Andrew 5940 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Też mam zamiar kupić SSD, ale na razie nie widzę by ceny jakoś wzrosły hmmm Cytuj Link to post Share on other sites
xardas228 288 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia @Andrew Kingston KC3000 2TB dało się dostać ~500, obecnie już kosztuje 600zł Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Hmm, ja mam w obserwowanych jeden dysk Corsair'a i ta cena utrzymuje się od przeszło dwóch miesięcy, stąd moje zdziwienie Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia 1TB szło dorwać za 250zł, ja już zapłaciłem "w promocji" 330zł :| 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Kurde, czyli ja też jestem tam z tyłu gdzie jest ciemno... Ehh jak były promocje to człowiek nie potrzebował... Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Książkę 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomi29 254 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia W dniu 25.01.2024 o 16:12, soda napisał: Zotac po raz pierwszy @soda Napisz jak się sprawuje ten Zotac, chodzi mi o temperatury i głośność chłodzenia. Sam się zastanawiam nad nowym GPU i kupowałbym rtx 4070 super, biorę pod uwagę Asusa dual i właśnie Zotaca. Mam 3050 tej firmy, na głośność i temperatury nie narzekam. Ciekawi mnie jak wypadają te wyższe modele zotaca. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Jakby mnie pośrednik chciał wydymać, to se early passa kupiłem na bilety - Madridista Premium na rok 6 2 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Nie wiem czy w końcu wrzucałem czy nie, trochę kamer: 7x G5 Pro 5x G5 Bullet 2x Flood Light 3x IR Enhancer 2x U6-Pro 1x G4 Doorbell Pro POE 6 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia @up mieszkasz na niebezpiecznej dzielnicy, albo na wiosnę będą kręcić nowy sezon Big Brothera 2 4 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Niestety, przy trzymaniu lokalnie pewnych delikatnych danych wymagania odnośnie zabezpieczeń są nieubłagane Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia W dniu 28.01.2024 o 08:34, Tomi29 napisał: Napisz jak się sprawuje ten Zotac, chodzi mi o temperatury i głośność chłodzenia. Sam się zastanawiam nad nowym GPU i kupowałbym rtx 4070 super, biorę pod uwagę Asusa dual i właśnie Zotaca. Mam 3050 tej firmy, na głośność i temperatury nie narzekam. Ciekawi mnie jak wypadają te wyższe modele zotaca. Ja jestem mega zadowolony z tej karty, ale dopiero po zrobieniu Uv. Na standardowych ustawieniach karta osiąga 73*C ale nawet wtedy wentylatory są prawie niesłyszalne, tak samo jak cewki, nic nie ćwierka Po zrobieniu Uv i podkręceniu karty temperatury spadły do ~60*C i udało się zbić 60 W poboru prądu (z 290 do 230 W) Pewnie da się to zrobić jeszcze lepiej, ale mi zależało na tym, aby nie stracić na wydajności. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 840 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia (edytowane) O nie, faktycznie SSDki drożeją. E, to dobijam do 10TB i YOLO. Przy okazji zainstaluje się Win 11 na osobnym dysku i nigdy więcej dzielenia na partycję. Edytowane 29 Stycznia przez Karister 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty cesasz 5523 Napisano 30 Stycznia Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Stycznia ophone funfzehn pro 9 1 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty zuforr 242 Napisano 30 Stycznia Popularne posty Udostępnij Napisano 30 Stycznia W sumie z przed kilku dni bo zapomniałem się pochwalić To jest trochę fenomenalne, że kupiłem w MediaMarkt w przedsprzedaży i do odbioru miałem już w środę (24.01) czyli teoretycznie jeszcze w trakcie przedsprzedaży. 8 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Tłumik do 159 podejście nr 2 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia (edytowane) 15 godzin temu, zuforr napisał: W sumie z przed kilku dni bo zapomniałem się pochwalić To jest trochę fenomenalne, że kupiłem w MediaMarkt w przedsprzedaży i do odbioru miałem już w środę (24.01) czyli teoretycznie jeszcze w trakcie przedsprzedaży. "Vegan Leather Case"!? rozumiem, że można mieć jakieś uprzedzenia do vegan, ale żeby od razu z ich skóry etui robić ... U mnie wpadło: podmianka za Deco M4 mesh na AC. Poprzedni przy samym routerze ucinał mi z 600 mbit do około 400 mbit a dalej w biurze już koło 200 mbit było. Na nowym finalnie niewielka różnica, na routerze nic nie ucina a do biura dolatuje około 250 mbit. W pokoju biurowym mam też konsole - główny czynnik dla którego chciałem przyspieszyć transfer, gierki potrafią po 100 GB mieć. Niestety przy moim układzie mieszkania i przy żelbetowych ścianach, bez użycia ethernet backhaul lepiej nie będzie. Przynajmniej zasięg w całym mieszkaniu i 200 mbit+. Na pojedynczym routerze Play Box Net, prędkość w biurze w zasadzie podobna ale sporo martwych stref na mieszkaniu. Edytowane 31 Stycznia przez Cepheus119 3 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia 5 godzin temu, Cepheus119 napisał: Przynajmniej zasięg w całym mieszkaniu i 200 mbit+. Na pojedynczym routerze Play Box Net, prędkość w biurze w zasadzie podobna ale sporo martwych stref na mieszkaniu. Może warto na przyszłość zainwestować w kilka skrętek + np. Ubiquiti U7 Pro? Mi przy dobrym rozmieszczeniu na APkach U6 Enterprise spokojnie 1800 Mbps śmiga po 6ghz, na 5ghz 1000-1500 - ale tak jak wspomniałem przy DOBRYM rozmieszczeniu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Też mnie niedługo to czeka, i też chyba ubi kupie, mimo tego ostatniego "incydentu" w ich wykonaniu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Gregu82 1857 Napisano 31 Stycznia Popularne posty Udostępnij Napisano 31 Stycznia Po długich przemyśleniach nad wyborem i kupnem karty, wybór padł na podstawową "Superke" a dlaczego? ponieważ gram tylko 1080p, i wlaściwie w 2 góra 4 tytuły gier.... a że kupuję na kilka lat, to wolałem kupic lekko nad wyrost.... jak zreszta zrobiłem 7 lat temu z obecną 1080ti, która jeszcze pośmiga w kompie salonowym. Mam nadzieje że ta posłuży choć 3 latka.... 9 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 840 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego 4 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego W dniu 27.01.2024 o 17:33, xardas228 napisał: @Andrew Kingston KC3000 2TB dało się dostać ~500, obecnie już kosztuje 600zł Do tego teraz podmienili kostki. Wcześniej było E18+B47R, a teraz loteria - może się trafić też E18+BiCS5 Nie miałem z drugim do czynienia i nie wiem jak się sprawuje wydajnościowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty ALF 28963 Napisano 1 Lutego Popularne posty Udostępnij Napisano 1 Lutego Chiński gadżet do kompa Spoiler 8 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts