drachenfeles 5499 Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 e tam dobry smalec nie jest zły plus nie jesz go codziennie w hurtowych ilościach, żeby miał cokolwiek do gadania patrząc na pokazy treningowe to te treningi są i wiele cięższe niż myślałem pokazy są dla pokazu, a treningi swoją drogą Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 no tak ale jeśli ktoś chce zrobić porządną masę to ja bym jadł hurtowe ilości białka a tłuszcz bym odłożył ale zgodzę się dobry smalec nie jest zły i to będzie 1 co zjem po 2 tygodniowej kuracji dietą 1000 kcal Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Co do tego smalcu. Z biologicznego punktu widzenia lepszy dla nas jest tłuszcz zwierzęcy bo genetycznie ludziom bliżej do np. świni niż do jakiejkolwiek rośliny. Z żywnościowego punktu widzenia nie powinno się jeść tłuszczy zwierzęcych bo cholesterol bla bla bla. Ja uważam, tak jak Pan moderator, że raz na jakiś czas powinno się jeść smalec. Ponadto każde mięso powinno być smażone na smalcu, a nie oleju, który dodajemy do warzyw by rozpuściły się w nim witaminy (dzięki temu absorbujemy ich znacznie większą ilość). Trochę ostatnio zmieniłem podejście do diety i według mnie, ktoś kto nie wybiera się na zawody itp. powinien postawić na zdrowie, nie efekt. Efekt przyniesie ciężka praca i cierpliwość. Oczywiście nie pomyślcie zaraz, że jestem za jedzeniem wszystkiego co popadnie i w dodatku nieregularnie Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 31 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Powiem tak żeby iść na siłownię i wyjść biegać zawsze mam ochotę robię to już z automatu ale coraz bardziej obawiam się wstąpienia na jakieś sporty walki bo coś czuję że nie podołam ale liczę że to złe przeczycie. teraz takie pytanie czy jak bardzo intensywnie trenuję na siłowni i biegam czy jak przejdę na dietę 1000 kcal to może mi się coś stać ? Przecież na początek nikt Cię nie da do zaawansowanej grupy.... Za dużo się filmów chyba naoglądałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 dentor23 jak masz problemy z kolanem to od razu zajmij sie wyleczeniem tego, dopiero pozniej mysl o sportach walki. Wczesniej czy pozniej życie to zweryfikuje i albo podczas tereningu lub sparingu powiekszysz tą dolegliwosc, która moze cię calkowicie wykluczyc z tego sportu. Lub nie bedziesz mogł sie efektywnie rozwijac co cię powoli zrazi bo bedziesz odstawal od reszty. I tak z grupy 40 osob które zaczynaja we wrzesniu przygode z tym sportem w czerwcu zostaje 15 , odpadaja przez słaba wole i kontuzje. Z tych 15 tylko kilka decyduje sie na zawody - spartan wear , almma. Sama silownia to kalectwo Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 jak masz problemy z kolanem to od razu zajmij sie wyleczeniem tego chętnie ale czekanie w kolejkach w Polsce to porażka staram się rozmawiać z rodziną jak tam wygląda leczenie tego przypadku i czy muszę czekać w kolejce rok na samą 1 wizytę ... Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 U takich lekazy sie nie leczy, na wizyte czekasz rok na rezonans kolejne 6 miesiecy... Niestety ale kontuzja to zawsze wydatek jak chcesz szybko i dobrze z tego wyjsc ;( Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Sama silownia to kalectwo bullshit owszem sport (każdy sport) to zdrowie zmarnowane, ale nie każdy od razu musi być sportowcem i gdzieś startować, a wówczas nie bez powodu nazywa się to rekreacją Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Troszke zle mnie zrozumiales, albo ja tak napisałem. Głownie chodziło mi o to ze dla mnie robienie tylko samej siłowni i nic innego jest kalectwem. Zachęcałem go do sportów walki a siłka jako dodatek. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 nadal się nie zgadzam, siłownia to nie tylko trening kulturystyczny, który na pewnym etapie faktycznie można nazwać kalectwem, ale poza tym w czym Twoim zdaniem jest to kalectwo? Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Sporty walki będą ale niestety w mojej okolicy są tylko porządne kluby i niestety żaden nie oferuje mma początkującym i postanowiłem pójść na BJJ lub Muay Thai zobaczę i porównam obie dyscypliny i zobaczę która mi bardziej podpasuje Teraz takie pytanie z racji że bardzo wiele biegam to muszę w końcu zakupić pulsometr żeby rozpocząć też treningi interwałowe i w oko wpadł mi ten pulsometr może się ktoś o nim wypowiedzieć ? http://allegro.pl/pulsometr-sigma-15-11-pol-instr-gwar-4-kolory-i3422610310.html Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Im back on track ! http://farm6.staticflickr.com/5522/9455747113_dfab10e55c_n.jpg //e Jak ktoś chce zamawiać białko z www.myprotein.com - odradzam, smaki są bardzo średnie (fakt ze odzywki sa bardzo tanie), ehhh nie ma to jak Optimum Nutrition Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 ehhh nie ma to jak Optimum Nutrition ano, choć ja ostatnio z braku wyżej wspomnianego w pobliskiej hurtowni zakupiłem dominatora, całkiem niezły, zarówno smak (próbowałem wanili oraz kakao), jak i skład Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 zakupiłem dominatora Z Olimp-a kupiłem kiedyś Pure Whey 95 - i w niczym nie przypominało smaku czekoladowego. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 przerabiałem, też kakao, poszło w kosz po tygodniu, bo mnie po nim pawiowało dominatora kupiłem już drugą porcję i jest ok, nie jest może pyszny, ale nie odrzuca i nie tego efektu znużenia smakiem, w każdym razie ja nie mam Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Smak dla mnie ma ogromne znaczenie, jako ze odzywka to jedyny posiłek który jest dobry... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 to czym ty się odżywiasz? wcześniejsze zdjęcie nie wskazuje jakby to jedzenie miałobyć nie smaczne Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 to czym ty się odżywiasz? Bez soli, przypraw, oleju, jest trochę jałowe. Po drugie musisz pamiętać ze indyk czy kurczak w UK smakuje "trochę" inaczej niż ten Polski ... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 a skąd taka tortura, żeby nie przyprawiać? PS u nas też już mamy fermowe ścierwo Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 PS u nas też już mamy fermowe ścierwo Smak produktów spożywczych dostępnych w Polsce jest o niebo lepszy od tych z UK. Czasem musisz widzieć co jeść aby wiedzieć co jesz, po samym smaku nie poznasz. a skąd taka tortura, żeby nie przyprawiać? Sadomasochista Sol to nic dobrego, olej - wiadomo, stad gotuje tak a nie inaczej. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 przesadzasz, sól w rozsądnych ilościach jest wręcz wskazana, tylko nie ten wybielony chlorem syf jaki mamy do kupienia jako sól kuchenna, tylko sól kamienna, taka szara o konsystencji piasku olej tak samo, zwłaszcza lniany dobra rzecz, choć nie do obróbki cieplnej, tu sugeruję z pestek winogron, praktycznie same nie i wielonasycone czyli to czego potrzeba a przyprawy bez glutaminianu też spokojnie dostaniesz co do smaku żarcia na wyspach to wierzę na słowo Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 przyprawy bez glutaminianu sugeruję z pestek winogron Heh, ciągle zapominasz gdzie mieszkam.. Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 dodo, polecam dymatize elite xt rich chocolate. świetny smak. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) dymatize elite xt Cena równa się cenie Optimum, jak skończę obecne (bleeeee "my protein) kupie opakowanie Dymatize PS Dziękuję Wam za rady Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez dodo24x Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Heh, ciągle zapominasz gdzie mieszkam.. przesadzasz, żona ma parę książek Oliver'a (niezłe swoją drogą) on też tam mieszka i się zaopatruje, a jak całkiem nie, to zamów sobie przez internet, ja też tak robię jak nie ma innej opcji Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts