Skocz do zawartości

Platformy VOD w Polsce - filmy i seriale, które warto zobaczyć

Którą platformę VOD odwiedzasz najczęściej?  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą platformę VOD odwiedzasz najczęściej?

Recommended Posts

Gdzieś czytałem, że usuwanie własnych produkcji chroni ich przed płaceniem tantiem aktorom, więc oszczędności mogą mieć spore.

Ponoć pierwszoplanowi aktorzy przyjaciół do tej pory dostają spory hajs z tantiem, po 20 mln dol. rocznie na głowe!

Więc może księgowy w WB.D doszedł do wniosku, że lepiej usunąć kilka produkcji, niż bulić setki milionów rocznie za nic.

Ja to i tak jestem zaskoczony, że 10% ludzi chce płacić za 720p z reklamami. Przerażony jestem natomiast tym, że 40% ludzi płaci za 720p (a jeszcze do niedawna 480p). Ogólnie myślałem, że najwyższy plan dominuje w sprzedaży a tu spore zaskoczenie.

Przerażony jestem natomiast tym, że 40% ludzi płaci za 720p (a jeszcze do niedawna 480p).

Do niedawna też się dziwiłem. Kumpel jednak podał całkiem sensowną argumentację.
W domu może mieć tylko net mobilny, a że ma mały pakiet internetu to korzysta z najniższego pakietu na netflixie.
Telewizor ma jeszcze z rozdziałką 1080p, więc poszedł na kompromis.
Teraz go poniekąd rozumiem, ale zapewne takich użytkowników nie jest 40%.
No chyba, że ktoś ogląda tylko na telefonie.

15 godzin temu, kubbak napisał:

Na wyjeździe me oczy krwawią na oglądanie czegokolwiek poza pierdoletami z YT na 14" a oglądanie na 6" to musi być... nieziemskie przeżycie. No nic, co kto lubi.

Wybierz się gdzieś kiedyś PKP to się zdziwisz ilu ogląda w drodze do albo z pracy.

Obejrzałem to całe Blood Origin czy raczej Błąd Origin i moje uszy więdną, moje oczy krwawią na to co oni z tym zrobili... Gdyby to coś nie miało w tytule słowa Wiedźmin to nawet bym nie pomyślał, że ma związek z tym uniwersum. Oby ten gniot był ostatecznym gwoździem do trumny całego Witchflixa. To jak oni niszczą to uniwersum powinno być karalne. :cry::co:

• Lubię to 1
17 minut temu, rafal12322 napisał:

Obejrzałem to całe Blood Origin czy raczej Błąd Origin i moje uszy więdną, moje oczy krwawią na to co oni z tym zrobili... Gdyby to coś nie miało w tytule słowa Wiedźmin to nawet bym nie pomyślał, że ma związek z tym uniwersum. Oby ten gniot był ostatecznym gwoździem do trumny całego Witchflixa. To jak oni niszczą to uniwersum powinno być karalne. :cry::co:

Recek nie czytałeś  tego cuda? W tym wypadku akurat były same negatywne;)

W dniu 23.12.2022 o 18:05, rafal12322 napisał:

Wracając do seriali to wczoraj na Netflixie wylądował 2 sezon Alice in Borderland imo jeszcze lepszy niż pierwszy ;)

No świetnie to wyjaśnili i zakończyli.

Chociaż opcja z 1000 lat też by była mega.

Ciekawy film o interesującej postaci i przerażającej chorobie - czasami dość smutny, uroniłem kilka razy łzę co mało kiedy mi się zdarza ale nie byłem znudzony. Cumberbatch jak zwykle pokazał mocną klasę aktorską. Warto zobaczyć w nudny "elektryczny" wieczór.

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Zacząłem oglądać Primal na HBO Max i powiem szczerze dla mnie jest to odkrycie roku (choć ma już 3 lata) i zarazem animowane arcydzieło. Całość może nie ma dialogów ani mówionych ani pisanych ale animacja i fabuła wynagradzają to w 100%, ogląda się to świetnie. ;)

• Lubię to 1