sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 administrator forum musi pozostać bezstronny który ma naukowe podparcie Hola hola! Zanim Nowaj cokolwiek zrobił w kwestii "ciemiężenia opinii publicznej" oboje udaliśmy się na bok na naradę i postanowiliśmy zasięgnąć naukowej opinii przed podjęciem dalszych kroków. Specjalnie do tego powołany przez WHO (do opiniowania spraw związanych z COVID19 w internecie) został panel ekspertów z tytułami naukowymi z dziedziny medycyny i to dopiero na ich podstawie wydajemy tu jakiekolwiek bany - w razie wątpliwości udostępniam, dla wierzytelności, listę prezydium Rady Nadzorczej Lekarzy Internetu (RNLI) i można napisać na ich skrzynkę odwołanie: Dr Hans Oetker Dr Lidia Honoris-Causa Dr John Dolittle Dr Stephen Strange Dr Jurij Żywago Oraz prezes rady Prof. Minerva McGonagall - dostępna pod numerem telefonu +48 506-157-748 - można dzwonić o dowolnej porze 3 Cytuj Link to post Share on other sites
AlterNatywny666 0 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 (edytowane) 1. Wg. ogólnie przyjętych zasad, którymi sie kieruje chociażby kolega wyżej, administrator forum musi pozostać bezstronny Dobrze by było nie wyciągać zdania z kontekstu - bo tekst, zacytowany przez szanownego administratora ma zupełnie inny wydźwięk, trochę pretensjonalny... ja chciałem jedynie COŚ podkreślić. Możliwe, że tu jest inaczej... i administrator głownie dyktuje każdemu po kolei, co i jak i co ważne kto ma pisać no i kiedy... Bany schodzą ( lub nie schodza ) po określonej liczbie dni. Oczywiście nie śmiem pouczać szanownego Pana administratora, jak ma się zachować na "własnym terenie" w końcu to on tu dyktuje warunki, jednakże jeżeli "zwykły" użytkownik ich nie łamie, dodatkowo dodając pewne informacje ze świata magicznych wirusów czy bakterii ( wystarczy zasięgnąć literatury oraz tego w jaki sposób "owe" wytwory natury/nienatury? się chociażby przemieszczają ) wydaje mi się błędne zachowanie moderatora i zbyt stanowcza reakcja na tak proste tezy... dośc dotliwie argumentując swoja decyzję, jakoby "informacje rządu" były najprawdziwszą prawdą i co ważne nie podważalną. Dodać do tego pewne "zbiegi okoliczności" jakoby osoby z Rzadu i/lub ich rodziny zarobiły ciekawe pieniądze na owych maseczkach ( i nie tylko - dodać do tego magiczny zakaz sprzedaży jakichkolwiek maseczek bez autoryzacji rządu - stworzyło pewny monopol ) wszystko zaczyna przybierać postać bardzo dziwnej układanki, której wiele osób chyba nie chce ułożyć, a może warto by było dopasować wszystkie klocki do końca? W końcu Covid19 to jeden z ważniejszych jak nie najważniejszy temat każdego z nas w chwili obecnej... dzięki niemu/przez niego zmienia się świat na naszych oczach... i tak na prawdę NIKT (ze zwykłych obywateli) nie wie, do czego to prowadzi... w planach... wyjść jest parę...chociażby wspomniane THC - jednakże rzad zamiast o nich dyskutować - robi to co robi... - za chwile będzie całkowity lockdown wraz z wojskiem nie wróży to niczego dobrego ( za ironiczna wypowiedź powyżej serdecznie dziekuję, poprawił mi się humor na dzień dobry ) Edytowane 27 Października 2020 przez AlterNatywny666 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wg. ogólnie przyjętych zasad, (...) administrator forum musi pozostać bezstronny Ale... ale ja się obudziłem i nie jestem jak inni administratorzy, nie przyjmuje ogólnie przyjętych zasad, nie jestem jak lemmingi adminy ciemne masy i nie muszę już pozostawać bezstronny!Wyzbyłem się tej choroby konformizmu, teraz siedzę poza matrixem i odpisuję co mi się w sumie spodoba, bo nie jestem bezosobowym dronem. Czasem też cierpię na manię wielkości i uważam, że nasze forumko jest na tyle opiniotwórczym narzędziem dla zgromadzonych, że podczas Wielkiego Postowania czasem stuknę pastorałem aby pozbyć się opinii jaszczuro-ludzików noszących foliowe czapeczki, iluminatów, plejadian i adeptów Ziębologii.A literatury nie czytam, słyszałem że na tych książkach dużo bakterii żyje Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 @leto Odpowiedzią na debilne posty będzie debilny filmik z jutube. Masz maske, bedziesz chciał kichnąć to przynajmniej nikomu na ryj nie nacharasz, czego ty gosciu nie rozumisz? a rosyjska szczepionka działa!!!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AlterNatywny666 0 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zanim zapodam PROSTY przykład, który zrozumie nawet dziecko chce nadmienić, że cały czas piszę o tym, że ludzie nie maja komnpletnie świadomości tego, czym jest wirus ( i tego w jak łatwy sposób się przenosi ) założenie: jegomośĆ jest chory na COVID19 A teraz ten jegomość sobie kichnął ...przed Biedronką W MASCE "Naharał" tam w niej jak żul ... a co tam... ma drugą, założy na szybko wchodzi do Biedronki... w nowozałożonej świeżowypranej masce ... i co się teraz dzieje? 1. Dotyka koszyka - rekami, którymi przed chwila miał kontakt z COVID19 - ognisko 1 2. Podchodzi sobie do bankomatu - wiadomo w jakim celu - ognisko 2 3. wchodzi do sklepu dotyka: - pomirodów ognisko 3 - ciastek - ognisko 4 - gmera w "rozpakowanych" w kartonie michałkach - ognisko 5 4. Podchodzi do kasy ... "zainfekowane" produkty daje na taśmę - ognisko 6 5. Kontakt z pieniędzmi - i kasjerką w rękawiczkach - których nie ściąga po każdorazowym przyjęciu gotówki Jest ktoś w stanie obliczyć - ile osób jest w stanie zarazić taki typu? Jaki z tego morał? maseczka Cię uchroniła? Gdyby sytuacje przedstawić inaczej, i osoba zarażona KICHNĘŁA BY SOBIE PRZED BIEDRONKĄ NA BOK - prawdopodobnie było by mniej ognisk - lub/i tyle samo co w maseczce - gdyby zakryła usta dłońmi podczas kichania skuteczność 50/50 ZAKŁADAJĄC TYLKO I WYŁĄCZNIE TO, ŻE SPOŁECZEŃSTWO NAUMIAŁO BY SIĘ ZAKŁADAĆ I ŚCIĄGAC MASKI ... wraz z poprawnym używaniem rENców w przypadku "walki czy tam ochrony" przed COVID19 TAK - sens noszenia maseczki miał by sens z punktu widzenia - jak 99,9% obywateli robi... nie ma to najmniejszego sensu - prócz jak słusznie zauważyłes na filmiku NIKT CI NIE NACHARA NA RYJ jak to ładnie określiłeś. w tej kwestii zgadzam się totalnie - maseczka to dobry sposób na tego typu sytuacje. To tyle w kwestii ochrony virusowej maseczek >>> Później powkurzam - czymś ciekawszym Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Maseczka nie leczy hemoroidów != maseczka jest nieskuteczna. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No właśnie do szkoły, ja napisałam, że maseczka ogranicza wydobywania aerozolu z naszych ust i w takim użyciu się sprawdza No dobra, trochę się czepiałem użytych słów. Jednak chciałem podkreślić, żeby bezgranicznie nie wierzyć w maseczki na zasadzie "mam maseczkę, to wirus sobie może...", bo już mokra maseczka (długo noszona) sporo zmiesza swoją skuteczność (posklejanie włókna). Lekarze też noszą maseczki i to z atestem (takie przynajmniej powinny być), a wiadomo co się w służbie zdrowia dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Maseczka ogranicza rozprzestrzenianie wirusa.Dezynfekowanie rąk ogranicza rozprzestrzenianie wirusa.Dystans społeczny ogranicza (...).Nie wychodzenie z domu, nie chuchanie ludziom na kark w kolejce, mycie rąk, mycie du*y, nie sranie na środku ulicy, nie wtykanie palców do du*y i nie lizanie ich też pomagają zachować higienę, nie rozprzestrzeniać chorób oraz dokładać do wspólnego mianownika zdrowego społeczeństwa ważną cegiełkę... czy może się mylę i macie odmienne zdanie? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Side chyba dyskusja z jełopami, których jedynym argumentem przeciw jest to, że im sie ci*a spociła w maseczce jest bezssensowna xD Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No dobra, trochę się czepiałem użytych słów. Jednak chciałem podkreślić, żeby bezgranicznie nie wierzyć w maseczki na zasadzie "mam maseczkę, to wirus sobie może...", bo już mokra maseczka (długo noszona) sporo zmiesza swoją skuteczność (posklejanie włókna). Lekarze też noszą maseczki i to z atestem (takie przynajmniej powinny być), a wiadomo co się w służbie zdrowia dzieje. Ale tutaj nikt nie mówi o tym, że im należy bezgranicznie ufać. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 bezssensowna Ja jestem szczerze ciekawy jakie jeszcze 'argumenty' są w stanie wytoczyć foliarze. To mnie nie przestaje ekscytować, co potrafi wymyślić prosty ludzki umysł byle zachować zgodność struktur poznawczych i absolutnie nie narazić się na świadomość własnej niewiedzy. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Mnie też noszenie maski wnerwia (okulary parują) ale jeżeli ma to chociazby o 10% zwiększyć szansę uchronienia siebie czy innych ludzi w np. markecie od tego syfu to trudno. Zaciskam zęby i się męczę Chociaż mieszkam na wsi i czasem idąc do sklepu 1km piechotą nie ma w promieniu 100m żadnej żywej duszy a ja muszę poginać w masce (bo "miejsce publiczne") ciężko jest nie rzucać sobie mięsem pod nosem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Na tym niestety polega ogólne obostrzenie, które zrównuje wszystkie sytuacje, gdzie istnieje realna potrzeba jego zastosowania oraz takie, gdzie z praktycznego punktu widzenia takiej potrzeby nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Patrzcie Panowie co się po cichu zainstalowało: Możecie to sprawdzić wchodząc w Ustawienia -> Google. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Patrzcie Panowie co się po cichu zainstalowało: Nic po cichu nie zainstalowali. Sprawdź, że żeby to działało musisz sama zainstalować protego safe. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to się nie doczekają, ale faktem jest, że omijałam to jak wchodziłam do sklepu Play więc pojawiło się nie z mojej intencji. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 To pojawiło się na wszystkich urządzeniach z Androidem na całym świecie. W danych państwach mają swoje appki. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No super, dzięki Google, jakbym to chciała to bym to sama zainstalowała. Cytuj Link to post Share on other sites
porcupine3 37 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Prof. Simon dał już dyspensę na udział w protestach "Jeśli ludzie stoją oddzielnie, na świeżym powietrzu, noszą maski, to specjalnie się nie zarażą" https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/201029379-Prof-Simon-Protesty-to-nie-jest-jakies-istotne-zagrozenie.html Co innego cmentarze na Wszystkich Świętych. Jak pójdziemy to sami tam się znajdziemy - cytując pana profesora. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Spokojnie można pójść na cmentarz za rok... uwierz mi, że nikt stamtąd nie ucieknie 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Prof. Simon dał już dyspensę na udział w protestach Aaa, to ten profesor zawiedziony stanem jednego z pacjentów: "druga osoba może nie umrze". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
porcupine3 37 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Spokojnie można pójść na cmentarz za rok... uwierz mi, że nikt stamtąd nie ucieknie Myślę, że nie trzeba czekać aż rok. Tydzień/dwa po Świętach na cmentarzach będzie hulał wiatr i ani żywej duszy Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Oraz prezes rady Prof. Minerva McGonagall - dostępna pod numerem telefonu +48 506-157-748 - można dzwonić o dowolnej porze Dzwoniłem z 10 razy aby się skonsultować i ciężko tam się wbić na wolną linię... dziwne. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Może p. Profesor ma nocki, trzeba by sprawdzić 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xbk123 818 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 U nas, podobnie jak w Rosji, ciężko jest przekonać tłum do jakichkolwiek procedur i zasad bezpieczeństwa. Szybko to wszystko zostaje wyśmiewane, a lekceważenie takich procedur to na wsi wręcz powód do dumy. Każdy jest mądrzejszy od specjalistów wirusologów i naukowców. Pandemia jest faktem, a tłum na to... eeee, bzdety. Specjaliści mówią żeby nosić maski... eeee, bzdury. Naukowcy ostrzegają, że czeka nas katastrofa klimatyczna... ale bzdury wymyślają. A rzuć coś takiego "na niebie siedzi siwy starzec, który wszystkim dyryguje ... o to to, tak, to na bank, 100% prawdy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts