Skocz do zawartości

Sklepy internetowe. Opinie.

Recommended Posts

Raty nie są przyznawane przez sklep, tylko przez operatora (np. Żagiel itp). Tak więc każdy sklep, który ma dobre opinie, będzie odpowiedni. Osobiście brałem TV na raty w Agito i nie było najmniejszych problemów.

• 3 tygodnie później...

ddr2.pl - omiijać ten sklep (o ile to można nazwać sklepem) szerokim lukiem. Właściciel ma klientów daleko w nosie, już dwa lata proszę go o wysłanie mi gwarancji za części które kupiłem. Przed kupnem ładnie przychwala, namawia itd. ale jak się już kase wpłaci to klient dla niego przestaje istnieć. Nie wspominając już o koszmarnie długich terminach w których zamówienie jest realizowane a na chorych cenach kończąc.

proline.pl - Zakupiłem tam Seasonic'a X-650 KM3, i następnego dnia kurier rano czekał z paczką + dobra obsługa klienta. (++)

Agito.pl - Zestawik dla młodszego braciszka :). Wysyłka dotarła 2 dni później od złożonego zamówienia. I ssd który jest sygnaturce, dotarł następnego dnia od złożonego zamówienia  (++)

Morele.net - Karta MSI R7870 i słuchawki Superlux HD681, dość długi okres wysyłki, od chwili zamówienia karta dotarła do mnie po półtorej tygodnia i podobnie słuchawki. Ale gdy karta miała drobne problemy, to nie było problemów z obsługą ze strony morele.net (+/-)

Edytowane przez Siwersus
Elektrosam.pl - Dnia 28.06.2013 zamówiłem w sklepie Elektrosam nagrywarkę Blu-Ray SAMSUNG SN-506BB na kwotę ok. 305 PLN. Dnia 10.07 poinformowano mnie mailowo, że paczka została wysłana (pomijam fakt, że mają napisane na stronie, że czas realizacji zamówienia do 24h!) - także wybitna opieszałość ze strony sklepu. Dostawa miała być 17.07., jednak paczki wciąż brak i kolejny tydzień stracony. Po kontakcie telefonicznym okazuje się, że sklep sprzętu NIE POSIADA! W takim razie proszę o anulowanie zamówienia i zwrot całości wpłaconej kwoty. No i wtedy zaczęły się kłopoty...

Wykonywałem wiele telefonów ponaglających, ciągle kazano mi czekać i obiecywano przelew. Do dzisiaj pieniędzy na koncie brak, wciąż słyszę stałą formułkę "zajmiemy się tym", "obiecuję" i tym podobne. Straszenie zgłoszeniem sprawy na Policję na razie nie skutkuje, ale nie zostawię tak tego i jeśli pieniędzy w najbliższym czasie nie otrzymam, na pewno to zrobię.

Widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, wciąż trafiam na negatywne opinie - szkoda, że nie sprawdziłem tego wcześniej, no ale nie spodziewałem się tego, jeśli sklep występuje w wyszukiwarkach Nokaut.pl, Skapiec.pl, Ceneo.pl i innych.

ODRADZAM SKLEP WSZYSTKIM KUPUJĄCYM LICZĄCYM SOBIE PROFESJONALIZM I SPRAWNE FINALIZOWANIE TRANSAKCJI! Takie traktowanie klientów jest zwyczajnie niepoważne, a raz niezadowolony klient nigdy do sklepu nie wróci.

SLEEVEKING.PL - najgorszy sklep jaki tylko może być, po zamówieniu dwóch wentylatorów (status 10 sztuk) okazało się po 10 dniach od zamówienia że muszą zostać sprowadzone z Niemiec. Miała być wysyłka pytam się co z nią brak odpowiedzi, zarządałem zwrotu gotówki, i zaproponowałem aby napisali wyraźnie że to na zamówienie a nie że 10 sztuk. Pani wielka obrażona że zwraca gotówkę 12 sierpnia, że od ręki, niestety do tej pory nic nie dostałem.

Jeśli ktoś miał podobną sytuację proszę o kontakt.

• 2 tygodnie później...

morele.net - miałem obawy co do zamówienia tam podzespołów do nowego kompa z racji różnych opini jakie krążą na temat tego sklepu. Na szczęście okazało się wszystko ok. Szybka wysyłka, dobrze zapakowana paczka i ogólnie ok.
Mimo wszystko mam nadzieje że nie będę miał okazji sprawdzać jak wyglądają u nich reklamacje ;)

alternate.pl - z tym sklepem miałem chyba największe obawy, nie dość, że wysyłka z Niemiec, to bardzo dużo złych opinii. Lecz jak się okazało kontakt wręcz idealny, jeśli chodzi o szybkość skompletowania po wpłacie, również w jeden dzień się uporali ze złożeniem paczki, paczka dobrze zabezpieczona. Patrząc na to, że idzie to z Niemiec i do mnie paczka została wysłana w piątek to wręcz dobry czas dostawy, bo dziś odebrałem paczuszkę. Ogólnie polecam sklep.

Ogólnie polecam podczas zakupu wybierać formę płatności przy odbiorze. Za każdym razem się sprawdza :) Chyba jak sklep wie, że kasa będzie tylko wtedy, gdy dobrze wywiąże się ze swoich obowiązków to jakoś lepiej się stara ;)

Poza tym polecam agito.pl 2 zestawy już u nich złożyłem swego czasu (za każdym razem płatność przy odbiorze) i wszystko do tej pory chodzi bez zarzutu (a minęło już trochę czasu ;) ). Zamierzam niebawem znów zakupić nowego blaszaka i chyba znów padnie wybór na agito.

• 2 tygodnie później...

proline.pl oraz agito.pl - Polecam, szybka wysyłka, wszystko dobrze zapakowane. Gwarancji nie miałem okazji sprawdzać i mam nadzieję że szybko tego nie zrobię :) Jedyny minus to ciężki kontakt z proline.pl, dodzwonić się nie mogłem i odpowiedzi na email nie dostałem ale wszystko w zamówieniu pasowało.

morele.net - Również miałem obawy po przeczytaniu różnych opinii, jednak cały zestaw był ładnie i schludnie złożony, kable uporządkowane, wszystkie opakowania również do mnie dotarły. Tutaj minusem jest tylko długi czas oczekiwania bo ponad tydzień od złożenia zamówienia. Lecz mimo tego jestem zadowolony i polecam.

A ja mam takie na razie doświadczenia:

na Morele.net odpowiadają w miarę szybko, ale obsługa klienta to jakaś kpina. Nie czytają tego, co się do nich pisze i prosi i piszą swoje chcąc wcisnąć coś innego. Dodatkowo mam wrażenie, że mają braki w wiedzy.. Najlepszy asortyment, ale aż strach coś zamówić, bo wg mnie i wtedy istnieje spore ryzyko, że coś pomylą.. Aha, nie szanują czasu użytkownika i potrafią zbywać 5 dni, by powiedzieć, że takie pytanie to właściwie powinno się do innego działu wysłać.

Na Saturion.pl na pozostawiony mejl nikt nie odpowiada - zero zainteresowania.

I obecnie te 2 sklepy skreślam. Może poszukam jakiegoś osiedlowego sklepu, na którym mam nadzieję będzie można sprowadzić co się chce i gdzie doradzą fachowo.

Edytowane przez Introverder

www.scan.co.uk z nimi nigdy nie miałem problemow, czasem coś źle kliknąłem, wystarczyło zadzwonić i sprawa załatwiona.

www.overclockers.co.uk - jw. zero problemow, mila obsługa. Dzwonie prosząc ze chce dana część "na jutro rano" i jest. 

• 3 tygodnie później...

NET-S polecam

Kupiłem u nich tablet rok temu. Jakiś czas temu przestał działać na baterii. Wysłałem do nich i po 10-12 dniach sms z PRZEPROSINAMI!!! że tak długo trwała reklamacja i że niedługo odeślą sprzęt. Oraz drugi sms po 10 min od kuriera z informacją iż jakaś przesyłka do mnie jedzie. Tego się nie spodziewałem po sklepie internetowym

komputronik.pl oddział w Białymstoku.

Zastanawiałem się gdzie zakupić myszke, wiele osób polecało mi komputronik ze względu na błyskawiczność usług, miłą i pomocną obsługę kosztem wyższej ceny. Zamówiłem optyczną myszkę x748 dostałem laserową x748k, obsługujący mnie gość był strasznie nieuprzejmy i traktował mnie z pogardą. Nie przyjęli zwrotu tłumacząc się, że opis na stronie nie musi się zgadzać z rzeczywistym przedmiotem. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.

Edytowane przez takijeden

darmacz.pl - wczoraj razno zamówiłem oploty, dziś wieczorem paczka u mnie. Wsztstko ok, dobry kontakt, oploty wysokiej jakości ;)

morele.net - również leci plus odemnie, złożone pare zestawów jak i pojedyncze części. Wszystko w jak najlepszym pożądku ;)

x-com Bydgoszcz - bardzo miła obsługa, wszystko ładnie zaprezentowane. Również plus ;)

komputronik Bydgoszcz - to samo co wyżej, lecz raz trafiłem na sprzedającego, który wiedzą nie błyszczał :P

morele.net Jak najbardziej polecam. Podczas zamawiania wyliczyli dostawę na piątek, a już we czwartek mogłem odebrać moje części. Niestety płyta główna była wadliwa fabrycznie, zaniosłem ją do netpunktu. Obsługa powiedziała, że płytę będę mógł odebrać we wtorek, lecz już w sobote dostałem wiadomość, że produkt jest gotowy do odbioru. Szybka realizacja, porządna obsługa, polecam.

• 3 tygodnie później...

Cooling.pl - zamawiałem u nich po raz drugi i po raz drugi nie mam żadnych zastrzeżeń. Swiftech'a H220 wsadzili do kartonu wielkości małej lodówki, szczelnie wypełnionego workami z powietrzem i folią bąbelkową.

• 3 tygodnie później...