Skocz do zawartości

Głowa

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    1236
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

216 Wspaniały

1 obserwujący

O Głowa

  • Tytuł
    Zapaleniec
  • Urodziny 14.01.1996

Informacje

  • Płeć:
    Mężczyzna
  • Miejscowość:
    Ostrów Wielkopolski
  1. Ja mam RTX 2060 WINDFORCE z proline, teraz jest dostępny za ok. 1435 i naprawdę karcie nie mam nic do zarzucenie, dla mnie głośna nie jest, może dlatego że korzystam z słuchawek, temperatury w maksynalnym obciążeniu 76 stopni, ale jak zablokuje klatki na 60 to nie męczy się niepotrzebnie i jest trochę chłodniejsza.
  2. Dobra to pakuje procesor, płytę i zwracam, zamówię inne egzemplarze i zobaczymy. Dam znać jak wszystko ogarnę. //Edit: Zmieniłem płytę na B450 GAMING PLUS MAX, dalej było to samo. Bez problemu zbootowałem Hirensa i włączyłem OCCT na godzinę i nie było, żadnych błędów na procesorze. Nie miałem drugiej GPU więc dałem kompa na serwis i nakreśliłem sprawę. Dzisiaj powinien wiedzieć czy to wina karty czy jeszcze coś innego. Jeśli się okaże, że to karta to jeszcze zdążę ją odesłać w okresie 14 dni, więc mogę na nią zrobić normalny zwrot z zaznaczeniem, że towar otrzymałem uszkodzony? Będzie
  3. Nie będą robić problemu z tego powodu, że towar jest używany? Muszą taki zwrot przyjąć?
  4. Zacznę od odesłania płyty na reklamację. Czy wysyłać coś jeszcze od razu?
  5. Tak wszystko jest nowe z proline. Jeżeli to płyta to mam powtórkę z rozrywki, ponieważ w poprzednim zestawie składanym w 2014 również trafiła mi się walniętą płyta MSI i też z dojściem do tego straciłem parę dni zamiast cieszyć się nowym zestawem, myślisz że warto oddawać ten komputer na serwis czy reklamować płytę główną? Może niech sprawdzą chociaż jak będzie z innym GPU?
  6. W każdym bądź razie dalej nie ma bsodów. Będę testował i dam znać. Wyglądało na to, że procesor dobrze siedział, za pierwszym razem, ale pewności nigdy nie ma. //Edit: Dobra, tak samo jak za pierwszym razem po złożeniu kompa, podział bez zarzutu, ale jak już dostał freeza, to nie mogłem nic zrobić ruszać myszką itd. ale jednak bsoda nie było, ale po restarach sypie od razu po włączeniu systemu. Czyli jestem w punkcie wyjścia, jutro podrzucę go na diagnozę do serwisu i niech mi namierzą przyczyne, bo nie mam ani grafiki, ani nic innego na podmianę do sprawdzenia.
  7. System próbowałem instalować naprzemiennie na dyskach. Narazie postawiłem system jeszcze raz po ponownym zamontowaniu procesora, odłączając wszystko co zbędne w tym podłączony front panel itd. do płyty i powiem że narazie nic nie wywaliło. Miałem dziwne wrażenie że kabel wtyczka hdaudio była naprawdę minimalnie nie dociśnięta, czy takie coś mogło by powodować niestabilność np. na PCI na płycie?
  8. Żałuję teraz, że tak szybko sprzedałem stary zestaw, sprawdził bym to w chwilę, a tak muszę kombinować. Dam znać jak sprawdzę z inną karta.
  9. Czyli co karta może być walnięta? Dodam że sprawdzałem oba sloty na płycie głównej.
  10. Już na XMP, pamięci na XMP też przetestowałem memtestem, instalowałem system na jednym i drugim dysku, zawsze sypie szybki blue screen po minucie od włączenia systemu. Czasami nawet wywaliło przy konfigurowaniu systemu po instalacji. Jak włączyłem system w trybie awaryjnym to nie wywaliło przez dłuższy czas więc może odcięło wtedy to co powoduje problem? Nie mam już pomysłów, został podejrzany procesor, płyta, zasilacz, nie wiem czy po prostu nie wrzucę go na serwis żeby znaleźli przyczyne i będę mógł w miarę szybko działać z reklamacją.
  11. Póki co to po memtestach jak restartowałem komputer to nie zrobiłem nic i system mi teraz wstał normalnie. Jednak z tego co patrzę nie wykrywa CRUCIALA mimo, że jest on podłączony do SATA i do zasilania. W starym komputerze miałem problem z dyskami i wtedy padł mi HDD, który wyjąłem i został mi właśnie tylko ten CRUCIAL, ale może on również nie był do końca sprawny? Skoro pamięci mamy dobre to może polecisz mi jakiś test CPU z poziomu systemu dla pewności? //Edit: Jednak system wysypywał, a CRUCIALa nie widziałem bo wcześniej jak czasami udało mi się zbootować instalator to musiałem go s
  12. Nie, po restarcie biosu wszystko jest domyślne, zostawiłem pamięci na 2400MHz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...