shae6666 110 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Biafra1987 wg mnie "szczawiowy" jest bardzo ładny Edytowane 26 Stycznia 2013 przez shae6666 Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 A może spróbuj zrobić płyn w kolorze wentylatorów Noctua Byłbyś chyba jedyny w całym internecie i lepiej by pasowało niż ten szczawiowy. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 No właśnie miałem zaproponować jakiś kolor kawy z mlekiem, czekolady albo soku z dyni. Cytuj Link to post Share on other sites
ToxicViper 15 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Chłopakli mają rację taka kawa z mlekiem czy też ewentualnie taka piaskowa burza by świetnie się komponowała z resztą.Ten mod jest już unikat i masz rację że trzeba kombinowac teraz żeby być powtarzalnym, zerknij co ja szykuję niedługo.Projekt Toxic Viper, też będzie ciekawie, może pomyślę utopić żmiję i zrobić anakondę Na razie zajmę się od podstaw modingu mojego projektu a z czasem pomyślę jak Ty nad zalaniem maszyny.Będę śledził temat bo ciekaw jestem jaki soczek będzie Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Szczawiowy wymiata . Cytuj Link to post Share on other sites
WujkuNieBijKota 192 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Według mnie szczawiowy pociska. No i się wyróżnia. Ogólnie czadowe wnętrze. Cytuj Link to post Share on other sites
kross21 51 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wydaje mi się ,że najlepiej pasowałby taka morowata trochę, mało brakuje , a kolor idealnie by pasował do całej kolorystki obudowy Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Ostatnia paczuszka gratów do wykończenia kompa w drodze od niemców. Znając ich jutro będzie Tak jak się spodziewałem szczawiowa mi się już spodobała. Jedzie do mnie 15ml UV yellow/green którym mogę rozjaśnić to co mam i awaryjne 15ml emerald green. Będę eksperymentował Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Biafra1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Już się nie mogę doczekać heheh Powodzonka Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Z tego co widzę w systemie śledzenia przesyłek już jutro będę miał tak: http://media.tumblr.com/tumblr_mbemmylYvp1qew91c.jpg 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Rob zdjecia, duzo zdjec Cytuj Link to post Share on other sites
luk9400 288 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jak dla mnie szczawiowy mógłby zostać Będziesz dawał jakieś podświetlenie do tego? Cytuj Link to post Share on other sites
ToxicViper 15 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Oj będzie ciekawie jak przyjdzie nowy płyn, już się nie moge doczekac żeby zobaczyć nową miksturę Trochę takie mieszczanie tych kolorów kojarzy mi się z chemią, nie byłem nawet taki zły 3-4 zawsze miałem hehe Niemiecki staff do OC Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Uffff. Upadłem. Nie ma to jak pracowity wieczorek. Praca->siłownia-> zlewanie płynu z układu-> wymiana złączek dla lepszego układu-> montaż kilku delikatnych LED w budzie-> 4 godziny usiłowania domknięcia boku obudowy-> poprawa koloru szczawiowej-> napełnianie-> odpowietrzanie-> leak test-> jestem. Już nie mam siły dzisiaj robić zdjęć. Będą jutro. Wyszło tak że piszę do Was teraz jedną ręką. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 A kciukiem drugiej ręki zatykasz wyciek, gdyż molekuły barwnika wynalazły broń jądrową i robią testy na o-ringach? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Mistrza od "Wydaje mi się że kolor wskazuje na to że masz syf blokach. Kiedy ostatnio opróżniałeś układ?" i tak nie przebijesz Tak na szybko. Tak jak szczawiowa na zdjęciach wychodziła naturalnie tak ten kolor obecny wygląda zupełnie inaczej niż w rzeczywistości- w realu jest mniej żarówkowy a bardziej intensywny (ogólnie lekko ciemniejszy). Jest dużo ładniejszy niż szczawiowa i idealnie komponuje się z resztą sprzętu. Ogólnie- my work here is done. Zdjęcia będę musiał zrobić jeszcze w naturalnym świetle bo te są przy lampce. http://i.imgur.com/FwBlZ5p.jpg A czemu na tym zdjęciu dwa węże wyglądają jakby świeciły innym kolorem to nie wiem. Widocznie dużo światła z diod skierowanych jest w stronę aparatu- całość wygląda na żywo tak jak ciemniejsze węże. http://i.imgur.com/68PYmFi.jpg Aparat trochę pod kątem bo stoi na rolce srajtaśmy. Ciężko o dobre zdjęcie w moim obecnym stanie. Poprawię się w weekend. http://i.imgur.com/W8SC0ML.jpg Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Biafra1987 7 Cytuj Link to post Share on other sites
shae6666 110 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Super CM690II Venom. Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Fajnie wyszło, podoba mi się i czekam na więcej zdjęć. Nagraj też krótki filmik bo zdjęcia bardziej przekłamują. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Wooojciech1983 Cytuj Link to post Share on other sites
eru99 5 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 O_O Bardzo ładnie O_O Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Moje zdanie troszkę się różni od chłopaków Mianowicie projekt robi na mnie niesamowite wrażenie jak jest ściągnięty bok, jak go założyłeś i dałeś to podświetlenie czar pryska, nie wiem wydaje mi się , że to wina podświetlenia może zamontować by je było lepiej z góry część i część z boku. Po prostu zlewa się to i psuje efekt końcowy. Takie moje zdanie musiałem je napisać bo nie był bym sobą, a nie lubię pisać komuś, ze jest super jak się z tym nie zgadzam. A zatem buda bez podświetlenia i założonego boku 10 ( z założonym bokiem pewnie tez by wyglądała fajnie ale bez tego oświetlenia ), z założonym bokiem i podświetleniem hmm max7 Czekam na resztę fotek, bo może to tez wina odbić jakie powstały i się to zlało. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zdjęcie jest robione o północy z lampką stołową świecącą w stronę budy aparatem stojącym na stołku i rolce srajtaśmy. Dlatego właśnie wszystko się zlewa ale już dawno wiedziałem że nie da się zrobić dobrego zdjęcia z tym bokiem bez naturalnego, rozproszonego światła. Bez boku nie ma co odbijać światła które pada na matową płytę i w większości czarne elementy i zdjęcia wychodzą lepiej. Naturalnie podświetlenie wygląda bardzo dobrze- inaczej bym go tak nie zostawił z uwagi na mój chorobliwy pedantyzm Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Heheheh jeśli tak mówisz ( piszesz ) poczekam na resztę fotek bo buda wygląda po prostu ekstra. Mam nadzieję, ze faktycznie jest to wina złego oświetlenia podczas robienia foty i kolejne już przy normalnym świetle wyjdą zupełnie inaczej. W każdym razie trzymam kciuki bo tu kawał świetnej roboty został wykonany. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Wydaje mi się bardziej że to kwestia tego że ta pleksa odbija zbyt dużo. Jak się przyglądam temu zdjeciu to widzę siebie leżącego na podłodze i asekurującego aparat żeby nie spadł ze srajtaśmy oraz idealne odbicie zasłonki w drzewka i ptaszki Na żywo się to tak nie rzuca w oczy. Niestety przy naświetlaniu 2s wszystko jest zakłamane, światło diod jest w rzeczywistości bardziej rozproszone a tu wygląda jakby świeciły punktowo, a jak lekko oświetlały dwa węże to te wyglądają jakby same były źródłem światła. Zobaczymy czy przy naturalnym świetle przeskoczymy ten problem. Ale to już w weekend bo wychodzę do pracy jak jest jeszcze ciemno a wracam jak już jest ciemno . Cytuj Link to post Share on other sites
Memphis1 9 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Bardzo fajny, schludny projekt. Niesamowite, że do tej budy tyle wejdzie Dałoby się jakoś postawić do pionu ten rez? Rozumiem, że to pompka ugina się na gąbce? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 No już jest ustawiony. Trochę się ugina a z drugiej strony naciskała na napęd BR gdzie też jest izolowana gąbką. Poprawiłem to potem bo moja kobieta też na to kwękała a sam nie zauważyłem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts