PC_Monster923 0 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam. Złożyłem niedawno zamówienie w sklepie internetowym morele.net. Po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwę tego sklepu, aby dowiedzieć się o nim więcej, ujrzałem nawet sporo negatywnych komentarzy na ich temat. Np. coś w stylu "Oszuści - Towar niezgodny z opisem", "Zła obsługa i realizacja zamówienia". Czy ktoś z was miał już okazję kupować sprzęt w ich sieci sklepów ? Jeżeli tak, to proszę o konkretne i szczere odpowiedzi na ten temat. Nie chciałbym mieć żadnych problemów ale okażę się przy odbiorze zamówionego towaru. Być może będzie to jeszcze w tym tygodniu. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam ! Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Kupiłem od nich procek jakieś 2 lata temu. Wszystko było w porządku, nie mogłem narzekać. Ten sklep został nawet wyróżniony przez "Wprost" jako najlepszy polski sklep internetowy (choć nie wiem jakimi kryteriami się kierowali). Myślę, że nie masz się o co martwić. Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ostatnio kupiłem tam grafike i procesor- wszystko w jak najlepszym porządku. Głównie ludzie skarżą się na reklamacje ale tak jest już z każdym sklepem int. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ja ostatnio gdy się pytałem przez formularz kontaktowy na ich stronie o pewną kwestię, to po dwóch zapytaniach zadzwonił do mnie ten koleś na fona i telefonicznie wyjaśnił co i jak To jedyny taki sklep, który mnie tak potraktował Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Ojciec zamawiał płytę z odbiorem osobistym w jednym z punktów - zero problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
PC_Monster923 0 Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Panowie - A czy ktoś z was kupował części na raty/wysyłka kurierem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Self Ignition 0 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 W morele.net (odbiór osobisty) zamawiałem juz chłodzenie na CPU, GPU oraz proca. Nigdy nie miałem żadnych problemów, szybko i sprawnie. IMO jeśli maja dobrą cenę na jakiś produkt to nie ma co się zastanawiać i brać od razu. *z uwagi na to iż odbierałem tylko osobiście nie wiem jak wygląda wysyłka towaru Cytuj Link to post Share on other sites
kamaleon 0 Napisano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Zamawialem tam niedawno grafike z serii 5000, procesor quad, glosniki creativa i rozne pierdulki typu przejsciowki i wentyle do budy jak i rowniez myszke - zero problemow. PS. zamawiaelm te rzeczy w roznych odstepach czasu, niekiedy nawet 6 miesiecy i jakosc przez ten czas nie zmienila sie. Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Ja kupiłem u nich pamięci Kingstona bo wystawili po promocyjnej cenie niestety gdy napisałem do kumpla czy też by na nie nie reflektował, bo również składał wtedy kompa, zdążyli już podnieść cenę o 30 zł bodajże Kumpel kupił u nich już sporo rzeczy i zdarzyła się tylko jedna wpadka z prockiem okazało się przy odbiorze osobistym (Kielce) że w pudełku jest sam cooler a poza tym mieli rewizję C0 E8400 więc w sumie wyszło to na plus bo namówiłem go na allegro i za mniejszą kasę ma E0 Cytuj Link to post Share on other sites
pholcman 0 Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Jak dla mnie zakupy w morele.net to sama przyjemność. Wszystko jasno przejrzyście. Stan magazynowy wyświetlony -wiadomo co jest w danej chwili a nie na "zamówienie"... Zakupy internetowe robię dość często, a pierwsze gdzie szukam towaru to właśnie sklep morele. Już kilkakrotnie kupowałem u nich, głównie sprzęt komputerowy. Wszystko OK bez uwag. Zawsze robiłem przedpłatę i korzystałem z wysyłki kurierem. Do 2 dni wszystko było. Tak że polecam jak najbardziej... Cytuj Link to post Share on other sites
PC_Monster923 0 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Oczywiście sklep godny uwagi. Uczciwi ludzie, miła obsługa, a co najważniejsze bardzo dobry sprzęt. Wszystko w porządku tylko nie przesłali opakowania po procesorze. Małe niedociągnięcie ale już to zgłosiłem i podobno wysłali. Polecam ! Temat uważam za zamknięty. Cytuj Link to post Share on other sites
HerrPuzon 9 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam, Czy ktoś składał u nich komputer?? Jaka obsługa? Czy nie lepiej kupić w sklepie stacjonarnym w swoim mieście? Np. komputronik, sferis..?? (minus ze mają wyższe ceny) ale za to są na miejscu Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam, Czy ktoś składał u nich komputer?? Jaka obsługa? Czy nie lepiej kupić w sklepie stacjonarnym w swoim mieście? Np. komputronik, sferis..?? (minus ze mają wyższe ceny) ale za to są na miejscu Dołączam się do pytania Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 No średnio wiele osób narzeka. Po prostu nie przykładają wagi z mojej strony tylko tyle powiem że nie zawracać sobie głowy promocjami u nich, zwykła strata czasu .... Wpisz w wyszukiwarce kilka wywodów znajdziesz .... Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Kupiłem u nich pół komputera. Okazało się że w obudowie brakowało jednej śrubki do wentylatora, napisałem w tej sprawie i w odpowiedzi kazali przesłać zdjęcie z zapewnieniem że przyślą jakiej brakuje. Gdzieś w szpargałach znalazłem podobną więc machnąłem ręką, ale podejście pozytywnie zaskakujące. Mam ich punkt odbioru w mieście ale i tak wolałem kuriera, wszystko szybko i sprawnie. Jest też komputronik ale on aż śmierdzi niekompetencją, rzeczy jakie tam proponują to nie dość że dwa razy drożej to jeszcze wydajnością porównywalne do bubli z allegro. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Mroczny 105 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ja tam kupowałem procka ram obudowe dysk i inne pierdoły, i jestem niesamowicie zadowolony towar następnego dnia i wszystko tak jak w opisie więc nie wiem o co kilka osób się mogło czepiać Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Narzekać każdy potrafi, ale nigdy najpierw nie zastanowi się czy to on nie zrobił czegoś źle. Cytuj Link to post Share on other sites
mobil12 18 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Też tam kupowałem kilka rzeczy i nie mogę powiedzieć obsługa przy wydawaniu była bardzo sympatyczna, ale na infolinii się wielkie g... dowiesz o sprzęcie, zwykle odeślą do opiekuna który Cię oleje. Nie podobają mi się tam szalejące ceny, które wcale nie są najniższe więc kupuję u nich jak nie znajduję gdzie indziej, albo faktycznie mają w tej chwili najniżej (nie patrzeć na porównywarki bo oni zmieniają cenę i kilka razy na dzień). Cytuj Link to post Share on other sites
havekaar 2 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Odsyłam do mojego posta: http://forum.benchmark.pl/topic/20993-sprzet-komputerowy-na-ktorym-sie-zawiedlismy/page__st__240#entry641653 Polecam trzymać się z daleka od tego sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
Mroczny 105 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja dziś kupiłem ssd tam i zero problemów Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Sony mógłby trochę oczernić ten sklep , nie on jeden bo bylo troche userow co sie przejechalo na morele. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Strony oceniające takie sklepy jak morele itp. mówią co innego i jest tam bardzo wielu zadowolonych klientów. Poza tym nie oszukujmy się. W każdym sklepie znajdzie się jakiś maruda i przy takim natężeniu ludu nic dziwnego. Więc troche więcej wyrozumiałości. Ja aktualnie mogę jedynie ponarzekać na techplanet., bo na prawdę w uja lecą. Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi51 5 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Ma ktoś aktualne kody rabatowe do morele.net bo te kody z tematu Zestawy komputerowe - sierpień 2012 Są już nieaktualne Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Yamakasi51 Cytuj Link to post Share on other sites
Blackj 1 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 3 lata temu kupiłem tam netbooka, potem nagrywarke, 1,5 roku temu kupiłem tam monitor. Obsługa + kontakt jak najbardziej w porządku, żadnych problemów, polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
mobil12 18 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Strony oceniające takie sklepy jak morele itp. mówią co innego ... A co oceniają te strony? bo z tego co 5 min temu wystawiałem właśnie dla morele, to tylko sam proces zakupu, który oceniam bardzo dobrze szczególnie, że na drugi dzień odbierałem osobiście, a to że obrośli w pierze i jak potrzebowałem informacji o towarze to mnie zlali, czy to że gościa olali z gwarancją i kolega z forum musiał ich podprostować aby ją uznali to na tych stronach już nie znajdziesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts