Artok 2010 Napisano 24 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 6 minut temu, Gadget napisał: PNY 3080 dopiero teraz jest za 3600 w morelach, a radeona kupiłem w zeszłym tygodniu Dwa dni temu był także Palit 3080 za 3650 oraz ASUS TUF 3080 za 3779. 7 minut temu, Gadget napisał: Ten powercolor ma średnio 88 i jak na niedowentylowaną budą nie uważam tego wyniku za zły. Zresztą, co się dzisiaj nie grzeje w tych czasach 88 stopni na hotspocie to spoko wynik, generalnie wszystko poniżej 100°C będzie akceptowalne. 9 minut temu, Gadget napisał: Pomijam już fakt, że pewien duży serwis z ameryki co naprawia elektronikę ma bardzo dużo kartonów z GPU do naprawy. Jakich? RTX'y. Górnicy dbający o karty jak o swoją żonę to mit i każdy jest tego świadomy Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 25 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2022 21 minut temu, zbiku90 napisał: @wodego Oczywiście musiałeś wybrać najgorszy przykład pod założoną tezę. Znajdź mi proszę lepszą okazję w PL PS. Jakby co to jeszcze Pulse i Fighter są po 419E Jak się doliczy wszystkie przesyłki to wyjdą ceny tożsame jak sądzę. Generalnie jest bardzo pozytywnie zaskoczony kulturą pracy AsRocka Challengera 6600 XT. W pokoju 23 stopnie, a karta chłodna mimo cienkiego radiatora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 9 godzin temu, Artok napisał: Generalnie jest bardzo pozytywnie zaskoczony kulturą pracy AsRocka Challengera 6600 XT. W pokoju 23 stopnie, a karta chłodna mimo cienkiego radiatora. Czym obciążałeś? Furmarkiem? Pytam bo wyniki ciut lepsze od mojego Pulse'a, a widzę że jeszcze rdzeń podkręcony. Jak mozesz to puść Furmarka w 1440p i Time Spy żeby było bezpośrednie porównanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 2 godziny temu, zbiku90 napisał: Czym obciążałeś? Furmarkiem? Chivalry 2 i najbardziej wymagającą mapą Najazd na Aberfell. 2 godziny temu, zbiku90 napisał: Jak mozesz to puść Furmarka w 1440p i Time Spy żeby było bezpośrednie porównanie Chcesz wyniki stock? Bo te wyżej są po delikatnym undervolcie (1150 -> 1100 mV). Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 3 godziny temu, Artok napisał: Chcesz wyniki stock? Jakbyś miał czas i chęci to poproszę. Wszystko na default, furmark 1440p i Time Spy. Tutaj Pulse do porównania Tylko że zaplombowany i od roku na fabrycznej paście, kurz zgarnięty z wierzchu tylko Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 26 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2022 @zbiku90wedle życzenia Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 No powiem że mnie bardzo pozytywnie zaskoczył ten Asrock. Jakby było za głośno to spokojnie można jeszcze wentylatory skręcić, zapas temperatury jest spory. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 28 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Akurat wentylatory są w porządku. Lekki szum jest, ale to jeszcze nie jest poziom szumu wkurzającego. Grając w słuchawkach nie słyszę karty w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 I tj dobra cena za 6500 XT! https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6500-xt-graphics-card-on-sale-for-99-us-free-copy-of-dead-island-2/ 99$ za kartę z grą, której klucz od ręki schodzi za 25$ Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Gdyby tyle kosztował od początku... U nas w januszexach twardo 900zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 30 minut temu, Rebelmind napisał: dobra cena za 6500 XT! Odnośnie dobrych cen. Naród Wybrany ma właśnie Radeona 6900 XT pod custom loopa za 4444 DKK. https://www.proshop.dk/Grafikkort/GIGABYTE-Radeon-RX-6900-XT-Ultimate-Xtreme-WaterForce-WB-16GB-GDDR6-RAM-Grafikkort/2956298 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Panowie kolega sobie kupił Rx6800xt miało być fajnie a jest dramat. Karta nówka że sklepu PowerColor , a BIOS ma od Asusa tak znajomy mówi. Do tego masa problemów, a to mu się nie chce uruchomić Dirt 2.0 a to wywala podczas gry w Assetto Copetizione. Już przeinstalował system bo miał NVIDIA bo odinstalowanie ddu nic nie dało. Win 10 problem , zrobił up do win11 nadal problemy. Macie jakieś pomysły?. Jego pc to 10600K zasilacz 650 W Gold od SPC, płyta MSI z490 Mag czy tam meg . 2x8gb tam DDR 3600mhz. Wcześniej jak usunął pod win10 ddu sterowniki NVIDIA to w grach pamięć RAM całą komp zaczął wciągać grając w ACC ponad 16GB, u mnie koło 8GB . Jakieś sterowniki są dobre czy całość to kupa ? Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) A może kolega wątek założyć sam? Screen z Gpuz poproszę na początek, zobaczymy co za BIOS siedzi w tym Xinczyku. Edytowane 30 Listopada 2022 przez Rebelmind Literówka Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 31 minut temu, MariuszB35PL napisał: Panowie kolega sobie kupił Rx6800xt miało być fajnie a jest dramat. Karta nówka że sklepu PowerColor , a BIOS ma od Asusa tak znajomy mówi. Do tego masa problemów, a to mi się nie chce uruchomić Dirt 2.0 a to wywala podczas gry w Assetto Copetizione. Już przeinstalował system bo miał NVIDIA bo odinstalowanie ddu nic nie dało. Win 10 problem zrobił up do win11 nadal problemy. Macie jakieś pomysły?. Jego pc to 10600K zasilacz 650 W Gold od SPC, pokusa MSI z490 Mag czy tam meg . 2x8gb tam DDR 3600mhz. Wcześniej jak usunął pod win10 ddu sterowniki NVIDIA to w grach pamięć RAM całą komp zaczął wciągać grając w ACC. Ponad 16GB u mnie koło 8GB . Jakieś sterowniki są dobre czy całość to kupa ? Wygląda na to, że karta ze zwrotu i sobie ktoś podmienił bios, napotkał problemy i zwrócił. Albo reflash biosa na zgodny z tym modelem (iGPU czy inne dedykowane GPU jako główne, karta pacjent w drugim slocie dla największej pewności udanego reflasha) albo niech po prostu do sklepu pisze o zaistniałej sytuacji bo dostał bubla. Wiadomo, należy wybrać opcję nr 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Jeśli karta w mega dobrej cenie i z pełną gw to można pomyśleć, przy czym mnie by się w tej chwili nie chciało. Szkoda czasu, opcja #2 jak pisze @EH_Gosu Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 RadeOFF sie koledze trafił... Rób zwrot i sie nie zastanawiaj ani sekundy. Jeżeli oczywiście możesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Karta dopiero kupiona kilka dni temu w media expert więc ma jeszcze czas ją zwrócić. Czyli niech zwraca? Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 13 minut temu, MariuszB35PL napisał: Karta dopiero kupiona kilka dni temu w media expert więc ma jeszcze czas ja zwrócić. Czyli niech zwraca? Jeżeli rzeczywiście ma bios nie swój i są problemy, to raczej tak. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 37 minut temu, MariuszB35PL napisał: Karta dopiero kupiona kilka dni temu Wklej zdjęcie z programu gpu-z. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Coś tam się jeszcze pobawił i zrobił undervolting i karta zaczęła się normalnie zachowywać. Boże że userzy muszą poprawiać fabrykę i sterowniki AMD . Tragedia. Kolega to masochista że się chce z tym bujać jeszcze. Ja rozumiem że 3100 za Rx6800xt to dobra cena. Ale... Czy AMD nie może zrobić normalnie tych sterowników? Ile to już lat trwa. Miałem 5700xt to się pozbyłem po 3mc ciągłej walki z tym i sterownikami. Kupiłem 2080S i 2.5 roku spokoju i normalnej pracy karty. Serio mam wrażenie że karty AmD są dla masochistów co mają za dużo wolnego czasu. Ja kiedyś fan AMD , teraz ich unikam bo szkoda mi nerwów. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 30 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Godzinę temu, MariuszB35PL napisał: Coś tam się jeszcze pobawił i zrobił undervolting i karta zaczęła się normalnie zachowywać. Boże że userzy muszą poprawiać fabrykę i sterowniki AMD . Tragedia. Kolega to masochista że się chce z tym bujać jeszcze. Ja rozumiem że 3100 za Rx6800xt to dobra cena. Ale... Czy AMD nie może zrobić normalnie tych sterowników? Ile to już lat trwa. Miałem 5700xt to się pozbyłem po 3mc ciągłej walki z tym i sterownikami. Kupiłem 2080S i 2.5 roku spokoju i normalnej pracy karty. Serio mam wrażenie że karty AmD są dla masochistów co mają za dużo wolnego czasu. Ja kiedyś fan AMD , teraz ich unikam bo szkoda mi nerwów. Jeżeli ma bios od innej karty to się nie dziwić że coś nie hula... pewnie zasilanie inne albo coś. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 Narazie po tym undervoltingu kolega zadowolony, cóż począć. Gry zaczęły też działać. Dla mnie to jakaś niepojęta rzecz że karta wymaga undervoltingu żeby działać poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2022 1 godzinę temu, MariuszB35PL napisał: Narazie po tym undervoltingu kolega zadowolony, cóż począć Chyba każdy musi przez to przejść. Ja po swoich przygodach z Vegą 56 nie akceptuję jakiekolwiek czarowania z kartą. Płacę niemałe pieniądze to sprzęt to ma działać bez problemów. Oczywiście można wykonać undervolting dla lepszej kultury pracy, ale nie ma mowy o akceptacji znikającego obrazu albo wywalających się sterowników. Kolega się raz sparzy i będzie mądrzejszy na przyszłość. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gadget 119 Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 W dniu 30.11.2022 o 21:05, MariuszB35PL napisał: Coś tam się jeszcze pobawił i zrobił undervolting i karta zaczęła się normalnie zachowywać. Boże że userzy muszą poprawiać fabrykę i sterowniki AMD . Tragedia. Kolega to masochista że się chce z tym bujać jeszcze. Ja rozumiem że 3100 za Rx6800xt to dobra cena. Ale... Czy AMD nie może zrobić normalnie tych sterowników? Ile to już lat trwa. Miałem 5700xt to się pozbyłem po 3mc ciągłej walki z tym i sterownikami. Kupiłem 2080S i 2.5 roku spokoju i normalnej pracy karty. Serio mam wrażenie że karty AmD są dla masochistów co mają za dużo wolnego czasu. Ja kiedyś fan AMD , teraz ich unikam bo szkoda mi nerwów. Posiadam 6800XT Powercolora prosto od dystrybutora i nie mam absolutnie żadnego problemu z tym GPU. Jak 24 listopada ją zamontowałem, wgrałem sterowniki ze strony AMD i sobie po prostu gram wieczorami. Jedyny problem po części jaki napotkałem to Fallout 4 ale Creation Engine jest znany z tego, że pracuje troszkę gorzej niż na NV aczkolwiek w pewnych skopanych miejscach na mapie FPS siada tak samo nisko jak na moim GTX 970 więc tutaj nie doszukuję się winy kraty, bo gra jest zoptymalizowana jak jest. Parę modów, skrypt i doprowadziłem to w miarę do porządku, w przypadku tej gry przydałby mi się lepszy freesyncowy panel, bo moja iiyama coś nie bangla, naklejka jest, wg drivera non supported (Monitor z 2014 roku, pewnie dlatego) Pośmieję się jeszcze, wróć. Tak miałem, raz black screen bo przecholowałem w wattmanie Jeżeli kolega co to kupił wgrał sobie fabryczny bios i musi uv robić to ja bym takie GPU reklamował, bo powinno to działać po wyjęciu z pudełka stock. Przynajmniej z moją na szczęście tak było. Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 W sterownikach Radeon jest bardzo estetyczna nakładka pokazująca wszystkie niezbędne parametry podczas grania. Jednakże wczoraj oczywiście wdała się anomalia, a mianowicie gorszy FPS w grach w momencie aktywnej nakładki. Brak nakładki z licznikiem FPS - gra płynna jak masełko Włączona nakładka z licznikiem FPS - ścinki, dropy, szeroko pojęty stuttering. Ale to i tak nie było najgorsze. W pewnym momencie w panel sterowników Adrenalin wstąpił szatan i samoistnie przesuwał mi ten suwaczek w lewo i w prawo. Nakładka co pół sekundy pojawiała się i znikała. Nie szło tego wyłączyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts