kubbak 10135 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 @, gra jest inna niż BF4, ma mniej broni ale IMO daje więcej funu z gry. @@mgcflv, są problemy z serwerami. Choć w porównaniu do BF4 to i tak niebo a ziemia. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Ależ się cieszę, że nie kupiłem tego bfa BF4 nadal cieszy i bawi, 1 pewnie kupię w promocji, bo z tego co czytam po Waszych opiniach to ta gra to crap. Gra bawi o wiele bardziej niż BF4, ten klimat jest dla mnie lepszy niż ten w czwórce Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Gra bawi o wiele bardziej niż BF4 Polemizowałbym 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Sprawy techniczne Optymalizacja gry niby jest bardzo dobra bo jest świetna oprawa graficzna a przy tym wysoka wydajność jednak dziwi mnie jedna rzecz. W 99% gier na referencie GTX1070 Founders Edition z turbiną karta łapie 83C i zbija sobie taktowanie a w BF1 łapie zaledwie 75-76C Przez całą rozgrywkę obciążenie GPU jest 99% a wydajność nie spada poniżej 100kl/s w 1080p Ultra to jednak karta nie rozgrzewa się tak jak w innych grach. Czyżby nie efektywne wykorzystanie GPU? Idąc dalej przy zablokowanych 60kl/s + fastsync ze sterownika karta schodzi do napięcia 2D i taktowania ~1100Mhz. Turbina z racji wgranego pół pasywnego biosu wyłącza się bo jest 50-60C a cała platforma (i7 6700k@4.5 1.28v) wciąga ~140W. Jeżeli chodzi o rozgrywkę to jest wybornie! Gram tylko i wyłącznie atakującym snajperem i bawię się świetnie. Edytowane 23 Października 2016 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Polemizowałbym Grałem we wszystkie Battlefieldy jakie wyszły, każdy wprowadzał coś fajnego, największym przełomem była dla mnie trójka i to tam cieszyłem się jak dziecko z systemu odblokowywania dodatków do broni, levelowania klas itd, czwórka była tylko odświeżeniem, dlatego szybko mi się przejadła i nie przyciągnęła na długo, co innego z BF1, uwielbiam takie klimaty starych konfliktów więc DLA MNIE gra daje więcej funu niż BF4, co zresztą zasugerowałem, że jest to moja osobista opinia w dalszej części zdania Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 ja od wczoraj mam problemy z połączeniem, raz działa dobrze i da się grać a raz wyrzuca, laguje i jest dramat. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś73 8917 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Nie wiem na czym wy gracie w piatek i sobote gralem po 12h i raz mnie wyrzucilo jak serwery padły oprocz tego zero problemów. W BF4 było więcej broni i co z tego skoro wiekszość była bardzo podobna do siebie. Gra fajna najbardziej denerwuje głupota graczy (dopiero premiera była i duzo casuali gra) nie rzucaja apteczek, nie reanimuja, nie rzucaja ammo dramat, na lesnej mapie podczas przejmowania a,b odryglowuja drzwi i zaraz wszyscy padaja... Boli też ze bez przejmowania punktow nie da sie dobrego wyniku zrobić na mapie salony cos tam z bronia martini henry mialem 52-2 i ledwo na środek tabeli się załapałem. Na razie 31 level wbity zobaczymy kiedy zacznie sie nudzić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) @UP Bardzo dobrze, że bez przejmowania puntów nie da się zrobić dobrych wyników bo tak ludzie nie skupili by się na danej rozgrywce a tylko na bez sensownym nabijaniu pkt. Pograłem dzisiaj ze 3 godzinki i przez cały czas byłem liderem tego samego squadu. Grało się wybornie bo rzucali ammo, medyk podnosił, rzucał apteczki i co najważniejsze słuchali wydawanych rozkazów przez co jako snjaper zdobyłem bardzo dużo pkt. Za rozgrywkę drużynową z przejmowaniem pkt jest bardzo dużo exp Edytowane 23 Października 2016 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś73 8917 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Oczywiscie tylko jeśli chcesz szybko levelowac to nie ma sensu strzelać tylko wystrczy biegać z punktu do punktu rzucać apteczki i nie wychylać się. Tylko team który bedzie sie składał z samych takich łasych na punkty graczy daleko nie zajedzie bez wsparcia tych to co wola skupić sie na zabijaniu. (wyjatkiem jest lesna mapa gdzie mozna wbijac sie wszedzie na rambo i liczyc na troche szczescia ze kogos zabijemy i przejmiemy punkt) Edytowane 23 Października 2016 przez Kubuś73 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Nie wiem na czym wy gracie w piatek i sobote gralem po 12h i raz mnie wyrzucilo jak serwery padły oprocz tego zero problemów. W BF4 było więcej broni i co z tego skoro wiekszość była bardzo podobna do siebie. Gra fajna najbardziej denerwuje głupota graczy (dopiero premiera była i duzo casuali gra) nie rzucaja apteczek, nie reanimuja, nie rzucaja ammo dramat, na lesnej mapie podczas przejmowania a,b odryglowuja drzwi i zaraz wszyscy padaja... Boli też ze bez przejmowania punktow nie da sie dobrego wyniku zrobić na mapie salony cos tam z bronia martini henry mialem 52-2 i ledwo na środek tabeli się załapałem. Na razie 31 level wbity zobaczymy kiedy zacznie sie nudzić. no ja gram na pegasusie wiec no Edytowane 23 Października 2016 przez jareeecki Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Pograłem trochę i muszę się przyznać że nie jest aż taka zła,ale na padzie to lipnie się gra. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/4f6cd9df81446f21089c64689b62c543.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/656e1e0c5a20d7e6c55e706a63b2860e.jpg Edytowane 23 Października 2016 przez chudy131080 Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Wszyscy o tym BF4, a ja w 110% pominąłem tą część. Wojna "współczesna" totalnie do mnie nie trafia jakoś 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Lepiej BF4 niż ta abominacja Hardline o której wszyscy powinni zapomnieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Tego to nawet trailera nie oglądałem Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 W BF4 chciałem z brackim coop'a pyknąć,patrzę a tam nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Ja tam w BFH bawiłem się całkiem nieźle. Dobra strzelanka która nie powinna mieć w nazwie Battlefield to lepiej by została przyjęta. Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 (edytowane) Gdyby Visceral wyjęło łeb ze swojego tyłka to nie miałbym nic przeciwko Hardline ale to co oni odwalili w tej grze z czymś tak podstawowym jak balans przechodzi ludzkie pojęcie. Ta gra nie ma żadnej przyszłości a jedyne co ją trzyma jako-tako przy życiu to tłum graczy zbyt tępych do nauki i bez żadnych ambicji pogłębiania wiedzy o grze by grać lepiej. Najgorsze typy casuala. http://puu.sh/rT3MJ/951354df9c.png Wew lads. Edytowane 23 Października 2016 przez Mofixil Cytuj Link to post Share on other sites
marchewski 2 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W bf4 był klimat, ale jedynka to chyba będzie kiszka.. Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W bf4 był klimat, ale jedynka to chyba będzie kiszka.. w bf1 to jest klimat a nie w bf4 XD raczej bym powiedział że bf3 miało jakiś klimat ale bf4 to no... Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 24 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2016 (edytowane) Jak czytam te wasze opinie to zastanawiam się czemu sami nie zostaliście programistami i nie robicie "swoich" idealnych gier Gram, mam z tego fun nie czepiam się szczegółów Tryb gry Operacje Mapa Amiens Atak 99% gry Snajper z Lawrence of Arabia's SMLE no scope + Granat zapalający i Flara oznaczająca która też podpala wrogów. Końcówka już Szturmowiec bo sporo Dynamitu leciało na pkt B + ogarnięty lider składu który potrafi wydawać rozkazy bo większość to betony jakich mało ... Jak ktoś jest ogarnięty i chce pograć no to mozna się złapać na Origin i grać wspólnie w jednym składzie Edytowane 24 Października 2016 przez Grzesiek1010 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A to z choinki typie spadles? Po to jest forum, aby dyskutować i dzielić się opinią między sobą. Nie czepiasz się szczegółów, ale skrina też nie potrafisz zrobić, panie programista XD 3 Cytuj Link to post Share on other sites
jareeecki 60 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Tomus spokojnie Tomus spokojnie Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jakaś łatka 700 mega Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A to z choinki typie spadles? Po to jest forum, aby dyskutować i dzielić się opinią między sobą. Nie czepiasz się szczegółów, ale skrina też nie potrafisz zrobić, panie programista XD To oczywiste że gra na kon... http://puu.sh/rU4ky/a3147a8551.png oh Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Drugi dzień grania i jakoś nie mogę się wkręcić w BF'a 1. Co mapa to tworzy się chaotyczna bitwa w wersji arcade jakbym grał Team Deathmatch Quake'a. Bieganie od flagi do mapy bez żadnej taktyki, wróg atakujący z kilku stron jednocześnie. Nie ma nawet zarysu linii frontu w trybie podboju. Kilka pocisków na klatę i nic, przyjmowanie trafień nadal w żaden sposób nie paraliżuje (ala CS). Nadal engine nie oferuje rykoszetów ani przebijania pociskami materiałów jak np. desek. Destrukcja otoczenia jest mocno ograniczona, mam wrażenie że od czasu BF:BC i BF3 nic się w tym temacie nie zmieniło. Może mam pecha i trafiam na marne mapy albo graczy co nie grają zespołowo ale jakoś spokojniej, bardziej taktycznie grało się w starsze części BF'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts