Skocz do zawartości

Jakie masz ISP ?

Jesteś zadowolony z posiadanego łącza?  

589 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jesteś zadowolony z posiadanego łącza?

• Tak
      312
    • Nie
      264
    • Nie mam zdania
      14

Recommended Posts

Mieszkanie nie jest moje, ja tylko wynajmuję pokój. Router stoi w innym pomieszczeniu, za grubą ścianą, pewnie dlatego tak słabo daje. Spróbuję się ze współlokatorami dogadać, może uda się jakoś przeciągnąć kabel do mojego pokoju i będzie normalna prędkość. Rachunek jest dzielony na wszystkich lokatorów , więc płacę tyle co i nic
Ja płacę tyle co nic bo nic dodatkowo mam full pakiet tv której i tak nie oglądam, w sumie nawet tv nie mam
  • Haha 1
4 godziny temu, gavron napisał:

Ja płacę tyle co nic bo nic

Szczęściarz :P
Chociaż w sumie to nie mam jakichś większych problemów z powodu prędkości. YT działa płynnie, stronki się wczytują normalnie, Netflixa i innych podobnych i tak nie używam, w żadne gry nie gram, więc nie muszę mieć nie wiadomo jakiej prędkości :P

Godzinę temu, marko22 napisał:

Wcale nie. W Polsce mam światłowód 500/500 :) 

Ja nie mówię o "odosobnionych" przypadkach, patrząc po tych wszystkich speedtestach 10:1 to norma.

ps. o sobie też nie mówię :P bo mam tak naprawdę do dyspozycji 4x40G w obie :P

Edytowane przez gavron

bwBA9ai.png

10 godzin temu, marko22 napisał:

10 lat męczyłem się na Neo

Ja 6 lat mecze (łącznie 3x umowy po 2 lata), od 18 maja 2015 do 18 maja 2021 (zaraz koniec)

w umowie jest do 80mb/s, w praktyce na początku było 54mb/s a potem tak co roku spadało o parę mega m.in:

• 2015 = 54mb/s
  • 2016 = 50mb/s
  • 2017 = 45mb/s
  • 2018 = 43mb/s
  • 2019 = 40mb/s
  • 2020 = 39mb/s
  • 2021 = 38mb/s

jeszcze zostało 9 dni umowy to już dali 30mb/s XD :D 

• Lubię to 1
  • Haha 1
  • 3 tygodnie później...
W dniu 9.05.2021 o 21:27, mutissj napisał:

bwBA9ai.png

Ja 6 lat mecze (łącznie 3x umowy po 2 lata), od 18 maja 2015 do 18 maja 2021 (zaraz koniec)

w umowie jest do 80mb/s, w praktyce na początku było 54mb/s a potem tak co roku spadało o parę mega m.in:

• 2015 = 54mb/s
  • 2016 = 50mb/s
  • 2017 = 45mb/s
  • 2018 = 43mb/s
  • 2019 = 40mb/s
  • 2020 = 39mb/s
  • 2021 = 38mb/s

jeszcze zostało 9 dni umowy to już dali 30mb/s XD :D 

Jak na Neostradę to transfer masz za******y. W firmie mieliśmy Neostradę do 80Mb/s, predkości były średnie 27Mb/s i 6Mb/s wysyłania. Zrobili modernizację okablowania i Neostrada padła i nie potrafiła się synchronizować pod opcję 80Mb/s. Zrobili Aneks na opcję do 20Mb/s, wyciąga średnio 15-17Mb/s.

Prywatnie mam Tmobile 60Mb/s bez limitu. Jednak obecny modem ma problem z transferami powyżej 30Mb/s, planuję za miesiąc kupić na raty u operatora Huawei B818 i potestować (14 dni na zwrot i anulowanie rat) czy przyniesienie poprawę w transferach (powinno niby). Obecne modem-router zostawię jako router, bo B818 poza modemem to jednak dramat. Nie mówiąc że kosztuje tyle co 3 laptopy.

11471661343.png

Edytowane przez Hammond
  • Lubię to 2
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
W dniu 1.07.2021 o 07:40, TitoBandito01 napisał:

Neozdrada:wariat: 

foZ7Mxp.jpg

Dostępu do światłowodu brak, więc i alternatyw brak.:o

Jak na Neostradę to bardzo dobrze ci działa, w Neostradzie jak jest 10Mb/s to już sukces.

Mam od 4 lat, nielimitowane lte domowe tmobile w opcji do 60Mb/s pobierania, do 10Mb/s wysyłania. Jest w miarę ok, wcześniej miałem Netię/Neostradę i nigdy więcej tego zawrotnego 10/1Mb/s za stówę miesięcznie;p

Screenshot at 2021-10-19 09-32-19.png

• Lubię to 1
  • Popieram 1
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...