worm 17836 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja od lat nie korzystam z siłki. Ćwiczę w domu w wolnej chwili, jak są chęci. Może gdybym miał z kim chodzić byłoby inaczej, ale jest jak jest Oczywiście brakuje mi wielu rzeczy, obciążeń, urządzeń itd. Ograniczam się do hantli, kettli i podwyższeń do pompek. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 No ja wróciłem w niedziele na siłownie, jestem po dwóch treningach i zasadniczo ledwo żyje przez zakwasy i ogóle zmęczenie. Nie było mnie tam długi czas więc to normalka, która po miesiącu pewnie przejdzie. Ale jestem z siebie dumny, że w końcu mi się zachciało 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Godzinę temu, mabrothrax napisał: ledwo żyje przez zakwasy Standard, też mnie wszystko, mniej lub bardziej, napier****, mimo, że zaczynam naprawdę spokojnie. Godzinę temu, mabrothrax napisał: Ale jestem z siebie dumny, że w końcu mi się zachciało U mnie podobnie, raptem 4 razy na siłce byłem po wielomiesięcznej przerwie i nicnierobieniu, ale już mam powrót zajawki i jaram się postępami, jakie zrobię przez kolejne 3-4 miesiące. 1 godzinę temu, worm napisał: Może gdybym miał z kim chodzić byłoby inaczej, ale jest jak jest Jasne w 2 z kimś ogarniętym siłkowo ćwiczy się lepiej, ale mój znajomy z którym ostatnio chodziłem to taki kulturysta-gawędziarz, tzn. 1 seria, 5 minut gadania, także czasami myślę, że wolę ćwiczyć samemu. A skoro masz ćwiczyć solo to bierz słuchawki na trening, ja osobiście nie praktykuję, ale jeśli "nudzi" ci się na siłce, to może pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 No ja to nie lubie gaworzyć podczas treningu, chce zrobić swoje i spadać do domu - szkoda czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 @up - jasna sprawa. Bardziej chodziło mi o narzucanie sobie nawzajem dyscypliny treningowej, aniżeli pogaduszki Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Jeszcze te 2-3 lata temu to ja na siłowni spędzałem wolny czas 3h na siłce to często była norma, bo nie dość, że trening spory, to sporo wiary się poznawało i gadulec wchodził. Obecnie spadłem z wagą z 94kg do 86kg, także wypadłem z grupy trzymającej masę... Nie byłem na siłowni od połowy listopada i nie robiłem przez ten czas dosłownie nic! Od kwietnia moja siłka wznawia działalność tylko muszę się zapisać do PZPL (Polski Związek Przeciągania Liny), ale to załatwia już właściwie klub tylko 20zł licencja Także mam nadzieję na powrót w wielkim stylu i ze zmienionym bardziej prozdrowotnym podejściem do tematu ciężarów, bo przez ten czas lenistwa miałem okazję zregenerować wszelkie kontuzje nabyte wcześniej. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 No u mnie oficjalnie to nie jest siłownia tylko ośrodek doskonalenia kompetencji sportowych - i normalnie sobie mogą działać Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Akurat w moich rodzinnych okolicach tj. w Koninie działa kilka siłowni osiedlowych i nie były zamknięte od dawna, jedynie ten pierwszy lockdown do czerwca bodajże. W Poznaniu chodzę/chodziłem do sieciówki Just Gym, a tam nie mogą sobie pozwolić na jakieś niepewne wałki i muszą mieć pewność, że taka forma przejdzie. Może dobrze mi zrobi taka przerwa, bo trochę ciśnienie na ciężary spadło. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 No to co opisałem zrobiła sieciówka, Total Fitness. Cytuj Link to post Share on other sites
PiterGames 295 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja na razie zorganizowałem prowizoryczną siłownie w domu. Składa się ona z ławeczki regulowanej, drążka stacjonarnego z możliwością robienia dipów, 2 hantli odkręcanych i do tego 55 kg obciążenia. Starcza mi to na zrobienie mojego minimum treningowego, ale jednak wolałbym normalną siłownię. Ktoś się orientuje czy w Rzeszowie jest coś otwarte? Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 3 godziny temu, FeX napisał: Obecnie spadłem z wagą z 94kg do 86kg Ja tak na oko mam poniżej poniżej 70, z ciekawości zważę się jutro na siłce, także mam co odrabiać, bo u mnie zdobywanie kilogramów idzie mozolnie. W mojej wiosce właściciele siłowni różnie do tematu podchodzą, jest taka oldskulowa siłka, gdzie wszystkie obostrzenia mają w rzyci, ale większość, tj. tych "nowych", próbuje prześliznąć się na patencie z PZPL (u mnie licencja była w cenie karnetu lub czymś podobnym. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja w lutym wróciłem. Do domu swego czasu zamówiłem hantle, sprzęt itp ale biorąc hantle do ręki od razu mi się odechciewało treningu, musze ćwiczyć na siłce, tam motywacja większa Teraz redukcja w końcu bo ostatnio bardzo długo ćwiczone bez celu. Wczoraj na czczo 84.5kg przy ~176cm. Planuje zejść tak poniżej 80kg . Start od 3200kc. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 No u mnie domowa siłownia też niezbyt się spisała, muszę gdzieś pójść bo inaczej nic nie zrobie. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 20 minut temu, mabrothrax napisał: No u mnie domowa siłownia też niezbyt się spisała, muszę gdzieś pójść bo inaczej nic nie zrobie. Ja przy tej ostatnio przerwie powiedziałem sobie że w domu zrobię wreszcie formę, zacząłem przygotowania do treningu, ładowanie głośnika, rozkładanie mat, rozkładanie ciężarów po całym pokoju, przedtreningówka, strój dopicowany, no przygotowania pełną gęba. Wziąłem hantle w rękę i koniec, nawet jednego ruchu nie zrobiłem, odechciało mi się na maksa w jednej sekundzie, aż zacząłem się śmiać . Cały mandżur znowu do szafy i koniec przygody z ćwiczeniami w domu Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Ja tam coś tam ćwiczyłem, HIITy siłowe od słodkiewicza, jakieś pseudo splity, podciąganie itd. Ale na dłuższą mete zawsze mi się odechciewało Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 43 minuty temu, mabrothrax napisał: jakieś pseudo splity, podciąganie itd. Ale na dłuższą mete zawsze mi się odechciewało U mnie podobnie, taśmy oporowe, pompki na małych taboretach, podciaganie i dipy na placu do kalisteniki, wszystko spoko, ale po kilku tygodniach odpuściłem.. coś jednak jest w tym, że jak już człowiek pojedzie na trening to chcąc, nie chcąc normę/plan wyrobi a na chacie to nie to samo. W tv znowu mówią o lockdownie od 20 marca...ja je**e... Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Dokładnie, w domu żeby ćwiczyć regularnie i progresować to trzeba mieć duże chęci. Ja zamiast w domu to z ze znajomym do parku na jakieś podciągania chodziliśmy żeby coś się poruszać ale też bez cudów No z tym lockdownem do dramat... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Ja właśnie wróciłem z treningu i na szczęście nikt nie ma zamiaru nic zamykać Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 U mnie "siłownia" się zaczyna 10-tego, każdego miesiąca. Przychodzi renta i siłuję się, żeby przeżyć. Gdyby nie renta odszkodowawcza z PZU, to by był koniec siłowni...:) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 4 godziny temu, mabrothrax napisał: Ja właśnie wróciłem z treningu i na szczęście nikt nie ma zamiaru nic zamykać O widzisz, jacyś ogarnięci właściciele, ja dziś wieczorem idę, zapytam co będzie po 20.03. Może dla "kadry" będzie dostępna. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) 8 godzin temu, jarrino napisał: U mnie "siłownia" się zaczyna Ja w życiu ciężarów nie dźwigałem, jakiś odżywek nie brałem, ale lubiłem jeździć na rowerze i chodzić na długie spacery ze swoją połówką (a i dalej lubię i jak nie muszę gdzieś samochodu brać, to chętnie wybieram rower, czy nogi). Taki sport w zasadzie był dla mnie wystarczający w życiu (poza latami, gdzie poganiali mnie w monie - ale to stare czasy). Jak piszesz - życie to i tak już wystarczająca siłownia. Edytowane 18 Marca 2021 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Marca 2021 Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 3 godziny temu, Succubus napisał: Jak piszesz - życie to i tak już wystarczająca siłownia Czasami i tak jest, ale dla niektorych trening, na siłce czy inny, to chwila przerwy od codziennej rutyny, czas dla siebie, nie mówię, że to musi być targanie ciężarów, ale mi to akurat zawsze dobrze na głowę robi i utrzymuje w lepszym nastroju. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 31 Marca 2021 Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 (edytowane) Przyszły zamówione smakołyki: I kolejne.. Edytowane 31 Marca 2021 przez Player1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 No i zamknęli moją siłkę, znowu.. ja pier**** Wracamy do prowizorki z taśmami oporowymi i drążkami. Mam nadzieję, że mi starczy zapału na dłużej niż ostatnio. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 U mnie to samo niestety Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts