Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

Te LGBT itp., to odciąganie uwagi od ważnych problemów ale widocznie jest to na rękę. Po co zająć się milionami dla rydzyka?

Na Jezusa nigdy nie żal. Tym się nie zajmą, bo to jest kraj, gdzie jak zrobisz film o pedo w kościele to notowania kleru zamiast spaść jeszcze wzrosną. Wystarczy tylko powiedzieć, że to zmasowany atak komunistów na ostatni bastion normalności.

Naśmiewanie się z osób nie heteronormatywnych to nie jest poziom gimbazy, to jest poziom podstawówki, gdzie smyki mają tendencję to wyśmiewania się z kogoś, kto jest inny, ma duże uszy, albo zeza. Niemniej zatrzymanie Michała Sz. mnie nie bulwersuje. Jest materiał, na którym widać, że wdaje się bójkę i zakłada gościowi nelsona. Na to jest paragraf, więc policja ma prawo go zatrzymać. Masa oburzenia płynie, ale o co? Bo go siłą wrzucili do radiowozu i zabrali? Policja to robi i ma prawo robić na całym świecie jeżeli nie stosujesz się do poleceń.

Dla mnie bulwersującą sprawą to było zabicie Stachowiaka. To było przegięcie. Trzech funkcjonariuszy, w policyjnym kiblu, na luzie, zabiło paralizatorem chłopaka. Gdzie są protesty?

• Popieram 1

Pis rozgrywa swoją grę. Do tego bardzo pasuje zasłyszane gdzieś powiedzenie - "jak nie ma co do żłoba włożyć, to się podpala stajnię".

Czy wy naprawdę nie widzicie (widzieliście) jak Kaczyński budował pis? BMW, czyli bierni, mierni i wierni, a na tych trochę myślących ma "haki" i tyle. Ktoś, gdzieś ładnie napisał: "Filmy z Januszem Gajosem będą oglądać także nasze dzieci i wnuki. I też będą się zachwycać jego aktorskim mistrzostwem. W tym czasie na grób Kaczyńskiego będą co najwyżej sr**ć przelatujące górą gołębie…"

XBK - protesty były, ale wyciszono bo niewygodne. Te z LGBT lepsze i przesłaniają ludziom rzeczywistość i drogę, którą obrał ten "faszystowski" rząd. Za chwilę ten kurdupel wmówi ciemnemu ludowi, że ten covid to przez Tuska...

Naśmiewanie się z osób nie heteronormatywnych to nie jest poziom gimbazy, to jest poziom podstawówki, gdzie smyki mają tendencję to wyśmiewania się z kogoś, kto jest inny, ma duże uszy, albo zeza. Niemniej zatrzymanie Michała Sz. mnie nie bulwersuje. Jest materiał, na którym widać, że wdaje się bójkę i zakłada gościowi nelsona. Na to jest paragraf, więc policja ma prawo go zatrzymać. Masa oburzenia płynie, ale o co? Bo go siłą wrzucili do radiowozu i zabrali? Policja to robi i ma prawo robić na całym świecie jeżeli nie stosujesz się do poleceń.

Problemem jest tymczasowy areszt i jego długość - areszt tymczasowy to naprawdę ciężka kara, bo to jest jakby więzienie, ale bez przepustek, widzeń, rozmowy są kontrolowane... Dochodzi do tego dodatkowo to, że jako osoba trans może zostać ciężko zgnojony przez gitludzi a jakoś wątpię, żeby mu zapewnili indywidualną celę (bo trzymaniu w areszcie dla kobiet raczej też nie ma mowy). Także to odszkodowanie będzie jeszcze większe. Naprawdę to są trochę standardy jak zza wschodniej granicy. Bo o ile atak jest faktem to już poziom uszczerbku na zdrowiu pokrzywdzonego jest raczej lekki. Nawet nie wiem czy takie przestępstwo jest ścigane z urzędu tak szczerze powiedziawszy

Dla mnie bulwersującą sprawą to było zabicie Stachowiaka. To było przegięcie. Trzech funkcjonariuszy, w policyjnym kiblu, na luzie, zabiło paralizatorem chłopaka. Gdzie są protesty?

Nie gadaj, że nie było bo jakieś były. Tak samo jak zamieszki po śmierci kibola w Knurowie.

• Popieram 1

Jeżeli istnieje jakieś zjawisko, którego nie rozumiesz, to może... spróbuj je zrozumieć, zamiast je wyśmiewać? Ale to wymagałoby podjęcia jakiegoś wysiłku.

ja wszystko staram się zrozumieć, ale jak zrozumieć jak chłop chłopa w du*e wali, czytałem troszkę wczoraj o tym/tej margot zakochał się bez wzajemności w lesbijce i później ubzdurał sobie że jest inny. Ja jutro też wbije do urzędu i ubzduram sobie że jestem burmistrzem w swoim mieście co mi nie wolno i wymagam wyrozumiałości, poparcia i obrony mojej osoby.

Nikogo nie atakuję na ulicy za to ze jest gejem/lesbijką w pracy mam geja który jedzie ostro z takimi wynaturzeniami jak te całe lgbt i margot razem wzięte. Sami dzieci nie mogą mieć bo robią to wbrew naturze ludzkiej a chcą adoptować nasze. Wychodzi bezstresowe wychowanie czy ja dzisiaj bzyknę jakąś fajną du**ę czy zrobię koledze loda wszystko jedno nie ? :hahaha:

• Popieram 2

Kaczyński chce być drugim Piłsudskim, nie załapał się na obalanie komunizmu ale zamach majowy mu wyszedł. Teraz robi dokładnie to samo, otacza się posłusznymi debilami żeby robili co im każe ale nie byli zagrożeniem. Jak to się skończyło ostatnio dla Polski wiemy, wystarczy lekko zagłębić się w historię jak te bezgłowe kurczaki wsadziły nas na największą możliwą minę, której wybuch będziemy świętować za kilkanaście dni.

Co do homofobicznych zapędów kolegów z kilku ostatnich stron. Co was obchodzi kto komu liże genitalia, każdy robi co lubi byle by druga strona też to lubiła i była świadoma wyboru. Nie rozumiecie, że nikt nie wybiera świadomie, "a od teraz będę lubił chłopców albo dziewczynki albo wszystkojedno". Z tym się rodzisz i tak jest, koniec. Wymaganie od nich żeby sobie zmienili orientację jest tak samo głupie jak wymaganie tego samego od was.

Cały ten ruch LGBT jak każda organizacja, już albo w przyszłości, "zapomni" po co powstał i będzie pchać agendę polityczna w celu zbicia kapitału, a tutaj chodzi o bardzo prosta rzecz, każdy z nas mieszka w Polsce i każdego z nas Polska powinna traktować tak samo.

• Popieram 3

LGBT to po prostu kolejny temat zastępczy, tak się robi politykę w tym kraju. Zamiast skupiać się na gospodarce czy dyplomacji to zawsze pierwsze skrzypce grają jakieś ideologiczne bzdury. A ludzi to jeszcze jara, radykalizują się w jedną czy w drugą stronę i za swoją rację dali by się zabić. No ale władzy to na rękę, podzielonym narodem łatwiej rządzić. Społeczeństwo łatwo jest zmanipulować, sam miałem już okres że prawie dałem się wciągnąć w to bagno ale przejrzałem w porę na oczy. Zamiast się dzielić na jakieś strony konfliktów ideologicznych powinniśmy się zjednoczyć, uszanować nawzajem i poszukać kompromisów. Tak jak pisałem są ważniejsze sprawy od tych bezsensownych przepychanek.

• Popieram 1

Jak Kaczyński chce być jak Piłsudski, to jest za brzydki. Nie przeczytał również, co powiedział Józef kiedyś: "Największym wrogiem Polski w przyszłości, będzie Kościół." No i to co napisał Ernorator, kim się otoczył i jak działa. Niestety tworzy w tym kraju "średniowiecze europy". 

Piłsudskiemu do pięt nie dorasta. I zgadzam się, że należy skupić się na gospodarce i dyplomacji. 

Nie podoba mi się jedynie to, że jedni mogą obrażać uczucia innych, skoro chcą szacunku, niech szanują innych. (Ja akurat do kościoła jestem nastawiony sceptycznie ale nie podoba mi się tęczowy herb Polski/ to jest herb, bo godłem jest sam orzeł).

To tak, jak u nas w grupie była jedna osoba, która wszystkich obrażała, ale jak ktoś się sprzeciwił to była wielka afera na uczelni bo jego się obraziło.

Dobra koniec politykowania, bo jeszcze się na mnie ktoś obrazi  :P

Edytowane przez Gryphus
  • Popieram 1

LGBT to po prostu kolejny temat zastępczy, tak się robi politykę w tym kraju. Zamiast skupiać się na gospodarce czy dyplomacji to zawsze pierwsze skrzypce grają jakieś ideologiczne bzdury

Dokładnie tak samo to widzę. Dlatego też nie mam w zwyczaju w ogóle przejmować się tymi wszystkimi dyskusjami na tematy zastępcze. Podobna zajawka była z pompowaniem smoleńska całymi miesiacami, później przenosiny krzyża spod pałacu, pomniki i dlaczego tam a nie tam, dlaczego Lecha pochować na wawelu, a dlaczego nie, aferka tu, aferka tam, pedofile w sutannie, związki partnerskie, mowa nienawiści, standardowo jak coś nie idzie to rekonstrukcja rządu o której 1,5 miecha trąbią wszędzie i snują domysły, a która tak naprawdę nic nie zmienia...I tak dalej i tak dalej mógłbym wymieniać dziesiątki tematów zastępczych które wałkują na okrągło, a które tak naprawdę nie dotyczą i nie dotykają bezpośrednio zdecydowanej większości społeczeństwa, albo zwyczajnie są biciem piany dla bicia piany, bo tak naprawdę ich poruszanie nic nie zmienia. W tym samym czasie rząd przewala 45 poprawkę do pokracznej ustawy, dorzuca 1,5% do jakiejś akcyzy, albo kombinuje jak opodatkować fakt, że deszcz pada na twój chodnik. I tak mijają miesiące i lata, edukacja leży, służba zdrowia leży, system podatkowy jak kamień na szyi, a ludzie zamiast coś z tym zrobić, albo chociaż podyskutować co z tym zrobić podniecają się dyskusją kto komu liże genitalia, albo kto zasuwa po kolanach do Częstochowy, tak jak by to cokolwiek zmieniało w naszym życiu. 

• Popieram 2

Te LGBT itp., to odciąganie uwagi od ważnych problemów ale widocznie jest to na rękę. Po co zająć się milionami dla rydzyka?

Dokładnie tak samo to widzę. Dlatego też nie mam w zwyczaju w ogóle przejmować się tymi wszystkimi dyskusjami na tematy zastępcze. 

LGBT to po prostu kolejny temat zastępczy, tak się robi politykę w tym kraju. Zamiast skupiać się na gospodarce czy dyplomacji to zawsze pierwsze skrzypce grają jakieś ideologiczne bzdury.

Sytuacja około dwóch milionów osób (bo tyle szacunkowo jest osób LGBT w Polsce), odmawianie im podstawowych praw i publiczna nagonka na nie to nie jest ważny problem? Temat ten dotyczy osób, które, idąc po mieście, prawdopodobnie co chwilę spotykacie na ulicy. 

Nie wspominam już o tym, że dzisiaj celem nagonki są osoby LGBT, jutro mogą być to ateiści, pojutrze jakakolwiek inna grupa społeczna. Tak właśnie działa "dziel i rządź".

ja wszystko staram się zrozumieć, ale jak zrozumieć jak chłop chłopa w du*e wali

Zastanowiłbym się poważnie, z kim w tym momencie jest tutaj problem, skoro dosyć prosta sprawa wykracza poza Twoje pojmowanie, szczególnie że ten sam rodzaj stosunku płciowego jest praktykowany przez wiele par heteroseksualnych.

Jak w szkole nie rozumiałeś jakiegoś zagadnienia na matmie to też je wyśmiewałeś i stwierdzałeś, że jest głupie?

czytałem troszkę wczoraj o tym/tej margot zakochał się bez wzajemności w lesbijce i później ubzdurał sobie że jest inny.

Żenadometr właśnie wybił poza skalę.

w pracy mam geja który jedzie ostro z takimi wynaturzeniami jak te całe lgbt i margot razem wzięte.

O nie, karta pułapka xD

EaevNLSXkAQMRqM.png

Tak tylko dodam, że jeśli twój kolega z pracy jest gejem, to jest LGBT. Taka jest definicja LGBT.

Sami dzieci nie mogą mieć bo robią to wbrew naturze

Homoseksualizm nie jest wbrew naturze. Występuje u innych zwierząt i jego występowanie w naturze ma przekonujące uzasadnienie.

chcą adoptować nasze

Jakaś homoseksualna chciała adoptować Twoje dzieci?  :co:

czy ja dzisiaj bzyknę jakąś fajną du**ę czy zrobię koledze loda wszystko jedno nie ? :hahaha:

Brawo. W końcu to odkryłeś.

Bez urazy, ale Twoje wypowiedzi dosyć jasno wskazują, że stwierdzenie pt. "wszystko staram się zrozumieć", jest zwyczajną bujdą.

Jest materiał, na którym widać, że wdaje się bójkę i zakłada gościowi nelsona. Na to jest paragraf, więc policja ma prawo go zatrzymać. Masa oburzenia płynie, ale o co? Bo go siłą wrzucili do radiowozu i zabrali? Policja to robi i ma prawo robić na całym świecie jeżeli nie stosujesz się do poleceń.

Cytuję:

Stosując obywatelskie nieposłuszeństwo, mamy świadomość tego, że złamiemy prawo. Mamy nawet świadomość konkretnych artykułów, które naruszamy.

1. Nikt w żadnym momencie nie stwierdził, że żadna kara się nie należy. Problemem jest wymiar kary i charakter działań, które przypominały prowokację i łapankę, gdzie do aresztu trafiła osoba... która wracała ze sklepu i zatrzymała się żeby zobaczyć, co się dzieje.

2. Policja nie wrzuciła Margot siłą. Sama wyszła i się oddała w ręce policjantów.

Dodam tylko, że to nie był jakiś randomowy typ, tylko kierowca ciężarówki, która cała oblepiona jest skrajnie obrzydliwymi hasłami w stosunku do osób LGBT.

Cały ten ruch LGBT jak każda organizacja

LGBT nie jest żadną organizacją.

Ale tak było i jest dopóki nie robi się z tego na siłę rozgłosu sr****c we własne gniazdo tak brzydko mówiąc.

Nie, nie jest. Osoby LGBT obecnie nie mają praw, które IMO w kraju rozwiniętym powinny być uznawane za podstawowe.

tak jak by to cokolwiek zmieniało w naszym życiu. 

Niesamowicie egoistyczne podejście ("skoro coś nie zmieni nic w MOIM życiu, to nie zmieni w NASZYM"). Świat nie kończy się na Twojej osobie.

Na koniec wspomnę tylko, że nikt z Was nie patrzy na osoby heteroseksualne tylko przez pryzmat bycia osobą heteroseksualną. Dlaczego więc robicie to w stosunku do osób LGBT? To nie jest jakaś tam grupka. To jest szacunkowo jedna osoba na dwadzieścia (dla zobrazowania: jest to więcej osób niż wynosi obecna populacja Warszawy). Mówienie, że ich sprawa nie jest ważnym tematem, wkładanie ich do jednego wora i olewanie ich tragedii jest zwyczajnym pluciem im w twarz.

• Popieram 2

Moim celem nie jest "wygranie" dyskusji na forumku w Internecie i nie chciałbym, żeby do tego była ona spłycana. Po prostu nie zgadzam się na traktowanie osób, które są innej orientacji seksualnej bądź transpłciowych, jako obywateli drugiej kategorii.

• Popieram 2

"za miłość nikt nie powinien płacić płaczem" :D
Dla mnie mogą robić co chcą, biegać z siurkami na wierzchu. Nikt mi nie każe się na to patrzeć. Znam  paru gejów i to bardzo sympatyczne osoby.
Bardziej mnie zastanawia ta sytuacja na Białorusi. Czy tam naprawdę nie ma demokracji? co się tam w ogóle dzieje.. Szkoda mi tego kraju.

LGBT nie jest żadną organizacją.

Czy aby na pewno? idiota trzask chętnie ich finansuje, "promowanie" na prawie 10 baniek plnów z budżetu miasta...przynajmniej wiem dlaczego w spółce miejskiej od lat stopniowo zabierane są nagrody i możliwości podwyżki.

• Popieram 1

Moim celem nie jest "wygranie" dyskusji na forumku w Internecie i nie chciałbym, żeby do tego była ona spłycana. Po prostu nie zgadzam się na traktowanie osób, które są innej orientacji seksualnej bądź transpłciowych, jako obywateli drugiej kategorii.

Niemniej piszesz i dyskutujesz, aby właśnie doprowadzić do tego, żeby większa część społeczeństwa postępowała właśnie w ten sposób. Ja tylko chciałem podkreślić, że bywają ludzie, którzy są na tyle konserwatywni i ukierunkowani, że taka polemika bywa bezsensowna.

Ja tak sobie czytam i myślę, że tu nikt z nikim nie chce wygrać. Po prostu przedstawiamy swój sposób myślenia i pojmowanie tego, co nas otacza. Sposób i forma wypowiedzi (nie treść) świadczy tylko i wyłącznie o autorze, jego stosunku do drugiego człowieka. Pominąć trzeba sytuację, w której ktoś ewidentnie żartuje, a sporo tu jeszcze młodych ludzi, których doświadczenie życiowe, opiera się na postach z internetu i zdaniach kumpli przy piwie. Chciałbym się dowiedzieć (pewnie się nie dowiem), czy ci zagorzali przeciwnicy LGBT, to katolicy? Jeśli tak, to niech poczytają wypowiedzi papieża i pooglądają jego fotografie z tęczowym "szalikiem" nad głową...

Fex - każda polemika ma sens. Poznajesz w ten sposób drugiego człowieka, jego kulturę, wiedzę i czy tu w internecie traktuje innych jak ludzi, czy po prostu inne klawiatury...

• Popieram 1

Sytuacja około dwóch milionów osób (bo tyle szacunkowo jest osób LGBT w Polsce),

Wg czyich szacunków? Są na ten temat jakieś konkretne badania na dużej próbie zróżnicowanej populacji, czy to jakieś dane wyjęte z kapelusza, czy ankiety gdzie przebadano 100 osób w danym środowisku, znalazło się wśród nich 6 LGBT i teraz będziemy opierając się na tym twierdzić, że mamy 2kk osób LGBT w Polsce?

Liczba wydaje mi się baaaardzo niepradopodobna, szczególnie, że niedawno były wybory w których kandydat lewicy uzbierał niewiele ponad 400k głosów, a przecież nie jest tak, że głosowały na niego tylko osoby LGBT. Oczywiście, nie jest powiedziane, że każdy deklarujący się jako LGBT głosował na lewicę, albo był pełnoletni i miał prawo głosu, ale przy tak dużej frekwencji jaka była w wyborach prezydenckich i przy tym wyniku Roberta Biedronia szacowanie liczby osób LGBT w Polsce na 2mln to moim zdaniem MINIMUM trzykrotnie zawyżona liczba. 

odmawianie im podstawowych praw i publiczna nagonka na nie to nie jest ważny problem? Temat ten dotyczy osób, które, idąc po mieście, prawdopodobnie co chwilę spotykacie na ulicy. 

Ale ja im nie odmawiam żadnych praw. Sugeruję tylko swoją wypowiedzią, że są ostatnio wyjęci jako temat zastępczy i w debacie publicznej nieproporcjonalnie dużo do skali problemu dyskutuje się o takich rzeczach (odsyłam do mojego wpisu, gdzie wymieniam kilka poza LGBT, bo nie tylko o to mi chodziło)

Oczywiście, że spotykam takie osoby na ulicy, znam nawet takie osoby. Nie widzę w tym co robią i jak się czują żadnego problemu. Nic nikomu od tego co robię z żoną w sypialni i tak samo nic mi do tego co osoby LGBT robią ze swoimi partnerami. Tylko skoro nic nikomu do takich rzeczy, to po co ciągle o tym mówić i afiszować się z tym na każdym kroku? Nie mam nic do faceta w obcisłych tęczowych rurkach, nie mam nic do tego, że kocha swojego kolegę Stefana, nie mam nic do tego co robią sobie w sypialni, ale kiedy ktoś np zaczyna kombinować jak opowiadać o takich rzeczach moim dzieciom w szkole i agituje by odebrać rodzicom prawo do wychowania dzieci wg własnych przekonań, bo jedyna słuszna droga to droga takiej, czy innej ideologii to mimo wszystko będę przeciwko takiej opcji, takim ludziom i takim organizacjom. Nie przeciwko wszystkim podobnym do nich, tylko przeciwny i negatywnie nastawiony do tych konkretnych którzy chcieli by mi to prawo wychowania dzieci wg własnych przekonań odebrać. Tak jak ja nikogo nie zmuszam żeby dziecko swoje posyłał na religię, a ma prawo tego nie robić, tak niech nikt mnie nie zmusza do tego bym swoje dziecko wysyłał w takim, a nie innym wieku na jakieś wychowania seksualne i tym podobne.

I nie chcę mieszać tych dwóch tematów, tj problemów osób LGBT, które to problemy na pewno występują, systemu nauczania i dzieci. Niestety, nie wiem czy przez informacje z mediów, czy też wypowiedzi osób mi znanych odnoszę wrażenie, w którym jestem dosyć mocno utwierdzony, że niektóre organizacje czy to wywodzące się z środowiska LGBT, czy to tylko wspierające to środowisko bardzo otwarcie są zdeterminowane by kiedy tylko uzyskają polityczną sposobność mając odpowiednio duże poparcie dla swojej sprawy dzięki temu poparciu wtargnąć np z ideologią gender do szkół. A jestem czemuś takiemu przeciwny. Tak samo jak jestem przeciwny lekcjom religii w szkole. Chociaż jestem wierzący i praktykujący. Dla mnie nie są to tematy które można systemowo wałkować dzieciom. Od tego są rodzice by opiekować się swoimi pociechami i by znając je najlepiej samemu decydować kiedy i w jaki sposób wyjaśnić dzieciom takie sprawy.

• Popieram 2

Smalce alfa: "No bo my nie lubimy jak ktoś nam mówi co mamy robić łóżku"

Też smalce alfa: Mówią innym co mogą a co nie mogą

Kościół: Mówi innym co robić, raz na jakiś czas każdemu pod oknem w praktycznie każdej miejscowości drze ryja, pobiera miliony od świeckiego państwa, nie płaci podatków, nie ponosi odpowiedzialności za przestępstwa...

Smalce alfa: "A to spoko żaden problem"

Edytowane przez Presidente

Pominąć trzeba sytuację, w której ktoś ewidentnie żartuje, a sporo tu jeszcze młodych ludzi, których doświadczenie życiowe, opiera się na postach z internetu i zdaniach kumpli przy piwie.

Może być, że ktoś żartuje a z tym doświadczeniem życiowym z postów internetowych to trafiłeś w dziesiątkę. Nie chodzi mi o nikogo z forum ale znam takich, którzy ślepo wierzą we wszystko co zobaczą na demotach. Ja się z tego śmieje a oni biorą to za pewnik.

Q0tn1tE.jpg

No i co ty pisowski kłamco ? A dla zwolenników, tego faszystowskiego ugrupowania, to się przypomnę, jak wasze pensje wzrosną 50%, a ceny wszystkiego 300%.

Burmistrz z PiS pytany o maseczki odpowiada: "Stuprocentową ochronę daje niedzielna Eucharystia" Edytowane przez jarrino