Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

1 minutę temu, FeX napisał:

Wolę zaufać wykresom niż ludziom. Wykresy mnie nie zawiodły.

:sciana:

Jak ja bym ufał wykresom tylko to w życiu żadnego sprzętu bym nie kopił, albo najdroższy, ale to bym musiał obrobić państwo chyba :P

Dużo razy przejechałem sie na wykresach, za dużo. Na wykresach fajnie, a w rzeczywistości żenada.

Wolę wykresy, bo je rozumiem sprawdzają się w moim przypadku. Nie powiedziałem, że nigdy nikt mi nie polecił czegoś ciekawego, tylko znajdź człowieka, który nie przechwali sprzętu, który posiada Wiele razy popłynąłem z hajpem i wiele razy musiałem się przekonywać, że nie warto jeśli nie sprawdzisz wszystkiego w dziesięciu innych miejscach.

• Lubię to 1

Wykres nie gra i nie można na jego podstawie stwierdzić czy coś będzie grało dobrze czy nie. Jeśli jednak słuchałeś już zbliżonych konstrukcji to wiesz przynajmniej czego się spodziewać, czy coś Ci będzie "leżeć" Ci w uchu czy nie. Tak czy inaczej w/w IEM'y to kawał dobrych słuchawek za śmiesznie niskie pieniądze (np. KZ EDX Pro kupiłem za 12zł ):D w porównaniu do tego co oferują. Jeszcze kilka lat temu za podobną jakość trzeba było płacić kilkukrotnie więcej. Ogólnie widzę, że kabelek wraca do łask.

• Lubię to 1
29 minut temu, drVanSteiner napisał:

Mogę się już delektować kawą emoji16.pngemoji16.png

W pracy mamy taki sam :D Całkiem spoko tylko przy sporej ilości to z częstym odkamienianiem trzeba się liczyć. Ba nawet grozi zablokowaniem jak będzie się to olewać.

3 godziny temu, CrisPell napisał:

W pracy mamy taki sam :D Całkiem spoko tylko przy sporej ilości to z częstym odkamienianiem trzeba się liczyć. Ba nawet grozi zablokowaniem jak będzie się to olewać.

Takie ekspresy w pracy to mają ciężki żywot, bo ilość kaw jest znacznie większa niż przy użytkowaniu typowo domowym. U nas często były problemy właśnie przez fakt, że nawet jak ekspres krzyczy, że go boli to robisz kolejną kawę i kolejną, aż się zapka :D

• Haha 1

Była klawiaturka, którą delikatnie przerobiłem tzn. zrobiłem magnetyczny Wrist Pad :D O niebo lepiej niż w oryginale, a po przyzwyczajeniu do Apex'a był to must-have.

Spoiler

Dzisiaj doszedł w prezencie na rocznicę (12 lat razem :D ) gryzoniek. Basilisk v3. Pierwsze moje testy przeszła pomyślnie. Bardzo fajna alternatywa dla G502, profil identyczny. Można powiedzieć, że to takie G502 po "apgrejdach". Zobaczymy jak na dłuższą metę będą się sprawować optyczne switche. W G502 konwencjonalne padały mi po pół roku (głównie double-click). Obecnie mam we wszystkich trzech Kailh'a GM 8.0.
Sensor moim zdaniem lepszy niż w Logi. Tak czy siak pracuję na podkładce, ale zrobiłem doświadczenie na biurku, który ma imitację faktury carbonu. Tak jak G502 potrafiło się pogubić i kursor gdzieś sobie uciekał, tak Razer ładnie i skutecznie śledzi ruchy. Co najważniejsze ma Smart Wheel'a na którym mi mega zależało, żeby nie stracić tej funkcjonalności z G502.

52zYXDU.jpg

PgkSE27.jpg

• Lubię to 6
  • Popieram 2