jozek23 3092 Napisano 31 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Właśnie próbuję coś poprawić 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
logitech21 149 Napisano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 U mnie oraz dziewczyny nadal wszystko w porządku. Obecnie chodzę do pracy co drugi tydzień, aby w razie „W” druga grupa była „zdrowa”. Takie praktyki będziemy mieć prawdopodobnie do końca roku. Generalnie jesteśmy bardzo za takim trybem pracy. Spokojnie można zrobić w ciągu dnia swoje sprawy, a później usiąść do pracy i wykonać powierzone zadanie. Laptopa można zabrać pod pachę i wyjechać na mini urlop gdzieś nad morzem. Bardzo to chwalę, że człowiek nie jest przywiązany od poniedziałku do piątku przez 8 godzin do biurka w biurze. Albo człowiek wstanie o 5, zrobi swoje przez kilkanaście godzi i koło 13 jest już wolny. Dla mojego kręgosłupa, to ogromna ulga. Z rozmów dyrektorów wynika, że nasza praca zdalna przebiega płynnie, E-commerce zwiększa zysk także mamy więcej pracy i wyniki są lepsze. Pracodawca de facto zadowolony bo płaci mniej za prąd (biuro na 300 osób +), mniej kawy, mleka, wody itp. To wszystko przekłada się na mniejsze koszty dla pracodawcy. My natomiast zauważyliście, że mamy rachunek za prąd wyższy o 120 zł oraz troszkę wyższe zużycie wody ale nie tankujemy aut tak często jak wcześniej. I muszę to napisać. Pierwszy raz jestem za rządem, który planuje wprowadzić pracę zdalną do kodeksu jako standard. Marzy nam się podróżowanie po Europie i praca w takim trybie jak obecnie . Może w nowym roku uda się podjąć rozmowę z przełożonym i dyrektorem. Jestem ciekaw dyskusji. Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2300 Napisano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2020 Raczej po naszym rządzie bym nie oczekiwał że zmieni coś na lepsze.. a nie jestem ich jakimś wielkim przeciwnikiem.. Ja pracuję zdalnie już bardzo długo, i wolałbym żeby żadnych zmian w tym kierunku nie bylo.Ogólnie to rząd za bardzo, kopytami, wchodzi w nasze życie.. Źle się dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 24 Września 2020 Udostępnij Napisano 24 Września 2020 U mnie ostatnio, już od jakiegoś czasu, całkiem w porządku. Zacząłem zdrowo się odżywiać, praca całkiem dobrze płatna, aktualnie czekam na potwierdzenie przekształcenia działki rolnej na budowlaną, i mam nadzieję, że w przyszłym roku będę mógł zacząć budowę, także supcio 2 Cytuj Link to post Share on other sites
agus123 1 Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 (edytowane) Ogólnie choroby na świecie to spory problem. Coraz więcej ludzi, zwłaszcza teraz w okresie wirusa, narzeka na różne symptomy. U mnie na przykład często pojawia się gorączka bez objawów choroby. Ot tak sama z siebie. Z kolei wielu moich znajomych narzeka na choroby na tle nerwowym. Nie są to niestety choroby do szczepienia - trzeba po prostu przeczekać. Na szczęście na covida szczepionki są i może niedługi wszystko wróci do normy. Edytowane 8 Maja 2021 przez BlackCoffe Link reklamowy do serwisu Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 @up - choroby na tle nerwowym przeczekać? Albo się pomyliłeś, albo pitolisz...:) Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 8 Maja 2021 Udostępnij Napisano 8 Maja 2021 Albo jesteś spambotem 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macfan-pl 156 Napisano 12 Maja 2021 Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 (edytowane) W dniu 8.05.2021 o 11:08, BlackCoffe napisał: Albo jesteś spambotem coś tak mocno mi się wydaje........... do tematu: samopoczucie dobre, praca zdalna ( to akurat było od dawna przed pandemią ), czasu w *, poza tym chodzę do lasu ( mam niecałe 50 m od mieszkania ), cykam foty ( od kiedy mam lustrzankę to tylko RAW, JPG już nie cykam ), generalnie żyhje z dnia na dzień............ Edytowane 12 Maja 2021 przez macfan-pl Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Dziś samopoczucie takie sobie, trochę załamana po pracy -> włączam jednego kompa [lepkiego przymuła z Feel'em] a ten sam się włącza po włączeniu listwy i wywala błąd CMOS [a znajdź informatyka w czasie zdalnej pracy, a samemu nie można bo służbowy komp ]. No ok, włączam drugiego a ten na ekranie ma poziome paski, jakby zakłócenia, dociskanie kabla VGA do gniazda nie pomaga, a podmienić nie można bo kabel wbudowany na stałe Ustawienia się nie zmieniły Trzeciego nie miałam odwagi włączyć 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Gdyby nie ten cholerne zawroty głowy i jej ból było by ok. A tak mam kłopoty z koncentracją Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 Ja od wczoraj jakiś dziwnie nabuzowany, myślę że dzisiejszy trening na miecze i topory trochę odpręży. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 A pomożesz koleżance po randze i głowę odrąbiesz? 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 @Szarik Tak mnie głowa wtedy bolała, że chodziłam po ścianach, uroki bycia migrenowcem Dziś głowa mnie boli tak średnio, ale po wczorajszy zapierdzielu w pracy humor dużo lepszy No i okazało się, że problemy z kompem powyżej spowodowane są kłopotami z monitorem a nie zintegrowaną z mobo kartą graficzną Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Jestem zmęczona upałem, ciągłym poceniem się i ciągłym piciem wody Dodatkowo zbiera się chyba na burze. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Taka sobie, mieszane mam uczucia, z jednej strony walczę z małym lapkiem, w którym w jednym czasie zaczęły się aktualizować Avast i Malwarebytes i jestem zła a z drugiej słucham z kaset magnetofonowych starych trance'owych przebojów z Radia SunShine Live! 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2021 Kiepsko, migrena mnie złapała w nocy, myślałam, że mi z bólu rozerwie żyły na lewej skroni i oko, teraz mam całą obolałą lewą stronę głowy i jadę na drugiej Pyralginie 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 U mnie w porządeczku, wakaciory W końcu, po 7 miesiącach pracy się należy. Niestety, nie zacząłem jeszcze budowy domu. Plany były na ten rok, i to raczej okolice marca, kwietnia, ale nic z tego nie wyszło, a szkoda, bo obecnie ceny materiałów budowlanych szaleją. Na szczęście kilka rzeczy już mam kupionych - cegła, druty, zawsze to coś. Dzisiaj przyszło pozwolenie na podzielenie działki, ale zanim przyjdzie ostateczne pismo - pozwolenie na budowę, to będzie pewnie już za późno w tym roku na zaczęcie. Z drugiej strony - zmiana pracy, agencji pracy już podziękuję, teraz czas na własną działalność, w branży budowlanej, można fajną kaskę wyciągnąć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Słabo,od śmierci brata (bliźniaka ) w kwietniu ciężko się podnieść. 9 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Chudy, trzymaj się mocno. Ja po samobójczej śmierci swojego, byłem pół roku w jakiejś traumie, ale jakoś się w końcu ułożyło. Nie da się tego z pamięci wyprzeć, zapomnieć, ale można się oswoić, pogodzić. Pewien swojego rodzaju "spokój" przyszedł, jak zrozumiałem, że nie miałem na to żadnego wpływu... Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez jarrino 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 U mnie raczej OK. Choć ostatnio sporo się dzieje, sporo zmienia, ale jakoś się nie daję ... Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 2 Września 2021 Udostępnij Napisano 2 Września 2021 U mnie też raczej lepiej niż kilka miesięcy temu. Wreszcie pozytywna decyzja kredytowa. Notariusz ubukowany na 20 września, mieszkanie zaczęło się wykańczać W robocie spoko, zamówień mamy po uszy mimo covidów. Odpukać nie jest źle. trzymaj się chudy Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 2 Września 2021 Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Od 5 rano pieruńska migrena męczy mnie skutecznie, nawet proszki przeciwbólowe niewiele pomagają. A jeszcze mam trochę atrakcji po wczorajszym zatruciu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Właśnie stałem się człowiekiem zadłużonym na ćwierć bańki cebuliona - kredo hipoteczne na mieszkanie podpisane. Nie wiem czy czuje się dobrze czy źle. Jakoś mi tak dziwnie... Niby marzyłem od kilku lat o tym kwadracie ale jak pomyślę że coś mi się z pracą wysra i stracę dochód to aż się włos jeży na głowie ... Trzeba ufać że będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13237 Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 (edytowane) A jak stopy procentowe stałe czy zmienne? Ile kasy zgarną prawnik? . Edytowane 14 Września 2021 przez MiK Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14085 Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Zmęczona z powodu zapieprzu w pracy, ale to takie dobre zmęczenie. Od wieczora humor poszedł w dół. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts