Karister 837 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, jozek23 napisał: @up Nie było z bolcem ? Są jakieś certyfikaty , testy ? Te listwy nigdy nie mają bolca. Nie jestem elektrykiem, więc nie wiem, jak to działa, ale musi być podłączona do gnizdka elektrycznego z kablem ochronnym. Wówczas masz cert na ochronę do 120kA i ubezpieczenie do 5mln euro od producenta. Na moje oko za uziom robi ta blaszka z boku każdego gniazda. Styka się z tym samym miejscem wtyczki, co bolec. Edytowane 13 Lutego przez Karister 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego To jest niemiecki standard uziemienia - schuko. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Karister napisał: Te listwy nigdy nie mają bolca. Nie jestem elektrykiem, więc nie wiem, jak to działa, ale musi być podłączona do gnizdka elektrycznego z kablem ochronnym. Wówczas masz cert na ochronę do 120kA i ubezpieczenie do 5mln euro od producenta. Na moje oko za uziom robi ta blaszka z boku każdego gniazda. Styka się z tym samym miejscem wtyczki, co bolec. Mają... Przynajmniej moje z 6 i 4 gniazdami. Edytowane 13 Lutego przez ODIN85 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 837 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Też mam je z 6 i 8 gniazdami i tak - mają bolce. Wersja 14-gniazdowa nie ma bolców tylko blaszki po obu stronach gniazda. @drVanSteiner już napisał, jak to się poprawnie nazywa. Abstrahując od nazewnictwa typu bolec, blaszka, whatever, jest uziom. Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 5 godzin temu, BlackCoffe napisał: Coś dla jamniora Wołowinka, królik, dziczyzna - twój jajnik jada lepiej ode mnie Zapomniałbym - w końcu jesteś z Warszawy: 1 5 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Cóż, trzeba zadbać o jamniora Sama bym mu podjadła to jedzenie 2 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kapitan Jawor 413 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, BlackCoffe napisał: Cóż, trzeba zadbać o jamniora Sama bym mu podjadła to jedzenie Mój wujek jak był kiedyś srogo wcięty, opędzlował puszkę psiego lub kociego żarcia i z tego co pamiętam, to mu smakowała 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Smacznego dla wujka 2 Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Już ktoś inny karmił swoje dzieci kotlecikami z karmy Puffi - poniekąd smaczne. 1 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Zajadamy się salcesonem, kaszankalą, czy pasztecikami i jest ok, a karma dla psa, czy kota jest be bo nie dla ludzi?Pasztcik Profi, który każdy jadł ma 35% podrobów, 0% mięsa i jakieś wypełniacze + chemię, a karma Dolina Noteci ma 65% podrobów w tym około 10% mięsa + rosół i minerały. To jest lepsze i zdrowsze od tego co my jemy 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 15 godzin temu, Karister napisał: Na moje oko za uziom robi ta blaszka z boku każdego gniazda. Styka się z tym samym miejscem wtyczki, co bolec. Dokładnie, to jest właśnie uziemienie. 17 godzin temu, BlackCoffe napisał: Coś dla jamniora @BlackCoffe Rozpieszczasz tego swojego pieseła Edytowane 14 Lutego przez Tomi29 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 18 godzin temu, BlackCoffe napisał: Coś dla jamniora A dla siebie ryż i parówki 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 1 godzinę temu, Tomi29 napisał: @BlackCoffe Rozpieszczasz tego swojego pieseła No nie powiem, ma on dobrze 26 minut temu, ernorator napisał: A dla siebie ryż i parówki Chleb i woda z kranu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 12 godzin temu, drVanSteiner napisał: chemię, a karma Dolina Noteci ma 65% podrobów w tym około 10% mięsa + rosół i minerały. To jest lepsze i zdrowsze od tego co my jemy Uhm, ale tak zapytam czy komuś może przypadkiem nie przyszło do głowy, że produkcja psiego żarcia podlega pod zupełnie inne normy sanitarne? Skład na etykiecie składem (sama treść składu też podlega pod inne przepisy) ale taka karma może zawierać substancje szkodliwe dla człowieka? Więc składu z etykiety nie należy traktować 1:1 ze składem z etykiety żywności bo być może producent nawet nie był zobligowany do podawania wszystkich informacji które musiałby podać jeśli byłby to produkt spożywczy. Spoiler 13 godzin temu, PaulG napisał: Karmienie dzieci karmą dla psów to czysty debilizm. I nawet jeśli to fejk to skrajnie nieodpowiedzialny. Wytyczne do produkcji karmy dla zwierząt domowych są zupełnie inne niż nawet dla pasz zwierząt hodowanych na ubój a co dopiero mówić a produkcji żywności. Także smacznego Edytowane 14 Lutego przez pendzel_3 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Gryphus 4426 Napisano 14 Lutego Popularne posty Udostępnij Napisano 14 Lutego Takie tam pierdółki, polerka do samochodu, odkurzacz też się przyda i komplet gąbek. 9 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Przecież ma bolec. Wszystkie nowe wtyczki mają boczne wyprowadzenie uziemienia na boku wg niemieckiego standardu. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 2 minuty temu, anemus napisał: Przecież ma bolec. Wszystkie nowe wtyczki mają boczne wyprowadzenie uziemienia na boku wg niemieckiego standardu. To bardziej moja subiektywna ocena, ale chyba to rozwiązanie niemieckie jest lepsze niż ten bolec. Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Bolec, czy blaszka - jest uziom, narazka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Ano dokładnie. Po stronie wtyczki to wszystko blaszka. Jedna wyprofilowana blaszka obejmująca styki w otworze pod bolec i boki wtyczki. Czy uziom pójdzie przez bolec czy kawałek miedzianego docisku z boku jeden... bolec. Ważne, że obecnie na rynku europejskim wsparcie dla obu rozwiązań równocześnie jest standardem w wtyczkach więc problemu nie ma.. Edytowane 14 Lutego przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3077 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, anemus napisał: więc problemu nie ma.. To wsadź tą wtyczkę do tego gniazdka Edytowane 14 Lutego przez jozek23 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Bilety na: 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Namiot reko typu stożek na wyjazdy. Wg opisu podstawa to sześciokąt o przekątnej 2,9 metrów. Wysokość to około 2,7metra Będzie dopiero gdzieś za miesiąc, może więcej... Jeszcze będę zamawiał kute stalowe śledzie i maszt do środka... 7 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2577 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 6 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Kapitan Jawor 413 Napisano 15 Lutego Popularne posty Udostępnij Napisano 15 Lutego Jako, że co raz częściej słyszy się o zatruciach/podtruciach i przypadkach śmiertelnych, spowodowanych czadem, kupiłem starszym takiego ziomeczka (ja już mam od dobrych trzech lat): 7 1 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts