marko22 715 Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Ja 33 i jeszcze na Noverię nie dotarłem.....ale stary jestem, to wolniej chodzę (latam) Ogólnie fajnie się gra. Grafika super. Chociaż czasami aż za sterylna. No i odczuwam dziwne szarpanie na planetkach, gdzie jeżdżę Mako 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Escape From Tarkov, jak ktoś lubi FPSy PVPVE to ciężko o coś lepszego. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 W dniu 24.05.2021 o 07:35, TitoBandito01 napisał: "Mass Effect: Legendary Edition" - pierwsza część ME : Spoiler Po 32 godzinach grania pierwsza część ME ukończona. Był taki sam fun z gry jak poprzednio! Ps. Pierwszy raz ogrywałem ME jako kobieta - fajnie było. Nie wygląda jakoś specjalnie super jak na tak astronomiczną cenę. Mam wrażenie, że wersja z toną gigabajtów modów normalnej 1, którą ogrywałem jakiś czas temu wyglądała lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Czytałem już dwie recenzje i mody nie umywają się do tego, co zrobiono. A cena.... No cóż. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 1 godzinę temu, Szarik napisał: Nie wygląda jakoś specjalnie super jak na tak astronomiczną cenę. Mam wrażenie, że wersja z toną gigabajtów modów normalnej 1, którą ogrywałem jakiś czas temu wyglądała lepiej Wygląda fajnie (na szkrinach nie specjalnie), ale EA coś pokombinowało z optymalizacją i taki staroć potrafi ciąć w 1440p na RTXie 3080 (klatki potrafią spaść do 40 by za chwilę podskoczyć do 200!). Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 250 zł za 3 wielkie gry z dodatkami. Do tego gry „sprawdzone” to dużo? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Biorąc pod uwagę, że zapłaciłem za nie, gdy wychodziły lata temu - tak, 250zł za kotlety to sporo. Daleko mi do roszczeniowej postawy, ale skoro odświeżone BioShock'i można było dać za darmo osobom, które kupiły kiedyś "zwykłe" wersje, podobne rozwiązanie widziałbym i tutaj. O ME napisałem kiedyś całkiem długi esej, a Andromeda, na którą miałem pre-order, autentycznie mi się podobała. Jednak ze zwykłej przekory, nie wydam kilku stów na nową panierkę. 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 25 minut temu, Nowaj napisał: nie wydam kilku stów Tylko 2,5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 36 minut temu, MiK napisał: Do tego gry „sprawdzone” to dużo? Dla ciebie gry "sprawdzone", dla mnie odgrzane kotlety. Tym bardziej że to bardziej remaster niż remake. Jakby zrobili ME4 trzymające poziom to mogą sobie wołać 250zł, nie widzę problemu. 44 minuty temu, Nowaj napisał: skoro odświeżone BioShock'i można było dać za darmo osobom, które kupiły kiedyś "zwykłe" wersje, podobne rozwiązanie widziałbym i tutaj Metro Exodus Enhanced też rozdawali za darmo. Da się? 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) Ja tam czasami lubię se wrzucić mielonego na patelnię i odgrzać.....jeszcze pieczareczki do tego....świeża bułeczka.....palce lizać Panowie....to każdego indywidualna sprawa, czy wyda tyle, albo tyle. Oryginał ME kupiłem we wrześniu 2015 roku za.....7, 19zł. 2 i 3 za 29,98zł. Były w promocji jakiejś na Origin. Obecnie nie żal mi tych 59 euro. Bawię się świetnie, grafika naprawdę wygląda ok. I w 4k potrafi mi czasami na planetach przyciąć, jak poruszam się Mako. Nie wiem, może kwestia optymalizacji, albo za dużo już na ekranie trzeba rysować. Edit: No co @Szarik taki zdziwiony Edytowane 25 Maja 2021 przez marko22 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cubano 49 Napisano 25 Maja 2021 Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Na zmianę: Kingdom Come:Deliverance, Fallout 4 , AC Valhalla 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 21 godzin temu, Nowaj napisał: dać za darmo osobom, które kupiły kiedyś "zwykłe" wersje 20 godzin temu, zbiku90 napisał: też rozdawali za darmo. Jednego nie przewidzieliście. Dla mnie to nowe doświadczenie. Nigdy nie miałem podstawek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 34 minuty temu, MiK napisał: Nigdy nie miałem podstawek. Ja mam całą trylogię i podchodziłem dwukrotnie. Najpierw do jedynki ale odrzuciła mnie podstarzała grafika i mechanika. Później do dwójki ale jakoś też mi "nie siadła". Może jeszcze kiedyś zrobię podejście do trójki albo do andromedy, narazie mam napięty grafik i mało czasu na granie. Co do tematu, kupiłem ostatnio 2 DLC do Unity of Command 2 i tak wsiąknąłem że niedzielę przesiedziałem całą przy kompie Blitzkrieg jest rewelacyjny, grałem w wiele strategii turowych ale chyba pierwszy raz musiałem zaczynać kampanię od nowa bo normalny [poziom trudności mnie przeróśł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 (edytowane) 47 godzin Mass Effect One Zaliczone. Zwietrzała mi ta gra w pamięci.....ukończyłem ją w starej wersji. Nie mogłem się tylko przybrać później do 2 i 3. Teraz mam okazję @MiK jak nie kupiłeś jeszcze to warto. Gra się i ogląda jak w dobrym thrillerze SF. Edytowane 26 Maja 2021 przez marko22 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 26 Maja 2021 Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 Brawo, napędzajcie remastery starych gier, ale potem nie macie prawa narzekać że nie wychodzi nic nowego ciekawego Temat jak z GTA V, po co zabijać kurę co znosi złote jaja. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 4 godziny temu, zbiku90 napisał: Brawo, napędzajcie remastery starych gier Marudzisz. Czasami przypudrowany staroć lepszy, jak zabugowana nowość. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 27 Maja 2021 Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 3 godziny temu, marko22 napisał: Marudzisz Marudzę bo posucha na rynku straszna. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Biomutant Odpaliłem u siebie tylko tryb dziesięciolatka i o dziwo nawet dobrze mi się gra. 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Skończyłem kilka dni temu RE Village i jestem bardzo na tak. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Sniper Ghost Warrior Contracts 2 Edytowane 5 Czerwca 2021 przez Tiamina 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Przypomniałem sobie, że kiedyś na piecu rozpocząłem przygodę z Titanfall 2, ale jej nie ukończyłem. Ograłem na konsoli podczas jednej sesji, bo ta produkcja jest bardzo krótka. Gra została wydana w 2016, a nadal prezentuje się bardzo przyjemnie. Co ciekawe sterowanie na padzie nie jest mordęgą. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
gothic1210 45 Napisano 27 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Pad wrócił z gwarancji (Thrustmaster XID Pro - swoją drogą nie polecam, bardzo awaryjny) to sobie kupiłem TR na wyprzedaży. Edytowane 27 Czerwca 2021 przez gothic1210 5 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Pograłem chwilę w "Edge of Eternity". Niby ma dobre recenzje, ale mi nie przypasiła. Widać że to jednak druga klasa i dużo tu zrzynek z FF i niedoróbek. Ech, szkoda czasu na średnie gry. Od wczoraj: Bardzo udany zręcznościowy Rpeg. Rozgrywka i oprawa pierwsza klasa, ale to Bandai/Namco przecież 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 15 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) Przedwczoraj skończyłem Scarlet Nexus. Dobra gra, system walki bardzo fajny, wymagający korzystania z umiejętności wszystkich towarzyszy. Fabuła trochę przekombinowana, jak to w jRPG, ale najgorsze że gra strasznie przegadana. Są etapy gdzie ponad godzinę nic tylko słuchanie gadek. Najgorsze eventy w bazie budujące więzi z towarzyszami, tu już takie ckliwe gadki lecą że masakra. Ale trzeba przez to przebrnąć, żeby odblokować nowe umiejętności. Skończyłem scenariusz Yuito, na pewno jeszcze wrócę do gry, żeby ograć scenariusz Kasane. Obecnie: Ogólnie spoko, rozgrywka bardzo podobna do 7ki. Wydajnościowo gra zabiła mi sprzęt, w FullHD można grać na średnio wysokich z RT żeby mieć te 50-60kl/s, w QHD wydajność leci na pysk i trzeba rezygnować z RT. DLSS niestety nie ma. Gram na FullHD z RT Edytowane 15 Lipca 2021 przez sznib Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Ed/ Problem ma ta gra taki, że nie o wydajność sprzętu chodzi, ale o to że, jak większość nowości, jest zabugowana. Tak dzisiaj pograłem i zauważyłem że na początku w QHD normalnie trzyma 60kl/s z RT, a tak mniej więcej po godzince grania FPSy spadają, i to w lokalizacjach gdzie wcześniej było dobrze. Trochę poszukałem i: https://windowsreport.com/resident-evil-village-fps-drops/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts