Skocz do zawartości

Recommended Posts

15 godzin temu, Artok napisał:

Nie znajdziecie większej biedy nad Ventusa. Karton od środka z makulatury, pudełko z kartą nawet nie ma wieka, jest po prostu przykryte gąbką od góry. 

Kiedyś też tak było, np. z Windforce'ami 6000 HD i 7000 HD. "Dobrze wiedzieć że niektóre rzeczy się nie zmieniają"

Nope, było już potwierdzone info, że NV zaklepała linie produkcyjne u TSMC (5nm proces), z datami wskazującymi na Q4 2022. Gruuuby hajs poszedł na to od Guru w kurtce ze świni więc wszystko wskazuje na dotrzymanie terminów (przynajmniej względem oficjalnych premier). 

(to do @janek20było) 

58 minut temu, Player120 napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość

tymczasem wracajac do gier na pc :jupi: chyba nie jest do konca tak zle jak pisalem... ta pozycja ucieszy wielu graczy i rozpali nie jednego RTXa :)

Nie wnikam czy to jest port konsolowy. Ale jak to było na PS4 to odpali na 970. Bydzie działać majster.

W dniu 10.06.2021 o 11:21, Revenant napisał:

MSI GF66 rozpakowany, W10 zainstalowany. 

A ja tymczasem zgarnąłem sobie od niemieszków Lenovo Legion 5. Karta 130W + Ryzen 5600H.

W przyszłym tygodniu powinien być, jak będę zadowolony to sprzedaję 3060Ti, dokładam 1200 zł i będę działał na laptopie. 

• Lubię to 2
Teraz, Artok napisał:

A ja tymczasem zgarnąłem sobie od niemieszków Lenovo Legion 5. Karta 130W + Ryzen 5600H.

W przyszłym tygodniu powinien być, jak będę zadowolony to sprzedaję 3060Ti, dokładam 1200 zł i będę działał na laptopie. 

Uuu, 130W, to będzie z 15-25% mocniejszy zależnie od gry (silnika). No i Lenovo nie jest nalesnikiem, będzie cichszy bo ma grubsze heatsinki. 

5600H też nice, nie trzeba bawić się w uV i podbijanie TDP (u Intela wydajność bierze się ze skalowania TDP... Ryzen bez tego sobie radzi). 

Sam brałbym wtedy Legiona, ale ich dostawa do EU utknęła na pewnym statku, który zablokował pewien kanał Sueski... serio był tam cały Shippment Lenovo z Legionami. 

Pochwal się wynikami i poborem prądu z GPU-Z, u mnie wychodzi na to że połowa limitu TGP (85W) leci na sam VRAM. %-)

• Lubię to 1
3 godziny temu, Artok napisał:

Legiony od serii Y530 w górę są bardzo ogarnięte. Układ nie chodzi jak suszarka i bez ruszania czegokolwiek i nie wpada w throttling. Co prawda plasticzan ale zawiasy są na tyle dobrze umiejscowione i od 2ch stron skręcone że jeszcze tego modelu na serwis nie dostałem połamanego. Ale pastę polecam zmienić, bo lenovo daje swój ujowy silikon. Nawet jak jest świeża to nie ma dobrej przewodności albo jak nawet jest świeża jednostka po potrafi już być sucha, ale to chyba u każdego już tak jest.

Ja rozważam jeszcze PS5 ale poczekam na premiery w 2k22 bo ma się pojawić coś interesującego dla mnie więc będzie powód do zakupu.

• Lubię to 1
53 minuty temu, Artok napisał:

Niemiecki Amazon wysłał mi już laptopa. Z polskiego magazynu, dostawa Pocztą Polską. Po cenie niemieckiej tj. 891 zł taniej (4678 vs 5569).

To jest niebywałe jak rodzime sklepy nas łupią. 

No dobrym przykładem jest mój case. GF66 kupiony na samym początku czerwca (z 1 EU dostawy), obecnie kosztujący ~~1250-1300€ (cena brutto bez promocji). W PL go nie ma do tej pory. Mamy koniec października. U nas drożej opychają ciągle poprzednią generację. :x 

Z tym że omijam amazona jeżeli chodzi o grubsze rzeczy, lepiej brać np. od easynotebooks.de (tam np. brałem MSI). Dostawa szybsza niż z takiego morele, x-komu czy komputronika... a są praktycznie na granicy z bagietami...