Succubus 6185 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) 6 minut temu, pendzel_3 napisał: Nie bierz imienia Pana Boga swego na daremno. Zaraz napisze, że to nie było na daremno E: No dobra - mam dość tego tracenia czasu na rozmowy z userem o dwóch kontach - muszę trochę popracować, w końcu rachunki nie zapłacą się same (a szkoda ). Odmeldowuję się. Edytowane 18 Lutego 2021 przez Succubus 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) 18 minut temu, pendzel_3 napisał: Czekaj, widzę przebłysk, Możesz rozwinąć? kolejny kabareciarz po pani przedszkolance.... 18 minut temu, pendzel_3 napisał: Ty kratkujesz to jak rozmowa z wrogiem, to walisz na ślepo Nie walę na ślepo. Walę tam gdzie strateg zawsze uderza czyli prosto w serce.(ironia) 18 minut temu, pendzel_3 napisał: Ty masz jakąś żonę, siostrę, matkę? któraś Ci coś zrobiła? Ty masz jakiś rozum? A jeśli nie, to czy nie myślałeś żeby jakiś nabyć? 18 minut temu, pendzel_3 napisał: Musimy walczyć z tymi , z tamtymi... bo nam odbiorą to i to, no coś Ty taki oczytany a na podstawach polityki nie znasz? Ja tam walczę tylko z głupotą, a i to z doskoku i raczej w ramach walki z wiatrakami. 18 minut temu, pendzel_3 napisał: kolejny kiepski unik, bełkot właściwie Ja nie dyskutuję o kwestiach, które nie mają żadnego związku z tematem , ani z zasadami logicznego wywodu. 18 minut temu, pendzel_3 napisał: Gdybym znał odpowiedzi na te pytania to nie rozmawialibyśmy tutaj dziś, tak samo nie znasz ich Ty. Przybrałeś pozę neutralnego analityka, w ramach jakiejś żałosnej mimikry, ale po twoich wpisach jasno widać że jesteś zaangażowanym emocjonalnie i ideologicznie osobnikiem. W zasadzie zwyczajną tubą rezonansową. Suflują ci co masz myśleć ośrodki o których istnieniu nie masz zielonego pojęcia. Najlepiej to Idź dalej spać. Edytowane 18 Lutego 2021 przez Sodium Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 2 godziny temu, Sodium napisał: 2 godziny temu, pendzel_3 napisał: kolejny kabareciarz po pani przedszkolance.... Cóż, widzę niegrzeczne dziecko to muszę mu zwrócić uwagę . Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 5 godzin temu, BlackCoffe napisał: Dostałeś warna za całokształt swojej twórczości więc nie szukaj dziwnych teorii. Dobre, kto cię tego nauczył ? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Warnowania? Umiem już od wielu lat. Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Nie, ale uzasadnienia warnowania, znajomo brzmi Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Rozumiem, że kiedyś coś podobnego dostałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Warn to taki forumowy Nobel. Albo raczej IgNobel. A ban to Nagroda Darwina za całokształt twórczości Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 5 godzin temu, Succubus napisał: Pendzel już dawno Cię rozpracował. Nigdy nie odniosłem wrażenia żeby pendzel kogoś tu rozpracowywał, idzie z nim pogadać. 13 minut temu, BlackCoffe napisał: Rozumiem, że kiedyś coś podobnego dostałeś? Ja mam konto VIP, mnie się warny nie imają 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 3 minuty temu, RuLeR napisał: Ja mam konto VIP, mnie się warny nie imają Masz ochotę to sprawdzić? Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Chcesz mi dać klapsa w temacie religia hehe musi powstać nowy niedostępny dla innych 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Uważaj co chcesz, jeden dostał warna ode mnie i do tej pory płacze Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 No bo bez sensu mu dałaś tego warna, sama przyznaj Ty też tak do tego nie dąż bardzo, bo jeszcze się spodoba ,mówię ci słowo cya Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zaczynał za bardzo atakować innych i to w dosyć niekulturalny sposób więc musiał dostać coś na ochłonięcie. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Sodium napisał: kolejny kabareciarz po pani przedszkolance.... Pisałem serio, rozwiń tą myśl: 18 godzin temu, Sodium napisał: Nikt przy zdrowych zmysłach nie stwierdzi że Bóg jest czy że go nie ma. 16 godzin temu, Sodium napisał: Ty masz jakiś rozum? A jeśli nie, to czy nie myślałeś żeby jakiś nabyć? Coś tam mam, zawsze mogłoby być lepiej ale niestety nie da się dokupić. Jak nie chciałeś odpowiadać to mogłeś przemilczeć, ale nie Ty wolisz obrażać Mr. Hyde. 16 godzin temu, Sodium napisał: a tam walczę tylko z głupotą, a i to z doskoku i raczej w ramach walki z wiatrakami. @Arthass to Don Kichot a @Sodium to Sancho Pansa czy odwrotnie? kto tak naprawdę pisze tą powieść? 16 godzin temu, Sodium napisał: Przybrałeś pozę neutralnego analityka, w ramach jakiejś żałosnej mimikry, Mimikry w w jakim kierunku? kolesiostwa na forum czy może raczej "strajku kobiet?" a może po prostu lewactwa? powiedz proszę w jakie ramki chcesz mnie wcisnąć, poprzez pryzmat swojego światopoglądu. 16 godzin temu, Sodium napisał: po twoich wpisach jasno widać że jesteś zaangażowanym emocjonalnie i ideologicznie osobnikiem. Widzisz zobaczyłem kiedyś trochę świata i wiem, że da się inaczej. Kierunek w którym się w tej chwili posuwamy (kierunek w którym kk bierze czynny udział) wcale nie jest dobry. Mógłbym być obojętny wobec tego jak znaczna część społeczeństwa, ale jakoś nie mogę. Natomiast co do ideologii to nie zamierzam nikomu niczego narzucać, masz własną i ja to szanuję, a teraz zastanów się czy Ty szanujesz innych i zacznij od tego, bo nikt nie będzie szanował Ciebie. 16 godzin temu, Sodium napisał: Suflują ci co masz myśleć ośrodki o których istnieniu nie masz zielonego pojęcia. Rozumiem, że nastąpiła wymiana - cios za cios, ale twoje słowa nie mają pokrycia. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że wiatr wieje z obydwu kierunków. Przekazy informacyjne są zmanipulowane z jednej jak i z drugiej strony, wiele sobie mogę zarzucić ale nie to, że opowiadam się ślepo za wszystkim co podaje bliższy moim poglądom obóz polityczny, media czy jakikolwiek ruch społeczny. Pudło. 16 godzin temu, Sodium napisał: Najlepiej to Idź dalej spać. Somnologię zostaw komu innemu Btw. bardzo dobrze mi się spało, piękny dzień - weekend czuć w powietrzu, miłego dzionka dla wszystkich. E:literówka Edytowane 19 Lutego 2021 przez pendzel_3 Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 15 godzin temu, 030366 napisał: Warn to taki forumowy Nobel. Albo raczej IgNobel. A ban to Nagroda Darwina za całokształt twórczości A kto skontroluje i nagrodzi kontrolujących? Pan Bóg? 3 godziny temu, pendzel_3 napisał: Rozumiem, że nastąpiła wymiana - cios za cios, ale twoje słowa nie mają pokrycia. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że wiatr wieje z obydwu kierunków. Przekazy informacyjne są zmanipulowane z jednej jak i z drugiej strony, wiele sobie mogę zarzucić ale nie to, że opowiadam się ślepo za wszystkim co podaje bliższy moim poglądom obóz polityczny, media czy jakikolwiek ruch społeczny. Pudło. Już pisałem że nie będę tutaj robił wykładów historycznych. Zamiast trochę poczytać o historii idei to zacząłeś po bolszewicku klepać swoje antyklerykalne i antychrześcijańskie mądrości. Należałoby zmienić tytuł wątku na kopanie katolików i klechów-za i przeciw. To będzie-raz że szczerze i po imieniu, a dwa że żaden normalny człowiek tu nie zajrzy. Nie wydaje mi się też żeby zasadne było pisanie oczywistości o wykorzystywaniu seksualnym nieletnich, o zepsuciu i generalnie moralizowaniu ponad miarę. A Kwestia liberalizacji aborcji czy eutanazji to są poważne sprawy dotykające kwestii człowieczeństwa, praw jednostki itd. I łatwych odpowiedzi tu nie znajdziesz. W każdym razie. Bez obrazy. Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Sodium napisał: antyklerykalne i antychrześcijańskie mądrości. Z tym antyklerykalne byłbym hipokrytą gdybym się nie zgodził (powody takiego stanu rzeczy opisałem tutaj kiedyś dość szeroko), ale antychrześcijańskie? To, że mam inne poglądy nie oznacza od razu, że jestem "antychrześcijański" ale może czegoś nie dostrzegam. Jeśli gdzieś rzeczywiście posunąłem się za daleko to nie było to celowe. Wg. mnie każdy ma prawo do swojej wiary, o ile nie robi nikomu krzywdy - tutaj prawdziwy ateista się ze mną zapewne nie zgodzi. 2 godziny temu, Sodium napisał: Nie wydaje mi się też żeby zasadne było pisanie oczywistości o wykorzystywaniu seksualnym nieletnich, o zepsuciu i generalnie moralizowaniu ponad miarę. To również już Ci kiedyś tłumaczyłem, tu jest winny sam kk, gdyby nie to zamiatanie przez lata pod dywan nie byłoby teraz takiego zdziwienia i medialnej nagonki, samo zjawisko pedofilii w kościele nigdy nie urosłoby do takiej skali - było na to odgórne ciche przyzwolenie, wyciszanie spraw, przenoszenie księży i to nie chodzi tylko o nasz kraj ale w ujęciu globalnym. 2 godziny temu, Sodium napisał: A Kwestia liberalizacji aborcji czy eutanazji to są poważne sprawy dotykające kwestii człowieczeństwa, praw jednostki itd. I łatwych odpowiedzi tu nie znajdziesz. To są bardzo poważne sprawy, bardzo trudne, w których jedynie możemy jako społeczeństwo próbować znaleźć "Aurea mediocritas". Nie będzie to oczywiście coś co zadowoli każdego ale pozwoli na pewien konsensus społeczny. I taki konsensus społeczny jeszcze nie tak dawno mieliśmy, ktoś postanowił to zburzyć w fałszywe imię wiary katolickiej, podburzając ludzi wzajemnie na siebie w celu stworzenia następnego wyolbrzymionego i w większości nieistniejącego wroga. Jeśli ktoś wierzy w te bajki, ze TK wydał ten wyrok "przez przypadek" to jest głupcem. Każde paliwo się wypala, Smoleńsk, imigranci, lgbt, aborcja.... trzeba ciągle dorzucać do pieca, bo tylko w ten sposób można kierować i czerpać korzyści ze zdezorientowanego i skłóconego społeczeństwa. E:literówka Edytowane 19 Lutego 2021 przez pendzel_3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 55 minut temu, Sodium napisał: żaden normalny człowiek tu nie zajrzy Rozumiem, że przyznajesz się do bycia chorym psychicznie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Aż ciśnie mi se na usta cytat z, jakże zacnego serialu, "Świat według Kiepskich": "Sprawiasz Pan wrażenie osobnika nienormalnego" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, BlackCoffe napisał: Rozumiem, że przyznajesz się do bycia chorym psychicznie? 1 godzinę temu, joker5513 napisał: Aż ciśnie mi se na usta cytat z, jakże zacnego serialu, "Świat według Kiepskich": "Sprawiasz Pan wrażenie osobnika nienormalnego" A tak było kulturalnie i na poziomie a skończyło się ad personam. No ale czego się po was oświecone towarzystwo spodziewać, podsumowałem wasze przemyślenia w tym wątku na tyle trafnie, że nie dziwie się że pupa zapiekła. ale przynajmniej jarek lubi to! a to już coś Edytowane 19 Lutego 2021 przez Sodium Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Przypominam, że zacząłeś pierwszy jechać po nas personalnie, a po drugie moja wypowiedź była odpowiedzią na twoje stwierdzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sodium 176 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Nazwijmy sprawy po imieniu - Chciałaś mi dowalić bo ci się nie spodobało co piszę. Poza tym jest różnica między nazwaniem kogoś ironicznie Panią przedszkolanką, a insynuowaniem choroby psychicznej. Mentalność wojującej lewicy znam z autopsji, także mnie to nie dziwi. Bez odbioru. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 To wy go jeszcze czytacie i odpowiadacie? Nie lepiej odpuścić i go zablokować? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14076 Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Godzinę temu, jarrino napisał: To wy go jeszcze czytacie i odpowiadacie? Nie lepiej odpuścić i go zablokować? Wiesz, modowi nie wypada dawać userów na ignoruj @Sodiumrozumiem, że każdy kto ma inne zdanie niż ty to wojująca lewica, która chce zniszczyć kościół? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts