WujkuNieBijKota 192 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Naiwniacy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Skoro Janek jest Deer Hunter to jak się nazywają jego kontrahenci? Cytuj Link to post Share on other sites
decos20 9 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Może analogicznie do tytułu łowcy: "deer"? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Może analogicznie do tytułu łowcy: "deer"? Widzisz, nie zacytowałem: jak nazwac tych co oszukał Dlatego wątek najlepiej przeczytać kilka postów wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Baail 0 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Własnie zostałem oszukany przez tego kolesia. Jest może przeciwko niemujakiś pozew zbiorowy? I czy to na pewno Jan Nawrot? Ponieważ sprawdziłemjego dane w banku na który robiłem przelew i okazało się że jestzarejestrowane na Piotra Kurczewskiego z Warszawy. Edytowane 8 Lutego 2013 przez Baail Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 On przybiera różne imiona i nazwiska..... Mi się przedstawił jako Adrian Zubkiewicz a wyszło że to Jan Nawrot xD Cytuj Link to post Share on other sites
labik 19 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 sprawdziłemjego dane w banku na który robiłem przelew i okazało się że jest zarejestrowane na Piotra Kurczewskiego z Warszawy. Jak sprawdziles? ;> Cytuj Link to post Share on other sites
Baail 0 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 To nieistotne jak. Ważne, że się dowiedziałem. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jeśli konto bankowe jest założone na kogoś innego to raczej nie ten Wywrot, a jeśli by się okazało że to on i założył konto na lewe dane to możesz pociągnąć bank do odpowiedzialności. BTW z moją sprawą przez ten czas nic się nie ruszyło... Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jak konto prepaid kupione na allegro tom oze i byc na Michaela Jacksona + generator Pesel... Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 U nas w mieście jest jeden wypróbowany sposób. Patrzą się gdzie gość mieszka (jeśli nie wiedzą), przyczajają się w jakąś spokojną noc i czekają. Czasem jeden dzień, czasem dwa aż klient wyjdzie powiedzmy do nocnego po browar. Wtedy kominiary na łeb, kije w dłoń i drapichrust ma przesrane. Później na noc zostawić w lesie przywiązanego do drzewa, tylko nie omieszkać powiedzieć za co. I już. Po sprawie. Problem z głowy. Ręczę że już tak nie zrobi nigdy hehe. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 komu by sie chcialo... Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 8 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 komu by sie chcialo... To zależy od wierzyciela. Mojemu sąsiadowi (gnida), który wisiał 3 dychy chłopakom i ciągle się bujał z oddaniem w końcu otworzyli drzwi razem z futryną. Kasę oddał na momencie. Jak ktoś chce odzyskać coś, to zrobi to w ten czy inny sposób. Z Rzeszowa jadąc do tego Poznania i z powrotem zużyje się paliwa na 300-400zł. Nawet jakbym miał wydać pieniądze tylko na paliwo a mieć satysfakcję to wsiadłbym w samochód i go nawiedził. Wiem, że ten pajac przegląda ten temat i to forum. Cały czas ma dostęp do działu KUPIĘ / SPRZEDAM i robi ludzi w bola. Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Niech przegląda. Zobaczy co się na niego szykuje hehe. Mi by się chciało chociażby dla satysfakcji. Chętnie bym popatrzył jak ktoś kto jest kozakiem przez internet, na "lajfie" leje w gacie (nie że jestem jakimś sadolem, ale rozumiecie mnie zapewne). Tutaj na forum nawet jest takich paru co to lubią pouczać ludzi jak mają żyć i poprawiają ich na każdym kroku, "a w rzeczywistości baliby się nawet napluć na monitor", jak powiedział Mes. Ten typ jest właśnie takim gościem zapewne. Czytając mój komentarz śmieje się sobie w gębę w lustrze, ale kiedyś ktoś się na serio w...wi i nauczy takiego co to znaczy "porobić kogoś na siano". Z tego co tu widzę wychodzi na to że ludzie to tolerują bo sprawy rozchodziły się o jakieś małe kwoty, ale jak atakuje większy format, to należy się większe zainteresowanie takiemu panu i odpowiednia zapłata, adekwatna do uczynków. Ja nawet jak 5 zł komuś wiszę to się źle z tym czuję bo wiem że muszę oddać a nie chcę kogoś zmuszać żeby się musiał upominać bo to tak nieładnie jakoś. Ten temat dodałem sobie do obserwacji. Zachęcam każdego do dodania tego tematu, naprawdę warto. Może ktoś uniknie tego oszusta dzięki temu. Trzeba tu się wpisywać i ciągnąć to dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Według mnie to ten temat powinien być umieszczony na głównej forum... Bo teraz to się zdarza na potęgę. W ogóle ta akcja jest chora, złożyłem zeznania na początku stycznia, a on sobie dalej kradnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Szmajchel 0 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Powiem tak koleś oszukuje nadal.. ale nie poto pisze odp. kto był/jest poszkodowany przez niego niech pisze na gg: 9088667 chodzi mi o zebranie osób poszkodowanych. Sprawy jego cały czas się toczą, wiem o kolejnej w tym miesiącu! Więc kto by chciał się z nim spodkać w sądzie... posłuchać i może też być światkiem to piszcie, kase oddaje więc nie piszcie że nie! Moje gg : 9088776 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) Takie pytanie. Nie zgłaszał nikt tego do jakiejś telewizji? Dobra, nie ważne. WitamNie wiem czy ktoś już nie podsuwał wam tego pomysłu na reportaż ale jeśli nie to jest to dość ciekawy materiał.Chodzi o oszusta internetowego, niejakiego "Jana Nawrota" - nie wiadomo czy to jego prawdziwe dane.Od wielu lat oszukuje on ludzi, którzy chcą nabyć jakiś nie dostępny już przedmiot, urządzenie bądź ogólnie poszukują czegoś używanego taniej niż oferują to sprzedający na serwisach aukcyjnych.Toczą się przeciwko niemu sprawy karne, zapadały już wyroki prawomocne ale to nic nie daje i kolejne osoby zgłaszają się jako poszkodowane.Na wielu forach internetowych różni ludzie co jakiś czas dopisują się z informacją, że zostali oszukani. Wspólnym łącznikiem tematów oraz postów tam piszących jest ta sama osoba.Według moich wyliczeń, które opierają się na kwotach podawanych przez autorów postów oszust wyłudził prawie 100 tyś. złotych.Operuje on na dość małych kwotach więc policja jak i prokuratura kwalifikuje przestępstwa z jego udziałem jako: "niska szkodliwość społeczna".Wiele osób zapowiedziało już, że w najbliższym czasie go zlinczują za oszustwa jakich się dopuścił.Najlepsze w tym wszystkim jest to, że osobnik ten nie ma ukończonych 20 lat.Poniżej linki do tematów o nim:http://forum.benchmark.pl/topic/36332-uwaga-oszust-jan-marek-n/Ta sama osoba ale przedstawia się inaczej:http://forum.pclab.pl/topic/722863-Kolejny-oszust-Micha%C5%82-Pra%C5%BCy%C5%84ski/http://www.moj.reklamacyjny.pl/forums/topic/53/jan-nawrot-seryjny-naciagaczJak widać skala problemu jest dość duża. Człowiek ten czuje się bezkarnym i pomimo wyroków prawomocnych nic sobie z tym nie robi.Pozdrawiam. Może się nim zainteresują. Wiele osób może to uchroni przed nim. Edytowane 9 Lutego 2013 przez lukson Cytuj Link to post Share on other sites
GameJ 7 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Co do pobicia, to nikt mądry nie napisze że dał mu po mordzie Jeszcze go pozwie za pobicie albo coś .. Tak na poważnie dzisiaj kupiłem samochód mam zamiar sprawdzić go jak się sprawuje w dalekich trasach ... Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 9 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 A skąd jesteś? Lepiej dla pewności nie jedź sam... Cytuj Link to post Share on other sites
GameJ 7 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Mińsk Mazowiecki Z kolegą się wybiorę. Może znajdę "gdzieś" jakiś fajny telefon albo tablet Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 20km ode mnie Ale w sumie słyszałem że jak się poszło na policję to lepiej na swoją ręke nie załatwiać, bo można gorzej wyjść na tym. Choć jak nic z tym nie zrobią to jedyne wyjście. Cytuj Link to post Share on other sites
damian123321 0 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 http://www.dodajoszusta.pl/forum/watek/id/7875/strona/2/ a to jego konto http://forum.benchmark.pl/user/71254-pyton94/ sprawa idzie na policje Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Założyć konto to nie problem. Mnie oszukał z innego, jeszcze kogoś z innego... 79.173.9.207 to prawdopodobnie jego IP jeśli to komuś pomoże, choć jeśli ma zmienne to niewiele to zmienia. Mimo wszystko jako lokalizacja wyskakuję Poznań. Edytowane 12 Lutego 2013 przez piotrek8x Cytuj Link to post Share on other sites
kabak 1991 63 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No to co, jedziemy do niego czy nie? Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Kurna gdyby nie to że byłem na policji mógł bym jechać nawet dziś Dla osób które oszukał jak mnie: piszcie maile w sprawie tego WyWrota na adresy sprawa.dla.reportera@tvp.plekspres.reporterow@tvp.pl Może da się to jakoś nagłośnić, gdy będzie nas więcej. Póki co maile wysłało pare osób. Tak w ogóle to ten temat powinien być przyklejony w dziale "Kupie" bo tam on najczęściej działa. Edytowane 12 Lutego 2013 przez piotrek8x Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts