkowo chudy ale i tak szybko ci przestanie wystarczać na partie typu klatka/przysiad Cytuj Link to post Share on other sites
shalashaska 0 Napisano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Synergia dobrze pisze. Ja zaczynałem z 40kg a teraz mam w sumie 100kg, trochę plastyków i stali. A to moja ławka, jest ciągle modyfikowana. http://img248.imageshack.us/img248/6097/dsc0362g.jpg Edytowane 11 Czerwca 2013 przez shalashaska Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Na jaką partię mięśni są te ćwiczenia ? http://www.youtube.com/watch?v=aqKCpNaFJ3g Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ewidentnie widać że próbuje zbić tłuszcz z brzucha Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 zbić to dobre określenie, ale niezły byczek tak czy owak Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 To jest wyciskanie sztangi Maćkiem lub daszkiem skosem leżąc bardzo popularne przy robieniu masy Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Pany szybkie pytanie- czy pvl mutant mass ma sens w przypadku ćwiczeń na drążku- podciąganie, pompki itp? Nie chodzi mi tylko o zwiększenie masy ale i zastosowanie tej odżywki jako hmm uzupełnienia codziennej diety w dodatkowa porcje węgli, białek itd. Dodam, ze mam szybką przemianę materii więc wątpię by po prostu żarcie miało jakiś większy sens. Co do odżywiania- jem dwa posiłki zazwyczaj- śniadanie i obiadokolację (wcześnie jeżdżę do pracy więc zanim zgłodnieję po obiedzie to już śpię ) Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 trochę mało jedzonka, a gainer nie głupia rzecz, też popijam, ale tylko przy mocno wysiłkowych treningach, jak teraz, gdy bez 1k kalorii przed nie idzie skończyć treningu pamiętaj tylko o jednym suplement diety ma ją tylko uzupełnić, a nie zastąpić, a przy tych kompleksowych koktajlach łatwo przymknąć na to oko Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ogólnie potrafię sporo zjeść a mimo to wyglądam jak wyglądam, cóż cienki kościec a i przemiana (176cm, jakieś 65kg ale nie jestem pewien wagi ) Do tego wysiłek w robocie. Proszkiem normalnego żarła nie zastąpię co to to nie. Jak wspomniałem chodzi mi o uzupełnienie diety- jak się napcham to zaraz za przeproszeniem wysram, z koktajlem wysokoenergetycznym chyba tak by nie było. Czytałem o pvl mm i jest ogólnie polecany. Czy wg was jego zakup i stosowanie ma sens w moim przypadku (zero jakiejś konkretnej siłki)? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 najpierw bym spróbował z dietą, tzn więcej posiłków (tak z 5), nie musisz się przy nich napychać, tylko jeść regularnie paszę treściwą, teraz wiosna to idealny czas żeby zacząć Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Dokładnie jak tak zrobiłem że zwiększyłem liczbę posiłków i staram się jeść co dwie godziny ale często wychodzi różnie 2,30-3h i masa skoczyła też jestem ekto w krótkim czasie przybralem 4kg bez "gajnera" pompeczki, drążek itp uskuteczniam teraz również. Pozdrawiam i powodzenia w dążeniu do celu ! Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Panowie, możecie mi podać jakieś cwiczenie na dwugłowe ud w domowym zaciszu? Najlepej jakby były bez dodatkowych przyrządów, no moze sztanga jeszcze wchodzi w grę. W necie znalazłem unoszenie bioder w leżeniu na plecach z nogami zgiętym w kolanach. Może martwy ciąg albo jakaś jego modyfikacja? Wieszanie obiążeń na piętę i zginanie nogi jest dla mnie zbyt niewygodne Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 przysiady ass to grass, martwy ciąg Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Dizękuję Da radę w ogóle pozbywać się fatu i jednocześnie budować samo mięcho? Jestem ektomorfikiem więc na każdy kilogram mięśnia muszę nieźle harować i szkoda mi tak poprostu spalić to co wypracowałem. Dieta na masę zbyt dobrze poskutkowała i na brzuchu zebrało się trochę niepotrzebnej tkanki. Nie ma tam tego tłuszczu zbyt wiele, tochę widać kratę ale chciałbym to poprawić, szczególnie że teraz gorąc i bez koszulki lubię łazić Chodzi mi o strategię. Czy jakiś fat burner zakupić (chociaz wolałbym nie), a może rowerek? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Dać się da ale to dość mozolny proces. Ja mam tak przy HST ale to raczej efekt uboczny sporej aktywności Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 (edytowane) redukcja i tyle.... Ehh a ja kupiłem sobie w ramach cheat meala całą paczkę chrupek orzechowych 150g i zastanawiam się czy zjeść czy nie ;d Sporo kcal 2 posilki mi zostaly dzis jeszcze to na 2gim bym odpuscil w ogole węgle. Mam nadzieje ze od wrzesnia znajde czas na prawdziwy trening bo na razie latam 2x 2h w tyg robiac pseudo HsT planem ABAB i trening ma raczej na celu utrzymanie mięsa niż jego budowę bo przy takiej częstotliwości jest to raczej nie możliwe. @up co masz przy HST bo nie rozumiem? Tłuszcz palisz ? Nie masz nadwyzki w kcal w diecie to ci sie pali powolutku. A Hst swoją drogą ładnie podkręca metabolizm. Swego czasu jadłęm przed i po trenigu o 180g ryzu do kury i waga stała w miejscu. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 No myślę że tłuszczu trochę spadło a waga mniej więcej ta sama Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 No bo masz zapewne bilans kaloryczny bliski 0, chcesz szybciej to musisz zrobić ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
shalashaska 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Mięśnie są cieższe od fatu Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Powiadasz? czyli kilo mięśni jest cięższe od kilograma tłuszczu? Cytuj Link to post Share on other sites
shalashaska 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Sorry, źle to ująłem. Jak ćwiczy to rośnie masa a fatu ubywa. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Dobrze to ująłeś. Mięśnie są cięższe od tłuszczu. Nigdzie nie pisałeś, że 1 kg > 1 kg. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 A możesz rozwinąć, co to znaczy mięśnie są cięższe od tłuszczu? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ta sama objetosc tkanki miesniowej bedzie miec wieksza wage anizeli ta sama objetosc tkanki tluszczowej Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts