rafal12322 5840 Napisano 23 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2017 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 25 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 (edytowane) Going in Style Najlepsza komedia jaką widziałem w tym roku. Emeryci w akcji. Arkin, Caine, Freeman razem na dużym ekranie plus do tego zakręcony wątek kryminalny i czego chcieć więcej. Mocne 8/10! Wczoraj obejrzałem. Dla mnie średniak, takie naciągane 6/10. I nie nazwałbym tego filmu komedią, z prostego powodu; śmieszne (i to nie bardzo) momenty można policzyć na palcach jednej dłoni ślepego drwala. Ode mnie Space between us Taki romans w klimatach SF. Arcydzieło to może nie jest, ale ogląda się przyjemnie. Powinien się podobać dziewczynom, także jak by ktoś szukał filmu do obejrzenia z drugą połówką będzie ok. Edytowane 25 Lipca 2017 przez sznib 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 25 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 K-PAX-mój ulubiony film,za nic nie mogę sobie wyobrazić,żeby ktoś tego dzieła nie lubił,cenił. Amadeusz-znakomity dramat kostiumowy,muzyczny,no i ten śmiech Amadeusza:) Cienka czerwona linia-jak dla mnie perfekcyjnie ukazany strach ludzi biorących udział w zdobywaniu wzgórza,do tego znakomity soundtrack i kapitalne zdjęcia.Mój ulubiony dramat wojenny. Dziewczyna z perłą-fantastyczna strona wizualna,bardzo dobry,klimatyczny soundtrack Alexandre Desplata. Z nowszych filmów spodobał mi się Arrival-całkiem udane filmidło. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 King Arthur: Legend of the Sword Tak na dobrą sprawę jedyną rzeczą, jaka mi w tym filmie porządnie przeszkadzała był Jax Teller, bo przy całej mojej sympatii do Charlie'go Hunnam'a, w najnowszej produkcji Ritchie'ego nie mamy do czynienia z królem Arturem, ale z jakimś dziwnym spin-offem Sons of Anarchy. Jeśli ktoś serialu nie oglądał pewnie będzie bawił się jeszcze lepiej, jednak ja przez cały film zastanawiałem się, kiedy w końcu pojawią się motocykle lub Peggy Bundy. Tak na serio - jeśli komuś wydawało się, że GR dwukrotnie zgwałcił Conan Doyle'a to to, co zrobił z arturiańskimi legendami można bez cienia przesady określić jako dość przyjemny scat. Sensu i ładu brak, ale wchodzi bez popity i zapewnia niewymagającą myślenia rozrywkę na dość wysokim poziomie. Chciałbym, aby twórca takich dzieł jak Snatch i LSATSM wrócił kiedyś do korzeni, ale pierdylion razy bardziej wolę dostawać takie filmy niż badziewie w rodzaju Revolver'u. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2017 Chciałbym, aby twórca takich dzieł jak Snatch i LSATSM wrócił kiedyś do korzeni, ale pierdylion razy bardziej wolę dostawać takie filmy niż badziewie w rodzaju Revolver'u. Amen. Rock'N'Rolla też dało się oglądać... Dunkierka - ciężki do oceny film, na pewno warto obejrzeć; 7/10, ale 8/10 też by się wybroniło. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2017 Dunkirk To nie jest typowy film wojenny, do jakich, przynajmniej ja, oglądając takowych dziesiątki, byłem przyzwyczajony. Przekazem najbliżej mu chyba do Apocalypse Now, bo podobnie jak Coppola, Nolan ukazuje bez znieczulenia horror wojny, jest jednak dużo bardziej oszczędny w szafowaniu środkami. Zdjęcia są genialne, daleko im jednak do "epickości", tak częstej w produkcjach tego typu. Dunkierka jest filmem mocno minimalistycznym, momentami wręcz bardzo intymnym. Nie ma tu miejsca na heroizm, zachowanie żołnierzy w obliczu nieuchronnej śmierci jest bardzo ludzkie - większość dba jedynie o siebie. Idę o zakład, że znajdą się osoby, które będą narzekać na chronologię wydarzeń, dla mnie był to chyba najbardziej "nolanowy" element tego filmu. Brytyjczykowi po raz kolejny udało się stworzyć dzieło wybitne w gatunku, po który akurat sięgnął. W przeciwieństwie jednak do jego poprzednich filmów, tutaj z pewnością znajdzie się większe grono malkontentów. Pomysł na ten film powstał ponoć całe lata temu, Nolan chciał jednak zebrać większe doświadczenie. Chwała mu za to, bo nie znam obecnie drugiego reżysera, który byłby w stanie nakręcić taki film. P.S. - Nie jest to produkcja, którą trzeba koniecznie zobaczyć w kinie. Jeśli ktoś ma przyzwoity zestaw audio/video to może spokojnie poczekać. Dla mnie pozycja obowiązkowa na BD, która dołączy do pozostałych Nolanów na półce, w większości w wersjach limitowanych. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
MaCiuŚ 202 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Skoro już jesteśmy przy klimatach WWII od siebie bardzo polecam Hacksaw Ridge Mela Gibsona. Dramat bohatera chwyta za serce a sceny batalistyczne to majstersztyk. Najlepszy film wojenny od czasów Szeregowca Ryana i Wroga u Bram. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Ill Manors - jak by to nie brzmiało, typowe brytyjskie kino o brytyjskim półświatku - znaczy jest dobrze, chociaż jest na poważnie, a nie w stylu "Snatch" czy "Layer Cake". Do tego niezła, klimatyczna muzyka i mamy całkiem ciekawy nieoczywisty obraz. Warto obejrzeć - 7/10. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez radosuaf 2 Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Też się skusiłem pójść do kina na film Dunkierka. Polecam, dla mnie 8/10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Gracefield incident http://www.filmweb.pl/film/The+Gracefield+Incident-2017-718181 Niby kolejny found footage, niby kolejny w tematyce horror SF z obcymi w roli głównej. Ale mamy tu wartką akcję bez przestojów, sprawnie poprowadzoną fabułę i zaskakujące zakończenie. Warto obejrzeć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 4 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Bardzo dobre podsumowanie nowego Aliena. W ogóle podtytuł zamiast "Covenant" powinien być "Dumbs in the Space" The Belko Experiment http://www.filmweb.p...ent-2016-750192 Jakby tak zamknąć bandę korposzczurów w biurowcu i kazać im się nawzajem pozabijać? Taki pomysł wpadł do głowy scenarzyście "The Belko Experiment". Nie ma tu głębszego przesłania, za to wartka akcja i dużo krwi. Ode mnie 7/10. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez sznib 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Dunkirk - tak mało dialogów a tak dużo treści historycznej. Epickie kino wojenne, genialne zdjęcia i świetne sterowanie napięciem poprzez dźwięk. Mam wrażenie, że Nolan z wiekiem kręci coraz to lepsze filmy. Koniecznie zobaczyć na dużym kinowym ekranie ze względu na właśnie wizję Dunkierki tamtych lat. Pozycja obowiązkowa na blu-ray jak już Nowaj wspomniał. E// Ciekawy materiał Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Szarik 2 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Atomic Blonde - nic wybitnego, ale sprawnie zrealizowany film z nutką nostalgii dla ludzi, którzy pamiętają rok 1989... Nieco naciągane 7/10. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Sharknado 5: Global Swarming Oh, my God, I just killed Bret Michaels! Po średniej, w mojej ocenie, Czwórce, Sharknado wraca w glorii i chwale, między innymi z oryginalną Uhurą i Fabio w roli papieża Szóstka już w drodze, a ja właśnie obczaiłem piękne wydanie pierwszych 4 części w metal-box'ie, które pewnie niedługo u mnie zagości. Zdecydowanie najlepsza seria głupich filmów w tej dekadzie. <3 Sharknado Sisters 1 Cytuj Link to post Share on other sites
133699 394 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Predestination - ostro poryte. Polecam! Dawno tak się nie jarałem filmem, mimo że fabuła wcale nie jest jakaś uber głęboka czy rozbudowana, jednak wystarczająca by zainteresować. Nie umiem w opis, więc powiem tyle (z delikatnym spojlerem ale to jest nawet na trailerze wiec niema tematu czy w ogóle na początku) - jest agent, alternatywna maszyna czasowa i lekko zagmatwana historia "osób", która wraz z każdą minutą staje się to coraz bardziej jasna i szokująca. Siadło w każdym razie Od siebie polecam Stoker, W filmie umiera ojciec Indii- bohaterki filmu (gra nią Mia Wasikowska, więc tym bardziej polecam ), po czym znikąd pojawia się brat ów ojca zamieszkując z rodziną przez co India jest bardzo podejrzliwa i z czasem odkrywa w sobie nowe...zboczenie odczucia? no thriller, wiadomo coś się stanie mi zapadł w pamieć, z pewnością obejrzę za jakiś czas drugi raz. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez 133699 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 10 Cloverfield Lane Nakręconego prawie dekadę temu Cloverfield'a nie zmęczyłem do tej pory - nie przepadam za found footage, a ten przypadek już w ogóle mi nie podszedł. Podchodząc do 10 CL nawet nie wiedziałem, że to to samo uniwersum, bo w przeciwnym wypadku pewnie bym go odpuścił, tracąc przy tym naprawdę dużo, bo rzadko trafiają się dzisiaj filmy, które potrafią mnie bardzo pozytywnie zaskoczyć. Mieszanina gatunków, dobre aktorstwo, dopracowane detale - dosłownie w przeciągu 5 minut od obejrzenia kupiłem Blu Ray'a. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 No niezły całkiem, szkoda, że jak to Amerykanie, w końcówce musieli wszystko wywalić na stół... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Nie wiem jak wy ale ja chętnie obejrzę ten genialny film na dużym kinowym ekranie. 3d nad, którym czuwał przy konwersji sam Cameron z grupą Stereo D może się udać tak jak odświeżony Jurassic Park 2 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Ciekaw jestem efektu. Dla mnie i bez tego jest świetny, ale na dużym ekranie to może być to. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 W polskich też będzie? !! Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Mam nadzieję E// http://www.wearemoviegeeks.com/2017/08/terminator-2-judgment-day-3d-opens-friday-4k-ultra-hd-october-3rd-check-new-featurette/ Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Jestem Mordercą,premiera na C+,ciekawy film.Sprawa Marchwickiego skazanego na karę śmierci. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Shot Caller - trochę naciągany, ale ogólnie pasuje. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez d i l 2 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Narcos 3 sezon - równie dobry jak poprzednie. Choć postać Escobara i rewelacyjna (moim zdaniem) gra aktorska, to esencja tej produkcji. Miasteczko Twin Peaks - po pierwszych odcinkach, miałem zawias umysłowy i chęć odstawienia na czas jakiś, jednak ciekawość zwyciężyła i lecę dalej, a tam coraz lepiej. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts