Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proszę. Może ktoś sobie coś znajdzie. Temat tylko o dostępności kart w poszczególnych sklepach.

Na tym forum upolowałem właśnie swojego RTX-a

https://www.hardwareluxx.de/community/threads/rtx-gpu-verfügbarkeitshinweise.1281755/page-15

Edytowane przez marko22

dobra bo widze tu osoby kompletnie nie ogarniaja i nie wiedza jak trzeba walczyc o swoje...

otoz faktycznie konsultanci do kolejki nie maja wgladu i wam nic na jej temat nie powiedza, natomiast maja wglad do tego ktore zamowienia z danej godziny i dnia zostaly zrealizowane

zakladajac ze zamowiliscie w premiere o 18:10 - pytacie sie konsultanta o ktorej godzinie najblizej waszego zamowienia jest zamowienie ktore zostalo juz zrealizowane

ja zapytalem i mi powiedziano ze zamowienia z godz. 16:30 dopiero obrabiaja takze wiem ze jestem dopiero mniej wiecej w polowie drogi (premiera byla o 15:00) ,choc nawet moze i dalej bo ponoc dostawy dostaja coraz wieksze, mowa tu o rtx3080...

i takim prostym trikiem orientacyjnie dowiadujecie sie o swoim obecnym miejscu w kolejce

Edytowane przez Lexus404
15 godzin temu, wojciechu15 napisał:

Gdyby jak np proshop podawali informację ile kart jest zamówionych przez klientów, ile zamówień zrealizowanych, a ile kart w drodze, to człowiek by chociaż miał jakieś rozeznanie przed zamówieniem czy pakować się w ten bajzel i czego się spodziewać.

W proshopie masz chyba 3-5 dni na opłacenie zamówienia. Nie opłacasz anulowane. Niestety taka sytuacja jest we wszystkich sklepach bez różnicy czy to x-kom/morele/proshop/caseking/itd. Proshop jedynie przestał przyjmować zamówienia. Kumpel u nich TUFa zamówił... i chyba Gosu z forum (ale moge się mylić).

14 godzin temu, joker5513 napisał:

Nie będę się kłócił ale rozmawiałem z nim na PW niedawno i na 3080 dalej czeka.

Czekam na EVGA (ciul wie kiedy się pojawią), z MSI z racji nieznanego czasu dostawy zrezygnowałem, w x-kom teraz zamówiłem 3060 na przeczekanie żeby CP77 ograć ale wyszło co wyszło.

Mogę Wam tylko powiedzieć, że Asusy Tuf 3080 do x-kom do końca roku przyjadą absurdalnie małe ilości. Jak dostaniemy karty do marca to będzie nieźle. ;)
Popatrzcie co się dzieje obecnie z cenami. Za 1660 super trzeba zapłacić ok 1400 zł ! :D

Edytowane przez Fikuzi
1 godzinę temu, Fikuzi napisał:

Jak dostaniemy karty do marca to będzie nieźle. ;)

O tym że większość osób swoje karty dostanie w marcu napisałem pod koniec września ;)

Ceny wszystkich kart idą do góry ponieważ 2060S i 2070S od dawna nie są produkowane a w ich miejsce miał wskoczyć 3070 i 3060Ti. Niestety ich dostępność jest tragiczna więc wszystkie karty poniżej zdrożały. 

To jest dobry czas dla tych którzy chcą sprzedać kartę a zły czas na zakupy ;)

Edytowane przez DjXbeat
  • Popieram 2

Na te modele jest największy popyt:

• MSI RTX3080 Ventus OC
  • MSI RTX3080 Gaming X Trio
  • Asus RTX3080 TUF Gaming 

to logiczne jest ze czas oczekiwania będzie najdłuższy

Co do x-komu, mogli by wprowadzić system podglądu kolejki, aby klienci się nie denerwowali, jak widać większość klientów sobie tego życzy. Póki co dobrego zrobili to wyłączyli możliwość składania zamówień na RTXy 3080, z punktu widzenia wizerunkowego, to tylko im szkodziło bo dochodziły nowe zamówienia na towar którego nie ma.

Edytowane przez mutissj
  • Haha 1
1 godzinę temu, marko22 napisał:

Na jaki kod do gry i jaki termin był?

W Komputroniku np.

"Skorzystaj z ograniczonej czasowo oferty i otrzymaj grę  Call of Duty: Black Ops Cold War  przy zakupie objętych promocją komputerów Komputronik wyposażonych w kartę graficznę GeForce RTX 3080/3090 oraz samych kart GeFoerce RTX 3080/3090

Promocja trwa w dniach: 30.10.2020-10.12.2020 lub do wyczerpania kodów promocyjnych

Kod wysyłamy za pomocą SMS 14dni od daty rejestracji. Otrzymany kod należy aktywować za pośrednictwem Geforce Experience."

i

"Skorzystaj z ograniczonej czasowo oferty i otrzymaj roczną subskrypcję GeForce Now w wersji  przy zakupie objętych promocją komputerów Komputronik wyposażonych w kartę graficznę GeForce RTX 3070/3080/3090 oraz samych kart GeFoerce RTX 3070/3080/3090

Promocja trwa w dniach: 29.10.2020-31.11.2020 lub do wyczerpania kodów promocyjnych

Kod wysyłamy za pomocą SMS 14dni od daty rejestracji."

I nie dostaliście tych kodów? 10 grudzień jeszcze nie minął.

Info z forum Tweakers NL - nie wiem, na ile prawdziwe. Ktoś gdzieś dalej słusznie zauważył w wątku, że nvidia nie zaktualizowała  żadnych zasad.

Cytat

Alternate zei vorige week in een mail:
We zijn hierover in conclaaf geweest met Nvidia. Uiteindelijk hebben zij toegezegd om de redeemperiode te verlengen tot 31 december voor klanten die hun bestelling nog niet hebben ontvangen.
Dit gaat over Watchdogs Legion + Geforce no

PL 

Cytat

Zastępca powiedział w e-mailu z zeszłego tygodnia:
Omówiliśmy to z Nvidią. Ostatecznie zobowiązali się przedłużyć okres wykupu do 31 grudnia w przypadku klientów, którzy jeszcze nie otrzymali zamówienia.
Teraz chodzi o Watchdogs Legion + Geforce.

Edytowane przez marko22