Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

Z ciekawszych sprzętów portable audio miałem sony walkman hdd 20gb, a potem microsoft zune 30gb.
Sonego sprzedałem. Zune  w dalszym ciągu mam.
Jeszcze wcześniej byl "walkman" panasonic, na kasety. Ciekawe czy znajdę co to był dokładnie za model..

Dokładnie ten, z innymi słuchawkami, kupiony w sklepie Makro. kiedy to było..

14b7a9691c26f7bb155862ee79561d11.jpg

Edytowane przez leto87
  • Lubię to 3

Łooo panie - spoglądnąłem sobie na poprzednie 1,5 strony - no to sobie pogadaliście o matach i mamach :rotfl:

@leto87Jakiś tam walkman miałem, ale to było coś dość popularnego u nas (do kupienia w każdym pewexie) nawet bez przewijania wstecz (tylko trzy przyciski) - jakaś tandeta, nie przypomnę nazwy i modelu - ale grał i człowiek się cieszył :)

Za to w latach 89-93 uległem manii cb radio u nas. Jaki to był szał. Ludzie montowali anteny wszędzie, zakłócali sąsiadom (często nieświadomie) radia, stare telewizory (bo sprzęt siał na szerokiej częstotliwości. Gadało się ze wszystkimi i o wszystkim - coś jak na forum tutaj teraz :D, później wyjechałem na trochę do Stanów, a jak wróciłem, to cb opanowała dzieciarnia - w zasadzie nie dało się już tam normalnie pogadać. Do dziś mam jeden sprzęt cp u siebie jeszcze, o taki

cb_radio_president_jackson.jpg

Foto z neta (ale mogę zrobić swoje)

Później zaczęło się rozmawianie na tzw wstęgach na zagranicę , później nawet licencja krótkofalarska, odpowiedni sprzęt do tego (wszystko już sprzedałem jakiś czas temu, został mi jedynie ten jackson i to nawet nie wiem czy w 100% jeszcze jest sprawny - nie włączałem go może z 15 lat) - ojjj ale to opowieść na zupełnie inną historię :)

Każdy mieł jakiegoś fioła - nie było internetów jak dziś, łączność też była mocno ograniczona - to ludzie szukali, co było :)

• Lubię to 2
  • Popieram 3

Takie cudo kiedyś miałem.

sony_wm-ex502_walkman_cassette_player.jp

Jak się zepsuł to już nie udało mi się naciągnąć rodziców na coś dobrego i dostałem z rajchu jakąś podróbkę panasonica bodaj xD

Potem nastała już era mp3 więc kupiłem sobie małego creatifka.

i-creative-muvo-tx-se-1gb.jpg

Po bodaj roku czy dwóch męczenia zdechły słuchawki i dokupiłem sobie EP630 i do dzisiaj działają choć nie używam.

i-creative-labs-ep-630-czarny.jpg

Bardzo szybko ten 1GB pamięci zaczął mnie denerwować i rozlgądałem się za czymś większym, tak do 8GB ale finalnie udało mi się kupić w super stanie używanego Zen Vision, a tam już na bogato 30GB miejsca. Mam go do dzisiaj ale niestety nie startuje.

zenvisionm.jpg

• Lubię to 2
  • Popieram 1
W dniu 13.12.2020 o 12:34, Succubus napisał:

A takie coś pamiętacie?

no jak nie jak tak.... "switch" do pegasusa żeby nie trzeba było za każdym razem anteny przekładać.

No to u mnie jeśli chodzi o przenośne audio to pierwszego walkmana Wam chyba nie znajdę, był kupiony "od ruskich"

Coś takiego ale nie ten dokładnie model:

Oczywiście jedna głowica... 

7e6df5327ea8064egen.png

Potem był jakiś grundig z secondhandu, ten to już miał autorevers - szał.

812fd0ce6def0cf4gen.png

Przyszedł czas na Panasonica z XBS :rotfl:

d66deeef81b45af1gen.png

No i oczywiście discman -ehhh jakie to było klockowate i niewdzięczne....

3d7a35b5d1c01228gen.png

No i oczywiście MP3.....

sansa c140, zasilana 1xAAA :cry: niestety padały w niej dość szybko klicki

c140-2-lg-061606.jpg

No i Sansa Clip która jest u mnie do dziś:

playermp3_sandisk_sansaclip_black_per_14

Jako studenciak chciałem kupić irivera ale modele które mnie interesowały nie były na moją kieszeń...

• Lubię to 1
  • Popieram 1
Godzinę temu, ernorator napisał:

Drugi w tym roku kolega co się znaliśmy od przedszkola, zmarł. 

Zafixowanie się służby zdrowie na covid i olanie w dużej mierze pozostałych chorób (czy to przez lekarzy czy samych pacjentów w obawie o zarażenie) przynosi rezultaty.

• Smutne 1