REEDDS 5 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 http://www.filmweb.pl/film/Wyrok+skazuj%C4%85cy-2010-491155 całkiem ciekawy film Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) Morze Czarne - "bajka" o łodzi podwodnej. Scenarzysta chyba miał niezłą fazę jak to pisał. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez d i l Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Giezdne Wojny ? O, już faceta nie ma . To może ja zaproponuję Deutschland 83 http://www.filmweb.pl/serial/Deutschland+83-2015-742655 . Całkiem fajne spojrzenie na słynne Stasi. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez daryzda Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Nie wiem czy było, ale ja polecę Crimson Peaka - absolutny majstersztyk. Del Toro w pełnej krasie, wiktorianizm w pełnej krasie. Po prostu film z gatunku doskonale wykonanych, i jeżeli ktoś lubi takie klimaty to jest to must watch . Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 W końcu zaliczyłem "Lot nad kukułczym gniazdem". Film miazga w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Polecam jeśli ktoś nie oglądał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Nie wiem czy było, ale ja polecę Crimson Peaka - absolutny majstersztyk. Del Toro w pełnej krasie, wiktorianizm w pełnej krasie. Po prostu film z gatunku doskonale wykonanych, i jeżeli ktoś lubi takie klimaty to jest to must watch . Zgadzam się, bo wycisnął z tej fabuły ile się dało. Sam dobór aktorów też zasługuje na pochwałę. Pierwsze skojarzenie Alice McGee's na dużym ekranie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Good Kill -dobrze pokazane piekło nowoczesnej wojny Beasts of No Nation -piękny ale, brutalny film od netfixa Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Kamil444 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Bone Tomahawk http://www.imdb.com/title/tt2494362/?ref_=nv_sr_1 Straszny gniot. Nie trybię skąd ma tyle pozytywnych recenzji. Zdecydowałem się obejrzeć głównie ze względu na old-timer`a Russell`a ale film zawiódł totalnie. Nie ma ciekawej ani nawet strawnej fabuły. Nie ma ciekawych bohaterów. Nie ma ciekawych dialogów. Nie dobrze zrobionych albo chociaż znośnie zrobionych scen akcji, strzelanin, pościgów. W mordę, nie ma nawet jednego klimatycznego kadru, na którym można by zawiesić oko. Montaż tak jakby ktoś kto to "sklejał" się nieziemsko nudził. Można by jeszcze pisać o takich szczegółach jak perfekcyjnie czyste, wyglancowane buty Kurt`a po 5 dniach w piachu prerii. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Deathgasm Metal, demony, zabijanie takowych za pomocą dildosów i pił mechanicznych. Produkcja nowozelandzka - powinno wystarczyć za rekomendację Scouts Guide to the Zombie Apocalypse Zero myślenia, sporo tanich gagów, jeszcze więcej akcji i taka oto pani: Nie nudziłem się. Cytuj Link to post Share on other sites
bart2k 9 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Podobnie jak spider_1987 polecam "Lot nad kukułczym gniazdem". Mega film! Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 @Nowaj Przerażasz mnie... Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Końskie dawki środków przeciwbólowych i ciągle pulsujący ból w nodze nie sprzyjają oglądaniu bardziej wymagających produkcji. Przez najbliższe 2 tygodnie planuję obejrzeć większość zalegającej od dawna na dysku tandety Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ja mam takowej mnóstwo ale jakoś zabrać się za to nie mogę i... oglądam inną tandetę online. Liczyłem na nowy odc. TWD na dzisiejsza noc jednak spotkał mnie zawód... No nic, poczekam do lutego A Ty zdrowiej tam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 TWD ciągnie się jak flatki z olejem, albo i gorzej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Boardwalk Empire - oglądał ktoś całość, ostatnie 2 sezony trzymają poziom? Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Inside Out Bardzo przyjemna bajka, pomysłowa, pełna energii i emocji. Wzruszające sceny zeszkliły mi oczy, pewnie dlatego, ponieważ też mam córkę w wieku 12 lat. Wytwórnia Pixar, a wszystko co stamtąd wychodzi, zawsze jest na poziomie. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 @up Tak, muszę potwierdzić oglądałem to dość niedawno ale to naprawdę przypadkiem, miałem jechać ze znajomymi na Terminatora a że pomyliliśmy godziny to było głosowanie damska część przegłosowała by iść na to no i przyznam że nie żałuję. Bardzo fajna bajka, z przesłaniem, taka jakby próba przedstawienia co się dzieje w głowie dziecka, jak to przeszłość zanika będąc zastępowana czymś innym, o choćby ten wymyślony przyjaciel. Więcej nie piszę bo ostatnio to tylko po mnie jadą jak po łysej kobyle, zielona część przynajmniej. Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Więcej nie piszę bo ostatnio to tylko po mnie jadą jak po łysej kobyle, zielona część przynajmniej. Słusznie Andrzej, powoli zaczynasz łapać, że nie lubimy spoilerów. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Crimson Peak Ładna miska jeść nie daje - niestety, poza fenomenalnymi dekoracjami i niesamowitym wrażeniem malowniczości, Crimson Peak nie oferuje w zasadzie niczego. Fabuła jest prosta jak konstrukcja cepa, a wykoncypowanie głównej intrygi zajmuje mniej więcej kwadrans. Wszelkie elementy nadprzyrodzone wrzucone są do filmu kompletnie na siłę, a ich wycięcie nie miałoby żadnego wpływu na scenariusz. Dawno nie przeżyłem takiego rozczarowania produkcją, w której pokładałem spore nadzieje. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Wczoraj wieczorem go zarzuciłem i podzielam zdanie. Dom i klimat w nim panujący, sceneria, okres, w którym akcja miała miejsce, dość dobre i odważne sceny okaleczania ludzkiego ciała i ciekawość stawiająca pytanie "po co ta zjawa lata po korytarzach?", na które nie uzyskałem odpowiedzi - tylko dzięki temu oglądnąłem film do końca. A mogło być lepiej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Nie bronie za wszelką cenę, ale właśnie takie niedopowiedzenia to jedna z cech filmów del Toro. W temacie: Everset - powiedziałbym, że dobra historia sama się broni. Bez wodotrysków. Trochę takie przeciwieństwo Crimson Peak. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Backcountry Miały być Szczęki na lądzie, a wyszedł do bólu stereotypowy i dość badziewny slasher, gdzie w miejsce zmutowanego mordercy wstawiono misia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 http://4.bp.blogspot.com/-W10BDIhE3r8/VeBxMfVM4GI/AAAAAAAAhaQ/3nrE5lQLaD0/s1600/collage121212.jpg Dzisiaj z okazji Święta Kina postanowiłem wybrać się na najnowszą ekranizację tragedii Szekspira i niezmiernie cieszę się, że to zrobiłem. Najnowszy "Makbet" to kino urzekające, poetyckie, przesiąknięte mrocznym klimatem, z wirtuozyjną muzyką, ponadprzeciętną grą aktorską Michaela Fassbendera i Marion Cotillard, którzy znamienicie odegrali swoje role. Zrobili to na tyle umiejętnie, że film mimo dobrze znanej historii jest niezwykle immersyjny, czego zasługą są również kunsztowne zdjęcia będące jednym z elementów pięknej kompozycji obrazu. Poniżej zamieszczam link do OST i zachęcam do przesłuchania utworu "The Child" www.youtube.com/watch?v=2iU9JF-DXds 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Angel Heart Nie oglądałem go od ponad dekady, więc była najwyższa pora, aby sobie przypomnieć. Nadal robi takie samo wrażenie, jak za pierwszym razem. Genialne kino. We Are Still Here Dobrze oddany klimat lat siedemdziesiątych, sporo latających flaków na sam koniec, ale całość dość mocno rozwodniona, nawet uwzględniając fakt, że film trwa poniżej 80 minut. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 niedopowiedzenia Tutaj nie chodzi o niedopowiedzenia. Od samego początku filmu było wiadomo, dlaczego one się pojawiają. Zadając sobie pytanie "po co", szukałem sensu, bo ani one mnie, jako widza, nie przerażały, nie przestraszyły i więcej grozy do filmu nie wniosły. Jak to Nowaj określił - zostały wrzucone na siłę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts