Skocz do zawartości

[MULTI] Cyberpunk 2077

Recommended Posts

Pograłem kilka godzin więcej i powiem szczerze, że gra się trochę bardziej otwiera na gracza i ukazuje więcej zalet. Lecz żeby to się stało jednak trzeba poświęcić więcej czasu, żeby ogarnąć cały ten chaos interfejsu, craftingu i zdolności.

Było to dość męczące, zwłaszcza że w menu protagonisty panuje niezły burdel... Po dokoksowaniu umiejętności i stworzeniu nieco lepszych hacków gra nabiera nieco innego wymiaru, po prostu gra się przyjemniej. Szkoda tylko, że gra dość słabo informuje gracza czym tak naprawdę są niektóre perki (może to kwestia innego nazewnictwa niektórych rzeczy niż w innych grach). Boli trochę brak bezpośredniego porównania tego co się aktualnie tworzy ze starym sprzętem (tak przynajmniej jest w tworzeniu nowych hackow). Tak naprawdę crafting jest mocno podobny do tego z wiedzmina, ci co nie grali mogą się trochę pogubić. Szkoda, że gdy znajdujemy nowe ulepszenie do wszczepu nigdzie nie jest napisane, do której części ciała będzie to pasować. Mapa i ekwipunek, są po prostu nieczytelne, mimo iż jednak jakieś sortowanie się znalazło. Wielu graczy się pewnie odbije od tytułu przez nieczytelność, a szkoda bo im dalej w las tym lepiej się gra.

Może w niektórych aspektach gra niedomaga, część elementów mogła być lepiej wykonana ale czym więcej gram w fabułę tym dochodzę do wniosku, że to iście arcydzieło. Nie wiem czy w tym aspekcie nie przebili W3. :) Każdy kolejny quest jest lepszy od poprzedniego aż ciężko się oderwać. I naprawdę szkoda, że gra zbiera baty za warstwę techniczną bo mógł to być hicior o którym byłoby głośno przez kolejne lata.  

• Lubię to 1

Ja miałem ją ograć jako jedna niewielu gier niedługo  po premierze, ale widzę że pół roku może być mało żeby ją dopracowali, przynajmniej kumpel skorzystał bo przejął 3060ti z x-kum moje. Ja mam za mało czasu żeby się bawić w walke z bugami, chce odpalić grę pograć i wracać do codziennej rzeczywistości;)

30 minut temu, zbiku90 napisał:

Zauważyłem że najbardziej zawiedzione są osoby które spodziewały się polskiego GTA.

Raczej te które grają na youtubie (z własnej czy REDów winy). 

yGdnCUZqdS1yllkA5QQxQPWyIHbmcTUZ.jpeg

Odgłos walnięcia komuś w ryj Twardeuszem zasługuje na oskara za efekty dźwiękowe :D

• Lubię to 2
  • Że co, proszę? 1
  • Haha 3
2 godziny temu, wrobel_krk napisał:

Ja miałem ją ograć jako jedna niewielu gier niedługo  po premierze, ale widzę że pół roku może być mało żeby ją dopracowali, przynajmniej kumpel skorzystał bo przejął 3060ti z x-kum moje. Ja mam za mało czasu żeby się bawić w walke z bugami, chce odpalić grę pograć i wracać do codziennej rzeczywistości;)

Szczerze, to w wersji pecetowej bugi nie są wielkim problemem i ich występowanie w grze jest bardzo wyolbrzymione. Bethesda ma w tym momencie Fallouta 4 w podobnym stanie ;) Problemem są niektóre mechaniki, a raczej ich brak, lub maksymalne uproszczenie. Na moje oko, żeby przygotować produkt do postaci, którą naobiecywali w wywiadach/materiałach promocyjnych potrzebują więcej niż pół roku i to lekko. Gra wygląda tak, jakby w pewnym momencie zauważyli, że się nie wyrobią i cięli kod, albo wstawiali to, co używali w testach. Jednakże i tak w mojej osobistej opinii gra się bardzo dobrze :)

• Popieram 2

Znalazłem na komputerze wiadomość w kodzie binarnym, wyszło coś takiego:

Od Ł

Od: test
Do: łasi

Łasice pozdrawiają wilki

Na bank easter-egg jakiś. Wilki kojarzą się z wiedźminem, ale łasice?

Reddit wspomina, że to może być nawiązanie do Gry o Tron. Ja nie oglądałem tego w ogóle, ktoś coś się domyśla?

Screenshot_23.png

Edytowane przez dan-mark

Dżizas ale cdpr sie błaźni dalej, kłamstwo goni kolejne kłamstwo. Normalnie aż ciężko w to uwierzyć o czym była mowa na konferencji z członkami zarządu, oszczędźcie wstydu... idiotyczne ai w świecie gry CP to jest bug ha ha, Nowakowski ładnie na głowę upadł. Wymiękam.

• Haha 1