r1023 873 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 fajnie że udało sie ogarnąć. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Przyszedł blok wodny od Byka dla kart graficznych GIGABYTE RTX3080 / RTX3090 (eagle / gaming / vision) plus dodatkowy terminal z termometrem LCD W zestawie jest gruby i solidny metalowy backplate (fiuuu, już się bałem że będzie plastikowy) i jest też przejściówka w postaci kabla z tego śmiesznego płaskiego gniazda NVIDII na normalną kostkę PCIE 8-pin więcej zdjęć (galeria) No i brakuję instrukcji jak to zmontować i oczywiście karty graficznej na zabieg... 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Ja już pacjenta zoperowałem. Operacja się udała. Chyba przeżył. Musiałem jeszcze raz lutować ten kondensator, bo wsadziłem tam palucha....i odstał.... Przed: Po: Edytowane 27 Listopada 2020 przez marko22 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Chyba za mało tej pasty dałeś, dołożyłbym jeszcze ze 2x tyle żeby się nie przegrzewała 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Dalar 28 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Jak to nie fake to scieraj to szybko alkoholem izopropylowym i zakladaj termopady 2 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2184 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Ciekawe na ile to prawda, że Ampere poszły częściowo do kopaczy: https://www.purepc.pl/plotka-nvidia-sprzedala-karty-geforce-rtx-3000-do-kryptowalut Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 1 godzinę temu, zbiku90 napisał: Chyba za mało tej pasty dałeś, dołożyłbym jeszcze ze 2x tyle żeby się nie przegrzewała Palce mnie bolą od wyciskania Jednak ta pasta jest ciężka w użyciu.... Zobaczymy do pierwszych testów. Jak będzie kiepsko, będę rozbierał. 1 godzinę temu, Dalar napisał: Jak to nie fake to scieraj to szybko alkoholem izopropylowym i zakladaj termopady A czemuż to niby? Ta pasta nie jest zła. W lapku już prawie 2 lata mi siedzi na GTX 1070. A katowałem go niemiłosiernie. W lato procek całą dobę prawie 90 stopni miał jak grałem w X4 I dalej chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 8 minut temu, marko22 napisał: Ta pasta nie jest zła. (...) procek całą dobę prawie 90 stopni miał jak grałem w X4 To nawet zabawne, że zachwalając pastę opisujesz jak bardzo słabo radziło sobie chłodzenie po jej zastosowaniu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Oj wojtek wojtek.....rusz troszkę łepetyną. Ta pasta nie jest do zastosowań na CPU czy GPU. Napisałem ogólnie o temp. w lato. Laptop. X4 Foundations. W tej grze przy multum statków na mapie procek naprawdę ma co robić. I takie niestety miałem temp. Pasta jest na VRM, pamięci grafiki, itp. Tam sobie radzi raczej doskonale. Nie miałem nigdy żadnej zwiechy ani niespodziewanych resetów czy wyłączeń. I nie zachwalam jej, tylko stwierdzam, że na podstawie mojego doświadczenia z nią po prostu nie jest zła. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 2 godziny temu, marko22 napisał: Oj wojtek wojtek.....rusz troszkę łepetyną. Ta pasta nie jest do zastosowań na CPU czy GPU. Napisałem ogólnie o temp. w lato. Laptop. X4 Foundations. W tej grze przy multum statków na mapie procek naprawdę ma co robić. I takie niestety miałem temp. Pasta jest na VRM, pamięci grafiki, itp. Tam sobie radzi raczej doskonale. Nie miałem nigdy żadnej zwiechy ani niespodziewanych resetów czy wyłączeń. I nie zachwalam jej, tylko stwierdzam, że na podstawie mojego doświadczenia z nią po prostu nie jest zła. Patrząc na to, że przy realnym docisku na chip karty (tam jest IHS->Pasta->Coldplate) trzeba mieć pady o odpowiedniej grubości (przy 1080ti raz EVGA dała za cieńkie i musieli recall robić) to ta twoja pasta będzie miała taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki docisk na tych VRM'ach że ja bym trzymał gaśnicę przy kompie... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Eee tam się martwicie gościu mieszka w stolicy europy, jak padnie to zarobi na następną w nie całe 2-tygodnie Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) 10 godzin temu, marko22 napisał: Ja już pacjenta zoperowałem. Operacja się udała. Chyba przeżył. Musiałem jeszcze raz lutować ten kondensator, bo wsadziłem tam palucha....i odstał.... HaHAHAHAHAHAHAHA KURDE. Tyś nawalił tej pasty jak na 5 sztuk. Aleś to skasztanił ahahahaha Edytowane 28 Listopada 2020 przez danieloslaw1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 dzizas krajst, jakby stado gołębi z rozwolnieniem siadło na tej karcie :D, wyobrażas sobie jak to się rozpłynęło na boki po skręceniu i dociśnięciu Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 1 minutę temu, k0chan napisał: dzizas krajst, jakby stado gołębi z rozwolnieniem siadło na tej karcie :D, wyobrażas sobie jak to się rozpłynęło na boki po skręceniu i dociśnięciu bedzie kapać na cały komp jak sie zagrzeje haha. Tam powinny byc thermopady wiec nie bedzie docisku i mu sie to spali Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 ale trzeba przyznać, że chłop odważny, na karcie za grube tauzeny taką manianę odwalić, szacun Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Ja nie moge sie przestac śmiać. do 10 osob to wysłałem. Czekamy az bedzie płakał że mu karta padła hahahahaa Ja mam jeszcze nadzieje ze thermopada dał na rdzen albo bez pasty to zamontował XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Edytowane 28 Listopada 2020 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Jeszcze coś macie ciekawego do powiedzenia? Czy już skończyły się pomysły? 6 godzin temu, mirai99 napisał: Patrząc na to, że przy realnym docisku na chip karty (tam jest IHS->Pasta->Coldplate) trzeba mieć pady o odpowiedniej grubości (przy 1080ti raz EVGA dała za cieńkie i musieli recall robić) to ta twoja pasta będzie miała taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki docisk na tych VRM'ach że ja bym trzymał gaśnicę przy kompie... Ta pasta nie musi mieć docisku. Nie masz pojęcia, jak ona działa, to nie pisz głupot. 35 minut temu, k0chan napisał: dzizas krajst, jakby stado gołębi z rozwolnieniem siadło na tej karcie :D, wyobrażas sobie jak to się rozpłynęło na boki po skręceniu i dociśnięciu Zgadza się Kręci ich się tu sporo, to wziąłem jednego i zrobil to, co zrobił. Do toalety miał za daleko. Wyobrażam sobie. Bo widzę, jak się rozpłynęlo 30 minut temu, danieloslaw1 napisał: (...) XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ile Ty gościu masz lat? 10? 2 godziny temu, mutissj napisał: Eee tam się martwicie gościu mieszka w stolicy europy, jak padnie to zarobi na następną w nie całe 2-tygodnie Dokładnie niecały miesiąc Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) ja mam 27lat i nigdy takiego syfu bym nie zrobił., karta plus wodne to masz ponad 10k zł a żydzisz na thermopady za 100zł. idiota no Spokojnie za pare dni Ci to wycieknie i ci karta padnie Edytowane 28 Listopada 2020 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 1 minutę temu, danieloslaw1 napisał: a żydzisz na thermopady za 100zł termopady EK do zestawu dorzuca Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 56 minut temu, danieloslaw1 napisał: Ja nie moge sie przestac śmiać. do 10 osob to wysłałem Dzięki za przypomnienie, pobrałem sobie na dysk żeby było na pamiątkę Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Polecam od siebie Gelidy 15 W/mk, świetne termopady na VRM, memki etc. https://www.angela.pl/p15163,gelid-gp-ultimate-thermalpad-90x50x1mm-tp-gp04-b.html https://www.angela.pl/p15162,gelid-gp-ultimate-thermalpad-90x50x0-5mm-tp-gp04-a.html Standardowo EK dorzuca termopady o przewodności 4 W/mk także bez szału. Marko22 użył pasty K5 Pro której można zamiennie z termopadami używać. No ale trzeba przyznać, że pozytywny szaleniec nie skąpił owej pasty Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 powodzenia w czyszczeniu tej karty jak bedzie znow zmieniał paste na rdzeniu a po pół roku bedzie musiał. Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Po pół roku? Jak należycie się oczyści rdzeń, odłtuści, użyje konkretnej pasty na rdzeniu to i możesz dwa, trzy lata spokojnie nie zmieniać pasty bez zauważalnej straty w kwestii przewodnictwa cieplnego. Inna sprawa, że za dużo tego K5 Pro jest nawalone, a znacznie lepszym wyborem były by właśnie Gelidy 15 W/mk, K5 Pro ma około 5,5 W/mk. No i brudzi jak normalna pasta. Osobiście na GPU yżwyam TG Krynout od dawna i jest elegancko z wydajnością długofalowo. Z kolei TG Hydronaut to badziew który po kilku miechach spływa Edytowane 28 Listopada 2020 przez EH_Gosu Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) mi po pół roku TG Krynout tak sie popsuł że nowa pasta to było 12stopni mniej. na 80% wentylatorach na obu testach na 2080 duke Edytowane 28 Listopada 2020 przez danieloslaw1 Cytuj Link to post Share on other sites
willis81 42 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 4 godziny temu, marko22 napisał: Dokładnie niecały miesiąc No to w naszym kraju wcale tak źle nie jest z zarobkami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts