Skocz do zawartości

Recommended Posts

Śmieszy mnie już ta wojenka o RT :D Czy "entuzjaści" nie potrafią zrozumieć, że ktoś może mieć jednak po prostu inne spojrzenie na ten temat? Dla mnie RT to technologia jutra, nie dnia dzisiejszego, więc na luzie.

Ray Tracingu w grach nie widzą te osoby które nie mają kart ze wsparciem DXR i tyle więc przed samymi sobą usilnie tworzą teorie bez pokrycia w rzeczywistości.

Dla mnie jedyna gra która pokazuje zalety RT to WD: Legion. Sorry ale na tą chwilę nic innego nie robi wow. Kolejną pewnie będzie CP77.

RT w postaci odbić w Legionie bardzo dobrze widać.

"WD Legion" - te chociażby gry bardzo na DXR włączonym zyskują

jedyna gra która pokazuje zalety RT to WD: Legion.

Czyli mi ktoś o tym WD jednak głupot naopowiadał, bo w dyskusji 2 osoby twierdziły zaciekle, że wiele to tam nie poprawia. My bad. 

Dla tego nie odpisywałem wojciechu15, co będę mu pisał jak pewnie nie widział testy tez widzi rożnie

Do pozostałej części wypowiedzi gdzie pisalem o tym, że niektóre opcje na ultra ostro drą wydajność przez optymalizację też nie widziałeś sensu się odnieść. Dopiero jak @gosu ci wskazał paluszkiem jedną zabugowaną opcję w RDR2 która wystarczy ruszyć o oczko dostałeś olśnienia, że to jednak coś w tym jest bo fps skoczył znacząco.

Edytowane przez wojciechu15

Śmieszy mnie już ta wojenka o RT :D Czy "entuzjaści" nie potrafią zrozumieć, że ktoś może mieć jednak po prostu inne spojrzenie na ten temat? Dla mnie RT to technologia jutra, nie dnia dzisiejszego, więc na luzie.

Co to za gadka jest to dział typowo o serii RTX3000 i  należy pisać jak to wygląda w praktyce, a nie tylko kiedy dojdzie karta, lub miód malina . Potem kupi jeden z drugim takiego rtx3070 i może się leko zdziwić wydał 3k, a karta tylko takle se bo musi polowe ustawień powyłączać

@@wiwat, Chyba na co innego odpowiadasz, a co innego cytujesz. 

Karty nie są "takie se" tylko są takie jak pokazują testy - bardzo przyzwoite. Dostajesz  kartę w góry ŚREDNIEGO segmentu o wydajności topu poprzeniej generacji który kosztował miesiąc temu prawie dwa razy tyle co dzisiaj 3070 i wlatujesz z buta do tematu twierdząc, że to karta do niczego i trzeba połowę ustawień ciąć.

Już ci napisałem w czym leży problem, gosu nawet ci pokazał na opracowaniu konkretny przykład, a ty nadal wyrażasz swoją opinię nie popierając jej konkretami. A jak ktoś oczekuje RT w 1440p działającego płynnie w optymalizacyjnych potworkach pokroju WD:L z wyłączonym dlss to sory, ale zwyczajnie mu się segmenty pomyliły.

Edytowane przez wojciechu15

"Control" bardzo zyskuje na klimacie i immersji z DXR. Grę samą w sobie również polecam bo jest innowacyjna i świetna, szczególnie jeśli wgłębiasz się w klimat, czytasz wszelkie dokumenty, oglądasz znalezione taśmy, słuchasz nagrań itd. Po prostu jak zanurzasz się w świat gry i historię. Także jeśli nie podchodzi się do tego tytułu powierzchownie to mega pozytywnie zaskakuje :)

"Jakiś czas temu szef Nvidii zapowiadał, że problemy z dostępnością kart mogą się utrzymać do końca 2020 roku. Sytuacja nie została odebrana zbyt optymistycznie.

Jeszcze gorszy scenariusz zwiastuje Colette Kress, dyrektor finansowy Nvidii. W ostatniej rozmowie z inwestorami, potwierdził, że przyczyną niedoborów sprzętu są długie cykle i ograniczenia w łańcuchach dostaw. W rezultacie może minąć nawet kilka miesięcy, zanim podaż kart zostanie dostosowana do popytu."

https://www.benchmark.pl/aktualnosci/geforce-rtx-3000-problemy-z-dostepnoscia-kart-dluzej-niz.html

To co, Q2 2021?

(jeżeli już ktoś linkował to sorry)

Cos tam gdzieś tam zawsze się znajdzie. Pytanie, czy oby tego człowiek oczekiwał?

Inno3D GeForce RTX 3090 iChiLL Frostbite
https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/Inno3D-GeForce-RTX-3090-iChiLL-Frostbite-24GB-GDDR6X-RAM-Karta-graficzna/2887323

GIGABYTE GeForce RTX 3090 Vision OC
https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/GIGABYTE-GeForce-RTX-3090-Vision-OC-24GB-GDDR6X-RAM-Karta-graficzna/2878413

No, w końcu. Będę polował ale niestety wątpliwe, że mi się uda dorwać dziada w najbliższym czasie.

https://videocardz.com/newz/evga-launches-geforce-rtx-3090-kingpin-hybrid-at-2000-usd

Już komenty skarpeciarzy od "a, po co to komu?" musiały wjechać. Co za szarańcza no :D

Karty dedykowane do ekstremalnego OC, wybitna w tej kwestii seria, a frustraci muszą ponarzekać. W sumie to śmieszy zawsze :)

126522416_162604735573019_12657321914539

Edytowane przez EH_Gosu

Ja tam mam neutralne podejście do tych nowych technik obróbki grafiki w grach.

Osobiście zamówiłem sobie RTX'a 3080 do współpracy z Windowsem 7 

aby wyciskać jak największe klatki w API DirectX11 i Vulkan, głownie w tytułach multiplayer :P

Kiedy powstał pierwszy ray tracer - wyrenderowanie zwykłej sfery zajmowało ponad dzień, pięknie to nie wyglądało. Nikt jednak nie jęczał "a na co to komu itd.", wszyscy byli podjarani, a technologia rozwinęła do tego stopnia, że idziesz teraz do kina na Avengersów i nie wiesz co było zrobione w 3D, a co kręcone na planie. Strasznie mnie wk**** takie gadanie: "eeeee cały ten RT to gó**o, nie jest potrzebne, zabija wydajność, ble, ble". Czasami odnoszę wrażenie że niektórzy gracze uważają się za największych ekspertów we wszystkim i pieprzą głupoty wyczytane od innych trolli. Takim ludziom powinno się ustawowo zabronić wypowiadania publicznego dla dobra całej reszty. Można być sceptykiem, napisać jak @mutissj, poczekać co z tego wszystkiego będzie; można się podjarać i pomóc w rozwoju, albo z czystej ciekawością śledzić temat. A wszystkim innym "znafcom" życzę spalenia GPU ;) 

• Popieram 2