sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ten 3 dniowy split też wuja warty, choć poprawki naniesione poprawnie. Dużo lepiej jechać fbw z podziałem a/b. Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ten 3 dniowy split też wuja warty, choć poprawki naniesione poprawnie. Dużo lepiej jechać fbw z podziałem a/b. Na początek FBW ok(ja preferuje a/b/c - szczególnie tyczy się to do barków ,można zaatakować wszystkie aktony) ,później przejście na SPLIT-a ,następnie można ożywić się trochę P&P a później to już możliwości wiele .Można wrzucać do planów drop sety ,super serie itd . Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ależ... splity są dla osób które wiedzą czego po nich oczekują, mają priorytety na dane partie, dopinają symetrię czy nadrabiają braki w pewnych miejscach. FBW można cisnąć nawet przez pierwsze dwa lata treningów, jak się je dobrze zmontuje i czasem coś podmieni. (A/B, HST, przeróżnie zbudowane 15/10/5...) Drop sety, super serie, kontrolowane oszukiwanie w powt., dociski czy inne sztuczki to już zabawa dla doświadczonych którym skończy się progres.Rozdrabniając się na 3 dniowy split, nie masz szans na skuteczne wykorzystanie superkompensacji do rozrostu.Na dodatek ilość serii na daną partię mięśniową jednego dnia, komuś kto nie jest doświadczonym dźwigaczem przepali bezpieczniki i zmarnuje czas - po co męczyć klatę i bica przez 1,5h skoro wystarczą na to po 3 serie za dnia, a nie po 3-4 ćwiczenia raz w tygodniu.Nie mówiąc o wyrzucie hormonów i ustawianiu metabolizmu dzięki ćwiczeniom złożonym, których w tym 3 dniowym splicie na 95% nie uświadczysz. Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Także ćwicze około 2msc. Mam 15 lat Waże 65KG przy wzroście ok. 185/186cm. Tak ogólnie dzięki za porady hitman Dodam ,że jestem tak jakby "uzależniony" od cukru nie mogę przestać go jeść i czuje powoli objawy cukrzycy ... nie potwierdzone ale tak czuje. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez Halny Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) To jak najprędzej zrób sobie badania - lepiej wykryć wcześniej niż później . 2 miesiące to śmiało jeszcze możesz jechać FBW - ułóż coś ,wyślij mi na pw ,a ja Ci poprawię . Przy układaniu FBW - zapomnij o jakichkolwiek maszynach . Sid co do Twojego podejścia do SPLI-tów - ja bym już proponował po 6 miesiącach ćwiczeń - na priorytety w splicie jeszcze przyjdzie czas . Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez hitmanbz Cytuj Link to post Share on other sites
Halny 793 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Maszynach? Typu Wioślarz/Bierznia? Mam już plan ułożony od 3 dni także pw leci Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie no, są fajne splity, nawet dla średnio-zaawansowanych (powiedzmy, po pierwszych 4-6 mcach treningu, jak już minie okres kosmicznie szybkich przyrostów) ale nie ten 3-dniowy bubel klata/bic, plecy/tric, nogi/barki - coś na 4 dni natomiast da się już fajnie złożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Wiem o co Ci chodzi ,tylko osoby w tym wieku często nie mają czasu na 4 -dniowe splity .Poza tym mięśnie rosną jak odpoczywają .Czy ten plan co rzuciłem to bubel - nie był bym tego taki pewien .Ja osobiście jestem zwolennikiem 3 dniowych rozwiązań . Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 W sumie to mi moja waga nie przeszkadza bardzo. Do lipca muszę mieć te 65kg, potem będę próbował przybrać. Do szkoły potrzebuję 24 podciągnięcia na drążku, które na dzisiaj robię ze spokojem. Zacznę biegać teraz na poważnie i 2-4 kg spadnie. Będę mieć kolo 64-62kg przy 181cm, ale raczej do PSP potrzebuję gimnastyki, ruchu a nie tak dużo siły, by wyciągać 90kg na klatę. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 24 na raz szacun wiem co mówię już 15 nachwytem to nie mało Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Od lipca 2012 ćwiczyłem, z przerwa na listopad/grudzień. Zrobiłem sobie coś z ręką i nie mogłem nic na drążku robić. Tylko, że ja podciągam się z balansem, więc nie wiem czy tak dużo. Kolega robi 45+ z balansem, a ćwiczy 2 lata już. Cytuj Link to post Share on other sites
hitmanbz 74 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o straż - dobrze że bd biegał itd ,nie musisz wyciskać 90 kg wiadomo sprawa - w straży przyda Ci się siła ogólnie ,a nie tylko silna klatka .Tylko wiesz ,moim zdaniem strażak to nie powinien być chudzielec ,który wygląda jakby obiadu nie dostawał itd . Strażak to powinien być "chłop jak dąb" - dostań się do tej straży i masuj ,bo jeśli zejdziesz do 62 kg to bd wyglądał z postury jak "gimbus" (bez obrazy) . Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Wiem, że muszę dobić więcej kg. Ale mając 19 lat mam jeszcze czas, zwłaszcza, że widać tłuszczyk na brzuchu Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgadzam się musisz trochę przybrać, bo jeśli przyjdzie Ci kogoś ratować to każda słabość może zaważyć na ewentualnym niepowodzeniu a tego nie chcemy Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ja zamawiam MASS XXL od Treca na masę dobry wybór na start? Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Tylko, że u mnie w rodzinie to wszyscy mają kolo 175cm i 65kg, więc się nie wyróżniam. Zresztą tata ma 173 i 66kg i dawał radę w straży robić. Do tematu - jaką polecacie dietę bogatą w węglowodory? Cytuj Link to post Share on other sites
venedet 34 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Trenuję już około 3 miesięcy : Poniedziałek : Plecy i triceps Środa: Barki Piątke : Klatka i biceps Mam 176 wzrostu i waże ok 75kg Zastanawiam się czy warto stosować diete jeśli chce wyrzeźbić sobie klatke piersiową. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Pytanie tylko szczupłych czy wychudłych? otóż to, jak ktoś ma ramię jak 14 letnie chłopię to nie można go nazwać męskim i tyle, i nie trzeba mieć nie wiadomo jakich obwodów, choćby ten gość, w cale jakiejś masy nie ma, ale za to jaka rzeźba i krzepa! Zastanawiam się czy warto stosować diete jeśli chce wyrzeźbić sobie klatke piersiową. żartujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Yuntall 12 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) E tam, to lepsze. Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez czesoi Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Przecież ten gość ma więcej masy od większości bywalców siłowni, którzy obleją się smalcem, ale uważają, że to masa. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 ale jest szczupły? jest Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 jaką polecacie dietę bogatą w węglowodory Ropę naftową pij. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 padłem Cytuj Link to post Share on other sites
Sauronek 37 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 węglowodory Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 no co? podobno dobry dieselek nie jest zły znajomy ojca sobie od czasu do czasu popijał z przewodów w ciężarówce, tak serio serio Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts