joker5513 2786 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Trzeba jeszcze wymienić lewy reflektor żeby lepiej doświetlało naturalne środowisko Alfy - lawetę 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Oj tam oj tam . Wcale tak się nie psują Ja od listopada zrobiłem 10tkm moją 156 i była jedna awaria . Rozszczelnił się przewód od wysprzęglika i straciłem sprzęgło . Ale sobie dojechałem do mechanika i za 100 naprawił . No ale ma już 17 lat i prawie 300tkm więc może coś tam czasem się stać . Dalej kocham to auto . Co by nie było to moja 4 alfa i żadna nie była awaryjna . Choć w sumie przedostatnią oddałem na złom bo się naprawiać nie opłacało ale jeździła do końca Edytowane 1 Marca 2021 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 45 minut temu, BlackCoffe napisał: Naprawiona Alfa Ej ej koleżanko, ale alfy to Ty szanuj 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Ale to nie ja ją tak naprawiłam Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 47 minut temu, jakub1t napisał: ale jeździła do końca Moja też jeździła aż przestała A tak serio to faktycznie od lat nie mają już takiej awaryjności jak w legendach. Moją 159 kochałem szczerze i nadal wspominam z rozczuleniem. Ale to są auta gdzie czujesz że były strugane przez jakiegoś Giuseppe przy otwartych drzwiach garażu przed którymi przechodziło zbyt wiele ładnych dziewczyn w krótkich spódniczkach. Dlatego biednemu Giuseppe trzeba wybaczyc problemy z koncentracją przy montażu elektroniki czy dokręcaniu niektórych rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 @Biafra Zaczynam się zastanawiać, czy bardziej cenisz tę Alfę czy samego Giuseppe, że cokolwiek udało mu się zrobić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) U mnie montaż i elektronika nie stwarza problemów . Klima , ESP , ABS , poduszki . Wszystko działa . Nic nie trzeszczy . Ale rozwiązania techniczne wołają o pomstę do nieba . Taki przykład , aby u mnie wymienić filtr oleju ,trzeba odkręcić katalizator Po pewnym czasie zauważyłem też , że zegary fotel i kierownica nie są w jednej linii Edytowane 1 Marca 2021 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) 3 godziny temu, jakub1t napisał: aby u mnie wymienić filtr oleju ,trzeba odkręcić katalizator Są inne takie ciekawe przypadki, np dodge stratus Edytowane 1 Marca 2021 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 W Tico by zmienić pozycję trzeba zdjąć koło ...Wysłane z budki telefonicznej przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 1 Marca 2021 Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 W maździe 5 by zmienić żarówkę kierunkowskazu przedniego też trzeba koło i nadkole wywalać.Potęga elektryka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Trzymajcie Panowie do śmiechu https://wrc.net.pl/mz-internet-peka-ze-smiechu-przez-gangsterke-z-punto-chyba-wyszedl-pachy-przewietrzyc-widac-ze-instrybutory-nosi 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 To tacy "gangsterzy" jak ze mnie katolik Swoją drogą punciak dobry na skok - nie rzuca się w oczy, nikt takowego nawet nie podejrzewa o jakieś niecne czyny. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Nie lubię fiata, ale Punto HGT miało pazur... Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Mój ojciec ma Fiata Grande Punto Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Grande punto abartha bym chętnie przytulił plus małe mody na 250koni . Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 2 Marca 2021 Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 (edytowane) Ja przez reklamę Grande Punto w TV odkryłem pewną piosenkarkę z Włoch, a puszczę Wam i reklamę i piosenkę. Głos tej kobity powoduje, że mam miękkie nogi - miód na uszy Edytowane 2 Marca 2021 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 9 godzin temu, Succubus napisał: Grande Punto ...ale to Fiat Bravo. Choć te modele tez mi się podobały. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Ja miałem długi czas Stilo (chyba z 8 lat, kupiony już używany) i generalnie był bezawaryjny. Do czasu. Jak już się zaczął psuć, to się spało wszystko po kolei. Aczkolwiek Żona jeszcze zec3 lata, do zeszłego roku jeździła sobie nim do pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 https://filmiki.tv/naprawa-wycieraczki-za-2000-pln-wacker-wl_12316Historia, ale łysego z Patrykiem się dobrze ogląda. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Przegląd ostatniego miesiąca Pierwsza laweta na przestrzeni 4 lat Padł elternator z mojej winy Najszybsza droga przez koło, przy okazji wleciały poliuretany na przód do których zbierałem się polroku I znowu żywy 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 3 Marca 2021 Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 U mnie kilka zmian w samochodach. Zacznę od Corsy bo tu się na razie nic nie zmieniło :) Lancia Delta dostała nowe opony wielosezonowe Continental Allseasoncontact 205/55 r16. W Vectrze natomiast w końcu postawiłem na nowe felgi i przy okazji wyciągnąłem samochód z garażu po zimie. Kupiłem oryginalne 17' od Vectry B Zender i opony Firestone Roadhawk 215/45 r17 6 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Takich opli już jest ogólnie mało , a w takim stanie i wersji to ze świecą szukać . Pamiętam jak poszedłem na studia i chłopak z grupy przyjeżdżał wersją i500 . Wtedy to nówka szt była , a ja sobie 126p wtedy śmigłem A u mnie żonę nosi aby sprzedać marcedesa i kupić coś 5 miejscowego. Często gdzieś zabieramy rodziców i wtedy trzeba brać alfę . Alfa zła nie jest , ale to merc był kupiony dla przyjemności , a służy na dojazdy do pracy . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
angelus01 69 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 Bo alfa stoi w warsztacie? A jako miejsce parkingowe to od razu laweta? Cytuj Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 4 Marca 2021 Udostępnij Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, jakub1t napisał: Takich opli już jest ogólnie mało , a w takim stanie i wersji to ze świecą szukać . Pamiętam jak poszedłem na studia i chłopak z grupy przyjeżdżał wersją i500 . Wtedy to nówka szt była , a ja sobie 126p wtedy śmigłem Dzięki. Mój egzemplarz to wersja Edition2000. Wersja wyposażenia CDX Exclusiv. Z ciekawych opcji wyposażenia seryjnego to między innymi: jasne, beżowe, skórzane wnętrze, kolorowy wyświetlacz CID z między innymi nawigacją i komputerem pokładowym, automatyczna skrzynia biegów, climatronic, zmieniarka na płyty, 10 głośników, czujniki parkowania, podgrzewane fotele przednie, światła ksenonowe, osłony progów z logo Opla, multifunkcyjna kierownica, tempomat, cztery elektryczne szyby domykane z pilota, automatyczne światła (moduł skandynawski), czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy, czujnik zużycia okładzin hamulcowych czy czujnik poziomu płynu chłodzącego, elektrycznie ustawiane i podgrzewane lusterka, szyba przednia odbijająca ciepło, lampki do czytania, podświetlane daszki przeciwsłoneczne, podłokietniki z przodu i z tyłu. Silnik 2.6 V6. Za chwilę minie niecałe 2 lata jak ją posiadam. Można powiedzieć, że spełniłem sobie bardziej przyziemne marzenie z czasów początków posiadania prawa jazdy i pierwszego samochodu jakim była właśnie Vectra B. Śniła mi się wtedy V6 w najbogatszej opcji Oczywiście, jak pewnie każdy kto lubi motoryzację, mam też znacznie bardziej okazałe marzenia motoryzacyjne W tamtym czasie to i500 musiała robiła wrażenie wśród studentów Może nawet większe niż obecnie gdyby ktoś na uczelnie podjeżdżał nową Insignią GSI. A co do Fiata 126p to w obecnych czasach tak prawdę mówiąc jest wart więcej niż chyba 99 procent Vectr B na rynku wtórnym Edytowane 4 Marca 2021 przez Lewy648 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts