doman18 198 Napisano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Ja też myślałem o tych tańszych aukcjach no bo wychodziłem z założenia że jeżeli klucz okaże się nie-ok to w najgorszym przypadku tylko system zablokują. Błąd. Ktoś ogarnięty mi podpowiedział że najgorzej jest jak policja zwinie sprzedawcę. Wtedy po historii sprzedaży mogą wpaść po twój komputer jako materiał dowodowy. I tu już zacząłem się rzeczywiście bać. Cytuj Link to post Share on other sites
MarKuros 0 Napisano 25 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Mojemu koledze zabrali kompa w takim przypadku, odzyskał go po ok 4 miesiącach dopiero. Cytuj Link to post Share on other sites
Synek. 2 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Gdzie aktualnie można najtaniej kupić Windowsa 10? Raczej Home, bo Pro wyjdzie pewnie drogo, klucz albo nośnik USB. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 @up - poczytaj tu trochę o legalności tych różnych "wynalazków" po niskich cenach. Jak lubisz ryzyko to i za 20 zł znajdziesz. Kup w normalnym,polskim sklepie,najlepiej takim raczej znanym,żeby go za tydzień nie zamknęli....Drogo ? Więcej pewnie na gry wydajesz przez rok,a system masz "na zawsze". Cytuj Link to post Share on other sites
Furai 17 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Jeśli pobiorę obraz .iso Windows 8.1 ze strony M$, to czy będę mógł aktywować system używając klucza Windowsa 10? Aktualnie dostęp do oryginalnego Win8.1 jest ograniczony a w sklepach stacjonarnych i internetowych są praktycznie w sprzedaży same "Dziesiątki", ja zaś chciałbym pracować na starszej wersji systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Jeżeli masz / będziesz miał wersję "Pro" to downgrade jak najbardziej przysługuje: https://dpcenter.microsoft.com/pl-PL/Windows/License/cp-understanding-downgrade-rights W wersji "Home" - niestety nie. Pochwalam wybór 8.1 - ja sam znalazłem zafoliowaną 8-kę na allegro w dobrej cenie w styczniu - trzeba tylko szukać i/lub czekać . Cytuj Link to post Share on other sites
Striker160 0 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Witam, Jestem użytkownikiem Windowsa 10 od prawie roku... Do tej pory nie spotkałem żadnych większych problemów No ale żeby było ciekawiej ostatnio pojawił się problem z paskiem zadań. Ikonka "Startu", wyszukiwania jak i powiadomień nie działają Jedynie kliknięcie prawym przyciskiem myszy powoduje otwarcie "zarządzania" paskiem. Oczywiście szukałem różnych poradników w internecie jak to naprawić ( Powershell w trybie administratora i wpisanie jakiejś komendy, natychmiastowe skanowania i następnie reset komputera). Niestety nic nie pomogło. Spróbowałem sposobu wyłączenia komputera z wciśnięty przyciskiem "Lewy Shift"... również bezskutecznie... Komputer wyłączał się przez dobre 1,5 godziny co nie miało tyle trwać. Może znajdzie się osoba która miała podobny problem, się z nim uporała i pomoże również mnie Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Masz punkty przywracania systemu ? Próbowałeś FixWin10 ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Striker160 0 Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Zastosowałem przywracanie systemu i już wszystko działa bezbłędnie Oby jak najdłużej... Dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
szymanowski 3 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Ostatnio była aktualizacja, komputer zachowuje się tak, jakby miał wirusa.... To raczej nie jest normalne... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Dobra ludzie, czuję się jakbym wgrywał gierkę z kasety na Comodore C64 - zaskoczy nie zaskoczy. Uruchamiam kompa z Windoz 10 - dostaję informację że idzie update ( ten Fail Creators Updaite ) Wszystko pięknie ładnie, 2 ( słownie dwa ) razy mnie się instaluje. Restarty, konfiguracje - działa - SUKCES ! Nie działa mi ta ikona start, nie reaguje na klawisz start na klawiaturce. Próbowałem powershellem ratować, bo podejrzewałem apki ze sklepu Microsfhitu ( Soda, Cola i inne ). O co kaman się grzecznie pytam, już mam dość tego systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 O co kaman się grzecznie pytam, już mam dość tego systemu. Patrząc na avatar, to rozumiem a coś programu, które zmieniają wygląd startu np. classic shell? Jak masz to pousuwaj, ew. reinstall. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 (edytowane) Nic z tych dodatków nie posiadam na kompie. Zblokowany na amen. Kiedyś już tak miałem na innej maszynie, wyleczyło się samo. Dam mu 2 dni, jak nie znormalnieje to formacik. Edit. nie wytrzymał i poszedł reset. Póki co działa, parę toolsów muszę dograć. Jakoś dziwnie się zachowywał, podejrzewam apki z microshit store. Ale badziew ma ssanie na internet - ciągnie i ciągnie - może będę miał ....... . Edytowane 19 Października 2017 przez paprykarz Cytuj Link to post Share on other sites
Dunio333 7 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Tak myślę czy się nie przerzucić na Windows 10 z Windows 7. Warto? Nie szukam żadnych bajerów, ale pomaga coś w grach? Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 19 Października 2017 Udostępnij Napisano 19 Października 2017 Nie pomaga, sam sprawdzałem 7, 8.1 i 10. 7 zazwyczaj była najszybsza, a różnice między trzema systemami były tak naprawdę minimalne. Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 21 Października 2017 Udostępnij Napisano 21 Października 2017 (edytowane) Mam dosc walki z WIN 10 1. Mam stary dysk ssd OCZ Vertex 2 czasem win 10 go wykrywa czasem nie, w WIN 7 nie blyo tego problemu zawsze dzialal. 2. Brak przegladarki zdjec trzeba ja dodac w rejestrze 3. Brak odtwarzania zdjec wedle czasu modyfikacji tez w rejestrze trzeba bylo dodac wpisy 3. Stary pasek dzwieku znowu tez w rejestrze trzeba bylo pozmieniac... 4. Nowa aktualizacja windowsa? swietnie czysci BIOS do ustawienien domyslnych i czysci uprzednio zapisany profil 5. W Win 10 cos mi zjada ram. Przed restartem PC wszystkie programy wylaczone Po restarcie pc i wlaczone programy i dwie przegladarki: Edytowane 21 Października 2017 przez Balrogos Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Cóż, temu systemowi nadal sporo brakuje do 8.1... Może kiedyś. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 22 Października 2017 Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Przecież to cały czas wersja Beta. Co większa aktualizacja to się ludziom dziwne rzeczy dzieją. To już nie są czasy stabilnych systemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Hans2016 2 Napisano 23 Października 2017 Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Nie pomaga, sam sprawdzałem 7, 8.1 i 10. 7 zazwyczaj była najszybsza, a różnice między trzema systemami były tak naprawdę minimalne. A jest sens przesiadać się z 7 na 8.1 i ewentualnie gdzie można zakupić Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 23 Października 2017 Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Jeśli masz względnie nowy sprzęt (UEFI/Fast Boot itp.) to moim zdaniem warto. Szukaj na allegro, ja kupiłem za 240 zł chyba nierozpakowaną 8-kę w folii - 8.1 masz gratis, update do W10 chyba nadal działa (ja robiłem w tym roku w styczniu). Więcej niż te 2 stówki z hakiem bym raczej nie dał. Dodatkowo, z 8.1 masz wsparcie do 2023 roku - nie zdziwiłbym się, gdyby aktualnie wypuszczany sprzęt nie poszedł w 2023 w aktualnej na ten czas wersji W10 (jak procesory Clover Trail w CU). Cytuj Link to post Share on other sites
nosorożec 0 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/windows-10-i-office-2016-taniej-w-scdkey.html wy tak serio ? to trzeba bylo o pirat bay wspomniec, ciagla promocja czy ktoś wziął w łapę za reklamę ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 @up - też mnie to dziwi...i to mocno. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Orientuje się ktoś czy jest gdzieś zaszyta możliwość w samym Win 10 lub jakimś zewnętrznym sofcie ustawić skalowanie poniżej 100%? Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Xarix Cytuj Link to post Share on other sites
zardas123 0 Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 Pomoże ktoś ? Zaaktualizowałem wczoraj Windows 10 z siódemki i chciałbym zrobić przywrócenie ustawień fabrycznych z całkowitym wyczyszczwniem całego dysku i ponownej instalacji systemu i nie wiem czy jak to zrobię to po formacie nie wstanie mi powrotem Windows 7 ? Cytuj Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2017 @zardas123 pobierz obraz ze strony MS, zgraj na pena/CD/DVD/B-ray czy cokowlwiek, podłącz, rozpocznij instacje, wpisz kod z 7, uaktywnij i będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts