drVanSteiner 12591 Napisano 7 Stycznia Udostępnij Napisano 7 Stycznia . 3 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 8 Stycznia Udostępnij Napisano 8 Stycznia Postęp Panocki 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia amerykańska gospodarka @daryzda 1 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia . 1 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17832 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia 1 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Pilot do tv z czasów prl-u 3 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego W dniu 3.02.2024 o 00:08, drVanSteiner napisał: Pilot do tv z czasów prl-u Zawsze chciałem być pilotem , uświadomiłeś mnie że już byłem 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty raiders 2746 Napisano 5 Lutego Popularne posty Udostępnij Napisano 5 Lutego . 4 1 1 4 Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego . 1 1 4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego W dniu 5.02.2024 o 15:16, raiders napisał: . Ale niestety mogłem tylko dziennik TV wtedy oglądać bo w woju byłem! 2 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 9 minut temu, daryzda napisał: Ale niestety mogłem tylko dziennik TV wtedy oglądać bo w woju byłem! Tam się wiele nie zmieniło, ostatnio też mieli tylko prykas na TVP. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojsko-uchylilo-rozkaz-ogladania-tvp-info-cenzura-w-polsce-jest-zakazana/vfj00vh,79cfc278 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2571 Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego 3 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 3 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego 3 Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego W dniu 21.01.2024 o 23:23, drVanSteiner napisał: . Jak ja ich nienawidziłem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Tanie ciepłe i punkt wysmiewania z590,11600k,32 GB 3733 MHz,rtx 4070ti Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego 3 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 22 Lutego Udostępnij Napisano 22 Lutego Co za swiat na yt wyskoczyla mi reklama domu pogrzebowego !!!z590,11600k,32 GB 3733 MHz,rtx 4070ti 1 4 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego Najlepszym placem zabaw, był plac budowy, nie było komórek, gps, a do do dziś zastanawia mnie , skąd rodzice wiedzieli gdzie szukać. Jakość butów byłą zarąbista, po szkole do lekarza z czarnymi stopami, bo w butach podeszwy się odkleiły i w domu był opr za to, że nogi nie umyte i jak t w ogóle można. Zrywanie owoców prosto z drzewa jak miało się ochotę, włażenie po płotach , drzewach etc. jak się coś przeskrobało to http://tinyurl.com/3d2wc43t to tym była wymierzana kara, inni dostawali kablami od żelazka itp. Dziś to co dla nas było normalną zabawą teraz jest karalne. Byłeś spragniony , w kiosku była oranżada w woreczku i niech napisze tan, kto choć raz się nie oblał, pijąc tą oranżadę bez słomki, prosto z woreczka. Dziś patrzysz na dzieci i zastanawiasz się jakie będą miały wspomnienia - ile to skili wbiło się w jakiejś grze ? że miałem taki a taki telefon w wieku 7 lat? Że nie potrafi wymienić żarówki bez tutoriala z you tube , nie wspominając choćby o wymianie koła w aucie czy żarówki przedniej - nie ma tutoriali to nie istnieje , nie da się zrobić, własne myślenie jest wyłączone, tylko trzeba iść za tym co chore social media podają jako "trend". Ave. 4 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego 14 minut temu, karai napisał: nie ma tutoriali to nie istnieje U siebie w pracy (państwowa wyższa uczelnia) zauważyłam, że jest coraz więcej studentów, dla których jak czegoś nie ma w Wikipedii albo w ogóle w necie to nie istnieje, a jak się dowiedzą ode mnie, że istnieją coś takiego jak tablice i kalendarze chemiczne to są w szoku i pytają gdzie to można znaleźć (jakby wydziałowa biblioteka była tylko ozdobą). Kiedyś spadaliśmy z drabinek, z trzepaków czy drzew albo rowerów to wstawaliśmy, otrzepywaliśmy się i wracaliśmy do zabawy, a aktualne dzieci się potkną przy bieganiu i już złamanie. Każdy patyk był super karabinem, z trawy i liści babki robiło się różne "zupki", budowało się zamki i forty w piaskownicy. Teraźniejsze dzieci nie mają takiej wyobraźni. 4 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts