jarrino 3912 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Teoretycznie nie może go przenieść na inny komputer.Praktyka jednak, przy pomocy telefonu do Microsoft Polska ,pomaga w tym.Należy do nich zadzwonić i powiedzieć,że spaliła się płyta i po zmianie chce wgrać tego OEM-a.Przeważnie się zgadzają,więc wgra go i aktywuje na nowym kompie a następnie uaktualni do dychy.... Cytuj Link to post Share on other sites
Vermi 22 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ho ho.Już widzę jak on do microsoftu dzwoni.Prędzej zrezygnuje z kupna pc. Może pójdziemy inną drogą i zapytam się,czy format po zmianie mobo i cpu jest konieczny ? Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 A co jest strasznego w dzwonieniu do MS? Ja już kilkukrotnie miałem tą przyjemność (dosłownie) i jakoś nie narzekam. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Vermi 22 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 On szukał 30 minut napisu OEM na pudełeczku od w7 : E Najwyżej ja zadzwonię i to załatwię. Dziękuje Bardzo za Pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Panowie czyli reasumujac. Jesli mam oryginalny klucz na windows 8.1 box dzieki ktoremu moglem zainstalowac windowsa 10 i aktywować go generic to klucz z windowsem 8.1 teoretycznie mogę zainstalować na innym komputerze? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 @up - nie.... Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Jarrino dlaczego nie? Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Bo tak byś miał dwa systemy, a to jest tak jak by ktoś ci w aucie wymienił silnik a stary by oddał, miałbyś drugi ale to że masz silnik nie znaczy, że masz kompletne drugie auto Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez kamil_18_19 Cytuj Link to post Share on other sites
shogo23 0 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Panowie czy jest jakas alternatywa dla laptopa dell inspiron 7535 bo po instalacji a raczej aktualizacji sterownikow nvidia po restarcie komputer podczas botowania zawiesza sie i nic juz nie moge zrobic. Cytuj Link to post Share on other sites
qwerty1997 27 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 A czy ktoś z Was próbował zainstalować system na dysku wirtualnym? Bo ja próbowałem z tym poradnikiem: http://www.dobreprogramy.pl/IT-Fun/Bootowanie-Windowsa-Server-2012-z-dysku-VHD,38286.html Tylko że dysk użyłem ten którym uruchamiam system w VirtualBox. I niestety podczas uruchamiania komputera zamiast wyboru systemów mam błąd 0xc000000f (nie jestem pewien co do ilości zer) Ktoś pomoże? Cytuj Link to post Share on other sites
korbacz 10 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Dostrajanie systemu zakończone. Wszystko co ma być wyłączone, jest wyłączone. To, co ma się włączyć na żądanie - włącza się i wyłącza, to, co ma się samo wykonać i czyścić po sobie - tak działa. Prawda, że czyściutko http://pics.tinypic.pl/i/00689/tmvkxgsknk4j.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Luqiz 0 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam pytanie obecnie posiadam Windows 7 Home Premium 32bit i po akualizacji do 10 chcem utworzyc nosnik USB z 10 by wykonac czysta instalacje tylko nie wiem jaka wersje systemu wybrac by dzialala Windows 10 Home czy Windows 10 Home N i 32bit czy 64? Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Luqiz Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Windows 10 Home a bitów to ile chcesz... Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 No niezupełnie z tymi bitami. Ważne jaki ma procesor i ile ma ramu. Cytuj Link to post Share on other sites
stackerob 2 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 A ja mam pytanie trochę z innej beczki... W Windowsie 7 jak i 8.1 miałem coś takiego, że po podłączeniu słuchawek system wykrywał podłączenie i automatycznie zmieniał głośność na tą, która była dla słuchawek. Teraz mam jeden poziom głośności dla głośników wbudowanych jak i słuchawek, co trochę mnie denerwuje ;/ Próbowałem już zmiany sterowników, jednak one nie rozwiązały problemu. Jakieś rady? Cytuj Link to post Share on other sites
wars045 65 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 macie problemy z mikrofonem? u mnie strasznie cichy jest na sprzęcie creative Cytuj Link to post Share on other sites
maoper77 5 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) U mine ostatnio takie coś się dzieje po przesiadce na WIN 10 Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez maoper77 Cytuj Link to post Share on other sites
LuziQ 3277 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Oj dzieje się, dziejeeeee. http://screenshu.com/static/uploads/temporary/88/0q/26/fegaw6.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Luqiz 0 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam zaktualizowałem swojego starego Windowsa 7 Home Premium 32Bit do Windows 10 Home 32Bit i teraz kilka pytań bo chcem zrobić czystą instalacje 10 z pendrive. 1.Zrobie system na pendrive za pomoca Media Creation Tool i nie wiem jaka wersje wybrac czy 32 bit czy 64 i Home czy Home N bo obawiam sie ze 64 nie będzie działac jeśli teraz zaktualizował się do 32. 2.Jakim kluczem aktywować ten windows 10 ktory bede instalował z pendrive? Tym starym od 7 czy teraz jest jakis nowy? Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Głos różniący się od ogólnie przyjętej linii zachwytów. Takie są najciekawsze. Zajmuje się pisaniem rozbudowanych poradników od lat, więc to nie jest sfrustrowany nowościami amator. Pierwszy post - site update 4 August 2015 http://tweakguides.com/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam zaktualizowałem swojego starego Windowsa 7 Home Premium 32Bit do Windows 10 Home 32Bit i teraz kilka pytań bo chcem zrobić czystą instalacje 10 z pendrive. 1.Zrobie system na pendrive za pomoca Media Creation Tool i nie wiem jaka wersje wybrac czy 32 bit czy 64 i Home czy Home N bo obawiam sie ze 64 nie będzie działac jeśli teraz zaktualizował się do 32. 2.Jakim kluczem aktywować ten windows 10 ktory bede instalował z pendrive? Tym starym od 7 czy teraz jest jakis nowy? Ściągnij 32 bitową wersję bez N. Przy instalacji i po instalacji nie wpisujesz klucza. Po zainstalowaniu systemu, wgraj sterownik od Lan/WiFi, po tym jak System połączy się z serwerami Microsoftu pobierze sobie ID maszyny i aktywuje system Cytuj Link to post Share on other sites
lilcarmen 0 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam mam problem a mianowicie nie działa mi wyszukiwanie i pasek start po kliknięciu prawym przyciskiem myszy pojawia się tylko taki prostokątny pasek z czarnymi napisami na białym tle z opcjami : programy i funkcje centrum mobilności opcje zasilania, aż po menedżer zadań i zamknij / wyloguj. Wczoraj zaaktualizowałam windows 8 na 10.. po zobaczeniu ikonki z logiem windows i komunikatem o mozliwości aktualizacji nie wiele myśląc zgodziłam się i szczerze żałuję Teraz nawet nie mam jak zrobić screena ponieważ nie mam jak się dostać do painta czy innych programów tak jak pisałam z powodu braku wyszukiwania. Nie dzialał jeszcze touchpad ale po usunieciu zbednej aktualizacji jest ok. tak więc proszę o pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
raf77 70 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja bym robił czystą instalację. Cytuj Link to post Share on other sites
lilcarmen 0 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja bym robił czystą instalację. hehe czy to odpowiedz na moj post? jesli tak to jak dokladnie to zrobic? i co jest przyczyna tego problemu? Cytuj Link to post Share on other sites
raf77 70 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Uaktualnienia, szczególnie z zachowaniem ustawień i plików ze starego systemu są powodem różnych błędów. Jeśli nie możesz korzystać z komputera to musisz u kogoś ściągnąć wersję instalacyjną systemu ze strony Microsoft i zrobić instalację systemu od nowa na czysto. Link znajdziesz w tym temacie. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez raf77 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts