zbiku90 3659 Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 2 godziny temu, BlackCoffe napisał: Gdybym była jak Obajtek to bym miała moda już po miesiącu od założenia konta Miałabyś moda zaklepanego w miesiąc po urodzeniu I w bonusie stanowisko pani prezes koła gospodyń w Pcimiu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Jaki miesiąc, już na następny dzień po urodzeniu! Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Przyznawać się, kto puszczał bączki z saletry? 2 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 @up - jasna sprawa tylko ja robiłem z samym otworkiem na dole, bez lontu. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 1 minutę temu, worm napisał: bez lontu. Mało kto miał dostęp do takich rarytasów jak lont. Filmik z 2013, a my tym bawiliśmy się z kolegami może w '93 . Ileż to razy łapsa się osmoliły bo odparł szedł "na krótko". Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3091 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Jeszcze chyba dodawaliśmy nadmanganian potasu i węgiel drzewny Cytuj Link to post Share on other sites
berger6630 1391 Napisano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 z karbidu to była jazda 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Kurdę, jutro mam szczepienie na covid. Ciekawe jak się zachowa mój organizm po tym czymś, bo sąsiada np to ładnie dwa dni przetrzepało (gorączkę miał i w ogóle wszystko go bolało, do niczego się nie nadawał)? Tak sobie wyobrażam jutrzejsze badanie przed zastrzykiem 6 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Marzyciel 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 14 minut temu, Succubus napisał: Ciekawe jak się zachowa mój organizm Ja miałem dziś o 9.30 i jest dobrze. Tak z godzinę po miałem przez dłuższą chwilę lekkie zawroty głowy, a teraz delikatnie drętwienie reki w pobliżu ukłucia. Poza tym nic. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) 10 minut temu, drVanSteiner napisał: a teraz delikatnie drętwienie reki Ale pozycję miałeś jak na zdjęciu powyżej? Czy to oby na pewno ręka zdrętwiała? Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez marko22 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Dokładnie taką 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Od 9:30.....trzeba powiedzieć, że długo Cię trzyma 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 @Succubus mój ojciec miał już szczepienie na covid Pfizerem i bardzo dobrze się czuł, tylko ręka go bolała przez 2 dni. A ze mną nie wiadomo czy będą mnie szczepić bo mam uczulenie na penicylinę, a to podobno przeciwskazanie do szczepienia @drVanSteiner A masz taki rumień? 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Mój bardziej przypomina putina niż Gatesa, ale może to dlatego, że szczepiłem się Sputnikiem Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 11 godzin temu, Succubus napisał: Tak sobie wyobrażam jutrzejsze badanie przed zastrzykiem lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować, ja przed ostatnimi badaniami (pobieranie krwi) wyobrażałem sobie to tak: na szczęście było o wiele lepiej , młoda, sympatyczna, z uśmiechem na twarzy i poczuciem humoru, szukała żyły i miałem cichą nadzieję że długo jej zejdzie... @Succubus, mam w takim razie lekturę dla Ciebie: 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 8 godzin temu, drVanSteiner napisał: Mój bardziej przypomina putina niż Gatesa, ale może to dlatego, że szczepiłem się Sputnikiem To już wiadomo czemu kręciło Ci się w głowie, on jest rozcieńczany wódką Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 U mnie mama pfizer i nic złego się nie działo . Ojciec w sobotę astrą i tak samo . Moje dziadki 80+ w sumie nie wiem czym szczepieni , ale aktualnie chorzy na covid obydwoje po świętach . Plus taki , że bardzo łagodnie przechodzą . Pół rodzinki postanowiło przyjechać . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Ja nigdy nie lubię szukania żyły, nie wiem czemu słabo mi się robi, jak za długo na to schodzi Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Ja to prawie mdlałem na widok strzykawki . Teraz jest już dobrze , a to dlatego , że kłuli mnie co miesiąc i się przyzwyczaiłem . Aby tylko nie patrzeć Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Jeśli chodzi o strach przed iglą, to za dzieciaka nie bałem się wcale, potem gdzieś w szkole średniej chyba za szybko mi pobrali krew, wstałem przeszedłem może z 5m i odcinka, od tamtej pory panicznie bałem się pobierania krwi czy w ogóle nakłuć. Trzy lata temu miałem złamanie śródstopia, przez dłuży czas musiałem sobie zastrzyki robić w brzuch, przełamałem się (jak zostałem kilka dni sam to właściwie nie miałem wyboru) i jakoś poszło. Dziś już z tym problemu większego nie mam. Także to tylko kwestia psychiki. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 To nie w żyłę zastrzyk, tylko domięśniowo. Igła cieniutka. Nic nie czuć. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14084 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 Mnie jak ostatnio pobierała krew to tak nieumiejętnie, że we krwi była moja ręka, nerka, w której były probówki z pobraną krwią, chusta i podłoga Ale nadal się nie boję zastrzyków 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) No dobra, jestem jak to się mówi po bólu. Więc jak było: - pielęgniarka była za******a z wyglądu, w zasadzie nie mogłem się skupić na niczym innym , niestety do sceny jak z obrazka nie doszło niestety - zgrabne rączki pielęgniarki załatwiły sprawę tak, że nawet się nie zorientowałem kiedy było już po całej robocie - wcześniej mnie jeszcze osłuchała lekarka, zmierzyli ciśnienie i wypytali o kilka spraw - następnie ja zapytałem o kilka innych - strzelili mnie fajzerem - po szczepieniu musiałem odsiedzieć minimum 15m na korytarzu, ale posiedziałem ponad 30, bo gadałem z ciekawym gościem o samochodach teraz jest już sporo ponad 2h od zastrzyku i boli mnie coraz mocniej ręka w miejscu iniekcji. Coś mi się wydaje, że jak to tak będzie postępowało, to do wieczora nie ruszę całą ręką (dobrze, że to lewa, bo akurat praworęczny jestem), no a teraz siedzę w domu i czekam na skutki uboczne - nie wiem, może obrosnę sierścią w nocy, zacznę wyć do księżyca, zobaczymy. Gdybym miał umierać, to dam znać - złożycie się na kwiatek dla stereo wapniaka Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Succubus 6 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 17 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 No, zamelduję jak jest: W nocy mnie przetrzepało, miałem 38*C i dreszcze jak cholera leżałem w łóżku, w pokoju miałem 25*C, a mnie trzęsło jak cholera. Dopiero butelka z gorącą wodą w nogi pomogła - masakra. Ręką nie mogłem ruszyć, dziś już jest lepiej, ale najgorsze w tym wszystkim było, że skoczyło mi ciśnienie (zadzwoniłem do swojego lekarza, no bo zacząłem się bać, że mi żyłka pęknie - ale udało się je w miarę szybko zbić do w miarę normalnego stanu) i strasznie zaczęła mnie boleć głowa. Jakoś przecierpiałem do około 5 tej rano i wreszcie usnąłem. Obudziłem się około 10 przed południem i w zasadzie poza jeszcze bóle ręki nic mi nie jest - czuję się już OK Także tego - lekko nie było. Ale słyszałem, że jak pierwszą dawkę tak przetrzepie, to druga pójdzie o wiele łatwiej - OBY. 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts