FeX 6348 Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Wolę zaufać wykresom niż ludziom. Wykresy mnie nie zawiodły. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 1 minutę temu, FeX napisał: Wolę zaufać wykresom niż ludziom. Wykresy mnie nie zawiodły. Jak ja bym ufał wykresom tylko to w życiu żadnego sprzętu bym nie kopił, albo najdroższy, ale to bym musiał obrobić państwo chyba Dużo razy przejechałem sie na wykresach, za dużo. Na wykresach fajnie, a w rzeczywistości żenada. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 30 Maja 2022 Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Wolę wykresy, bo je rozumiem sprawdzają się w moim przypadku. Nie powiedziałem, że nigdy nikt mi nie polecił czegoś ciekawego, tylko znajdź człowieka, który nie przechwali sprzętu, który posiada Wiele razy popłynąłem z hajpem i wiele razy musiałem się przekonywać, że nie warto jeśli nie sprawdzisz wszystkiego w dziesięciu innych miejscach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4589 Napisano 31 Maja 2022 Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Wykres nie gra i nie można na jego podstawie stwierdzić czy coś będzie grało dobrze czy nie. Jeśli jednak słuchałeś już zbliżonych konstrukcji to wiesz przynajmniej czego się spodziewać, czy coś Ci będzie "leżeć" Ci w uchu czy nie. Tak czy inaczej w/w IEM'y to kawał dobrych słuchawek za śmiesznie niskie pieniądze (np. KZ EDX Pro kupiłem za 12zł ) w porównaniu do tego co oferują. Jeszcze kilka lat temu za podobną jakość trzeba było płacić kilkukrotnie więcej. Ogólnie widzę, że kabelek wraca do łask. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty drVanSteiner 12589 Napisano 31 Maja 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 31 Maja 2022 Ekspres kapsułkowy, mimo, że robił kawy mleczne z prawdziwego mleka, to jednak jest to skarbonka bez dna, więc przyszła pora zamienić na coś lepszego. Siemens EQ6 plus S700. Robi 6 kaw mlecznych, 3 czarne. A system mleczny jest prosty - rurka do osobnego zbiorniczka lub kartonu, więc nie awaryjny i łatwy w czyszczeniu+ zbiorniczek na mleko. 7 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Kisiel1314 155 Napisano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 OZ'ety wczoraj pojechały do nowego właściciela to i ja musiałem coś kupić w zamian na lato. Brakuje jednego dekielka ale zamówię od skośnookich kolegów dedykowane do Alfy 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Pierwszy zoom pentaxa (1966), do kolekcji. 6 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty drVanSteiner 12589 Napisano 2 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Mogę się już delektować kawą 7 3 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 29 minut temu, drVanSteiner napisał: Mogę się już delektować kawą W pracy mamy taki sam Całkiem spoko tylko przy sporej ilości to z częstym odkamienianiem trzeba się liczyć. Ba nawet grozi zablokowaniem jak będzie się to olewać. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12589 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Mam dzbanek filtrujący + filtr w zbiorniczku wody, a i tak ustawiłem bezpieczny poziom twardości na 2 z 4.Pokazuje, że odkamienianie po ponad 750 kawach. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 3 godziny temu, CrisPell napisał: W pracy mamy taki sam Całkiem spoko tylko przy sporej ilości to z częstym odkamienianiem trzeba się liczyć. Ba nawet grozi zablokowaniem jak będzie się to olewać. Takie ekspresy w pracy to mają ciężki żywot, bo ilość kaw jest znacznie większa niż przy użytkowaniu typowo domowym. U nas często były problemy właśnie przez fakt, że nawet jak ekspres krzyczy, że go boli to robisz kolejną kawę i kolejną, aż się zapka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty nexy95 134 Napisano 2 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2022 Wychaczyłem dla siebie fajne pamiątki od Patriota, a mianowicie Viper Steel 4400mhz cl19 16gb w dwóch kościach. Myślę, że cena 415zł jest bardzo dobra, zważywszy na fakt że swoje Goodram'y Irdm Pro 3600mhz cl17 sprzedałem za cenę, za które je kupiłem nowe 2,5 roku temu - pojechały jeszcze w tej samej kopercie bąbelkowej, w której przyszły vipery. xD Są wyższe niż moje stare goodramy, pomiędzy wentylatorem od aio a pamięciami jest może 1-2mm szpary - montaż bez demontażu wentyla nie był możliwy. xD Pograłem chwilkę na profilu xmp 4400mhz cl19, ale aktualnie działają u mnie na 3733mhz cl13-13-13-28. Ustawione na szybko, bo dzisiaj przyszły i raczej będę się nimi bawił jeszcze. Przyszły mi też pierwsze przesyłki z chin i następne są w drodze - kupony na shopee i aliexpress pokusiły i zostawiłem parę stówek u chińczyków. Między innymi zamówiłem zestaw lutownica + groty + topnik + cyna + odsysacz, multimetr, psu tester, urządzenie do sprawdzania pojemności baterii, rozdzielacz usb, etui + hydrożel na telefon, radiator na dysk m.2 (niestety kingston a2000 nie wygląda za ładnie) oraz pastę GD007 w tubce 30g (ponieważ GD900 spisuje się u mnie bardzo dobrze od ponad 1,5 roku). Jak się zacznie kupować na aplikacjach tego typu to się potem zostawia sporą sumkę. :S 10 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty orbik 1417 Napisano 3 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Taki retro gracik wpadł z pełnym okablowaniem, instrukcją oraz płytami Cena - 0zł na OLX. Szkoda, że nie PRO ale i tak dzielnie zastępuje GF 3 Ti 200 Edytowane 3 Czerwca 2022 przez orbik 10 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Soczki na weekend. 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 23 godziny temu, drVanSteiner napisał: Mam dzbanek filtrujący + filtr w zbiorniczku wody Miejsce w którym kupuję kawę twierdzi, że to nie jest zbyt dobry pomysł. Podwójnie filtrowana woda. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Podwójnie filtrowana woda. To samo powiedziała mi znajoma, która zajmuje się tematem. Albo woda z dzbanka z filtrem, albo filtr w ekspresie. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14045 Napisano 3 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2022 Kabelek 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Była klawiaturka, którą delikatnie przerobiłem tzn. zrobiłem magnetyczny Wrist Pad O niebo lepiej niż w oryginale, a po przyzwyczajeniu do Apex'a był to must-have. Spoiler Dzisiaj doszedł w prezencie na rocznicę (12 lat razem ) gryzoniek. Basilisk v3. Pierwsze moje testy przeszła pomyślnie. Bardzo fajna alternatywa dla G502, profil identyczny. Można powiedzieć, że to takie G502 po "apgrejdach". Zobaczymy jak na dłuższą metę będą się sprawować optyczne switche. W G502 konwencjonalne padały mi po pół roku (głównie double-click). Obecnie mam we wszystkich trzech Kailh'a GM 8.0. Sensor moim zdaniem lepszy niż w Logi. Tak czy siak pracuję na podkładce, ale zrobiłem doświadczenie na biurku, który ma imitację faktury carbonu. Tak jak G502 potrafiło się pogubić i kursor gdzieś sobie uciekał, tak Razer ładnie i skutecznie śledzi ruchy. Co najważniejsze ma Smart Wheel'a na którym mi mega zależało, żeby nie stracić tej funkcjonalności z G502. 6 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 4 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 4 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty xbk123 818 Napisano 5 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Takiego se klasyka 7 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty MiK 13223 Napisano 5 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Szkaradną gralnię. 9 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Navier 373 Napisano 5 Czerwca 2022 Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Się doczekałem. Edytowane 5 Czerwca 2022 przez Navier 8 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nexy95 134 Napisano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Przyszedł usb hub z shopee - jak na razie działa prawidłowo, nawet "obciążony" pod wszystkimi złączami. Bardzo fajne rozwiązanie za niecałe 12zł z kuponem. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez nexy95 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts