Artok 2010 Napisano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Chcę was pochwalić za motyw Darker. Jest wreszcie taki jak go sobie wyobrażałem od początku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2020 Ja mam uwagę do ciemnych stylów, czy nie dałoby się jakoś wygładzić części emotek bo wyglądają jak wycięte z gazety np Cytuj Link to post Share on other sites
WojTECH 9066 Napisano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 Nad emotkami (obsługą nowych) pracujemy, ale wymaga to przebudowy bazy co nieco komplikuje sprawę. No i niestety te stare ikonki tak będą wyglądać na ciemnym tle - tu nic bez pracy graficznej się nie zdziała. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2020 No trudno, przyzwyczaję się Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Wojtek, przeglądałem sobie dziś blogi i albo ja nie umiem po nich chodzić, albo tam się naprawdę mało dzieje. Pamiętasz mini recenzje? Wtedy się ludziom chciało pisać (sam nawet też się tam udzielałem), zdobywało się jakieś punkty (do dziś nie wiem na co można było je wymienić, ale szczegół ...). Z racji nowego (starego) forum masz (macie) na ten dział jakiś pomysł, aby to drgnęło? Cytuj Link to post Share on other sites
WojTECH 9066 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 @Succubuszgadza się, chcę ten dział mocno ożywić bo nowe forum daje tu sporo możliwości Mini recenzje też są na tapecie. Na ten moment szykuje się jedna ciekawa akcja dla blogerów jeszcze przed świętami - będę miał do wydania (na własność) kod do jednej gry (nic wielkiego, od razu uprzedzam) w zamian za właśnie mini recenzję w ramach bloga Muszę tylko ustalić na jakiej zasadzie wybrać użytkownika spośród tych co się zgłoszą. Takich akcji będzie pewnie więcej, ale na razie niewiele mogę napisać Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 O! ciekawie to wygląda :) Tylko o ile pamiętam w mini-recenzjach mógł pisać każdy (wiadomo, tekst musiał być zatwierdzony przez redakcję), a odkąd weszły blogi, to o ile się nie mylę pisanie tekstów ograniczono do użytkowników z grupy bloger? Cytuj Link to post Share on other sites
WojTECH 9066 Napisano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2020 Zgadza się - blogi są bardziej autonomiczne, a mini recenzję wymagały nieco więcej czasu, niż wtedy mogliśmy na nie przeznaczyć. Możliwe, że uda się coś poczarować aby najlepsze wpisy na blogach, a może też wznowione mini-recenzję trafiały również na główną stronę portalu benchmark.pl - to oczywiście pieśń przyszłości ale mam nadzieję że bliższej niż dalszej Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Idea dobra ale wykonanie mini recenzji /na blogu np. w przypadku sluchawek to najczęściej dramat. Nie licząc kilku tu wyjątków. Problemem często nie tylko brak wiedzy ale i obeznania szerszego w temacie. Taki jeden dostanie do recenzowania sprzęt, powodujac wprowadzaniem w błąd czytających. Tak stworzona zawartość staje się antagonistą tutejszych porad i tematów expertow. Czyli coś z czego te forum może się poszczycić. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Z racji, że IPS w obecnej na forum wersji ma automatyczne skracanie cytowanych wypowiedzi, wnoszę o znowelizowanie poniższego punktu regulaminu i dostosowanie go do nowej sytuacji. Funkcja cytowania i cytowania selektywnego służy do precyzyjnego odpowiadania na pytania piszących w wątku użytkowników. Niewskazane jest jednak przytaczanie całości treści postów bezpośrednio poprzedzających naszą wypowiedź i w niektórych przypadkach będzie to karane. Bezwzględnie zakazuje się cytowania zdjęć, filmów itp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 @WojTECHMam pytanko odnośnie grafiki w profilu, oraz grafiki w awatarze. Czy można by dodać możliwość podlinkowania grafiki z zewnętrznego linku (tj, aby nie przesyłać jej na serwer forum.bmk - awatar chyba tak ma (i z tego co pamiętam, to nawet po podlinkowaniu go z zewnątrz w IPS też tworzy sobie lokalnie kopię takiego obrazka przypisaną do konta usera), oraz zmniejszyć obostrzenia dot. ciężaru takiego pliku (który jest obecnie bardzo rygorystyczny - np w zasadzie nie można w awatar dać żadnego gifa, bo zmieszczenie się w aktualnym rozmiarze jest powiedzmy nie niemożliwe, ale trudne i mocno ogranicza wenę twórczą)? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 44 minuty temu, Succubus napisał: dodać możliwość podlinkowania grafiki z zewnętrznego linku Nie bardzo. 44 minuty temu, Succubus napisał: zmniejszyć obostrzenia dot. ciężaru takiego pliku OK. Było 60kB, jest 200kB Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 Wiesz Jacek ja to rozumiem, że jest więcej - ale jest 2020 rok, ludzie nie mają już modemów, serwer forum też wyrobi, po co te wszystkie ograniczenia? Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 4 minuty temu, Succubus napisał: serwer forum też wyrobi, Możesz się podzielić skąd masz takie informacje? Usuniemy limity a za pół roku będzie płacz, że forum zamula... Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 34 minuty temu, jacekgothic napisał: że forum zamula... a wykonywaliście testy obciążeniowe? Macie pewność, że zwiększenie wagi np awatarów do np 1Mb spowodowałoby takie, a nie inne spowolnienie IPS w przyszłości. Oczywiście pytam czysto z ciekawości - nie naciskam, czy coś, aby była jasność. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2020 18 minut temu, Succubus napisał: zwiększenie wagi np awatarów do np 1Mb No, ale post wcześniej miało być wszystko bez ograniczeń. Nie bez powodu ktoś domyślnie ustawił takie a nie inne wartości uznając je za wystarczające i w zasadzie są wystarczające a to, że coś ekstra dorzucamy, to ukłon w stronę użytkowników Wszystko kosztuje, przestrzeń na serwerach również. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Mam do Was pytanie. Strona już u mnie normalnie "chodzi" i wszystko działa, tylko jak wejdę w jakiś temat i wracam do poprzedniej strony, to trwa to ok 3-4 sekundy. Czy to normalne? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Nie bardzo, ale mam tak samo, jakoś dziwnie muli. Po świętach trzeba będzie się tym zająć. Również przy publikacji postów jest lag. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Dzięki, czyli będzie lepiej...:) Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Nie wiem czy będzie lepiej, ale będzie zgłoszone do admina serwera 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 No właśnie wysyłanie czy postów czy pw dosyć długo trwa. Serwer wszedł w świąteczny tryb pracy Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 18 minut temu, BlackCoffe napisał: Serwer wszedł w świąteczny tryb pracy Za dużo ginu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 N o faktycznie zamula dziś forum jak nieszczęście Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 U mnie też zamulone wszystko. Jak klikam w "Dodaj odpowiedź" ... przechodzi na "Zapisywanie" i trwa to w nieskończoność. Refresh strony i post zatwierdzony. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Dziś znowu serwer przesadził z ginem Muli nieziemsko, nie da się ukryć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts