BlackCoffe 14072 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Ale są pióra dla leworęcznych, a jeśli chodzi o mazanie to zawsze możesz się nauczyć pisać od prawej do lewej Owszem są, ale ceny ich Można za to kupić duży zapas długopisów Jakie pisanie od prawej? Zawsze miałem brudne łapy od długopisu. Można pisać od prawej, kiedyś dla jaj tak zaczęłam pisać. Też jesteś leworęczny? Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 lewus jestem.Na szczęście są ambitni nauczyciele, którzy z tym walczą ogniem i krzyżem. ;PMoja córka miała przejścia w przedzkolu, bo jedna z wychowawczyń, postanowiła ją przestawiać z lewej na prawą. Ale udało jej się to wyperswadować. Pani poglądów nie zmieniła, tylko uznała, że z idiotami (czyli nami) kłócić się nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) U mnie w liceum jedna ze sprzątaczek była w ciężkim szoku, że mnie rodzice nie przestawili bo lewa ręka to od diabła. Nie mówią już o głupich pytaniach niektórych kolegów z klasy czy serce mam po prawej stronie. Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez BlackCoffe Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Zapraszam do dalszej dyskusji tutaj: http://forum.benchmark.pl/topic/1877-offtopic-rozmowy-na-ka%C5%BCdy-temat/page-1902 4 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 @BlackCoffe Tak lewus jestem. witajcie w klubie. Nie wiem w jakich czasach się wychowaliście ale na szczęście ja już w tych że problemu z tego nie robiono. Bo wcześniej to ponoć ciemnogrodzie biło dzieci po rękach linijkami, wyrwałbym nogi z dupska. Pamiętam jak na wywiadówce moja mama zbierała pochwały za mój najładniejszy charakter pisma w klasie - ale było to coś w stylu "Patrzcie leworęczny a jak ładnie pisze"... jakby k... miało to mieć cokolwiek do znaczenia. Wywierało to jakieś na człowieku takie dziwne piętno, że to jest takie nienormalne... Tymczasem.... https://www.leworeczni.pl/pl/i/Slynni-leworeczni/24 Zapraszam do dalszej dyskusji tutaj: http://forum.benchma...temat/page-1902 przepraszam... rozpędziłem się. już nas nie ma... @@BlackCoffe,@@FeX, i inne lewusy zapraszam.... Leworęczność 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 że mnie rodzice nie przestawili bo lewa ręka to od diabła. No i jak ma być dobrze w tym kraju, jak takie średniowieczne myślenie jest ciągle? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Bo co ludzie powiedzą?! Kisnę z tego zawsze mocno. Dobrze, że egzorcyzmów nie przeprowadzili Weekend czas zacząć, paczka dostarczona w czas Old Ale Birbant x2Cake Boss FES coffee & vanilla Deer Bear x1Coffee Cup Szpunt x2Dark Matter Funky Fluid x2Deep Funk Funky Fluid x4Licho Nie Śpi Kokos Perun x4Oaty Trzech Kumpli x5Czarna Ważka DeFacto x2Houston do you read me? Nepomucen x3 Szkło degustacyjne 0,1l Deer Bear x6 Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez buszi 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Nie mówią już o głupich pytaniach niektórych kolegów z klasy czy serce mam po prawej stronie. Tak dokładnie to serce jest na środku, tylko lekko przesunięte w którąś ze stron. Co w tym dziwnego, że ktoś leworęczny, jeśli dobrze pamiętam to masz prawą półkulę mózgu bardziej rozwiniętą. Gdzieś na Discovery o tym mówili: lewa ręka -> prawa półkula a prawa ręka -> lewa półkula. Taki paradoks. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Listwa zasilająca Musze przyznać że jest dobra listwa od brennenstuhla, ma ponad podstawowe zabezpieczenia(e), w razie co łyknie duży ładunek ale wyczaiłem jeszcze lepsze listwy od polskiego producenta (w tej samej cenie), z podwójnymi bezpiecznikami zwłocznymi, i normalnie prawdziwą z elektroniką filtrującą EMI/RFI i tłumieniem dB, z pełną ochrona wszystkich trzech linii zasilania: L - faza, N - neutralny, PE - uziemienie, łyknie jeszcze większy prąd impulsu 19500A ~ absorbcji energii do 1818 Joules (606j faza , 606j neutralny, 606j uziemienie). Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez mutissj 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty CrisPell 4845 Napisano 7 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) Pora na kolejną zabawkę. Okazyjnie laptop w stanie nieznanym Toshiba C660 P6100, 4GB RAM, 250GB HDD, zasilacz. Nie uruchamiał się. Zasilanie było, ale ekran się nie wybudzał, nie reagował na brak RAM. Wyjąłem dysk i ten się uruchomił . Sformatowałem dysk, co ciekawe nie ma on błędów SMART i teraz chodzi bez zająknięcia xD Dałem całe 65zł za niego. Klucz do Win7 był starty, ale udało się rozszyfrować kod i aktywowałem Tyle zauważyłem, że to bateria była przyczyną awarii, bo przez nią zachowywał się dziko znikanie kart sieciowych, gaszenie ekranu i zwiecha przy większym obciążeniu jakiś spadek napięcia. A sama grzała się prawie do 50*C Do tego za dwie dychy wziąłem mu już na podmianę i3 380M. Miły początek weekendu Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez CrisPell 15 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Gryphus 4426 Napisano 7 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 14 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Tak dokładnie to serce jest na środku, tylko lekko przesunięte w którąś ze stron. Co w tym dziwnego, że ktoś leworęczny, jeśli dobrze pamiętam to masz prawą półkulę mózgu bardziej rozwiniętą. Gdzieś na Discovery o tym mówili: lewa ręka -> prawa półkula a prawa ręka -> lewa półkula. Taki paradoks. Serce jest bardziej po lewej stronie bo po prawej wątroba się rozpycha i zajmuje miejsce 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 No tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Zdany państwowy z Kwalifikacji C,C+E 9 Cytuj Link to post Share on other sites
Fiszek 70 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Musze przyznać że jest dobra listwa od brennenstuhla, ma ponad podstawowe zabezpieczenia(e), w razie co łyknie duży ładunek ale wyczaiłem jeszcze lepsze listwy od polskiego producenta (w tej samej cenie), z podwójnymi bezpiecznikami zwłocznymi, i normalnie prawdziwą z elektroniką filtrującą EMI/RFI i tłumieniem dB, z pełną ochrona wszystkich trzech linii zasilania: L - faza, N - neutralny, PE - uziemienie, łyknie jeszcze większy prąd impulsu 19500A ~ absorbcji energii do 1818 Joules (606j faza , 606j neutralny, 606j uziemienie). To daj nazwę tej lepszej listwy sam szukam czegoś sensownego jeszcze jak by usb żeby ładowarkę podpiąć miała to całkiem miodzio Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 To daj nazwę tej lepszej listwy sam szukam czegoś sensownego jeszcze jak by usb żeby ładowarkę podpiąć miała to całkiem miodzio https://www.morele.net/listwa-zasilajaca-lestar-lf-2001a-przeciwprzepieciowa-5-gniazd-2-5m-czarny-lf2001aczarny-292199/ Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Zalecane do (...) telewizorów do 40 cali Jak się podłączy większy to wybuchnie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty buszi 5545 Napisano 8 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 The Legend of Zelda Encyclopedia Deluxe Edition Dragon Ball: A Visual History 15 Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 100zł za taką książeczkę, trochę drogo. Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Dla fana to drobne ale nawet patrząc przez pryzmat ceny to jest i tak tanio. Ponad 200 stron dobrej jakości ze wspaniałymi grafikami za takie pieniądze? Wydanie premierowe zwykle jest raz droższe. Teraz to tylko brać. Polecam bardzo jeśli ktoś lubi takie rzeczy. No i nie zapominajmy, że dzisiaj byle książka na premierę potrafi kosztować 30-50zł. Pamiętaj by dać zdjęcia tych elektrośmieci, wszystkich! Zapraszam do działu z elektrośmieciami Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez buszi 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14072 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Już byłam Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) I co to warte? Jak się podłączy większy to wybuchnie? Gorzej, skurczy! / nie cytuj całych postów i fotek / worm Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez worm Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Jak na razie transfer plików jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty FeX 6359 Napisano 8 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Po taniości, ale więcej mi nie czeba 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Ten_Wredny 2047 Napisano 8 Sierpnia 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2020 Nowy służbowy lapek - Lenovo Carbon X1 6gen w klasie A+, kupiony jako uszkodzony (hasło BIOS ) za lekko ponad 2 tyś. Dla mnie deal życia, bo jestem absolutnie mega zadowolony z ThinkPadowej klawiatury i ogólnej jakości wykonania. 21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts