Andrew 5940 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Jeżdżę dużo na krótkich odcinkach, diesel czy benżynka Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Diesel. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 To weź tam nim czasem pojeździj gdzieś tak by go rozgrzać i może na jakąś Skę by nagar wypalić albo autobahne Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) Stary, to że codziennie jeżdżę do i z pracy po kilka km nie oznacza, że nie jeżdżę nigdzie indziej. Te 12-15k rocznie zrobię. Nogę mam ciężkawą, więc nie martw się - jak jadę gdzieś dalej to samochód "się przepali" jak trzeba. Wiadomo, że na zimnym staram się nie deptać, ale ogólnie jak już się rozgrzeje to zamulany nie jest. Mój teść na autostradzie nie wykorzystuje tyle mocy co ja na co dzień na lokalnych drogach o ile warunki na to pozwalają. Edytowane 7 Listopada 2019 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 A to zmienia postać rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty bielaPL 10 Napisano 7 Listopada 2019 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Jeep Grand Cherokee 5.9 10 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 U mnie dziś takie atrakcje, czytaj - ktoś mi wjechał w du**ę, bo się zatrzymałem na czerwonym (a u nas czerwone to nie zawsze znaczy stop - W-wa ). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DeltaWorld 408 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 A mi dziś w Leonie utytrał się przełącznik świateł mijania/drogowe - nie zmienia na mijania Wyjąłem 2 bezpieczniki i świecą tylko mijania, ale długich już nie włączę... muszę go rozebrać jutro, ale pewnie skończy się na wydaniu "paru" złotych 2 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 A ja... Kuźwa już z tym nic nie zrobię... Nie kapuje tylko kobiet jak cofajac można z auta wyrwać przedni zderzak. Kuźwa z 1000 zł w plecy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 (edytowane) Jakieś fatum - każdy ma pecha w tym tygodniu. AudiAWX, jeśli Cię to pocieszy, to łączę się w bólu. Nie ma co się mazać, jutro będzie lepiej Coś na pocieszenie: źródło Edytowane 8 Listopada 2019 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Może i będzie lepiej, ale zjezdzasz pół Polski bo szukasz czegoś nie bitego, z papierami i potwierdzeniami ASO ze git i taki numer ci obniża wartość auta przy sprzedaży bo się będą sadzić że walone. A czarnego pod ten kolor za uja nie dostanę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 (edytowane) Jakieś fatum - każdy ma pecha w tym tygodniu. Mnie również dopadło. Cisnąłem dziś w trasie i ogrzewanie w pewnym momencie jasny ch strzelił. Sprawdziłem już kilka rzeczy na szybko pod chmurką. Termostat cacy, nagrzewnica cacy, węże jeden ciepły drugi zimny a z tego co mi wiadomo to oba powinny być ciepłe. Jutro siadam do tego bo dziś wymiękam. Edytowane 8 Listopada 2019 przez Szarik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 8 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Mnie dla odmiany dzisiaj razem z żoną i dzieckiem jakiś palant w e91 by sprzątnął na pasach. Przechodziliśmy w miejscu gdzie była 40, już byliśmy w połowie drogi (dwukierunkowa po jednym pasie w każdą stronę) a ten jak wypalił zza łuku to tylko zdążyłem żonę i dziecko zatrzymać i zrobić krok do tyłu, a on przeleciał nam przed samym nosem. Nawet nie próbował hamować. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) A daj spokój - masakra jakaś. Od razu przypomniało mi się to Edytowane 9 Listopada 2019 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 6:25 do końca, dawno już takiego "orła" nie widziałem. Masakra... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Kuźwa już z tym nic nie zrobię Ale to z blachami się coś stało czy tylko zderzak do wymiany? Wyprowadźcie mnie z błędu ale chyba czujniki lakieru działają jedynie na metalu? Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Owszem masz rację, ale po takich naprawach zawsze coś widać. Zresztą w całym aucie jakieś odpryski bywają, a po malowaniu już nie. I ktoś się sadzi że bity. Po co do tego czujnik, oczy wystarcza. Dwa że czasem jak lakier odbiorą to tylko pacz i płacz. Zresztą należę do takich dziwaków że może być mega super zrobione a mnie i tak będzie męczył sam fakt. Kiedyś ktoś pożyczył moje poprzednie A4 B6, po powrocie stwierdził że mimo 10 lat można je do salonu jako nowe postawić. Takiego mam konika... Ma być lepiej niż fabryka. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Zrób dokumentacje zdjęciową, takie rzeczy się zdarzają z Twojej, czy nie winy. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2297 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Mi sie chyba nie uda tego subaraka sprowadzić, szkoda.. Dzwoniłem, rozmawialem, zaoferowałem gościowi za transport więcej niż chciał, i kontakt się urwał. Miał dosłać zdjęcia i nie zrobił tego.Nie dziwie się, bo jednak 750km w jedną stronę, a sprawa sie rozchodzi o 9k pln.. Ale szkoda. Subaraki zawsze pod tą południową granicą. Prywatna firma mi wyceniła na 3,5k pln, a to jednak 2razy więcej niż bylem skłonny dać.. Samemu mógłbym wynająć lawetę, ale takimi pojazdami nigdy nie jeździłem, a co dopiero w taką długą trasę..Będe monitorować ogłoszenia, ale ciężko będzie cos bliżej znaleźć, w dobrym stanie.. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 "orła" Kombinował, cofał, kręcił aż wykręcił. Szkoda ciężarówki, słupów i innych elementów otoczenia. Bo na pewno nie traktora i jego zawartości Subaraki zawsze pod tą południową granicą. Co się martwisz będzie lepszy gdzieś indziej Sam nigdy nie kupowałem używanego auta, ale wydaje mi się, że gdybym musiał tak auto kupić, to szukałbym tak, abym mógł szybko zareagować na ogłoszenie, podjechać sprawdzić, przewieźć się - wyprawy turystyczne po kilkaset km są trochę bez sensu. Zawsze coś w aucie, które wygląda cudownie na fotach i w opisie się może nie spodobać, coś być ukryte (i tak zapewne zawsze jest - bo ci nikt nie powie historii całej auta) i co - wracasz z pustymi rękami, tracisz dzień (albo dwa), kasę ... .. jak to mawiają Rosjanie - пиздец Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 A ja swoje mam w 2 godziny sprzedane od wystawienia ogłoszenia, jak dbasz tak masz. Ludzie się nie mogą nadziwić że faktury dwa razy droższe niż auto. Dlatego Mazde sobie kupiłem żeby raz w życiu mieć coś co zezlomuje... Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Ja 90% swoich aut sprzedałem w ciągu paru dni (miałem ze 30 w sumie ), wystarczy rozsądnie wycenić . No i wiadomo auto musi prezentować jakiś poziom . Najśmieszniejsze jest to że sprzedałem reno velsatisa w jeden dzień , a myślałem że to auto jest nie sprzedawalne . Leto - Odnośnie subaru i gór , i rozwalonego silnika to by w sumie wszystko było jasne . Bo tam pewnie chętniej się kupuje auta 4x4 , no i dodatkowo tam auta łatwo nie mają . Często nawet na zimnym silniku trzeba od razu atakować stromy wjazd . Kiedyś z kimś rozmawiałem to silniki w autobusikach wożących na stoki starczają im na 3 lata (ale czy to prawda to nie wiem , w dodatku rozmowa odbyła się z 10 lat temu ) Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2297 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 (edytowane) Auto ogólnie jest ze Szwajcarii, a usterka diesla w Subaru jest powszechnie znana. Wiele osób nie decyduje się go naprawiać. A mi taka buda by się akurat przydała Edytowane 9 Listopada 2019 przez leto87 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 https://youtu.be/GWKQ5nz51DA 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 9 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2019 Pan z filmy według mnie niezłe głupoty gada o odłączaniu cylindrów , ewentualnie nie wie kiedy one się odłączają . A mianowicie robią to kiedy auto jedzie bez obciążenia ze stała prędkością , kiedy żadne wzrosty temperatur nie mają miejsca . Auto wtedy używa może 20% swojej mocy . Ja jeździłem tylko a8 4.0 tfsi z tym systemem i powiem że jak bym był właścicielem tego auta to bym się zdenerwował bo czuć było wibracje podczas jazdy kiedy działały tylko 4 cylindry . WLTP może ma i minusy wspomniane w filmie , ale dla nast też przedstawiają realniejsze wartości spalania . Wcześniejsza norma to był żart . A jeśli chodzi o ceny nowych aut , dlatego wolę stare premium niż nowe kompakty . Naprawy mnie mniej kosztują niż serwis taki nówek , aby zachować gwarancję . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts