sznib 887 Napisano 11 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2020 Właśnie skończyłem "Detroit". Ta gra to małe arcydzieło, zdecydowanie jeden z najlepszych tytułów jakie ukończyłem. Fabuła jest super, a oprawia genialna. Autorzy musieli włożyć naprawdę mnóstwo pracy w ten tytuł, ale było warto! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Spokojnie, rozkręci się. Pierwsza gra, w której wbiłem platynę. Wciąga niesamowicie.@Nowaj staram się w to grać już na siłę.... Bo straszne flaki z olejem rozczarowanie ogromne. Grę ukończę (na siłę) ale te oceny i tytuły gry roku.... No sorry jak dla mnie max 5/10. Te 9/10 to chyba za grafikę Edytowane 16 Lipca 2020 przez raiders 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 Zapomniałem przecież ogrywam teraz też: Naprawdę podoba mi się strzelanie z użyciem move'a w zasadzie jakbym używał myszki 2 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 16 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2020 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 ANNO 1800 Jestem raczej graczem starszej daty i mało która nowa gra potrafi mnie wciągnąć natomiast pograłem kilka godzin w Anno 1800 i muszę wam powiedzieć że jest co najmniej ok. Gra oczywiście ma swoje małe mankamenty ale sama mechanika i model przypadły mi do gustu. Jeśli jesteś fanem starszych Anno lub gier pokroju Cezara, Zeusa to będzie tytuł dla Ciebie. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
michal92 0 Napisano 17 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2020 Ostatnio mało czasu, ale próbuje przejść Wiedźmina 2, po ograniu 3, a potem 1. Mam wrażenie, że 2 jest najtrudniejsza, przynajmniej na początku. Poza tym czasem World War Z, no i czekam na Cyberpunka. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil369 54 Napisano 18 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Teraz ogrywam Overcooked coop za pomocą Parsec i działa to bardzo dobrze. Z tego co uruchomiłem część drugą to mi się wydaje, że jedynka jest bardziej taktyczna, bo nie można rzucać przedmiotami i grafika trochę słabsza. Ostatnio mało czasu, ale próbuje przejść Wiedźmina 2, po ograniu 3, a potem 1. Mam wrażenie, że 2 jest najtrudniejsza, przynajmniej na początku. Poza tym czasem World War Z, no i czekam na Cyberpunka. W pierwszym przejściu najwięcej chyba zginąłem w prologu, ale później grając na arenie nauczyłem się taktycznie turlać i ustawiać stopy, by zadawać odpowiednie kombosy, co pozwoliło mi z łatwością przejść grę na insane czyli z jednym życiem. Wtedy doceniłem w sumie, że gra stawała się coraz łatwiejsza. Jedynka na trudnym na ślepo też łatwa nie jest. To część trzecia na death march można grać jedną ręką. @michal92 Nie chciałbyś ograć WWZ na coopie? Jeszcze w to nie grałem, ale szybko ogarnę co i jak. Co do HZD to jest to moim zdaniem zwykła klisza z otwartym światem i jak ktoś już ograł kilka gier tego typu to może mieć problem z tym, że głównie to biegniesz, zbierasz złom i gadasz z jakimiś kukiełkami. Edytowane 18 Lipca 2020 przez Kamil369 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 W ramach odmóżdżania ogrywam co jakiś czas starocie, które skończyłem 100 lat temu. Ostatnio padło na: I bawiłem się równie przednio, co kiedyś. Ale jeśli chodzi o X-COM, to jestem psychofanem, bo pierwsze UFO to moja najukochańsza gra ever. Dodatkowo: Jakoś ostatnio miałem znowu fazę na Alien'a, a ponieważ ostatnie AvP ogrywałem nie tak dawno temu, wybór padł na Colonial Marines. I tutaj zaskoczenie - pamiętam, że kiedyś wieszałem na tej grze psy, a obecnie grało mi się dość przyjemnie. Nie wiem, czy to kwestia większej immersji za sprawą praktycznie 2x większego monitora niż dawniej, czy może jednak przez lata złagodniałem i stałem się mniej krytyczny, ale fakt faktem, CM dostarczyła mi około 10h niezłej rozrywki. Dość bezmyślnej, ale tego akurat szukałem. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 3 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 The Room Three - ta gra jest obłędna. Pierwszą część przeszedłem. W drugiej utknąłem na pewnym poziomie. Teraz jadę z trzecią częścią. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 (edytowane) Layers of Fear - świetna gra . Edytowane 15 Sierpnia 2020 przez GALAXYZ 4 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Od dwóch dni: dobra fabuła, sprawdzony schemat z otwartym światem, craftingiem, misjami, rozwojem postaci itd. Jest w co grać . HDR dodaje grze dodatkowej głębi, szkoda tylko że sama nie potrafi go sobie włączyć i trzeba zawsze przed sesją przełączać tryby w Windzie. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez sznib 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3088 Napisano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2020 Popykałem trochę w BFV Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 3 Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Kilka spostrzeżeń po dłuższej rozgrywce w "Horizon: Zero Dawn". Spolszczenie do bani. Podobnie jak w "Tomb Raiderze" tylko dialogi do głównej fabuły są w miarę ok, reszta, tj. wszelakie misje poboczne nagrywana była przez lektorów pojedynczo, tj. przyszli, przeczytali swoje kwestie, a potem zostały one posklejane. W efekcie wyszło to baaardzo sztucznie, bez większego zaangażowania czy emocji. Na dodatek poziom tłumaczenia leży i kwiczy. Średnio rozgarnięty gimnazjalista po roku nauki angielskiego zrobił by to lepiej. Serio, oglądam dialog na kilkanaście zdań i nie za bardzo wiem o co chodzi. Porażka po całości. Fajnie się gra, dopóki nie zaczynają się dialogi. Dodatkowo podczas rozgrywki przeszkadza problem z migającymi od czasu do czasu teksturami. Oczywiście, autorzy nie popisali się przy konwersji. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 Ogrywania staroci ciąg dalszy: Fabularnie cały czas dość mocno ryje banię - jak ktoś nie zna, polecam gorąco. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja ostatnio najwięcej to Assetto Corsa Competizione a w przerwach Rage 2 kupiona za 50 ziko w jakiejś promocji, nie spodziewałem się jakiejś fajnej gierki a okazała się bardzo fajna "szczelanka" tak że mile zaskoczenie. Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez MariuszB35PL Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 9 Września 2020 Udostępnij Napisano 9 Września 2020 The Outer Worlds. Łojezu, ale to jest dobre I niestety zapowiada się, że krótkie, bo grając na normalu i robiąc 95% side-questów, miałem powyższą scenę, sprzed point-of-no-return, jakoś po 13h - liczyłem na sporo więcej. Nie zmienia to faktu, że gra jest, IMHO, genialna. Sarkastyczny humor, dużo nawiązań do popkultury - choćby force mind trick, który uskuteczniłem mając wysokie statystyki w gadaniu W skrócie - Fallout meets KotOR - ale nie powinno nikogo to dziwić, wszak Obsidian Całkiem niezła optymalizacja, bo na lekko podkręconym 2060 chodzi w 1440p stabilnie w 60 kl/s, z praktycznie wszystkim na maksa, poza cieniami, bo takowe ponoć tutaj cholernie dużo zamulają. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 10 Września 2020 Udostępnij Napisano 10 Września 2020 @Nowaj, czyli następne będzie Wasteland 3? U mnie taki plan tylko w odwrotniej kolejności. Obecnie ogrywam W3 a w kolejce czeka The Outer Worlds. Dobre czasy, mnogo dobrego post apo. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 10 Września 2020 Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Właśnie się zastanawiam Wyszło też Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning, ale recenzje takie sobie. Polecasz W3? Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 10 Września 2020 Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Mnie się bardzo podoba (jestem fanem F1, F2 i new vegas). Dużo bardziej niż W2. Dobrze napisana, ciekawa fabuła, brak questów kurierskich, bardzo dużo ciężkich - moralnie dwuznacznych decyzji oraz kilka możliwości realizacji zadań poza siłowymi rozwiązaniami. Rozwój postaci/drużyny bardzo dobry, sporo nawiązań do popkultury. W sumie nawet nie patrzyłem jakie ma recenzje W3, ale zakładałbym, że są dobre Dodatkowo dzięki W3 odkryłem Xbox pass na pc - świetna opcja za 19 pln/mc dostęp do naprawdę zacnych produkcji (jest i W3 od premiery i The Outer Worlds) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 10 Września 2020 Udostępnij Napisano 10 Września 2020 Path of Exile - moje "nie najnowsze" odkrycie. Jako człowiek, który pół dzieciństwa przelatał w Diablo 2, następnie naklepał dobrze ponad 1000h w złodziejskim Diablo 3 (cHWDBlizzard!) to o tym klonie diablo wiedziałem już od dawna. Nigdy mnie jednak ta gierka nie porwała - aż do poprzedniej ligi. Gdy się wreszcie pochyliło nad Mechaniką (przez duże "M"!) oraz generalnie pomysłem na grę to dało radę wsiąknąć. No i PoE to jedyne dziecko twórców, dopieszczane i rozwijane z bardzo dużym baczeniem na fanbase. I to wszystko F2P z najlepszą chyba możliwą interpretacją mikropłatności (wizualne pierdółki, które nie mają wpływu praktycznie na gameplay). A za trochę ponad tydzień startuje nowa liga. Motyw przewodni: "napad na bank"! (ok - skarbiec). Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 10 Września 2020 Udostępnij Napisano 10 Września 2020 No ja też grałem w Diablo 2 od wieczora do rana, brat kupił później D3, ale wcale nam się nie podobało (nie ten mroczny klimat). Teraz gram GTA V w single póki co, ale mam czas 2-3h w tygodniu pograć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts