Andrew 5940 Napisano 28 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2020 W suzuki lata się przez ronda, a co się robi w peugeotach? Nie jeździłem jeszcze za nikim ;x No trochę nierówno pod sufitem ziomuś ma no ale zdarza się. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 trochę nierówno "Trochę", ja bym powiedział, że ostro ma porobione pod kopułą. Kolejna madka co puszcza dziecko samopas, ostatnio jakaś jęczała, że babka za szybko jechała jak bombelek wparował na droge. Ciekawe jak te się tłumaczyła. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6350 Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 W taryfikatorze coś takiego jest? Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 (edytowane) Jest. Narażenie dziecka na utratę zdrowia i życia. Do 5 lat pozbawienia wolności. A mandacik jeżeli potraktują to za wykroczenie oczywiście też jest w taryfikatorze. Mogą nałożyć na każdego zobowiązanego do opieki nad małoletnim do lat 7 kiedy zostanie on pozbawiony opieki w sytuacji potencjalnie niebezpiecznej dla jego zdrowia, nawet jeżeli nic się nie stanie, a więc właśnie w takiej sytuacji, ale też np też jeżeli dziecko zostawi się samo w samochodzie w gorący dzień, lub z dostępem do kluczyków. Edytowane 29 Lipca 2020 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 Czy cena dobra to się okaże , bo często różne inne kwiatki wychodzą . Ale ja jestem pesymistą w takich sprawach Dobra, minęło około miesiąca. Taniej wyszło mnie kupić drugą po przygodzie i przełożyć to co było fajniejsze. "Rozbitka" wyszła mnie 6100 złotych i nie była tak bogata, ale za to posiadała cały sprawny silnik oraz tę samą skrzynię automatyczną. No więc po uprzednim sprawdzeniu przełożyłem słupek, po znajomości sprawdziłem wszystkie wtryski i wsadziłem te najlepsze. Osprzęt zostawiłem swój ponieważ po prostu wyglądał lepiej. Suma sumarum, za wyjęcie silnika z obu samochodów, przełożenie co ładniejsze, sprawdzenie wtrysków i włożenie motoru z powrotem - zapłaciłem 1300 złotych robocizny. Sumarycznie wspomniana Astra J wyszła mnie: 13300zł + 1300zł(robocizna) + ok. 1000zł za części + 570zł akcyzy(kazali zapłacić więcej) + 300zł(czynności związane z rejestracją) + 800zł(sprowadzenie tej właściwej i dawcy). Co daje łącznie koszt ~17700 złotych wliczając w to oleje, filtry itd. Myślę, że udało się zaoszczędzić spokojnie 7-8 tysięcy biorąc pod uwagę ile kosztują takie Astry(chociaż niektórzy tak wyposażone potrafią wystawiać za 29k, więc może i nawet więcej). Nie liczyłem kosztów dawcy, mam już klientów na sporo części i raczej się zwróci(uszkodzoną znalazł brat w znajomym komisie za 1300 euro , zapewne była taka tania bo kielich nie do odratowania.). Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 29 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2020 No to fajnie że się udało . Niech służy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty fiend_ 393 Napisano 3 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Pomazałem opony i umyłem 11 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6350 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Coś mnie ta fela nie pasuje. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Nie tylko tobie. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Eeee tam, bez przesady. Ładne auto i niezłe fele. Ja jestem chyba za stary żeby wyczaić co jest fajnego w tym że auto wygląda jakby mu się amory połamały. Wydaje się jednak że wszyscy poza mną to lubią więc pewnie I'm the odd one out Tutaj jednak mam wyjątkową pewność że te felgi i auto wyglądałoby dużo lepiej mając trochę powietrza nad kołami. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6350 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Prześwit musi być tak mały, żeby nie dało się przez progi zwalniające przejechać No różne mają ludzie wizje swojej fury, nic nie poradzisz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Felgi to seryjne Style 230 zgodne z VIN. Auto kupiłem w takim stanie jak na zdjęciach, przód zdecydowanie musi pójść w górę. Szwajcar aby zaliczyć przegląd po kosztach, wrzucił jakieś najtańsze amortyzatory w wersji bez m-pakietowego zawieszenia, a auto ma sprężyny obniżające więc wychodzi taka żaba z przodu jak wychodzi. Będą zmiany w kierunku serii na wiosnę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 No co ty, jest gnuj! Ewentualnie 1-2cm z przodu do góry i jest legancko Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Szwagier kupił 3 tygodnie temu takie 335i tyle że w kabrio . Muszę się tym przejechać , jak będę u niego . Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Seria wciska w fotel, a bardzo łatwo dłubnąć na więcej. Fajnie się zbiera. E93 trochę więcej waży ale też dobrze idzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Już powinien być dłubnięty do tej pory , taki był plan . Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Coś mnie ta fela nie pasuje. Brudna to może dlatego Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Zapomniałem umyć w fotoszopce, nie narzekaj. Tragedii nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Panowie i Panie sprzedawał ktoś ostatnio auto . Wystawiłem tydzień temu moją w204 i praktycznie 0 zainteresowania . Nie jestem przyzwyczajony tak długo sprzedawać auto Cena wydaje mi się być atrakcyjna , tylko 5szt jest tańszych z moim silnikiem , ale przebiegi mają ponad 100k większe . Fakt , że mam bida edyszyn i może to dlatego ? Lub covid i miesiące wakacyjne robią swoje ? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 4 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 335 to niekończąca się historia Trzeba dbać Szerokości! EDIT: Zamiast myśleć o podnoszeniu mocy najpierw załóż dyfer od Quaife Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) Quaife trochę absurdalne pieniądze kosztuje, bardziej myślałem o swapie tyłu z M3 bo i przy większej mocy półośki pewnie nie będą ogarniały, ale... Najpierw parę groszy trzeba będzie sypnąć na turbo niestety. Plus zrobić zawieszenie przód i hamulce. No nie na każdą kieszeń zabawka, ale i nie traktuję tego jako auta do jazdy na co dzień. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez fiend_ Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 5 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3759 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Kuźwa i znów dookoła do domu bo zawodowy staranował pociąg. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 fiend , a przełożenie pasuje z m3 żeby przekładać całość ? Nie zepsuje się charakterystyka ? Ludzie robią takie rzeczy ? Cytuj Link to post Share on other sites
wrzesi0 821 Napisano 4 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Panowie i Panie sprzedawał ktoś ostatnio auto . Wystawiłem tydzień temu moją w204 i praktycznie 0 zainteresowania . Nie jestem przyzwyczajony tak długo sprzedawać auto Cena wydaje mi się być atrakcyjna , tylko 5szt jest tańszych z moim silnikiem , ale przebiegi mają ponad 100k większe . Fakt , że mam bida edyszyn i może to dlatego ? Lub covid i miesiące wakacyjne robią swoje ? Słabo jest . Ja swoją BMW F10 sprzedawałem ponad 6 miesięcy.... nie było wcale zainteresowania... teraz trochę się ruszyło ... ale ogólnie lipa.... i kupiłem X204 dla żony 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts