multijumper 1 Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Macie jakieś info o modach coś się może pokazało...ja z tym netem to nawet poszperać mam ciężko. I jeszcze jedno, po spatchowaniu do 1.0.166 coś tego MP rypie macie to samo ?!...chyba że mi się tylko zdaje. Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 A dokładnie o co kaman? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 A dokładnie o co kaman?Ciągle problem z migracją hosta a czasami tak szarpie że się nie da grać. Przed patchem chyba było lepiej. P.S. Wczoraj kolo zasadził atomową na mapie ostatnie co zobaczyłem to jak gacie mi się fajczą na "D" edit; W ramach humoru, taką minę zrobiło graffiti na widok lufy pod nosem... http://img39.imageshack.us/img39/8069/iw4sp2009111822484885.gif Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 witam. mam pytanie: kod od mw2 przypisany zostaje do konta steam, tak? w takim razie czy mogę zainstalować grę na kompie w domu i w robocie? nie będzie problemów, blokad na konto czy cuś? ze steamem nie miałem wcześniej do czynienia a nie chciałbym stracić gry w dniu otrzymania :help: Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 kod od mw2 przypisany zostaje do konta steam, tak?Tak, wszystko co jest obsługiwane (gry) przez Steam jest przypisane do jednego konta. Można też do konta przypisać gry które nie potrzebują Steama do szczęścia. w takim razie czy mogę zainstalować grę na kompie w domu i w robocie?Bardzo ciekawe, sam nie wiem ale myślę że raczej tak. W końcu mamy prawo instalować grę wielokrotnie a skoro posiadamy konto (nick / hasło) to raczej nic nie stoi na przeszkodzie. Zagadką tylko będzie twoja produktywność Cytuj Link to post Share on other sites
Cobesh 4 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Bardzo ciekawe, sam nie wiem ale myślę że raczej tak. W końcu mamy prawo instalować grę wielokrotnie a skoro posiadamy konto (nick / hasło) to raczej nic nie stoi na przeszkodzie. Możesz zainstalować na ilu chcesz. Tyle że dwie osoby nie pograją w tym samym czasie. Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Zagadką tylko będzie twoja produktywność to już inna sprawa, ile można w wolnym czasie benchmarka czytać Tyle że dwie osoby nie pograją w tym samym czasie.ja natürlich dzięki za odp. zaraz sprawdzę co to mp potrafi Cytuj Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Też macie czasem tak, że gra przycina w niektórych momentach? Największa akcja masa efektów, a tu 60 kl/s. W innym momencie nic specjalnego sie nie dzieje a tu 14-20 klatek. I to nie w czasie zapisywania, bo wtedy to normalne, że schodzi do 9-12 kl/s. Wcześniej grałem na Catalyst 9.8, teraz 9.11. Sytuacja nieco się poprawiła, ale dalej spadek fps jest mocno zauważalny. (chodzi o kampanie dla jednego gracza) Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Też macie czasem tak, że gra przycina w niektórych momentach? Największa akcja masa efektów, a tu 60 kl/s. W innym momencie nic specjalnego sie nie dzieje a tu 14-20 klatek. I to nie w czasie zapisywania, bo wtedy to normalne, że schodzi do 9-12 kl/s. Wcześniej grałem na Catalyst 9.8, teraz 9.11. Sytuacja nieco się poprawiła, ale dalej spadek fps jest mocno zauważalny. (chodzi o kampanie dla jednego gracza)ATI...fujj, było se kupić porządną grafe czyli zieloną Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Już jest pewne że IW wypuści DLC do nowego Call of Duty a skąd to wiadomo...w sieci na serwisach o tematyce COD można już odnaleść pewne informacje . Są to 3 tryby gry : Global Thermonuclear War One Flag CTF VIP Pierwszy z nich polega na zdobyciu broni nuklearnej i jej odpaleniu, drugi tradycyjna Flaga z tym, że jest jedna na planszy kto pierwszy ten lepszy ostatni tryb wydaje się dość ciekawy musi osłaniać VIP'a czyli współpraca z tarczami pełną para :> . Owe tryby można było odpalić po przez konsolę wpisując prostą formułe : /set g_gametype gtnw /set g_gametype oneflag /set g_gametype vip na ilu planszach tryby działały??? Tego nie wiem nie zdążyłem nawet sprawdzić. IW zaraz po odkryciu luki wypuściło path 1.0.166 który konsolę zablokował . Co nam teraz pozostaję czekać na DLC( płatne albo nie ) albo kombinować z fixami odblokowywującymi konsolę. Myślę że najlepszym wyjściem było by ściągnąć trochę z Xboxa i dawać graczom za odblokowanie osiągnięć jakieś piniążki za które można by owe dodatki bonusy zakupić... Pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam Graczy Też macie czasem tak, że gra przycina w niektórych momentach? Największa akcja masa efektów, a tu 60 kl/s. W innym momencie nic specjalnego sie nie dzieje a tu 14-20 klatek. I to nie w czasie zapisywania, bo wtedy to normalne, że schodzi do 9-12 kl/s. Wcześniej grałem na Catalyst 9.8, teraz 9.11. Sytuacja nieco się poprawiła, ale dalej spadek fps jest mocno zauważalny. (chodzi o kampanie dla jednego gracza) Odinstaluj 9.11 ATI robiąc te stery skupiło się głównie na HD 5XXX. 1. Ściągnij Driver Sweeper i wyczyść ATI DRIVERS 2. Dodaj/Usuń programy resztki po CCC i innych ATI 3. Reset i ściągnij ATI 9.10 <<< moim zdaniem najleszpe 4. Instaluj Powinno działać Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dodatki z DLC są płatne? Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ze Steam nie ma nic za darmo chyba że demo... Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dziś postawię, chyba, Windows'a 7 więc zobaczę jak to z mitami o wydajności. A teraz poszukuje partnera do special osp, zanim zacznę się uczyć fraszki i pierwiastków Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dziś postawię, chyba, Windows'a 7 więc zobaczę jak to z mitami o wydajności. A teraz poszukuje partnera do special osp, zanim zacznę się uczyć fraszki i pierwiastków Jadę sam, sorka ale chyba sam będę musiał poprosić o pomoc ale jeszcze nie dziś. Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 wsio ładnie i piknie ale w trakcie meczu podłączanie do nowego hosta czy jak tam się to zwie i po chwili nie można podłączyć i pupcia. fajnie też jak wchodzę do drużynowego, podłączono 12stu, mecz rozpocznie się za 6,5,4,3, jeden uciekł i odliczanie od nowa , tylko mnie się tak zdarza? o wielkie i wspaniałomyślne Infinity Ward ześlij nam serwery dedykowane Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ze Steam nie ma nic za darmo chyba że demo...Windows 7 jest mniej więcej tak samo szybki jak Vista, więc żadnej rewolucji tu nie ma, może oprócz DX11 i Direct Computing... Po za tym sterowniki obecne na stronie nvidia nie wspierają w pełni MW2 więc z paru momentach przycina (lag z 60fps bez spadku fps!!) Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 19 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 wsio ładnie i piknie ale w trakcie meczu podłączanie do nowego hosta czy jak tam się to zwie i po chwili nie można podłączyć i pupcia. fajnie też jak wchodzę do drużynowego, podłączono 12stu, mecz rozpocznie się za 6,5,4,3, jeden uciekł i odliczanie od nowa , tylko mnie się tak zdarza? o wielkie i wspaniałomyślne Infinity Ward ześlij nam serwery dedykowane a no taka wada IW.net POTWORNIE się wkręciłem w tryb z perspektywy 3 os normalnie Gears of War ;D Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 całe szczęście jak już się gdzieś wbiję to rozgrywka wynagradza Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Taki żarcik... Kto chce Nr IP na fajny serwer :-> Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 nie kupował nikt gry np: w Azji - klik Cytuj Link to post Share on other sites
manioor 2 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 cos wprowadzili nowego bo na fixach nie lapie serwerow xD czekam na dedyki ;] albo jak gra bedzie kosztowala do 50zl Cytuj Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 cos wprowadzili nowego bo na fixach nie lapie serwerow xD czekam na dedyki ;] albo jak gra bedzie kosztowala do 50zl Czekaj czekaj... coś ty petycje pisam bojkotowanie cuda się działy dedyków nie ma i nie będzie ... Cytuj Link to post Share on other sites
manioor 2 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 beda dedyki xD daj ludzia z rosji jeszcze z miesiac ;] juz z crakowanego gralem na oryginalnych serwerach wiec i pewnie dedyki beda ;] Cytuj Link to post Share on other sites
maciek1o3s 6 Napisano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jak tą giere zainstalować na innej parycji niż steam i systemowej? Cytuj Link to post Share on other sites
Cobesh 4 Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Jak tą giere zainstalować na innej parycji niż steam i systemowej?Raczej się nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts