wiwat 112 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) 7 godzin temu, wojciechu15 napisał: Do systemu wywala, czy cały system crashuje? Bo jak to drugie to możliwe, że zasilacz nie ogarnia i resetuje. Jakiś tydzień temu się zaczęło głownie wywala do pulpitu , raz mi się zdarzył reset. Ogarłem juz ponad 10h w wd:legion, , i pare h cod i inne zastanawiam się na re-instalką systemu, sterowniki reinstalowane, msi afb on/off, zasilacz mam Seasonic Focus Gold 850W Edytowane 23 Listopada 2020 przez wiwat Cytuj Link to post Share on other sites
emilstw 118 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Jakby ktoś był zainteresowany w ikskomie jest dostępny od ręki Zotac Trinity 3090 za 7 799,00 zł co wydaje się całkiem spoko ceną chyba Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 u mnie jak do tej pory zero problemów ze strony karty. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Moja wywala do pulpitu bez komunikatu tylko w przypadku gdy przesadzi się z OC co ma miejsce przy zawrotnych +60 MHz na rdzeniu w niektórych grach Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Bit ma Strixa 3090 za 8 699,00 zł Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 5 godzin temu, wiwat napisał: Jakiś tydzień temu się zaczęło głownie wywala do pulpitu , raz mi się zdarzył reset. Ogarłem juz ponad 10h w wd:legion, , i pare h cod i inne zastanawiam się na re-instalką systemu, sterowniki reinstalowane, msi afb on/off, zasilacz mam Seasonic Focus Gold 850W Jesteś pewien, że masz OC platformy w pełni stabilne? Jak wygląda u Ciebie procedura testowania stabilności? Jakie softy, jakie obciążenia, ile czasu, etc. Napisz konkrety Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 W najgorszym wypadku zasilacz może nie ogarniać. Focus+ mają nieciekawą historię jeśli chodzi o takie sytuację. Coś na początku schrzanili w designie, i te 'niby' naprawione później mogą być niestabilne przy wysokim power draw jakie powodują te nowe gpu. W wypadku zasilacza powinieneś dostawać crashe/black screeny aniżeli wywalanie do pulpitu. Więc może nie jest tak źle Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Cyber Monday na BF o tydzień wcześniej! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Szkoda że typ nie ma 4 sztuk. Wszystkie bym wziął!! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
human_2010 225 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 30 minut temu, EH_Gosu napisał: Jesteś pewien, że masz OC platformy w pełni stabilne? Jak wygląda u Ciebie procedura testowania stabilności? Jakie softy, jakie obciążenia, ile czasu, etc. Napisz konkrety Chętnie zobaczyłbym poradnik od Ciebie jak testować, czym testować stabilność OC sprzętu. Edit brakuje według mnie dobrego poradnika na temat OC Ramu z omówieniem który timing ważniejszy od drugiego takiego od A do Z, chyba że coś mnie ominęło to podrzućcie Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 9 minut temu, joker5513 napisał: Szkoda że typ nie ma 4 sztuk. Wszystkie bym wziął!! Pisz do Gosu, może Ci załatwi zniżkę? Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 19 minut temu, pendzel_3 napisał: Cyber Monday na BF o tydzień wcześniej! Cena nie najgorsza. Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Ta aukcja jest mojego przyjaciela z którym zakładałem EH Także człek godny zaufania i sprzęt w pełni zadbany. Zastanawiałem się ile wytrzyma na 3080 na rzecz 3090 Zmiana była nieunikniona. Cytuj Link to post Share on other sites
s2awek 53 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) mam problem xtrio 3080, w dragon center dałem extreme performance profil po resecie ciagle się frozenuje na ładowaniu windy, czasem załaduje i po kilku sekundach zwiecha, nawet w menu instalacyjnym windowsa z pendriwe się wiesza. Udało mi się uruchomić tryb awaryjny z wiersza poleceń ale nie da się uruchomić dragon center w nim a myślę że odinstalowanie nic nie da bo chyba w karcie są zapisane ustawienia skoro w menu instalacyjnym windy frozenuje.Co począć kart przyszła dziś, ale wszystko działało bez problemu przed tą zmianą. naprawiłem.. myślałem że to tylko ustawienie od karty ale ten pip@$#y Dragon Center wszystko poprzestawiał w biosie przez co komp frozenował... 3h stracone. Edytowane 23 Listopada 2020 przez s2awek Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Godzinę temu, pendzel_3 napisał: Cyber Monday na BF o tydzień wcześniej! Tylko tysiąc złotych prowizji, uczciwy chłop, nie ma co. 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) A, wiesz za ile kupił? Bo ja wiem i nie ma 1000 zł prowizji. Po za tym rynek wygląda tak jak wygląda i "dostępność" również. Także takie komentarze trochę słabe są. Kto chce kupić i tak kupi i tyle, można również czekać na okazje i farta żeby zaoszczędzić realnie z 400 zł i może w Marcu się dorwie ze sklepu. No niestety jest jak jest czy się to komuś podoba czy nie. Edytowane 23 Listopada 2020 przez EH_Gosu 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Marekpe 56 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 5 minut temu, EH_Gosu napisał: Po za tym rynek wygląda tak jak wygląda i "dostępność" również. Jak wygląda? Wszystko jest tylko muszą na was zarobić proste. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 15 minut temu, EH_Gosu napisał: A, wiesz za ile kupił? Bo ja wiem i nie ma 1000 zł prowizji. To akurat jest jego prywatny problem. 17 minut temu, EH_Gosu napisał: Także takie komentarze trochę słabe są. Słabe a wręcz czasem patologiczne to jest to co się teraz dzieje na rynku, a nie komentarze stwierdzające fakt że tj. +1000zł do ceny sklepowej. 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Generalnie jak zawsze najwięcej do powiedzenia mają na temat sprzętu te osoby które nawet nie są tym segmentem zainteresowane ;-) Norma. No nic panowie, nie ma sensu na ten temat dyskutować bo niczego to nie wnosi, a ewentualnie jakieś zbędne spiny. Jestem absolutnie przekonany, że ci którzy mają największy problem z tym, że ktoś tam sobie coś zarobi, sami handlowaliby na potęgę gdyby mieli taką możliwość i tyle. Także dajmy sobie spokój z dyskutowaniem na ten temat. EOT z mojej strony w tej kwestii. Pozdro chłopy i więcej luzu polecam Cytuj Link to post Share on other sites
vandam 128 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Dokładnie, kto będzie chciał to kupi - a jeżeli ktoś się zastanawia nad zakupem w marcu, bo będzie 400 złotych taniej, to może warto nie kupować w ogóle, skoro taka kwota robi różnicę. I proszę nie myśleć zaraz że "rodzę" pieniądze, dobrze znam ich wartość, ale jak ktoś chce czekać kilka miesięcy żeby zaoszczędzić 400 zł przy zachciance za 4 tysiące - nie tędy droga. Niestety, żyjemy w takim głupim świecie - najłatwiej się pokłócić o kasę, nie róbmy tego tutaj, szanujmy innych. Też kiedyś handlowałem sprzętem, wiem jak wyglądają realia Edytowane 23 Listopada 2020 przez vandam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 3 minuty temu, EH_Gosu napisał: Generalnie jak zawsze najwięcej do powiedzenia mają na temat sprzętu te osoby które nawet nie są tym segmentem zainteresowane ;-) Ja np. jestem bardzo zainteresowany tym segmentem, chętnie zapłaciłbym 4,5k gdyby na tyle wyceniła kartę Nvidia a nie handlarzyna - cwaniak. Tu na prawdę nie chodzi o wysokość kwoty a o to, gdzie te 20% ceny trafi, czy raczej do kogo. 3 minuty temu, EH_Gosu napisał: Jestem absolutnie przekonany, że ci którzy mają największy problem z tym, że ktoś tam sobie coś zarobi, sami handlowaliby na potęgę gdyby mieli taką możliwość i tyle. Problem mam taki, że chętnie bym kupił 3080 ale nie ma gdzie. To oczywiście zawdzięczam NV a nie handlarzom. Oni tylko wykorzystują sytuację. No i 20% to nie jest to jednak nie jest ktoś, coś a sporo więcej. 3 minuty temu, EH_Gosu napisał: Pozdro chłopy i więcej luzu polecam Generalnie jestem wyluzowany, jak pewnie większość. Ciśnienie bym pewnie złapał, jakbym zapłacił 20% prowizji Januszowi a potem oglądał 50 parę klatek w 4K. 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Na moje NV doskonale wiedziała że wydając serię 3XXX w cenach jakie niby wydali ludzie się na nie rzucą jak szczerbaty na suchary i ktoś z kimś sie dogadał i specjalnie trzymają rynek na głodzie żeby po cichu ceny sobie rosły. Ale przecież nie będzie "na nich" a hajs będzie się tak czy tak zgadzał. Mistrzowskie zagranie managersko/księgowo/PR'owe Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 46 minut temu, pendzel_3 napisał: To akurat jest jego prywatny problem. Słabe a wręcz czasem patologiczne to jest to co się teraz dzieje na rynku, a nie komentarze stwierdzające fakt że tj. +1000zł do ceny sklepowej. Przepraszam, że się wtrącę.....a pisząc o "cenie sklepowej", jaki kolega ma sklep na myśli? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) W sklepach w których kart nie ma wiszą fikcyjne oferty w kwocie 4300-4500zł, w cebulajnach i kompuszrotach gdzie nie ma systemu kolekowego nieraz coś rzucą na pożarcie botom ale to już w cenie około 5K. Edytowane 23 Listopada 2020 przez joker5513 Cytuj Link to post Share on other sites
vandam 128 Napisano 23 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2020 Tak odchodząc od tematu - pamiętacie jak się cały komputer kupowało za 3 tysiące, razem z monitorem i drukarką, i był wypas? Do czego to doszło Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts