BuNcOL5s 215 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 O której godzinie sklepy mają wypuścić oferty z nowymi kartami ? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dlatego zaznaczyłem- Ci najbardziej zagorzali "czerwoni" Dla mnie takie podejście może mieć każdy, nie ma potrzeby szufladkowania. Jeśli RX6800/XT dostaną po du**e w RT, czy coś się stanie? Dla kogoś komu RT jest potrzebne to te karty może olać, a jeśli RT jest mu zbędne to żadna tragedia się nie wydarzy. Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dla mnie takie podejście może mieć każdy, nie ma potrzeby szufladkowania. Jeśli RX6800/XT dostaną po du**e w RT, czy coś się stanie? Dla kogoś komu RT jest potrzebne to te karty może olać, a jeśli RT jest mu zbędne to żadna tragedia się nie wydarzy. Gorzej jeśli w podobnej cenie co RTX 3080 będzie można kupić RX 6800XT które wymieniają ze sobą ciosy w standardowej rasteryzacji, a z DXR dzieli te karty przepaść. Do tego wyśmienite DLSS 2.0 na NV. Generalnie mniejsze możliwości w podobnej cenie - wtedy branie Big Navi zamiast Ampere będzie irracjonalne totalnie. A, szkoda bo chciałbym budować konfigi topowe zarówno na X570 + 5900X / 5950X jak i z RX 6800 XT / 6900XT co niestety przy brakach w wydajności DXR pokrzyżuje plany. Natomiast na ten moment największy problem to (nie)dostępność kart dla ludu. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Mnie po prostu już nudzi podsycanie konfliktu na polu "czerwoni" - "zieloni", bo nie ma to żadnego sensu. Takie osoby (fanboje) nie myślą racjonalnie i z nimi się nie dyskutuje, bo sensu brak. @EH_Gosu Masz rację, wszystko odbije się o cenę i możliwości karty, bo nikt racjonalnie myślący nie wybierze karty mającej mniejsze możliwości jeśli za lepszą kartę może zapłacić tyle samo. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Dla mnie takie podejście może mieć każdy, nie ma potrzeby szufladkowania. Jeśli RX6800/XT dostaną po du**e w RT, czy coś się stanie? Dla kogoś komu RT jest potrzebne to te karty może olać, a jeśli RT jest mu zbędne to żadna tragedia się nie wydarzy. Nie zrozumiałeś mnie. Chodziło mi o typowych czerwonych trolli, którzy po pierwszych zapowiedziach RDNA2 wieszczyli "zaoranie" Ampere. Po testach RT ich narracja się całkowicie zmieni i będą przytaczać argumenty, które wcześniej przedstawiłem. Szczególnie w komentarzach pod testem na PurePC to się wyleje Cena Ampere i RDNA2 będzie podobna pomimo różnicy w MSRP. Dostępność to słowo klucz. Edytowane 18 Listopada 2020 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Sam po prezentacji RDNA2 byłem wręcz zaskoczony wydajnością, jaką pokazali, także nie dziwię się tym którzy przestali dochodzić jakości ukazanych informacji i ślepo wierzyli w wykresiki i wierzą do dziś. Po czasie człowiek zaczyna rozumieć, że przekazane informacje nie są pełne i brakuje kilku wręcz kluczowych elementów, jak choćby użyta platforma, API, DXR i inne bajery, które mają znaczny wpływ na efekt końcowy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Mnie RT jakoś nie rajcuje w obecnej formie - jest go za mało żeby wywoływało efekt wow. Sam wolałbym 3080 ale jeżeli 6800XT nie będzie w jakiejś kosmicznej cenie i wydajność będzie na poziomie 3080 to się na nią zdecyduje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
EH_Gosu 1277 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 RDNA 2 są naprawdę spoko, tylko nieco jeszcze niedociągnięć w sterach (ale poprawa względem RDNA 1 jest już na starcie) no i najbliższym konkurentem (często wysuwającym się na prowadzenie) dla RX 6800XT w kontekście Ray Tracingu jest RTX 3070 oraz RTX 2080 Ti, a do tego jak się DLSS odpali na Turingach to już totalny odskok. Gdyby nie braki w DXR oraz na tą chwilę brak odpowiednika DLSS, byłoby naprawdę przyjemnie. @FeX Wszelki rodzaj fanbojstwa wpatrzonego w znaczek to choroba, wydajność ma znaczenie, a również realne zastosowania sprzętu i potrzeby indywidualnie kupującego. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Tylko normalny osobnik potrafi jeszcze te swoje zastosowania i indywidualne potrzeby uargumentować 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dzień premiery i nadal nie wiemy o której recenzje i premiery xD Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 15:00 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 9am est czyli u nas 15:00 ale znając polskie sklepy to może się i o 14 pojawią Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 jak to nie wiemy, o 15.00 Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dobra teraz widzę o 6:00 nic jeszcze nie było wiadomo Cytuj Link to post Share on other sites
OptimusPrimeV1 7 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Moim zdaniem cały ten Raytracing będzie kozacki, ale to za parę lat jak gry multi będą z niego korzystać w 100% bez żadnych spadków w jakości np. taki nowy CS o ile wyjdzie. Kampisz gdzieś pilnując bombsitu i dostrzegasz wroga w np. kałuży xD 3 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 W końcu ktoś gada moim językiem! RT niech wprowadzą do ukochanego 1.6 <3 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 18 Listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 No to info od @Rebelmind , że szweckiego sklepu https://www.inet.se/kampanj/6000/amd-radeon-rx-6000-serien Tłumacz Important info regarding the release 15:00 today Due to extremely poor supply and extreme demand, we will have a different approach to the release of the AMD Radeon RX 6800 and RX 6800XT. To begin with, we have activated an extra protection against bots / scalpers. When you enter the page, you will end up on an intermediate stage page at Cloudflare before being redirected to the product pages, which should normally take between one and five seconds. Very soon after the release, we will also need to stop the possibility of booking, based on how many orders we receive. We will also not show the current stock balance, but only print how many we know we will get under 'more info' on the product pages. The reason for this is that today's release only includes the reference design, which was produced in a limited edition. As it looks now, we will not receive more graphics cards than the ones we received for release and we therefore do not want to take unnecessary orders for products we will not be able to deliver at all. To those of you who receive an order during today's release, we want to be clear that there is no guarantee of being awarded. Unfortunately, we do not have the opportunity to stop the lock with sufficient precision in the event of such large releases and we will receive many more orders than we have short. After we have stopped the bookings, we will go through everything manually to ensure everything is right. Later in the day, we email out to everyone who ordered, with information about allocation. After that we unfortunately need to delete all other orders. In a week, November 25, the third-party manufacturers' cards will be released for booking. We can not comment on the exact availability of them yet, but we know that these are not limited editions and we will therefore not limit the number of orders for those models. We understand that this is frustrating, but we hope that the approach feels good considering the conditions. Regarding prices As a footnote, we also want to address any questions about pricing. Unfortunately, we have no opportunity to meet the previously communicated recommended price AMD decided, it is below our purchase price. Rising delivery costs with air freight under the prevailing circumstances and an unstable dollar price unfortunately affect this release in a negative way. Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 (edytowane) Z tymi "premierami" w tym roku są jaja jak berety, ja się nastawiałem ze na wiosnę coś wybiorę w sensownej cenie, a się może okazać, że kart dalej nie będzie a ceny będą z kosmosu. Chyba zapoluje na jakie 6800 bo jak się uda to zawsze jest inwestycja bo jak mi nie spasuje to na odkupienie będzie tłum chętnych. Edytowane 18 Listopada 2020 przez wrobel_krk Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 https://www.youtube.com/watch?v=MIkb2LF1Rfo Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Wg tych testów 6800 XT jest 70-80% szybsza od 5700 XT w RDR2. Z testu purepc pamiętam, że 3070 była szybsza o 45% od 5700 XT, a 3080 była szybsza o 97% od 5700 XT - czyli 6800 XT powinna być 15-20% wolniejsza od 3080 (w tej konkretnej grze). Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przepraszam, czy już było wielkie zamawianie? Czy będzie jednak o 15 mimo zmiany naszego czasu? Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dalej, Watch Dogs:Legion - to samo porównanie: 6800XT = 166% 5700XT 3070 = 128% 5700XT 3080 = 157% 5700XT Czyli tutaj ~10% różnicy między 6800 XT a 3080 (zakładam RT OFF). Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Nie Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Dalej, Watch Dogs:Legion - to samo porównanie: Rebelciu, ale plafromy... 20 minut i będzie można oprzeć się na czymś konkretnym. Natomiast jeśli dostępność będzie podobna do Ampere (wszystkie gwiazdy na to wskazują) to ja nawet nie pompuje bicków, bo to co dzieje się z cenami w tym momencie to jest kpina p/p. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 18 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2020 Przepraszam, czy już było wielkie zamawianie? Czy będzie jednak o 15 mimo zmiany naszego czasu? Właśnie przez zmianę czasu jest o 15. Wcześniej chyba o 14 było. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts