Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

Jak w przestrzeni publicznej za poparciem władzy funkcjonują neofaszyści i mają widoczny, czynny udział w obchodach święta niepodległości to jest to porażka całego systemu. 

Nie ma tam radości i nie ma podniosłości. 

Relatywizowanie zła jest niedopuszczalne. 

"Kulturalni złodzieje" wymyśliliście to na tym samym spotkaniu co "rasowi separatyści" i "aspirant kulson"?

• Popieram 1

"kulturalni złodzieje" to był ,w którymś z postów mój pomysł ,na porównanie poprzednich i obecnych rządów (oszołomy). Użyłem go,aby lepiej wyjaśnić co i jak myślę. Nie jest dobrze wyrywać coś z kontekstu całej wypowiedzi i przypisywać komuś (mnie) takie czy inne sympatie. Przypomnę jednak co napisałem. "Wolę być okradany przez kulturalnego złodzieja ,niż nawiedzonego oszołoma,choć efekt podobny"...

Osobiście zgadzam się z Twoją wypowiedzią i myślę bardzo podobnie. Reszta to tylko małe wyjaśnienie "kulturalnego złodzieja". No powiedz sam co byś wolał,gdybyś nie miał innego wyboru. Złodzieja,który cię okradnie z najcenniejszych rzeczy,które posiadasz ,czy innego,który zrobi to samo i jeszcze w złości zniszczy resztę,która dla niego nie jest nic warta ? Taki był mój tok myślenia i sposób jego porównania...:)

Wszyscy przedstawiają swoje materiały i swój punkt widzenia. Ale jak dołączasz do marszu, który na czele niesie transparenty "Europa będzie biała albo bezludna", "czysta krew" itd to nie ma się co dziwić, że media na całym świecie przedstawiają to tak jak przedstawiają bo dominujący przekaz marszu był jasny. Świat jeszcze pamięta najbardziej znanego popularyzatora ideii czystej krwii i tego co robił. Ludzie oddali ten marsz drącym ryja środowiskom kibolskim. Jak nie chcą być tak odbierani to niech się ich pozbędą. Ale tego pewnie nie zrobią bo dla pis kibole to sól tej ziemi. Poza tym obecna władza ma wiele poglądów zbieżnych z kibolami ale dla celów pr`owych się niby od nich odcina. Podobnie kościół robi.

• Popieram 1

Nie wiem co masz na myśli,pisząc "cudze". Myślałem,że chociaż tutaj nie będzie dzielenia,mimo różnicy poglądów. Czy ktoś tu napisał,że jemu się nie podobał marsz jako taki ? Są państwa,w których tego rodzaju (pokroju) święta,są naprawdę fajnie,radośnie i przyjaźnie obchodzone.

Tak Emorator,to prawda. Tylko mnie jakoś ta forma nie bardzo pasuje. A co to za radość iść w takim tłumie jak na pogrzebie...Pomijam już nawet wybryki tej niewielkiej grupy. Chmurno,durno,ciemno i jeszcze strach,że ci jakaś raca na łeb spadnie. Święto takie powinno cieszyć,uczestnicy powinni się bawić , choć tego dnia s...ać na różnice poglądów politycznych. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Ratowanie żyda przez polaka jest tak wyjątkowe w przyrodzie, że trzeba to uczcić świętem.

Tu zabawna sprawa z przeszłości.

https://ruchnarodowy.net/robert-winnicki-interweniuje-ws-nieslusznie-oskarzonego-przewodniczacego-stowarzyszenia-duma-nowoczesnosc/

Może mocno chcieli ich ukarać za coś ale polski rząd pozwala karać tylko za propagowanie (mitycznego w tych latach) komunizmu stąd komizm sytuacji.

• 4 tygodnie później...