030366 1145 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) @BlackCoffe, Syndrom oblężonej twierdzy. Katechetka mu powiedziała, że "niewiernych trzeba nawracać" no i teraz mamy na forum małego krzyżowca. Miejmy nadzieję, że to już ostatni… Edytowane 19 Lutego 2021 przez 030366 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Oby tylko nie postanowił mnie spalić na stosie za bycie leworęczną i zajmowanie się (al)chemią Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A co ja mam powiedzieć? Ja mam w domu czarnego kota! I płyty heavymetalowe 1 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Trzeba się szybciutko gdzieś zakonspirować, zanim nas inkwizycja zacznie ścigać!!! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Może ktoś w poście użył jakiejś komendy np z "@" na początku - nie pamiętam już IPB, ale były takie cukiereczki możliwe. E: Teraz to jest fajna sytuacja - wywaliło dwa przedostatnie posty mój i Twój 030366 oraz chyba post Niebieskiej. Coś robi kaszanę w temacie. Fajne jajka się dzieją - temat ewidentnie stał się przeklęty - buuu E1: Jak wspomniałem przeklęty, to mi się aż książka przypomniała - muszę kiedyś znów przeczytać (przy okazji - polecam, jak ktoś lubi takie klimaty). E2: To przypomnę jeszcze ten post co go nie ma : (będzie dla modów jak się tu który zabłąka) Strona 49. wyświetla się u mnie tak: Edytowane 19 Lutego 2021 przez Succubus 3 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 @up, Ja z całego serca kibicuję Sekielskiemu, żeby nie odpuszczał i ciągnął wątek jak tylko się da. Im więcej osób pozna prawdę o swoim ukochanym "kościółku", tym większe szanse, że kiedyś zapanuje u nas względna normalność. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Kiedyś jak nie było środków komunikacji, to ci zwyrodnialcy pewnie robili co chcieli - bo mury kościoła i plebanii są grube i krzyków, płaczu i wołania nie słychać. Nawet jak dzieciak przyszedł do rodziców i coś próbował opowiedzieć - to pewnie i on przez łeb jeszcze dostał, no bo jak to na "duchownego" tak można mówić. Zresztą jego ku**s nie gwałci - on tak przekazuje słowo boże do dzieci, bo to święty ku**s jest. A i obecnie nawet jak są nagrania i pokaże się niezbity dowód, to znajdzie się grupka parafian, co powiedzą, że albo to nie on, albo miał chwilę słabości, a to przecież "taki dobry ksiądz". Ale zmienia się, powoli, ale się zmienia ... 3 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 22 godziny temu, 030366 napisał: @BlackCoffe, Syndrom oblężonej twierdzy. Katechetka mu powiedziała, że "niewiernych trzeba nawracać" no i teraz mamy na forum małego krzyżowca. Miejmy nadzieję, że to już ostatni… Raczej nikt tu nikogo nie nawraca, temat do rozmowy tylko że kilku patolewaków obrało sobie to miejsce nie do prowadzenia rozmowy, tylko fałszywego ośmieszania. Niestety jak zawsze ktoś się pojawi i zgasi ich szybciutko. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 A kto tu jest patolewakiem? To, że ktoś nie chodzi do kościoła, nie jest ślepy na pedofilię wśród w księży, nie chce by kobiety cierpiały rodząc zdeformowane i niezdolne do przeżycia po urodzeniu dzieci i używa antykoncepcję nie oznacza, że jest patolewakiem. Jak ktoś jest katolikiem to niech sobie będzie tylko niech nie narzuca swojego sposobu życia innym ludziom jako jedynego słusznego. 2 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Presidente 177 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, RuLeR napisał: Raczej nikt tu nikogo nie nawraca, temat do rozmowy tylko że kilku patolewaków obrało sobie to miejsce nie do prowadzenia rozmowy, tylko fałszywego ośmieszania. Niestety jak zawsze ktoś się pojawi i zgasi ich szybciutko. Szykanowanie pedofilii - ośmieszanie... dobreeeee Czasami sądzę, że niektórzy katolicy to sami dawaliby dzieci do zabawy czarnym... a nie czekaj... to już było https://wiadomosci.onet.pl/lublin/matka-wysylala-nagie-zdjecia-corki-ksiedzu-ponad-2-lata-wiezienia/0n6zdwx Edytowane 20 Lutego 2021 przez Presidente 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 1 godzinę temu, Presidente napisał: dawaliby dzieci do zabawy czarnym Pisz że chodzi o księży, czarnym w dzisjeszych czasach jest bardzo niepoprawne politycznie, jakiś lewus może poczuć się urażony 1 godzinę temu, BlackCoffe napisał: niech nie narzuca swojego sposobu życia innym ludziom jako jedynego słusznego Właśnie a wszelkie lewactwo próbuje robić to na każdym kroku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Godzinę temu, RuLeR napisał: Właśnie a wszelkie lewactwo próbuje robić to na każdym kroku. Prawactwo wraz z klechami również. W sumie w przypadku osób mówiących o sobie, że są bardzo wierzące bardzo mnie śmieszy jedna sytuacja: - Jestem bardzo wierzący/a, religia pomaga mi żyć itd. - To znaczy, że z seksem czekałeś/aś do ślubu kościelnego? - Yyyyyyyyyyyyyyyy 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Lewactwo jest dużo mądrzejsze, niż cały kościół, ze swoimi mędrcami. O prawactwie już nie wspomnę, puści nas na "Bosaka". Lewaki, prawaki, katole, po co tak nieładnie nazywać inne poglądy? Jezus jak dzielił, to dawał po równo, czyli lewak? Jak ktoś się nie mieści w żadnej religii, a wierzy, to kto to jest? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Nawet gorzej bo Jezus mówił "miłuj bliźniego swego jak siebie samego", potępiał wszelkie podziały. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Bardzo ładnie, jeszcze trochę i w pierwszym rzędzie w kościele zasiadać będziecie 58 minut temu, jarrino napisał: puści nas na "Bosaka". Kapitana Żbika Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Nie jesteśmy tak zakłamani by być godnymi zasiadania w pierwszym rzędzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) . Edytowane 20 Lutego 2021 przez Succubus 3 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 20 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 (edytowane) Mimo pozorów obrzucania się łajnem, wzajemna empatia w temacie wznosi się na kolejny level... Miło popatrzeć, właśnie zakończyłem konsumpcję wysokoprocentowego napitku z Teściem (zagorzałym katolikiem) nie pobiliśmy się, każdy wyraził swoje poglądy... krzepiące, czego i w tym wątku wszystkim nam życzę. Ps. Słony kolega gdzie? Zaczynam tęsknić Edytowane 20 Lutego 2021 przez pendzel_3 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Jeszcze jedna rzecz mnie.. denerwuje. Ludzie nie chcą mieć wielu dzieci, a nawet z jednym jest problem. Współczesny świat ma tyle do zaoferowania że posiadanie dzieci nie jest specjalnie atrakcyjną wizją. I nie ma w tym nic złego- nie zabraknie nas. Jeżeli system emerytalny wymaga od nas posiadania wielu dzieci to w nim jest problem. Przeznaczanie sporej ilości czasu i pieniędzy na promowanie dużych rodzin jest bezcelowe, naiwne i głupie. Uważam że nawet nie jest w kompetencji rządu tym się zajmować. Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Patrząc na ogólnie wzrastające przeludnienie świata, może to i nawet lepiej, że młodzi ludzie nie chcą się rozmnażać. Im więcej nas, tym trudniej i ciężej będzie żyć poszczególnym jednostkom. Przeludnienie pogłębia dysproporcje, bogaci są coraz bogatsi, a biedni coraz biedniejsi. Ja tam się cieszę, że nie urodziłem się np. w Bangladeszu, albo w jakimś kraju afrykańskim. Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 29 minut temu, 030366 napisał: Patrząc na ogólnie wzrastające przeludnienie świata, może to i nawet lepiej, że młodzi ludzie nie chcą się rozmnażać Pewni ludzie może i faktycznie nie powinni się rozmnażać lepiej by było dla świata i dla innych Tak na serio nie wiem czy się zastanawiałeś nad tym co piszesz ale raczej nie https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Population_structure_and_ageing/pl Dodatkowo popatrz na staty w innych krajach świata może coś tam ogarniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Świat idzie do przodu, medycyna się rozwija, opieka stoi na coraz wyższym poziomie. Ludzie żyją coraz dłużej i są coraz zdrowsi. Kiedyś mało kto dożywał 40-go roku życia. A jak ktoś był po 50-tce, to już uchodził za starca. I nie, wcale nie było to jakoś bardzo dawno temu Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 5 minut temu, 030366 napisał: Kiedyś mało kto dożywał 40-go roku życia. A jak ktoś był po 50-tce, to już uchodził za starca. I nie, wcale nie było to jakoś bardzo dawno temu To kiedy to było ? Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2021 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 7 minut temu, RuLeR napisał: To kiedy to było ? Bardzo byś się zdziwił Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts