dodo 20732 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Zapomniałeś dodać "moim zdaniem" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Troll - idiota. zasilacz jest czarny więc jak najbardziej zalicza się do czarnej listy Zero tolerancji - właśnie poleciał. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Zaraz przybiegnie stowarzyszenie obrońców praw trolów i zaczną Cie szarpać, bo nazwałeś go idiotą i jeszcze w rezultacie bana dostał... ... idę po przekąski na wypadek gdyby się zaczęło --- Co do stanowiska, bomba, schludnie, ładnie. Stos książek SW u mnie osobiście wywołuje niemałego banana na mordzie. Kolumny prezentują się świetnie, oby grały tak dobrze jak wyglądają 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Wiem już, że niektóre płyty odkryję na nowo Nadal przyzwyczajam się do ich gabarytów. W Saturnie nie robiły aż takiego wrażenia, w dwudziestometrowym pokoju wyglądają jak monolity z Odysei Kosmicznej Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ładnie się prezentują acz trochę ryzykowne ich ustawienie Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Fotel służy głównie jako wieszak i legowisko dla Janusza, bardzo rzadko ktoś na nim siada. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Jeśli chodzi o zakup samej centrali to jest to bardzo dobry pomysł Jest spora różnica podczas dialogów, podczas dialogów i innych dźwięków różnica jest kolosalna. (np Batman i Robina jada Batmobilem z włączonym radiem i rozmawiają) Mi przechodzi przez myśl zmienienie sprzętu w domu, teraz powierzchnia jest znacznie większa i można poszaleć. Tak na dobra sprawę nie miałem okazji oglądać zbyt wielu filmów czy słuchać muzyki w nowym lokum. Ze względu na finanse to plan dość odległy ale napisać o tym posta zawsze można. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 http://uratex.com.ph/blog/wp-content/uploads/2014/09/Dusting.gif Dzisiaj będzie nietypowo - nie będę pisał o planach modernizacji blaszaka lub zakupie nowej pralki Bohaterem tego odcinka będzie gra, a w zasadzie to Gra, ponieważ najnowsze dziecko CD Projekt RED to z całą pewnością pozycja wybitna. Na wstępie chciałbym wyraźnie zaznaczyć - podobnie jak sama gra, również ten tekst przeznaczony jest tylko i wyłącznie dla osób dorosłych. Nie tylko pod względem metryki, lecz również emocjonalnym - jeśli skończyłeś 18 lat, ale gdy na ekranie pojawią się cycki - odwracasz wzrok - skończ czytanie w tym miejscu. Rozpisywanie się na temat tego, co można znaleźć w opakowaniu raczej mija się z celem, ponieważ większość z Was i tak pewnie ma nowego Wiedźmina w swoim posiadaniu, nierzadko w wersji kolekcjonerskiej. Warto jednak zaznaczyć, że jak na dzisiejsze standardy zawartość zwykłej wersji pudełkowej jest dość bogata. Tutaj na starcie duży plus dla wydawcy. Zanim odniosę się do ostatniej wirtualnej odsłony przygód Białego Wilka, informuję, że w przeciwieństwie do mojej Ładniejszej Połowy, która pochodzi z rodziny o bogatych tradycjach wiedźmińskich (kot jej siostry nosi imię Geralt aka Gercio Pańci), mój romans z prozą Sapkowskiego miał miejsce dość dawno temu, był krótki i nie przypadliśmy sobie do gustu. Jakiś czas później wybrałem się na premierę filmu Wiedźmin, co zniechęciło mnie jeszcze bardziej i do czasu wydania pierwszej części gry, nie miałem z Geraltem żadnej styczności. Po jej skończeniu obejrzałem serial, ale za książki jakoś nadal nie mogę się zabrać - jestem w połowie Star Wars'ów, więc przez kolejny rok mam jeszcze co czytać. Pierwsze dwie części gry oceniam niesamowicie pozytywnie, nie były to jednak w moim odczuciu pozycje wybitne, "jedynie" bardzo dobre. Ponieważ ostatnią odsłonę cyklu skończyłem już kilka dni temu i nie piszę tych słów "na gorąco", mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że Dziki Gon trafia do mojego osobistego panteonu najlepszych gier wszech czasów, gdzie znajdują się między innymi KotOR, Civilization, Mass Effect, Reunion, UFO: Enemy Unknown, Jedi Academy, X-Wing Alliance, Dungeon Keeper, SimCity, Terramex, Desert Strike, Fallout 2, Fallout 3, Dragon Age: Origins, Baldur's Gate 2, Nether Earth, Dune, Dune 2 i pewnie jeszcze kilkanaście tytułów, których z racji sędziwego wieku nie mogę sobie teraz przypomnieć. Jak na prawie 30 lat grania nie ma tego aż tak dużo, a w ostatnich latach do tej listy nie było zbytnio czego dopisać. Instalując W3 w życiu nie spodziewałem się, że na nią trafi. Dlaczego tak się stało ? Z kilku powodów: 1. Dziki Gon jest śliczny. Ta gra potrafiła sprawić, że zamiast zajmować się ubijaniem potworów, biegałem radośnie po łące, obserwując zachód słońca i grę cieni w miejscu, gdzie rzeczona łąka łączyła się z lasem. Takich momentów miałem naprawdę sporo i dopóki nie odkryłem całej mapy, praktycznie kilka razy dziennie zdarzało się, że podziwiałem widoki. W tym miejscu pewnie znajdą się malkontenci, którzy zaczną rozwodzić się nad jakością tekstur, która momentami pozostawiała trochę do życzenia oraz różnicami pomiędzy grą, a materiałami promocyjnymi. Tego typu osoby mogę porównać do mietka, który mając w łóżku Natalie Portman (tu wstaw odpowiednią dla własnego gustu i fantazji niewiastę), zamiast "brać się do rzeczy", wziąłby do ręki lupę i zaczął sprawdzać, czy czasem pod koronkową bielizną nie skrywa ona pryszcza na du**e. Można i tak, pozwolę sobie jednak nazwać takich osobników idiotami. 2. Udźwiękowienie i dialogi. Tutaj absolutna miazga i czapki z głów. Pierwszą część pokochałem po tekście "K u r w a, ale jestem mroczny !" i dialogu " - Co słychać ? - Stare k u r w y nie chcą zdychać." W Trójce takich momentów było więcej, "Lambert, Lambert - ty c h u j u " jest chyba najbardziej znanym, ale również jednym z lepszych. Przejście Dzikiego Gonu zajęło mi 176 godzin, przez ten czas raptem kilka razy przewijałem kwestie mówione po przeczytaniu napisów i to jedynie wówczas, gdy w wyniku śmierci musiałem powtarzać jakąś scenę. 3. Pierdylion nawiązań do popkultury. Nie wiem, co rozbawiło mnie bardziej - łowca nagród Django Frett, walająca się wszędzie książka "Co z tą Temerią ?" czy miecz Zerwikaptur Tego typu smaczków jest mnóstwo, aby je zauważyć należy jednak mieć w miarę przyzwoitą wiedzę o współczesnym świecie - to nie jest gra dla debili. 4. Szacunek dla słowiańskich legend, podań i tradycji. Guślarz, Dziady, Mysia Wieża - brakowało mi tylko Piasta Kołodzieja 5. Różnorodność potworów, mnogość zadań i zleceń. W3 to gra ogromna, która początkowo trochę mnie tym ogromem przytłoczyła, jednak po kilku godzinach byłem już w domu i nawet nie zorientowałem się, że przez pierwszy tydzień grałem po 10 godzin dziennie, obcinając czas poświęcony na czytanie,filmy,jedzenie,sen i pracę do absolutnie niezbędnego minimum. Dziki Gon uzależnia i całkiem poważnie stwierdzam, że takie ostrzeżenia powinny się na pudełkach pojawić. 6. Wszechbóg i portet Wojtyły - krótkie i treściwe podsumowanie polskiego kleru. Dzisiaj zaczęła grać Magda, a ponieważ, jako wierna fanka Sagi, z pewnością dokona ona innych wyborów (mój Geralt został pantoflarzem i zamieszkał z Triss w Kovirze) będę dość często zerkał jej przez ramię. Sam na pewno przejdę całość jeszcze raz, przy okazji zapowiadanego na jesień pierwszego dużego DLC, mam nadzieję, że już z nowym GPU, który pozwoli mi ustawić wszystko na "uber" - 780 tka zapewniała mi niezakłóconą płynność przy ustawieniach high/uber - mniej więcej pół na pół, bez AO i bez turbo-włosów. Jak na dwuletnią kartę, którą można dostać za około 1k zł - jest to wynik rewelacyjny. 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Jakiś czas później wybrałem się na premierę filmu Wiedźmin W środowisku zatwardziałych wiedźminogłowych film jest odpowiednikiem star warsowego jar jar binksa. Sam Sapkowski z ubolewaniem wypowiadał się o fakcie nakręcenia tej abominacji na podstawie komiksu a nie oryginalnej prozy (jeśli ktoś zastanawia się dlaczego Zamachowski gra jaskra to powiem tylko że podobny jest do wrocławskiego pisarza- Jacka Inglota którego rysownik komiksu postanowił lekko ośmieszyć portretując go w roli Jaskra). Zdecydowanie polecam dać wiedźmińskiej prozie drugą szansę bo to dla mnie jedna z najwspanialszych sag fantasy jakie kiedykolwiek powstały. Co prawda u Sapkowskiego nadal wolę trylogię husycką (która jest moją ulubioną powieścią rozrywkową) ale wiedźmin ma wspaniały klimat i jego znajomość dodaje nowego poziomu rozgrywce w nowe dzieło REDów. W Trójce takich momentów było więcej Lambert, czy Ty masz do mnie żal? Zróbmy coś śmiesznego. Szacunek dla słowiańskich legend, podań i tradycji. Jaś i Małgosia, jak to naprawdę było z Kopciuszkiem i wiele wiele innych Polecam w związku z tym dwie pozycje. Wydany niedawno bestiariusz słowiański to absolutny hit zbierający właśnie takie stwory jak baby wodne czy północnice i południce, towarzyszące im legendy i zabobony opatrzone pięknymi ilustracjami. Do tego warto zaznajomić się z kompedium fantastyki "rękopis znaleziony w smoczej jaskini". To również bogaty zbiór profesjonalnych informacji 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Zróbmy coś śmiesznego. Popijawa była pyszna, pozwoliła mi w pełni utożsamić się z bohaterem Zdecydowanie polecam dać wiedźmińskiej prozie drugą szansę Mam taki zamiar, ale tak jak wspomniałem - po Star Wars'ach - mam dobre tempo, a coś czuję, że jeśli teraz zrobiłbym przerwę, to później miałbym problem z powrotem do EU. Sam jestem zaskoczony, że po przeczytaniu 70 książek jeszcze mnie nie znudziło. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 po przeczytaniu 70 książek jeszcze mnie nie znudziło Imponująca dedykacja Ale taka już istota prawdziwego nerdowstwa- miłość do uniwersum. Z książkami SW miałem styczność taką jak i z pozycjami z dragonlance czy D&D- wyczytałem wszystko co trafiało do (dość dobrej) biblioteki w Piotrkowie już dawno temu. Różnie z tym bywało- niektóre pozycje były świetne, niektóre boleśnie słabe. Ale to dobra pożywka. Obecnie podobnie żeruję na skandynawskich kryminałach. W (rzadki) wolny dzień wciągam dwa. Jeśli podchodziłbyś do sagi to zacznij od dwóch tomów opowiadań. Doskonale wprowadzają w klimat mimo że nie są oficjalną częścią pięcioksięgu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Imponująca dedykacja http://31.media.tumblr.com/tumblr_lo9go5V9zs1qabfx1o1_500.gif niektóre boleśnie słabe Pocieszam się tym, że najgorsze, w tym Kryształową Gwiazdę, mam już za sobą. Teraz już z górki, poza tym nie muszę już ślęczeć nad Allegro - całość mam na półkach, więc gdy jedną kończę to od razu zaczynam kolejną. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Blashix 137 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Dalej jedziesz na 780? Nie czas na zmianę? Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Xarix 2265 Napisano 24 Sierpnia 2015 Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Dziwnie to brzmi z ust użytkownika HD5450. 14 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Może własnie ostrzy zęby na Nowajową 780 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Mógł wiec zapytać jeszcze o zasilacz. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 W sumie o resztę części też. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Nowa karta już w drodze. Tym razem obyło się bez dramatyzmu, jaki towarzyszył wymianie 7970 na 780-tkę. Jak tylko sprawdzę, czy z 980-tką jest wszystko ok, planuję wystawić na sprzedaż 780-tkę. Zostało jej 15 miesięcy gwary, 1050 to chyba w miarę rozsądna cena ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Uważam że cena jest dobra Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Dalej jedziesz na 780? Nie czas na zmianę? Nowa karta już w drodze. Nowaj - just does it. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Mandriv19 723 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Widzę że karta dotarała czekam z niecierpliwością na recke i wrażenia odnośnie tej karty. Ogólnie sam zastanawiam sie nad 980 MSI/Asus/Gigabyte. Zobaczymy. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Też jestem ciekawy jak pierwsze wrażenia. Przeżyłem identyczną przesiadkę i dla mnie ta karta była bezkompromisowym dziełem sztuki (pomijając cenę). Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 identyczną Nowaj przesiada się na 980 bez Ti więc różnica będzie troszkę mniejsza. Tak czy owak Nowaj fanboj gigabyte! Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Odpukać, z żadną z trzech poprzednich kart GB nie miałem choćby najmniejszego problemu, dodatkowo ładnie się kręciły - jeśli jestem zadowolony z jakiejś firmy to wykazuję daleko posuniętą lojalność. BTW - mst również zamienił 780 na 980 i dopiero 980 na 980Ti - ktoś tu nie uważa 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 ktoś tu nie uważa Racja! Moja kulpa! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts